IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Automatic change of audio output, [moderation: per file, based upon number of channels therein]
Perocat
post May 23 2012, 22:13
Post #1





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



Hi all,

I have 90% 2CH music, and 10% 4-5-6CH music.

When I listen to stero music I use the USB output to the DAC, which can only decode stereo music. But when I listen to multi CH music I have to change output to the Marantz Receiver.

Is there a way to set automatically the output in base of the number of channel I will listen to?

Ex.:
I play the 6CH FLAC of Dark side of the moon and foobar is setted to WASAPI: Marantz.
Now I change to STEREO FLAC of The Wall and foobar automatically changes the output to WASAPI: DAC


Thank you in advance! :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
BenB
post May 26 2012, 22:57
Post #2





Group: Members
Posts: 811
Joined: 17-April 12
Member No.: 98921



This doesn't answer your question and maybe I'm being a bit dense, but have you considered using one of the foobar components capable of downmixing/upmixing? Channel Mixer and Matrix Mixer are two that come to mind.
Go to the top of the page
+Quote Post
Perocat
post May 28 2012, 01:55
Post #3





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



QUOTE (BenB @ May 26 2012, 22:57) *
This doesn't answer your question and maybe I'm being a bit dense, but have you considered using one of the foobar components capable of downmixing/upmixing? Channel Mixer and Matrix Mixer are two that come to mind.


thank you! Yes... but the problem is that I want to listen to multiCH music if I have this music throught Marantz, and the stero music throught the DAC... So downmixing/upmixing DSP are not useful to me... sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
faden
post May 24 2015, 21:09
Post #4





Group: Members
Posts: 1
Joined: 24-May 15
Member No.: 119508



Well, even if this topic is not fresh, I have the exact same problem. I prefer ASIO output via USB to a Cambridge DAC (which also allows output either to my Yamaha Receiver or my Cayin tubeamp) for stereo, but I also like multichannel files. The cambridge allows multichanel throughput only via toslink optical output or S/PDIF; both of which my Intel HTPC is not capable.
Thus would really appreciate a switch to change audio output between ASIO/USB and HDMI easily.
I know I can change this via menu, but I control my foobar2k via the MonkeyMote app or a tiny touchscreen...
So I call again, is there any possibility?

Thanks in advance!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 3rd June 2015 - 11:07