IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

71 Pages V  « < 63 64 65 66 67 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_wave_seekbar, pretty accelerated seekbar
Zao
post Dec 6 2013, 17:58
Post #1601





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



I don't quite follow your reasoning.
Does the image illustrate something you wish there would be, or something that doesn't behave like you want?

What exactly is it you want? laugh.gif


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Renovacio
post Dec 7 2013, 13:07
Post #1602





Group: Members
Posts: 6
Joined: 1-December 13
Member No.: 112789



Dear Zao!

I'm thankful for your creation.

Wish you only positive people and events on your way.

This skin was made due to you:

only best regards!

This post has been edited by Renovacio: Dec 7 2013, 13:10
Go to the top of the page
+Quote Post
Introverterz
post Dec 7 2013, 14:18
Post #1603





Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 12
Member No.: 103474



QUOTE (Zao @ Dec 6 2013, 18:58) *
I don't quite follow your reasoning.
Does the image illustrate something you wish there would be, or something that doesn't behave like you want?

What exactly is it you want? laugh.gif

The image illustrates what I want to achieve.
QUOTE (Introverterz @ Dec 6 2013, 18:46) *

Check box "shade played" effect visible top of the image ("Shade played On").
Uncheck box "shade played" effect visible the lower part of the image ("Shade played Off").

The same effect can be achieved by changing the color of the "Highlight color" on the same as the "Text color".
At the change of color theme it is uncomfortable.
I would like get this effect check/uncheck "shade played" box.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Dec 7 2013, 15:19
Post #1604





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



Ah, I didn't realize you were talking about the "Shade played" checkbox state.
Disregard the previous suggestion and change the two lines in evaluate to:
CODE
    bool played = shade_played && tc.x < cursorPos;
    float4 inside_color = !played ? textColor : highlightColor;

Replace them completely, there has been a subtle change in the logic.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Introverterz
post Dec 7 2013, 15:59
Post #1605





Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-September 12
Member No.: 103474



Big thanks Zao. You are the best laugh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
olegausa
post Dec 9 2013, 18:55
Post #1606





Group: Members
Posts: 14
Joined: 19-May 10
Member No.: 80740



Looks really nice but I'm not good at programing so is it possible to get entire code content so that you just open D3D settings (if I understand it right) and replace whatever is there with new code and save the changes?
Thanks in advance
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Dec 9 2013, 19:00
Post #1607





Group: Members
Posts: 4462
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



just replace the code on lines 79/80.
Go to the top of the page
+Quote Post
Revan
post Jan 13 2014, 07:29
Post #1608





Group: Members
Posts: 5
Joined: 13-January 14
Member No.: 113981



So has anyone managed to get the frontend editor working in Windows 8 or 8.1 yet? Apparently it refuses to recognize that I have all the proper .dll files in place and the button still doesn't work for me.
Go to the top of the page
+Quote Post
mudlord
post Jan 13 2014, 11:41
Post #1609





Group: Developer (Donating)
Posts: 811
Joined: 1-December 07
Member No.: 49165



QUOTE (Zao @ Dec 7 2013, 09:19) *
Ah, I didn't realize you were talking about the "Shade played" checkbox state.
Disregard the previous suggestion and change the two lines in evaluate to:
CODE
    bool played = shade_played && tc.x < cursorPos;
    float4 inside_color = !played ? textColor : highlightColor;

Replace them completely, there has been a subtle change in the logic.


Some people should really take the time to learn a programming language.
Its not that hard. >_>
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 13 2014, 11:43
Post #1610





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



QUOTE (Revan @ Jan 13 2014, 08:29) *
So has anyone managed to get the frontend editor working in Windows 8 or 8.1 yet? Apparently it refuses to recognize that I have all the proper .dll files in place and the button still doesn't work for me.

Are you certain that you've installed the June 2010 DirectX redistributable?
What are "the proper DLL files" in your eyes?

