IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Android Foobar Remote
Enigma776
post Sep 14 2010, 01:56
Post #1





Group: Members
Posts: 144
Joined: 29-August 05
Member No.: 24190



I have a Nexus One with Android 2.2 (Froyo). Is there a way I can control Foobar with it I tried using the foo_httpcontrol but for some reason that failed, is there another way?

Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
Anomalous
post Sep 14 2010, 06:57
Post #2





Group: Members
Posts: 105
Joined: 22-December 07
Member No.: 49766



You could try using foo_touch_remote and the Android DACP Remote Control. It's a roundabout way of doing it but it might work.
Go to the top of the page
+Quote Post
kabuki
post Sep 14 2010, 09:49
Post #3





Group: Members
Posts: 242
Joined: 22-June 06
Member No.: 32129



I'm using Foodroid in addition with foo_httpcontrol and it works quite well. If i can help you to share my parameters, pm me.
But I'll try Anomalous's solution for the eye's candy. Foodroid or Foobar Remote Control are good but...
Go to the top of the page
+Quote Post
kabuki
post Sep 14 2010, 13:53
Post #4





Group: Members
Posts: 242
Joined: 22-June 06
Member No.: 32129



QUOTE (Anomalous @ Sep 14 2010, 07:57) *
You could try using foo_touch_remote and the Android DACP Remote Control. It's a roundabout way of doing it but it might work.

This doesn't work for me. And I think I've tried almost anything, without success.
Bonjour service installed, foo_touch_remote aswell, set to port 5353, authorized udp on port 5353 in my routeur, Firewall disabled.

When foobar is started, I launch the "Tunes Remote" in my Android Phone:

In the Andophone:
Foobar2000 is recognized with the good IP below.
I select the line, then a popup come for pairing, showing the '0000' PIN to enter in foobar.

In foobar I enter same PIN, then the popup in androphone disapears but reapears instantly.

In foobar:
A new device (Android Device) is added in foobar foo_touch_remote's preference page.

But nothing more. I'm stuck there.

I suppose few users have Android phones for now, and most of them are satisfayed with "Foodroid" or "Foobar Remote Control"... so i'll be patient for help needed.
Kind regards.
Go to the top of the page
+Quote Post
regi24
post Jan 26 2011, 14:51
Post #5





Group: Members
Posts: 50
Joined: 19-August 10
Member No.: 83211



You might be interesed in this:
http://foobar2000controller.blogspot.com

This post has been edited by db1989: Mar 7 2012, 22:00
Reason for edit: deleting pointless full quote of above post
Go to the top of the page
+Quote Post
MC Escher
post Jan 26 2011, 15:36
Post #6





Group: Members
Posts: 151
Joined: 12-May 04
Member No.: 14050



Then there's also Foomote, which also works with hhtp_control. I use it with my HTC Desire (also Android 2.2.).
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th December 2014 - 21:30