IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

57 Pages V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_uie_lyrics3, An update of foo_uie_lyrics2
godrick
post Aug 9 2012, 17:03
Post #926





Group: Members
Posts: 306
Joined: 31-December 10
Member No.: 86948



Beta 2 seems stable - I don't use the features that seem to have received the most attention in the betas, but I don't see any regression issues with the rest of the component.

I defer to you to prioritize or even consider the following, but it would be great if there was an additional feature to synchronizing lyrics in the lyrics editor. Right now we can add a offset that globally adjusts all lines in a lyric, or adjust a single line with "synchronize selected line", but I find myself wishing there was a way to "synchronize selected and adjust all subsequent lines" or "adjust all subsequent lines" to efficiently deal with lyrics that are off by different amounts as a song progresses. If there is a way to do this with existing functionality other than manually adjusting each and every subsequent line, please let me know how. I tried inserting a line of [offset:-1000] in the middle of a lyric to see if that would act on just the lines that follow, but the editor applied it globally.

Also, I think I recall that prior to your excellent editor features, one could manually drag the lyric display to focus on another line, but double click in the display to return focus to the proper line. Double clicking (or the context menu) now brings up the editor. If there is a way to return the panel display focus to the current line with a click or context menu that I've missed, please let me know, and if not, it would be great to have a way with a context menu to do so. Thanks again for your efforts!

This post has been edited by godrick: Aug 9 2012, 17:03
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 9 2012, 17:07
Post #927





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



You can reset the offset of the lyrics with: right click->reset offset.
Your suggestion about the lyric editor is interesting, I'll have a think about it.
Go to the top of the page
+Quote Post
godrick
post Aug 9 2012, 17:17
Post #928





Group: Members
Posts: 306
Joined: 31-December 10
Member No.: 86948



Yes, "reset offset" repositions the display, but I believe it also wipes out any global offset (if I'm incorrect on this, please let me know). It would be great to be able to refocus the display to the current timestamp without setting the global offset to zero. Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 9 2012, 17:22
Post #929





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



That is how the dragging/scrolling works, by changing the global offset. It doesn't save the value of the offset before dragging/scrolling so there's no way of reverting to how it was (unless you remember it yourself).
Go to the top of the page
+Quote Post
godrick
post Aug 9 2012, 19:01
Post #930





Group: Members
Posts: 306
Joined: 31-December 10
Member No.: 86948



Thanks for explaining. It would not be worth it to change the "reset offset" selection or create anything new to do what I suggested for refocusing, especially if you can do something like "adjust current and all subsequent lines" (which, if used on the first line of a lyric, could be used instead of a global offset and thus avoid the loss of a global offset when using the "reset offset" selection).
Go to the top of the page
+Quote Post
j_t
post Aug 9 2012, 19:18
Post #931





Group: Members
Posts: 3
Joined: 13-February 08
Member No.: 51277



QUOTE (The vern @ Aug 9 2012, 12:20) *
- Changes to the fading of the lyric lines - they actually now fade (I'd broken it previously). It also now fades the next line whilst the current line is fading out - so there shouldn't be problems with no line being highlighted if there's a long time gap between different lines. Also at very slow scroll speeds, no fading occurs.

With 0.3.6 beta 2 my highlighting issues at slow scroll speeds are completely fixed! Thank you very much!
Go to the top of the page
+Quote Post
StealthX
post Aug 10 2012, 03:15
Post #932





Group: Members
Posts: 53
Joined: 7-December 11
Member No.: 95646



I was using the last stable version and it just shows a blank page for darklyrics.com lyrics even though they are there and it used to display them fine. Just installed 0.3.6 beta 2 and it is still not displaying lyrics from darklyrics.com just a blank page. Also going to about current lyrics it shows the correct URL for the lyrics but it just doesn't show any text on foobar.

