IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Decoding Issues With Speex 1.2rc1, Foobar2000 is not decoding files coded by the binary for speex 1.2rc1
ldobehardcore
post Jun 1 2009, 02:17
Post #1





Group: Members
Posts: 1
Joined: 16-April 09
From: Edmonds, WA
Member No.: 69006



Ok guys, I've been a lurker wink.gif for awhile, so I'll give you as much info as I possibly can.

I downloaded the windows binary for speex 1.2rc1 from mingw for testing.

The source audio I used for testing is an mp3 at 192kbps 44.1khz 16bit stereo.

I created a .wav in dBPoweramp:
CODE
Test.wav
Channels 1 (mono)
Sample Rate 16 KHz{CR}
Sample Size 16 bit
Bit Rate 256 kbps
Type WAV


The settings string I used for speex was:
CODE
speexenc -w --quality 7 --comp 6 --vbr --vad --dtx --denoise -V "test.wav" "test.spx"


The CLI chugged away, spitting out a nicely sized speex file, and everything.

When I tried to test it for playback in Foobar2000 0.9.6.7 I get this error:
CODE
Decoding failure at 0:01.280 (Unsupported format or corrupted file): "test.spx"

The funny thing is: it works fine in the latest version of MPlayer when I use that to play it.

Unfortunately, MPUI is not ever going to be my media player of choice, Foobar2000 is just far superior (pardon my ranting. tongue.gif )
Anyway, if anybody has any ideas for how I should modify my encoding settings, or any way of updating foobar2000's speex decoder, that would be great.


-LD°BŰHardcore
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th December 2014 - 22:07