WorksForMe cool.gif


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Revan
post Jan 13 2014, 16:58
Post #1611





Group: Members
Posts: 5
Joined: 13-January 14
Member No.: 113981



QUOTE (Zao @ Jan 13 2014, 05:43) *
QUOTE (Revan @ Jan 13 2014, 08:29) *
So has anyone managed to get the frontend editor working in Windows 8 or 8.1 yet? Apparently it refuses to recognize that I have all the proper .dll files in place and the button still doesn't work for me.

Are you certain that you've installed the June 2010 DirectX redistributable?
What are "the proper DLL files" in your eyes?

WorksForMe cool.gif


I guess the ones that came with the plugin. When I try installing the redistributable says it installed fine but then when I restart Foobar the "Frontend Settings" button still does nothing.

This post has been edited by Revan: Jan 13 2014, 17:14
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Jan 13 2014, 19:21
Post #1612





Group: Members
Posts: 708
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



Currently I am using Win7 x64. But some time ago I used Win 8.1 Preview and as far as I remember everything worked fine with waveform_seekbar in foobar. Now my wife got shiny and new Samsung ultrabook with Windows 8.1 x64 and also there everything works OK. And all that should have been done was:
1st: installing this: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109 (Total Size: 95.6 MB)
2nd: installing plugin.
Apart from that both systems had installed VC2012 Redistributable (x86) with latest update available. Currently this one (choose x86 version to work with foobar/waveform_seekbar) : http://www.microsoft.com/en-us/download/de...s.aspx?id=30679


This post has been edited by EpicForever: Jan 13 2014, 19:28
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 13 2014, 19:26
Post #1613





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



There shouldn't be any problems whatsoever on any Windows version from XP and onward.
I do my development on Win7 x86 and Win8.1 x64.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Revan
post Jan 13 2014, 22:38
Post #1614





Group: Members
Posts: 5
Joined: 13-January 14
Member No.: 113981



Okay, turns out the problem is actually with Columns UI.

Thanks for a great plugin, btw. (Sorry I didn't say that with my first post)

This post has been edited by Revan: Jan 13 2014, 22:46
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 17 2014, 23:11
Post #1615





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



After getting my VC++ concurrency removal branch in a shape good enough to release, I've made a preliminary build of version 0.2.41.

You can download it from here for now until I know it's good enough to release properly. The changelog is available on the Github wiki.

One of the major features of this release is that I've purged enough of the threading primitives that Wine hasn't implemented underlying support for, so this release should work in GDI mode on Wine and Darwine.

New features since 0.2.40:
  • Use libuv for almost all concurrency, it should now run in a limited fashion on Wine; watch out for new threading bugs.
  • Restrict the set of files that are considered frontends.
  • Shrink effect editor dialog slightly for netbooks.
  • Scrolling the bar seeks by a minute per notch.
  • Delay-load D3D9/D2D1, only use RGBA8 textures instead of RGBA32F or RGB10A2.
  • Draw each channel in Direct3D 9 as a single triangle instead of a pair of triangles, due to interpolation problems.
  • Clear GDI background properly instead of to black for streams and missing waveforms.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 18 2014, 13:25
Post #1616





Group: Members (Donating)
Posts: 907
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



I hear from OSX users that the D3D mode even shows some semblance of existence if you sneak in a D3DX via WineTricks.
My testing was done with Ubuntu Wine 1.6 and 1.7 from the PPA. The 1.4.x shipped with stock Linux Mint 13.10 is completely unsuitable for foobar2000 and foo_wave_seekbar.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Reith
post Jan 18 2014, 14:33
Post #1617





Group: Members
Posts: 33
Joined: 11-July 09
From: California
Member No.: 71369



Zao, thank you for continuing to develop this amazing component.

It's the best seekbar I've ever used, and I take my seekbars seriously. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
grimes
post Jan 19 2014, 23:44
Post #1618





Group: Developer
Posts: 304
Joined: 12-November 07
From: Frankfurt
Member No.: 48701



QUOTE (Zao @ Jan 17 2014, 23:11) *
  • Scrolling the bar seeks by a minute per notch.


