IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

AC3 audio editor, What is the best way to crop an AC3 audio track?
jeffdgr8
post Aug 27 2008, 10:20
Post #1





Group: Members
Posts: 2
Joined: 27-August 08
Member No.: 57566



I want to combine an HDTV video recording and an AC3 DVD audio track, but the audio track doesn't quite fit with the video. I need to crop off the beginning and end (MGM lion roaring) and add the proper amount of silence to make the track the correct length to fit the video before muxing them together. I've extracted the audio from the DVD and saved it as a .ac3 file. The only program I've gotten to open the AC3 file for editing is Nero Wave Editor (latest v4.3.4.0) and for some reason, it only opens the first 15:30 of the track. I've tried Sound Forge, Audacity, Audition, and Soundbooth and none of these programs will edit AC3 audio. Maybe some of these programs require a plugin to unlock this capability. Does anyone have any suggestions? I don't really need to do a lot of editing to the track. I'm not adding anything except for silence, just removing is all. So if it were possible to do this without having to decode and reencode the whole track, that would be best.
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
smok3
post Aug 28 2008, 23:09
Post #2


A/V Moderator


Group: Moderator
Posts: 1726
Joined: 30-April 02
From: Slovenia
Member No.: 1922



if you look for a mpeg2 cutters they usually have the ability to cut the ac3 as well, like for example:

chopperXP
http://www.google.com/url?sa=t&source=...N3Na3uB0qZxN01A

Cuttermaran
http://www.videohelp.com/tools/Cuttermaran

mpeg2schnitt
http://www.videohelp.com/tools/Mpeg2Schnitt

womble
http://www.womble.com/products/vcr.html
(free trial)

videoredo
http://www.videoredo.com/en/index.htm
(free trial)

no, i don't remember which exactly has this ability.

edit: maybe you can do something with virtualdub as well and its 'audio direct stream copy' option.

This post has been edited by smok3: Aug 28 2008, 23:12


--------------------
PANIC: CPU 1: Cache Error (unrecoverable - dcache data) Eframe = 0x90000000208cf3b8
NOTICE - cpu 0 didn't dump TLB, may be hung
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th July 2014 - 10:21