IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
How do I update LAME command line to new EACís parameter placeholders?, Moved from MP3 - Tech, was: help with new parameters (TOS #6)
hydrogenxx
post Jan 4 2012, 15:38
Post #1





Group: Members
Posts: 19
Joined: 4-January 12
Member No.: 96236



hi, could somenone please write the lame command line option for the newest eac to be exactly like this below i used in the older version, i would be very very thankful:

"-V 0 --vbr-new --add-id3v2 --ignore-tag-errors --ta "%a" --tt "%t" --tg "%m" --tl "%g" --ty "%y" --tn "%n" %s %d"

ok, i tried to fill it in and hopefully this is ok:

"-V 0 --vbr-new --add-id3v2 --ignore-tag-errors --ta "%artist%" --tt "%title%" --tg "%genre%" --tl "%albumtitle%" --ty "%year%" --tn "%tracknr%" %source% %dest%"

This post has been edited by hydrogenxx: Jan 4 2012, 16:08
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Jan 4 2012, 16:37
Post #2





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



That looks fine.

It also provides me with an opportunity to plug my own Knowledge base article: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...AC_placeholders wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Sebastian Mares
post Jan 4 2012, 17:23
Post #3





Group: Members
Posts: 3633
Joined: 14-May 03
From: Bad Herrenalb
Member No.: 6613



Isn't vbr-new the default meanwhile?


--------------------
http://listening-tests.hydrogenaudio.org/sebastian/
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Jan 4 2012, 17:33
Post #4





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



Yes; good point. (I always overlook that!) So that could be removed.
Go to the top of the page
+Quote Post
hydrogenxx
post Jan 5 2012, 13:41
Post #5





Group: Members
Posts: 19
Joined: 4-January 12
Member No.: 96236



I see, thanks... so, I'm changing it to:

"-V 0 --add-id3v2 --ignore-tag-errors --ta "%artist%" --tt "%title%" --tg "%genre%" --tl "%albumtitle%" --ty "%year%" --tn "%tracknr2%" %source% %dest%"

Oh, another thing, the latest lame.dll tab doesn't seem to show up anymore in the latest version of EAC, the compression options tabs... I have tried putting that same lastest lame.dll in a pre 1.0 EAC folder and the dll tab is there, but in the latest EAC it is not. Anyone knows anything about it maybe?

This post has been edited by hydrogenxx: Jan 5 2012, 13:54
Go to the top of the page
+Quote Post
pdq
post Jan 5 2012, 14:41
Post #6





Group: Members
Posts: 3442
Joined: 1-September 05
From: SE Pennsylvania
Member No.: 24233



Why would anyone want to use the dll when you can use the exe?
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Jan 5 2012, 15:21
Post #7





Group: Developer
Posts: 3436
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



From News.rtf file in EAC folder:

QUOTE
LAME DLL produces defective, stuttering MP3s (bug exists since 1.0 beta 1!). By the way, it seems that only LAME.DLL (VC6 compiled) is compatible with EAC...


So it is better not to use it.
Go to the top of the page
+Quote Post
hydrogenxx
post Jan 5 2012, 16:37
Post #8





Group: Members
Posts: 19
Joined: 4-January 12
Member No.: 96236



QUOTE (pdq @ Jan 5 2012, 14:41) *
Why would anyone want to use the dll when you can use the exe?


I was just interested in why (if) it didn't work anymore in EAC...

This post has been edited by hydrogenxx: Jan 5 2012, 16:38
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th November 2014 - 04:08