This post has been edited by StealthX: Aug 10 2012, 03:36
Go to the top of the page
+Quote Post
SUPERCOOLMAN
post Aug 10 2012, 04:49
Post #933





Group: Members
Posts: 57
Joined: 11-April 06
Member No.: 29380



QUOTE (lender1257 @ Aug 9 2012, 03:32) *
@supercoolman

fixed is: displaying wrong saved lyrics, if %album% + %title% are the same (to make it clearer)
come to think of it: all my saved lyrics will be found; there's not one lyric that I've saved, that won't be displayed
maybe you should run "batch association" once more

good luck


you only said "%album% + %title% are identical". now that you provided more info, I think we are talking two different issue.


QUOTE (The vern @ Aug 9 2012, 04:20) *
I've uploaded 0.3.6 beta 2 to the google code page: http://code.google.com/p/foo-uie-lyrics3/downloads/list

Changelog:
- Hopeful fix for the album and title file search problems.
- Changes to the fading of the lyric lines - they actually now fade (I'd broken it previously). It also now fades the next line whilst the current line is fading out - so there shouldn't be problems with no line being highlighted if there's a long time gap between different lines. Also at very slow scroll speeds, no fading occurs.
- The local file search is no longer forceably enabled if you are saving to file (this is not necessary anymore).



tested beta2 and didn't find any regression. it found all local LRC files just like 0.3.4. I don't use online search, so I can't speak for that part.

the artist and title are picked up properly in the "lyrics search panel", but album column remains empty. not sure if that's expected. however, "lyrics search panel" is able to find LRC files.

"lyrics search panel" can only pick up LRC file for some songs through "Association Search", but I didn't set any association. Not sure why "Local File Search" doesn't pick up anything for those songs
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 10 2012, 11:21
Post #934





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



@StealthX:
Thanks for reporting, it's now fixed.

@SUPERCOOLMAN:
I'm glad the searching issues are fixed. Yes, the album columns are meant to be empty. Associations are set automatically at the end of a track or when a lyric is saved, you can edit them in preferences.
Go to the top of the page
+Quote Post
SUPERCOOLMAN
post Aug 10 2012, 13:07
Post #935





Group: Members
Posts: 57
Joined: 11-April 06
Member No.: 29380



QUOTE (The vern @ Aug 10 2012, 04:21) *
@StealthX:
Thanks for reporting, it's now fixed.

@SUPERCOOLMAN:
I'm glad the searching issues are fixed. Yes, the album columns are meant to be empty. Associations are set automatically at the end of a track or when a lyric is saved, you can edit them in preferences.



This is my setting, do you know where/when is association saved/created? I only want "Local File Search" or "Tag Search". If both of them failed, then either I made a mistake for LRC on the songs or there are issues in foo_uie_lyrics3.

Go to the top of the page
+Quote Post
StealthX
post Aug 10 2012, 15:51
Post #936





Group: Members
Posts: 53
Joined: 7-December 11
Member No.: 95646



QUOTE (The vern @ Aug 10 2012, 06:21) *
@StealthX:
Thanks for reporting, it's now fixed.

Thanks! When will the new version be out, and is there a webpage now or something with the latest version?
Go to the top of the page
+Quote Post
スラッシュ
post Aug 11 2012, 14:00
Post #937





Group: Members
Posts: 116
Joined: 12-December 08
Member No.: 64410



Maybe I'm doing something wrong, but when I edit lyrics, it seems like they don't get saved? Is this a permissions issue maybe? I'm on Win7.
Go to the top of the page
+Quote Post
michtar
post Aug 11 2012, 22:09
Post #938





Group: Members
Posts: 22
Joined: 29-June 07
Member No.: 44865



In beta:
- saving lyrics now works
- small problem: first line of the lyrics is always highlighted
Go to the top of the page
+Quote Post
StealthX
post Aug 14 2012, 17:03
Post #939





Group: Members
Posts: 53
Joined: 7-December 11
Member No.: 95646



Can you put out a beta that fixes the Dark Lyrics problems?
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 14 2012, 17:21
Post #940





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



I'm about to, just working on other things atm (the sdk)

This post has been edited by The vern: Aug 14 2012, 17:21
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 14 2012, 17:52
Post #941





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



0.3.6 beta 3 uploaded. http://code.google.com/p/foo-uie-lyrics3/downloads/list

Changes:
- Fixed dark lyrics.
- Fixed the problem with always highlighting the first lyric line with slow scrolling speeds.
- Essentially finished the sdk (required a fairly large number of changes to all of the sources).

