IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > »   
Reply to this topicStart new topic
SimPlaylist (foo_simplaylist), Playlist view with album art
Northpack
post Aug 19 2011, 10:28
Post #151





Group: Members
Posts: 455
Joined: 16-December 01
Member No.: 664



QUOTE (Frank Bicking @ Aug 18 2011, 19:31) *
1.0 versions of all three components are out. Thanks to all beta testers.

Thank you very much Frank for those great components. I've really come to enjoy simplaylist - just to show what's possible with a little bit of scripting:



Lovely, isn't it? And TITLE is still something like "Sonate für Oboe, Fagott und B.c. - I. Adagio", so it won't be compromised at all in other applications smile.gif

This post has been edited by Northpack: Aug 19 2011, 10:40
Go to the top of the page
+Quote Post
anoise
post Aug 19 2011, 12:14
Post #152





Group: Members
Posts: 2
Joined: 13-August 11
Member No.: 92992



Thanks for this great playlist.
I have a little request. Please make an option to hide the columns title bar.

Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
sylla
post Aug 20 2011, 09:08
Post #153





Group: Members
Posts: 133
Joined: 7-March 07
Member No.: 41266



QUOTE (Frank Bicking @ Aug 18 2011, 20:31) *
@sylla: You have albums with more than one codec profile? Or where would you display this?


Exactly, some albums where I got the different tracks from different sources, and some self-made compilations. I realize this is probably not very common or high priority, and on second thought maybe it would just be confusing to have two entries for codec profile (though, would there be any downsides if you would just let codec_profile summarize?).

Thanks for the final versions, they are all brilliant.
Go to the top of the page
+Quote Post
Northpack
post Aug 22 2011, 15:08
Post #154





Group: Members
Posts: 455
Joined: 16-December 01
Member No.: 664



Someone asked how I configured my simplaylist above, so here's an explanation:

The priority was not to compromise any existing tags in order to maintain compatibility with any player. For the groupings on the screenshot I introduced two custom tags:

PROGRAMME TITLE -> Holds for the title of the individual CD in a boxset or of the programme in a concert recording, if applicable. Using standard only tags this information would be either omitted or put into the comment field.
SUBTITLE INDEX -> Holds the numerical index at which position the TITLE string is to be splitted into a title and subtitle. This is for titles which naturally fall into several subtitles such as a symphony and its movements.

The first tag can easily set in the properties window (just add it to the fields in the Preferences->Advanced->Display->Properties dialog). The second one requires a little masstagger script, I've uploaded here. Select the tracks you want to group by title and apply the script. It looks for one the characters [-/:;.,] (in this order) followed by a space. The position of the first occurence is then stored in the tag SUBTITLE INDEX.

Now how to configure simplaylist:

For the programme title, just add a subgroup [%programme title%] (if the tag is empty, the group won't be created). You can even combine it with the disc number like I did, i.e. $if(%programme title%,[%discnumber% ]%programme title%,$ifgreater(%totaldiscs%,1,Disc %discnumber%,))

For the grouping by title and subtitle, you would add this subgroup: $if(%subtitle index%,$substr(%title%,0,$sub(%subtitle index%,3))). Now the first part of the title is displayed as a group as well in the regular title column, so you need to check for our little tag there, too. To do that just use a custom title column set up this way: $substr(%title%,%subtitle index%,$len(%title%)). Voilà! smile.gif

This post has been edited by Northpack: Aug 22 2011, 15:19
Go to the top of the page
+Quote Post
Mike Stop Contin...
post Aug 24 2011, 03:09
Post #155





Group: Members
Posts: 21
Joined: 14-June 10
Member No.: 81504



Hi...

When I first installed SimPlaylist, the Rating DB and Rating columns displayed correctly, but after I installed the new beta, the stars turned into invalid symbol boxes. If there's any other info I can give you to help, let me know.


