IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

8 Pages V  « < 6 7 8  
Closed TopicStart new topic
WASAPI plug-in version 3.0 beta [closed], Discussion & feedback
blahblahblaaah
post Aug 9 2012, 08:50
Post #176





Group: Members
Posts: 2
Joined: 9-August 12
Member No.: 102148



mine glitches everytime when I browse through each folder in window explorer, so annoying. If i don't do anything on the computer, and leave foobar plays the music, then there's no problem. I'm using win7x64 with eClaro.

This post has been edited by Frank Bicking: Aug 9 2012, 09:30
Reason for edit: Removed fullquote of the previous post.
Go to the top of the page
+Quote Post
SEMteXXL
post Aug 9 2012, 13:51
Post #177





Group: Members
Posts: 12
Joined: 26-July 08
Member No.: 56350



QUOTE (blahblahblaaah @ Aug 9 2012, 01:50) *
mine glitches everytime when I browse through each folder in window explorer, so annoying. If i don't do anything on the computer, and leave foobar plays the music, then there's no problem. I'm using win7x64 with eClaro.


That's nothing new if I'm not mistaken. WASAPI is working in exclusive mode which means that nothing has access to soundcard exept foobar while playing. That includes system sounds when you browse your folders and any other devices attempt to use your soundcard are blocked. Just try to play any flash video on youtube while foobar playing with wasapi out and you'll hear absolutely nothing. Just disable your system sounds in windows for opening folders. Hope that helps. Correct me if I'm wrong.... wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
notfourgo
post Aug 15 2012, 12:15
Post #178





Group: Members
Posts: 2
Joined: 15-August 12
Member No.: 102346



QUOTE (Sandrine @ May 14 2012, 02:25) *
Added bonus: Now I can bitstream DTS files when using SPDIFER!

Hi Sandrine !

May you help me how to config to bitstream DTS file to receiver ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Sandrine
post Aug 15 2012, 16:20
Post #179





Group: Members
Posts: 319
Joined: 2-July 10
Member No.: 81991



@notfourgo - A bit OT, but have a look here: http://www.ga.cba.pl/spdif_w7.html
With the beta2 version of the WASAPI plugin and foo_spdifer, foobar2000 will not decode dts by itself but stream it to your receiver. Downside: You temporarily lose any tags while a file is playing.
Go to the top of the page
+Quote Post
notfourgo
post Aug 16 2012, 04:08
Post #180





Group: Members
Posts: 2
Joined: 15-August 12
Member No.: 102346



@Sandrine

tks yr reply.

I used beta5 vesion of wasapi but I am not successful. Let me try with beta2.

This post has been edited by notfourgo: Aug 16 2012, 04:20
Go to the top of the page
+Quote Post
bsw11
post Aug 18 2012, 22:51
Post #181





Group: Members
Posts: 128
Joined: 19-April 09
From: Los Angeles CA
Member No.: 69081



Beta 5 seems to work OK for me except there is about a 2 sec delay before sound is heard after a pause. The time and bars move right away, but the sound does not start for about 2 secs after.. Is this normal? Same thing happens even on a re position into the current track.

It plays fine using DS output.

Note - multi-channel flac tracks do not have this delay and go out as PCM fine. The 2 channel tracks with or without Ozone 4 inline have the delay.

This post has been edited by bsw11: Aug 18 2012, 23:43
Go to the top of the page
+Quote Post
bsw11
post Aug 26 2012, 21:38
Post #182





Group: Members
Posts: 128
Joined: 19-April 09
From: Los Angeles CA
Member No.: 69081



Sandrine - any help on the delay issue.

I am using an ACER 1802T I7 Ultrabook with HDMI output to my receiver - all formats are working just perfect - this is the only issue. Is anyone else seeing this issue?

Also I wrap all of my DTS files in .flac wrapper - They are not converted to flac just wrapped - is there any way of bit streaming them to the receiver?

Go to the top of the page
+Quote Post
Peter
post Aug 30 2012, 19:09
Post #183


foobar2000 developer


Group: Admin
Posts: 3275
Joined: 30-September 01
Member No.: 84



Beta 6. I'm hoping to get this over with and release a stable version next.
Go to the top of the page
+Quote Post
Jackal29a
post Sep 1 2012, 15:44
Post #184





Group: Members
Posts: 36
Joined: 28-May 11
Member No.: 91053



Peter, I've tried new beta 6 with both my Xonar ST and the Musiland 02US (USB), it works great with both and no issues to report just a question, why is latency higher with than with ASIO? in case of the Xonar it jumps from 40-60uS using ASIO to 115-125uS using WASAPI Event (playing a DFF file with SACD plugin 0.6.0 and DSD2PCM = 176.4) and with the Musiland from 60-70uS to 100-110uS (using DPCtool)

Cheers
Go to the top of the page
+Quote Post
Seeking_Lossless
post Sep 1 2012, 19:48
Post #185





Group: Members
Posts: 100
Joined: 11-May 09
Member No.: 69698



All of your releases so far has no problem or glitch with my Lexicon Lambda USB + Windows 7 x64.
Go to the top of the page
+Quote Post
tithitoy
post Sep 2 2012, 02:42
Post #186





Group: Members
Posts: 1
Joined: 2-September 12
Member No.: 102836



Works perfect with foobar2000 v1.15 beta1 using WASAPI Event on Win 8 Pro X64

Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
Peter
post Sep 2 2012, 10:24
Post #187


foobar2000 developer


Group: Admin
Posts: 3275
Joined: 30-September 01
Member No.: 84



It's out now:
http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi

No essential changes since beta 6.

Topic closed.
Go to the top of the page
+Quote Post

8 Pages V  « < 6 7 8
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2014 - 21:17