Thanks Zao.
It might be better to seek by 1 second?
Go to the top of the page
+Quote Post
Reith
post Jan 20 2014, 04:10
Post #1619





Group: Members
Posts: 33
Joined: 11-July 09
From: California
Member No.: 71369



Is the 0.2.41 update behaving strangely for anyone else? It's drawing the waveform all scrunched up at the top of the window with some of the Direct3D ones I got from this thread.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 20 2014, 07:36
Post #1620





Group: Members
Posts: 4462
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



QUOTE (grimes @ Jan 19 2014, 22:44) *
QUOTE (Zao @ Jan 17 2014, 23:11) *
  • Scrolling the bar seeks by a minute per notch.


Thanks Zao.
It might be better to seek by 1 second?


i think variable depending on track length would be better. but i'm happy enough dragging with my mouse for it not to bother me. tongue.gif

QUOTE (Reith @ Jan 20 2014, 03:10) *
Is the 0.2.41 update behaving strangely for anyone else? It's drawing the waveform all scrunched up at the top of the window with some of the Direct3D ones I got from this thread.


it's been fine for me. i'm using the soundcloud-a-like code Zao posted here.
Go to the top of the page
+Quote Post
Reith
post Jan 20 2014, 08:04
Post #1621





Group: Members
Posts: 33
Joined: 11-July 09
From: California
Member No.: 71369



This is how it looked on 0.2.40:



And this is how it looks now:



I'm using the code from Propheticus' post here:

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=835476

Is there something in it that would cause problems with the update? I don't know enough about it to figure that out on my own. sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 20 2014, 08:11
Post #1622





Group: Members
Posts: 4462
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



i have no idea myself. i'm sure Zao will be along as soon as he gets time. i believe he subscribes to the thread to get notification of new posts.
Go to the top of the page
+Quote Post
grimes
post Jan 20 2014, 10:24
Post #1623





Group: Developer
Posts: 304
Joined: 12-November 07
From: Frankfurt
Member No.: 48701



QUOTE (marc2003 @ Jan 20 2014, 07:36) *
QUOTE (grimes @ Jan 19 2014, 22:44) *
QUOTE (Zao @ Jan 17 2014, 23:11) *
  • Scrolling the bar seeks by a minute per notch.

Thanks Zao.
It might be better to seek by 1 second?

i think variable depending on track length would be better. but i'm happy enough dragging with my mouse for it not to bother me. tongue.gif


"variable depending on track length" would confuse in case of classical music divided in several tracks.
Original seekbar seeks by 1 second per notch.

This post has been edited by grimes: Jan 20 2014, 10:32
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 20 2014, 10:51
Post #1624





Group: Members
Posts: 4462
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



eh? the default UI seekbar has variable steps which is why i suggested it. i even tested it just now....

it only steps by 1 second for tracks shorter than 30 seconds.
for anything between 0:30 and 2:32 it steps 5 seconds.
between 2:33 and 5:06> 10 seconds
5:07 to ?? > 1 minute steps...

i see there are 5 minute and 10 minute steps for really long files but i can't be bothered to figure out the boundaries for those.

This post has been edited by marc2003: Jan 20 2014, 10:57
Go to the top of the page
+Quote Post
grimes
post Jan 20 2014, 11:02
Post #1625





Group: Developer
Posts: 304
Joined: 12-November 07
From: Frankfurt
Member No.: 48701



QUOTE (marc2003 @ Jan 20 2014, 10:51) *
eh? the default UI seekbar has variable steps which is why i suggested it. i even tested it just now....

it only steps by 1 second for tracks shorter than 30 seconds.
for anything between 0:30 and 2:32 it steps 5 seconds.
between 2:33 and 5:06> 10 seconds
5:07 to ?? > 1 minute steps...

i see there are 5 minute and 10 minute steps for really long files but i can't be bothered to figure out the boundaries for those.


You are correct marc2003.
I've tested only Columns UI seekbar.
Go to the top of the page
+Quote Post

71 Pages V  « < 63 64 65 66 67 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 15th September 2014 - 05:40