--------------------
-Mike Stop Continues
http://mikestopcontinues.com
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Aug 24 2011, 14:06
Post #156





Group: Members
Posts: 2352
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Generally related to use of a font not capable of showing stars. What font do you have the playlist using?
Go to the top of the page
+Quote Post
Mike Stop Contin...
post Aug 24 2011, 14:09
Post #157





Group: Members
Posts: 21
Joined: 14-June 10
Member No.: 81504



QUOTE (tpijag @ Aug 24 2011, 09:06) *
Generally related to use of a font not capable of showing stars. What font do you have the playlist using?


I was used Segue UI before and after upgrading. I also tried with the default font and that didn't solve the problem either. The only thing that changed was that I upgraded to the recent beta.

What font do you suggest? I'll try it.


--------------------
-Mike Stop Continues
http://mikestopcontinues.com
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Aug 24 2011, 14:15
Post #158





Group: Members
Posts: 2352
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Very well may also depend on OS. For my XP, Arial unicode MS works correctly. I imagine there are others. A search may help.

This post has been edited by tpijag: Aug 24 2011, 14:17
Go to the top of the page
+Quote Post
-AdZero-
post Aug 25 2011, 08:01
Post #159





Group: Members
Posts: 21
Joined: 17-September 08
From: France
Member No.: 58361



Hi.

I have updated all components to their 1.0 version (Facets, SimPlaylist and SimPlaylist manager) but I still encounter some annoying bugs :

  • Each time I start foobar, the content isn't displayed until I resize a column
  • Sometimes (can't figure how to reproduce it accurately), the display of the playlist content is not drawn correctly when scrolling down or up. A vertical resize of the playlist box solves this problem.
  • Sometimes after starting foobar (can't figure how to reproduce it accurately), the columns header are not displayed as expected (no names and an odd visual aspect with a tiny vertical scoll bar for each column) and any column resize is impossible as well as any playlist content display. The only solution I found is to replace the theme file by a previous version.


Let me know If I can give you more information.
Go to the top of the page
+Quote Post
Mike Stop Contin...
post Aug 25 2011, 22:47
Post #160





Group: Members
Posts: 21
Joined: 14-June 10
Member No.: 81504



QUOTE (tpijag @ Aug 24 2011, 09:15) *
Very well may also depend on OS. For my XP, Arial unicode MS works correctly. I imagine there are others. A search may help.


Thanks. Segue UI symbols seems to work. But that still doesn't explain why the update affected it.


--------------------
-Mike Stop Continues
http://mikestopcontinues.com
Go to the top of the page
+Quote Post
awnm
post Aug 31 2011, 07:25
Post #161





Group: Members
Posts: 27
Joined: 31-March 05
Member No.: 21080



Hi - great plug in, fast and very nicely designed. Appreciate the updates too.

I am having a slight issue with multi-disc albums.

My path has all the tracks from a multi disk album in the one directory. The filename (and hence sort order) in the directory doesn't account for the disc:

CODE
\Miles Davis - 01 - Introduction by Mort Fega.flac
\Miles Davis - 01 - So What.flac
\Miles Davis - 02 - My Funny Valentine.flac
\Miles Davis - 02 - Walkin'.flac


I'm finding that when using SimPlaylist in this example, instead of getting a nice Disc 1/2 subgroup, each track has it's own Disc subgroup heading:

CODE
Miles Davis
Disc 1
    01 Introduction by Mort Fega
Disc 2
    01 So What
Disc 1
    02 My Funny Valentine
Disc 2
    02 Walkin'


I assume this is due to the default sort order reflecting the directory structure.

If I change the Sorting Pattern setting to %artist% and click on a group heading, it corrects, but swapping to another album in a facet then back reverts back the default sort order.

Am I doing it wrong because of my filename & directory structure choice, or is this something that can be adjusted somewhere?

Thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post
Northpack
post Aug 31 2011, 09:07
Post #162





Group: Members
Posts: 455
Joined: 16-December 01
Member No.: 664



QUOTE (awnm @ Aug 31 2011, 06:25) *
I assume this is due to the default sort order reflecting the directory structure.

If I change the Sorting Pattern setting to %artist% and click on a group heading, it corrects, but swapping to another album in a facet then back reverts back the default sort order.

Am I doing it wrong because of my filename & directory structure choice, or is this something that can be adjusted somewhere?


