IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Where to put lame.exe so that foobar2000 can use it?, Was “Using Lame”, in General Audio (TOS #6 ×2)
greenboots
post Feb 7 2012, 04:27
Post #1





Group: Members
Posts: 1
Joined: 7-February 12
Member No.: 96976



Newbie question. I know that to convert a file to MP3 format I have to have lame. I've donwloaded it but I don't know where to put the files so that I can convert my M4b audio files in foobar2000 to MP3 files, the only option available is WAV. Thanks in advance for your help.
Go to the top of the page
+Quote Post
southisup
post Feb 8 2012, 13:42
Post #2





Group: Members
Posts: 251
Joined: 28-October 05
Member No.: 25414



In the same directory as your foobar exe should get you going. There are better places, but they only matter if you want other programs to be able to use Lame - I think in c:\windows will do it, or probably wherever your PATH variable is set to. It's a bit odd that this isn't in the HA wiki page for Lame.
Go to the top of the page
+Quote Post
pdq
post Feb 8 2012, 14:08
Post #3





Group: Members
Posts: 3412
Joined: 1-September 05
From: SE Pennsylvania
Member No.: 24233



Make sure that you have downloaded the executable lame.exe and not the source files.
Go to the top of the page
+Quote Post
kwanbis
post Feb 8 2012, 16:41
Post #4





Group: Developer (Donating)
Posts: 2362
Joined: 28-June 02
From: Argentina
Member No.: 2425



QUOTE (greenboots @ Feb 7 2012, 03:27) *
Newbie question. I know that to convert a file to MP3 format I have to have lame. I've donwloaded it but I don't know where to put the files so that I can convert my M4b audio files in foobar2000 to MP3 files, the only option available is WAV. Thanks in advance for your help.

Better title would have been: Where to put lame.exe so that foobar2000 can use it?


--------------------
MAREO: http://www.webearce.com.ar
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Feb 8 2012, 19:47
Post #5





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



QUOTE (kwanbis @ Feb 8 2012, 15:41) *
Better title would have been: Where to put lame.exe so that foobar2000 can use it?
wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th September 2014 - 17:22