IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
EAC: external encoder gave an error, [moved from MP3 - Tech as not technical and probably not an MP3 issue]
Dj ReoF
post Jul 4 2012, 08:41
Post #1





Group: Members
Posts: 14
Joined: 6-August 11
Member No.: 92808



I'm talking about lame, i'm using the 3.99.5 version of lame.exe in eac to encode my mp3from a regoular audio cd.

I've putted -V2 in command line.
Then the rip to mp3 starts, eac copy the song and at the end of the first song the message appears: external compressor gave an error.

I've tried also with different command line such as --preset standard etc but this message always appears.
I'm beginning to think it's an eac error nor properly due to the encoder.
What could it be?
Go to the top of the page
+Quote Post
A_Man_Eating_Duc...
post Jul 4 2012, 13:34
Post #2





Group: Members
Posts: 944
Joined: 21-December 01
From: New Zealand
Member No.: 705



have you followed this guide?

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_and_Lame


--------------------
Who are you and how did you get in here ?
I'm a locksmith, I'm a locksmith.
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Jul 4 2012, 14:28
Post #3





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



First and foremost: Have you added, at the very least, the %source% and %destination% placeholders? Or perhaps theyíre still accessed via %s and %d in your version, since you didnít deign to mention which one it is. Either way, you didnít mention these in your quoted command-lines, and nothing will work if they are missing.

QUOTE
I'm beginning to think it's an eac error nor properly due to the encoder.
Then why did you post it in MP3 - Tech, not CD Hardware/Software? Anyway, if my suspicion above is correct, itís neither: itís a user error.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dj ReoF
post Jul 4 2012, 15:42
Post #4





Group: Members
Posts: 14
Joined: 6-August 11
Member No.: 92808



QUOTE (A_Man_Eating_Duck @ Jul 4 2012, 14:34) *


I'll try tonight to use this guide.
Thanx. wink.gif
I'll let you know
Go to the top of the page
+Quote Post
Dj ReoF
post Jul 5 2012, 00:45
Post #5





Group: Members
Posts: 14
Joined: 6-August 11
Member No.: 92808



Ok i followed the guide but i think there's something wrong with it.
It says to write -V2 %s %d but it doesn't work.
the correct form is -V2 %source% %dest%

Now it works.
Go to the top of the page
+Quote Post
A_Man_Eating_Duc...
post Jul 5 2012, 03:48
Post #6





Group: Members
Posts: 944
Joined: 21-December 01
From: New Zealand
Member No.: 705



QUOTE (EAC and LAME)
Important note

This guide is in need of an update, because in EAC 1.0 beta 2, the replacement strings changed. For example:
* "%s" is now "%source%"
* "%d" is now "%dest%"
* "%a" is now "%artist%"

It says this at the top of the guide


--------------------
Who are you and how did you get in here ?
I'm a locksmith, I'm a locksmith.
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Jul 5 2012, 07:13
Post #7





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



QUOTE (Dj ReoF @ Jul 5 2012, 00:45) *
Ok i followed the guide but i think there's something wrong with it.
It says to write -V2 %s %d but it doesn't work.
the correct form is -V2 %source% %dest%

Now it works.
You just ignored my post outright, didnít you?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th December 2014 - 01:42