Change the sorting pattern to %album artist%|%date%|%album%|%discnumber%|%tracknumber% (leave away the date part if you don't want to sort albums by date but just alphabetically). It's important to include the disc number in the sorting pattern.
Go to the top of the page
+Quote Post
Frank Bicking
post Aug 31 2011, 09:26
Post #163





Group: Super Moderator
Posts: 1832
Joined: 24-July 02
From: Berlin, Germany
Member No.: 2776



Note that the above refers to the Facets default sort order setting.

Consider including discnumbers in the filenames though, or create subfolders, as you may encounter the same problem in other situations.
Go to the top of the page
+Quote Post
Takaji
post Sep 1 2011, 02:52
Post #164





Group: Members
Posts: 245
Joined: 17-June 05
Member No.: 22787



Is there a way to create something like a "custom grouping" within a playlist?

The problem is that my grouping header is "[%album artist% -] %album% '('[%date%, ][%__bitspersample% bit ]%samplerate% Hz, $caps(%channels%)')'" which works 95% of the time. I have a case where one file is 22kHz instead of 44.1kHz like everything else, so it becomes separated with a copy of the album art showing. I understand that in my group pattern I have %samplerate%.

Perhaps there's some kind of solution like "if all files are in the same directory and have the same cover art, then group them and disregard the other grouping criteria." Is there some kind of solution to my question?
Go to the top of the page
+Quote Post
awnm
post Sep 1 2011, 05:59
Post #165





Group: Members
Posts: 27
Joined: 31-March 05
Member No.: 21080



QUOTE (Northpack @ Aug 31 2011, 18:07) *
Change the sorting pattern to %album artist%|%date%|%album%|%discnumber%|%tracknumber%

QUOTE (Frank Bicking @ Aug 31 2011, 18:26) *
Note that the above refers to the Facets default sort order setting.
Consider including discnumbers in the filenames though, or create subfolders, as you may encounter the same problem in other situations.

Ah, that's solved it, many thanks. I didn't realise the Facets default sort order setting impacted the SimPlaylist display. Will look at discnumber in filename too.
Go to the top of the page
+Quote Post
frogworth
post Sep 1 2011, 10:50
Post #166





Group: Members
Posts: 169
Joined: 30-December 09
Member No.: 76511



Hey Frank,
I'm on the latest version, and I'm getting unreliable behaviour from undo/ctrl-z. It does work, at least, but sometimes when I remove tracks from a playlist and then undo, it appears to undo something else. It just doesn't pick up all actions.
Hope you can fix. Cheers for the awesome component smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
gandhi
post Sep 1 2011, 15:04
Post #167





Group: Members
Posts: 41
Joined: 21-February 03
Member No.: 5104



Hi, I have a problem with columns choices being reset whenever I change position of the SimPlaylist using Layout editing mode. Could the column choices somehow be remembered?

I started to use this plugin some days ago after switching from columns_UI as it is not being developed anymore (it seems).
Go to the top of the page
+Quote Post
Frank Bicking
post Sep 2 2011, 10:29
Post #168





Group: Super Moderator
Posts: 1832
Joined: 24-July 02
From: Berlin, Germany
Member No.: 2776



QUOTE (Takaji @ Sep 1 2011, 03:52) *
(...) I have a case where one file is 22kHz instead of 44.1kHz like everything else, so it becomes separated with a copy of the album art showing. I understand that in my group pattern I have %samplerate%.

This is similar to what has earlier been requested for genres and codec profiles, and could be solved with a set of functions analogous to $meta and $info, listing all values in a group, which (like statistics) are ignored when grouping tracks.

QUOTE (awnm @ Sep 1 2011, 06:59) *
I didn't realise the Facets default sort order setting impacted the SimPlaylist display.

Just to clarify, it defines the order of selected tracks, regardless of where they are sent to (playlist, playback queue, converter, properties dialog, masstagger, etc.) or which playlist view is used.

