IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Opus, Coupling, and Neo:6, Channel coupling seems to agitate Neo:6 multiband steering.
wswartzendruber
post Oct 7 2012, 22:01
Post #1





Group: Members
Posts: 105
Joined: 11-December 06
Member No.: 38563



I routinely use DTS Neo:6 to listen to music. I was listening to Amy Grant's "Oh How the Years Go By" track and noticed severe artifacts in the surround channels. Pro Logic II exhibited similar results, although not nearly as noticeable. When I listened to the same track with coupling disabled, the artifacts were far less severe for Neo:6 and similar for Pro Logic II.

The bitrate used was 128 Kbps and the encoder was opus-tools-0.1.5 with libopus-1.0.1.
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Speckmade
post Dec 13 2012, 21:09
Post #2





Group: Members
Posts: 36
Joined: 15-February 05
Member No.: 19848



If I understand correctly, to me it sounds like nothing to wonder about. Like an all fabulous and fascinating human being leaving a piece of information as useful as his phone number painted on your car with lipstick and you wondering why the phone number is gone after your car comes out of the car wash. If you feed a stereo signal to some lossy codec I'd expect it to try to give back something perceptually close to the auditive impression of just that stereo signal.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th September 2014 - 21:17