I've also uploaded a different component to test the sdk (called foo_lyricsource). This should be installed as a completely separate fb2k component and should add a new source to the list in lyrics3 preferences. The source itself doesn't actually do anything useful (it just displays part of a google search for the lyrics), but merely exists to confirm the sdk is working properly. I would very much appreciate any feedback from testing this (as I've never written an sdk before so it's new territory for me!)

This post has been edited by The vern: Aug 14 2012, 18:16
Go to the top of the page
+Quote Post
BrutuZ
post Aug 14 2012, 19:08
Post #942





Group: Members
Posts: 85
Joined: 12-March 10
Member No.: 78963



I was eager to test the SDK to fetch from custom sources, but then I installed and re-read it to find out I can't program the custom sources yet. Damn you anxiety xD

Thanks for the updates The Vern, looking forward to release version of the SDK smile.gif


--------------------
http://www.last.fm/user/BrutuZ
Go to the top of the page
+Quote Post
godrick
post Aug 15 2012, 00:40
Post #943





Group: Members
Posts: 306
Joined: 31-December 10
Member No.: 86948



No regression issues so far, so great job! I dutifully added "My custom 1" as a source to test it, then forgot about it until I noticed web page source code happily scrolling in the panel, whereupon I noticed that all of the songs I played without any previously saved lyrics tags in the last few hours had all saved the html gibberish of the test source to tags - just like I told it to. Easily deleted, and I feel comfortable stating the search, display and save-to-tag portions seem to work pretty well for the new code!
Go to the top of the page
+Quote Post
culinko
post Aug 17 2012, 04:46
Post #944





Group: Members
Posts: 56
Joined: 3-September 11
Member No.: 93455



thanks The vern, i could finally update from the 0.3.4. debug version smile.gif no issues so far, great work!

This post has been edited by culinko: Aug 17 2012, 04:47
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 17 2012, 17:05
Post #945





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



Many thanks for the feedback.

I've uploaded the SDK: http://code.google.com/p/foo-uie-lyrics3/downloads/list

The zip uploaded includes the lyric source sdk and the source of foo_lyricsource, both of which have loads of comments explaining the code. If you have any queries/problems let me know.

This post has been edited by The vern: Aug 17 2012, 17:06
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 17 2012, 23:47
Post #946





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



New version of both the SDK and lyrics3 uploaded (0.3.6 beta 4).

This is to fix crashes when using sources built with the SDK in older versions of lyrics3. Any sources built with the old SDK will not work with this or later versions of lyrics3.
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Aug 19 2012, 00:07
Post #947





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Any chance that manipulation of text size is possible somehow or will be implemented?
Go to the top of the page
+Quote Post
The vern
post Aug 19 2012, 11:31
Post #948





Group: Developer
Posts: 203
Joined: 2-June 09
Member No.: 70332



@Emerelle:
You can do this already through either your UI's settings or the panels own settings page (right click on the panel->Panel Preferences)
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Aug 19 2012, 14:09
Post #949





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Oops, I missed that one in the preferences! I'm sorry, must be the heat over here.
Go to the top of the page
+Quote Post
dgemu12
post Aug 20 2012, 22:33
Post #950





Group: Members
Posts: 9
Joined: 28-April 10
Member No.: 80249



I think I've seen this before, but is there anyway of appending the offset to the actually number inside the brackets.

e.g.
offset synch of 36000

would lead to

[01:13.34] to [00:38:00]
[01:17.16] to [00:40:00]

and all other lines within the lrc.

This would allow, certain player able to render this, while playing. I thought this was already encoded but don't see an option only reset offset which just renders the offset to 0, but no other changes.

This post has been edited by dgemu12: Aug 20 2012, 22:34
Go to the top of the page
+Quote Post

57 Pages V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st September 2014 - 10:19