QUOTE (frogworth @ Sep 1 2011, 11:50) *
(...) I'm getting unreliable behaviour from undo/ctrl-z. It does work, at least, but sometimes when I remove tracks from a playlist and then undo, it appears to undo something else. It just doesn't pick up all actions.

Fixed for the next update, thanks for bringing this to my attention.

QUOTE (gandhi @ Sep 1 2011, 16:04) *
I have a problem with columns choices being reset whenever I change position of the SimPlaylist using Layout editing mode.

In the default user interface, each newly created UI element has its own configuration. Use cut/copy/paste UI element commands to preserve it.

QUOTE (Northpack @ Aug 22 2011, 16:08) *
Someone asked how I configured my simplaylist above, so here's an explanation: (...)

Thanks for this post and your screenshot, by the way, it is always interesting to see how people make use of custom tags. Lately, I have been thinking about how to handle long tracks with multiple titles (such as Close to the Edge).

This post has been edited by Frank Bicking: Sep 2 2011, 10:31
Go to the top of the page
+Quote Post
frogworth
post Sep 2 2011, 12:22
Post #169





Group: Members
Posts: 169
Joined: 30-December 09
Member No.: 76511



Thanks Frank, looking forward to it!

And awesome, inspiring work by Northpack. I'll have to try something similar sometime. Maybe a special character to indicate a subtitle, I'll think about it smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
frogworth
post Sep 3 2011, 04:56
Post #170





Group: Members
Posts: 169
Joined: 30-December 09
Member No.: 76511



QUOTE (frogworth @ Sep 2 2011, 21:22) *
And awesome, inspiring work by Northpack. I'll have to try something similar sometime. Maybe a special character to indicate a subtitle, I'll think about it smile.gif


Ah right, I understand why you did it the way you did, Northpack. I'm not bothering with Programme Title for now, although once I've ripped more of my classical collection I may well add it! But Subtitle Index is brilliant.
Go to the top of the page
+Quote Post
wdekler
post Sep 3 2011, 20:31
Post #171





Group: Members
Posts: 95
Joined: 15-January 03
Member No.: 4586



When I start Foobar the simplaylist element looks like this:



As soon as I move an element (a playlist for example or re-size the window), the view immediately fills the window and it looks normal again.

Is there a way to fix this? Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
Takaji
post Sep 4 2011, 06:36
Post #172





Group: Members
Posts: 245
Joined: 17-June 05
Member No.: 22787



QUOTE (Frank Bicking @ Sep 2 2011, 04:29) *
This is similar to what has earlier been requested for genres and codec profiles, and could be solved with a set of functions analogous to $meta and $info, listing all values in a group, which (like statistics) are ignored when grouping tracks.


Sounds good. Please consider including a function like that in a future release of SimPlaylist, thank you.
Go to the top of the page
+Quote Post
chumeo_di_hia
post Sep 4 2011, 11:13
Post #173





Group: Members
Posts: 21
Joined: 10-October 10
Member No.: 84510



Hello everybody, i downloaded and copy foo_simplaylist.dll to Componets folder. But I don't know how to use this sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Sep 4 2011, 15:16
Post #174





Group: Members
Posts: 2352
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



With so much information provided, it is hard to know how to help. wink.gif

What version of Foobar2000? It has been a long time since it is appropriate to load components by copying to the components folder. The only items residing there are related to the core. Components go in the user-components folder within their own named sub-folder. You can do it manually, but it is quite handy to have foobar2000 automatically install components for you via the install button on the components preference page.

What problem are you having? Can't get foobar2000 to find simplaylist as it is in wrong location, or you do not know how to load a component into your configurations. http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...ut_Editing_Mode
Go to the top of the page
+Quote Post
chumeo_di_hia
post Sep 4 2011, 17:48
Post #175





Group: Members
Posts: 21
Joined: 10-October 10
Member No.: 84510



Hi Tpijag! smile.gif i used Foobar2000 v1.1.7 . I go to Preferences >> Components >> Installed Components >> click "SimPlaylist" >> Install. I see nothing change and I don't know what to do next? smile.gif

ps: I found folder "user-components" in folder foobar 2000. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

15 Pages V  « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2014 - 08:51