IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
FAAD or PsyTEL bug??
superorc
post Feb 4 2002, 19:20
Post #1





Group: Members
Posts: 62
Joined: 10-December 01
Member No.: 621



i used eac with psytel 2.11 using the -archive switch. went it gets to the end of any track i encoded with psytel aac i get an error from the FAAD winamp plugin stating "Unable to find ADTS syncword". the entire song is encoded fine tho. any suggestions on what causes this?
Go to the top of the page
+Quote Post
LordCorvin
post Feb 4 2002, 19:51
Post #2





Group: Members
Posts: 66
Joined: 30-September 01
Member No.: 94



It happen also with "old" (pre 2.0 ver) aacenc aac...
It has something to do with a new faad2 lib, coz it works fine with the original faad-based plugin.
Go to the top of the page
+Quote Post
menno
post Feb 4 2002, 20:39
Post #3


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



It doesn't work fine with the old faad, it just doesn't show an error message.

Menno
Go to the top of the page
+Quote Post
LordCorvin
post Feb 4 2002, 21:38
Post #4





Group: Members
Posts: 66
Joined: 30-September 01
Member No.: 94



QUOTE
Originally posted by menno
It doesn't work fine with the old faad, it just doesn't show an error message.

Menno


So, are you sure that there is a bug that exists in every version of aacenc released, and this is what leading to this error message? If so, I appologize about my mistake... I just thought that the "guilty" is faad2, because at first, it just closed winamp at the end of every aac, and then you changed something and this message is started to appear...
Is Ivan aware of this?
Go to the top of the page
+Quote Post
menno
post Feb 4 2002, 22:09
Post #5


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



Well, there was a little bug with files with an id3v2 tag, it could be that that is the problem. Try a newer version from Robertos page and you'll see. I can't tell for sure if that is the problem, but it was also there in the old winamp plugin, just didn't give the error message.

Menno
Go to the top of the page
+Quote Post
layer3maniac
post Feb 4 2002, 22:13
Post #6





Group: Banned
Posts: 529
Joined: 29-September 01
Member No.: 37



Sometimes I think ID3v2 tags were created by the RIAA... :ponder:
Go to the top of the page
+Quote Post
superorc
post Feb 5 2002, 07:04
Post #7





Group: Members
Posts: 62
Joined: 10-December 01
Member No.: 621



well i believe i downloaded the current faad2 source and compiled it myself. i guess ill try robertos version.

EDIT: still does it with roberto's version

EDIT 2: deleted all traces of id3v2 and still does it
Go to the top of the page
+Quote Post
menno
post Feb 5 2002, 09:31
Post #8


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



What options are you using for the winamp plugin?

Menno
Go to the top of the page
+Quote Post
superorc
post Feb 5 2002, 09:46
Post #9





Group: Members
Posts: 62
Joined: 10-December 01
Member No.: 621



the plugin im using doesnt have much for options
Go to the top of the page
+Quote Post
menno
post Feb 5 2002, 09:49
Post #10


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



Are you buffering the whole file in memory or not?

Menno
Go to the top of the page
+Quote Post
superorc
post Feb 6 2002, 06:07
Post #11





Group: Members
Posts: 62
Joined: 10-December 01
Member No.: 621



that options doesnt fix anything

EDIT: i downloaded the 2nd newest faad, and compiled the winamp plugin. while it may still have the problem, it doesnt give the error at least ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Lizard
post Feb 27 2002, 13:23
Post #12





Group: Members
Posts: 3
Joined: 27-February 02
Member No.: 1410



Removing the commas from the title tag with the editor seemed to resolved the problem for me. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th December 2014 - 16:22