IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

FhG encoder - how to automatically add the "tool" tag?, adding "tool" tag to each converted track
Pete7874
post Jan 19 2012, 20:57
Post #1





Group: Members
Posts: 19
Joined: 5-January 12
Member No.: 96263



Using Foobar2000, when I convert something using for example the Nero AAC codec, it automatically adds a "Tool" tag/attribute to each file. This "tool" attribute tells me that a given track was encoded using Nero 1.5.4.0.

I recently started using the FhG AAC codec (fhgaacenc.exe), and this codec does not add such a tag/attribute. Is there any way to configure either the codec itself or Foobar2000 so that it would?

I like being able to see what codec was used to create a particular AAC file.

Thanks!

Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
lvqcl
post Apr 15 2013, 21:16
Post #2





Group: Developer
Posts: 3357
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



Winamp 5.7 Beta 4 Build 3364 to Beta 5 Build 3367 changelog

- [enc_fhgaac] Write encoder version & setting to @too atom (tool) in mp4 metadata
...
Go to the top of the page
+Quote Post
ManekiNeko
post Apr 16 2013, 02:27
Post #3





Group: Members
Posts: 77
Joined: 7-April 09
Member No.: 68742



QUOTE (lvqcl @ Apr 15 2013, 21:16) *
Winamp 5.7 Beta 4 Build 3364 to Beta 5 Build 3367 changelog

- [enc_fhgaac] Write encoder version & setting to @too atom (tool) in mp4 metadata
...


Nice biggrin.gif. Confirmed:

'Encoded by: fhgaac v03.02.11;VBR=5' is now displayed in the metadata
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th August 2014 - 08:55