IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Found yet another bug in PsyTEL... :(
Sachankara
post Feb 3 2002, 23:14
Post #1





Group: Members
Posts: 336
Joined: 27-December 01
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 780



Ive found a sample that causes PsyTEL (2.11) to crash at 57.91% no matter what settings you (I) use... (Actually, Ive only tried three different switches in random orders... ihsc, vbrhi and safems...) Ive compressed it in WavPack format, unless you have anything against it...(?) wink.gif Its quite "big" (for 56k:ers) though... 3.58MB even though it has an lossless compression ratio of 61.04%...

Youll find it here: http://www.stockholm.bonet.se/annorax/dune.track14.sample.wv

By the way, its not the %-error someone mentioned in another thread, since the whole file isnt encoded and when playing the encoded sample in Winamp, FAAD returns an error message saying "Pulse coding not allowed in short blocks"...
Go to the top of the page
+Quote Post
M
post Feb 4 2002, 00:57
Post #2





Group: Members
Posts: 964
Joined: 29-December 01
Member No.: 830



Hmm... I'm not on a fast enough connection right now to download your sample and check this myself, but I did check Roberto's software page for the latest PsyTEL encoder and noticed that the download link is still (accidentally) pointing to v2.1 instead of 2.11. You've probably already double-checked your version number, but on the off chance that you haven't I would try downloading the updated program and see if that fixes things. Here's a corrected link:

http://www.inf.ufpr.br/~rja00/files/aacenc_v211.zip

(Roberto seems to keep on top of things fairly well, so the original link may already be fixed before anyone else checks his site... although if anyone else downloaded the program over the past few days and didn't notice the error, they might also need to update their own copies.)

I hope this helps. Interesting photo, by the way...

- M.
Go to the top of the page
+Quote Post
Sachankara
post Feb 4 2002, 01:04
Post #3





Group: Members
Posts: 336
Joined: 27-December 01
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 780



Yeah I know he linked to the wrong version... But I did download 2.11 (PsyTEL® MPEG-4 AAC Encoder V2.11 (build Jan 31 2002)), so at least its not my fault in that way... wink.gif It could be an OS error, but I doubt so...

The error message from FAAD indicates that it might be some kind of MS/JS error or some other wierd thing which happends when the quality shifts quite a lot... But what do I know? Im just a newbie... biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Ivan Dimkovic
post Feb 24 2002, 13:05
Post #4


Nero MPEG4 developer


Group: Developer
Posts: 1466
Joined: 22-September 01
Member No.: 8



Latest build (Feb 24th) should have this bug fixed
Go to the top of the page
+Quote Post
rjamorim
post Feb 24 2002, 15:06
Post #5


Rarewares admin


Group: Members
Posts: 7515
Joined: 30-September 01
From: Brazil
Member No.: 81



This latest build is already available at my page.

Regards;

Roberto.


--------------------
Get up-to-date binaries of Lame, AAC, Vorbis and much more at RareWares:
http://www.rarewares.org
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th October 2014 - 23:26