IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Little doubt about Columns UI, how to hide/show album tracks..., [TOS #6: General is not for topics about third-party components]
mrmister
post Jun 12 2012, 12:08
Post #1





Group: Members
Posts: 65
Joined: 13-March 11
Member No.: 88971



Hello
I just need to solve this little problem to make my foobar2000 be perfect.
I have columns UI installed, and it works fine. When I drag and drop a folder with music, it detect all its track and show perfectly all the track in this way...

An example...

Trancern Official Compilation 34.2
Paul Vinitsky & Lo-Fi Sugar - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #001] All I Know Now (Paul Vinitsky Club Mix)
Sied van Riel - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #002] Audio 52
Pedro Del Mar & Illitheas - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #003] Bahia Del Sol (Pedro Del Mar Mix)
etc.
etc.
etc.

Okay... what I need is double click on the album's name...

Trancern Official Compilation 34.2
And hide all the album's tracks...

Now I want to double click again over it...

Trancern Official Compilation 34.2
And it shows all the tracks again...
Paul Vinitsky & Lo-Fi Sugar - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #001] All I Know Now (Paul Vinitsky Club Mix)
Sied van Riel - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #002] Audio 52
Pedro Del Mar & Illitheas - [Trancern 34.2: mp3s.su Official Compilation (April 2012) CD1 #003] Bahia Del Sol (Pedro Del Mar Mix)
etc.
etc.
etc.

How may I do this?
Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Jun 12 2012, 17:45
Post #2





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



ELplaylist happy.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
mrmister
post Jun 12 2012, 18:17
Post #3





Group: Members
Posts: 65
Joined: 13-March 11
Member No.: 88971



QUOTE (prateek88 @ Jun 12 2012, 17:45) *
ELplaylist happy.gif


it's a complement I think...

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...e_elplaylist%29

but the download page it's in Japanesse !!!
http://foo2k.chottu.net/

I don't understand a word... biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Jun 12 2012, 18:30
Post #4





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



Friend just click on the version link provided with date under ELplaylist section, further there is a doc. inside it in english. (In my case my browser is giving me an option to convert the page language tongue.gif )
Go to the top of the page
+Quote Post
derty2
post Jun 12 2012, 23:47
Post #5





Group: Members
Posts: 584
Joined: 5-June 11
Member No.: 91257



mrmister,
to save yourself a lot of effort, I suggest you go to DeviantArt and download a foobar2000 with ready-made skin by tedgo or Br3tt.
You will see the ELPlaylist in these skins fully configured as you want. All you need to do is play with the skin for a while until you feel comfortable,
then you dive under the hood and grasp how it was done, then you emulate it in your own foobar2000.
Go to the top of the page
+Quote Post
mrmister
post Jun 13 2012, 05:29
Post #6





Group: Members
Posts: 65
Joined: 13-March 11
Member No.: 88971



QUOTE (derty2 @ Jun 12 2012, 23:47) *
mrmister,
to save yourself a lot of effort, I suggest you go to DeviantArt and download a foobar2000 with ready-made skin by tedgo or Br3tt.
You will see the ELPlaylist in these skins fully configured as you want. All you need to do is play with the skin for a while until you feel comfortable,
then you dive under the hood and grasp how it was done, then you emulate it in your own foobar2000.


You're right, but the problem I have with this is I have DFX installed, foobar2000 installed, colums UI installled, I've created my own columns with the code... so quiting all and beginning from zero... if I have to do it, I'll do it, but if I can install ELPlayList or ESPLayList... and touch a couple of things to make it work, what I'll do with this is a decent videotutorial later on in Youtube, to help people... so if possible I want to configure it...

QUOTE (prateek88 @ Jun 12 2012, 18:30) *
Friend just click on the version link provided with date under ELplaylist section, further there is a doc. inside it in english. (In my case my browser is giving me an option to convert the page language tongue.gif )


Yeah... I've found the links in the Japanesse page, I hope the author realice people speak english also, lool biggrin.gif
Whatever biggrin.gif, I know now the links... but... I installed... ES ESPlayList and not ELPlayList... I did that because seems to be more updated? and I saw in Youtube a video talking about grouping options but I did not understand anything.

Did I download the proper version? or should be EL?
I think ESPlayList is a complement to work with other complement, ColumnUI. Am I right?

Ok... so how do I the grouping / ungrouping thing? I mean, to retract/hide all the tracks from an album and viceversa?

I have in Preferences... Tools... ESPlayList and I have a tab about Grouping and other tab about Behaviour...

I guess I need some lines of code to make the grouping thing right?
Would you give me some of this to make the grouping/ungrouping please?



This post has been edited by mrmister: Jun 13 2012, 05:34
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Jun 13 2012, 09:55
Post #7





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



@mrmister
i dont use these playlists, you should try posting your specific query in the particular thread EsPlaylist, and do consider what dirty2 suggested you its the most appropriate way if you want to learn the things, you could try this keeping your standard installation as it is and installing another copy as a portable installation. Keep practicing and tweaking on the portable one while your standard one is totally safe.

hope this helps smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
mrmister
post Jun 13 2012, 11:04
Post #8





Group: Members
Posts: 65
Joined: 13-March 11
Member No.: 88971



QUOTE (prateek88 @ Jun 13 2012, 09:55) *
@mrmister
you could try this keeping your standard installation as it is and installing another copy as a portable installation. Keep practicing and tweaking on the portable one while your standard one is totally safe.

hope this helps smile.gif

That is a very nice idea... mmmmmmmm to make a portable installation I just should re-install again my foobar2000 and during the installation process selecting portable right?
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Jun 13 2012, 12:40
Post #9





Group: Members
Posts: 2352
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



yes
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 13:14