IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >  
Reply to this topicStart new topic
Text Display (foo_textdisplay), UI Element for Default User Interface 0.9.5 and compatible
Edgar Grey
post Aug 24 2011, 12:25
Post #126





Group: Members
Posts: 11
Joined: 19-January 09
From: Russia
Member No.: 65750



Thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post
Nitrius
post Sep 7 2011, 15:24
Post #127





Group: Members
Posts: 98
Joined: 2-May 06
From: Norway
Member No.: 30319



Is it possible to mix different font sizes in the display? Like i want the artist name bigger than the album name?

Great plugin btw! =)
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Sep 7 2011, 16:24
Post #128





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4449
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



No, the plugin only supports a single font size for the whole text.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
Havyn
post Sep 9 2011, 08:01
Post #129





Group: Members
Posts: 3
Joined: 5-January 11
Member No.: 87084



Also color? i could change it in foobar 1.0, for example:

$set_font(Segoe UI,20,bold)[$rgb(234,210,47)%artist%]$crlf()[%title%]$crlf()
$ifequal(%_length%,?,
$set_font(Segoe UI,14,)$rgb(120,241,126)Playtime Radio:
$crlf()$set_font(Segoe UI,22)[%_time_elapsed%],
$set_font(Segoe UI,22,)$rgb(120,241,126)[%_time_elapsed%]
$set_font(Segoe UI,23,bold)$rgb(234,210,47) /
$set_font(Segoe UI,22,)$rgb(241,135,120)%_length%))


know i can only write:

%artist%$crlf()
%title%

sad.gif. Is there any possibility to get the old one? tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
staringfrog
post Sep 25 2011, 18:30
Post #130





Group: Members
Posts: 12
Joined: 18-June 11
Member No.: 91619



foosion, excuse me for asking you about it again, but would you care to consider text scrolling in future versions?

This post has been edited by staringfrog: Sep 25 2011, 18:31
Go to the top of the page
+Quote Post
Sixth Street
post Oct 12 2011, 17:17
Post #131





Group: Members
Posts: 81
Joined: 17-September 09
Member No.: 73255



Does anyone know where I can find a non 1.0 release of the plugin? All I want is proper line breaks to appear.
Go to the top of the page
+Quote Post
verithin
post Oct 31 2011, 14:27
Post #132





Group: Members
Posts: 1
Joined: 21-October 11
Member No.: 94613



QUOTE (Sixth Street @ Oct 12 2011, 17:17) *
Does anyone know where I can find a non 1.0 release of the plugin? All I want is proper line breaks to appear.


Hi,
this worked for me:

$replace(%lyrics%,'

',$crlf() $crlf())


Instruction:
At the end of the first line [after: (%lyrics%,'] press ENTER twice.

Comment:
An empty line (= a new paragraph) is usually made by two seriell 'carriage return' commands - hexidecimal: 0D0A0D0A, in foobar: $crlf()$crlf() .
However, for any reason, foo_textdisplay 1.1beta1 does the return command $crlf() only if it finds another character in front of it.
Therefore, a SPACE in front of the second $crlf() will do the job ...

This post has been edited by verithin: Oct 31 2011, 14:35
Go to the top of the page
+Quote Post
Sixth Street
post Oct 31 2011, 17:00
Post #133





Group: Members
Posts: 81
Joined: 17-September 09
Member No.: 73255



That worked beautifully! Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
pone
post Dec 5 2011, 19:37
Post #134





Group: Members
Posts: 19
Joined: 11-April 10
Member No.: 79789



Is there a way to display the sum of the filesize of all selected tracks?
And maybe also the number of the selected tracks?
(like Total Size and Items Selected in the Properties window)
Go to the top of the page
+Quote Post
pyr0rrzzz
post Dec 8 2011, 22:24
Post #135





Group: Members
Posts: 52
Joined: 26-January 07
From: Germany
Member No.: 40023



Thanks for the workaround for line breaks!
Go to the top of the page
+Quote Post
el-jaguar
post Dec 9 2011, 00:06
Post #136





Group: Members
Posts: 13
Joined: 31-July 08
Member No.: 56534



Thanks a lot for the workaround, verithin! I haven't updated the plugin until now, due to that behaviour.
Go to the top of the page
+Quote Post
muzack
post Feb 3 2012, 09:14
Post #137





Group: Members
Posts: 113
Joined: 14-December 08
Member No.: 64497



Thanks for the workaround!! that was driving me mad...
Go to the top of the page
+Quote Post
Íhr
post Mar 6 2012, 00:01
Post #138





Group: Members
Posts: 20
Joined: 12-May 07
Member No.: 43406



man that ignoring of empty lines drove me mad as well. thanks for your help!

Also, heres my slightly edited version:

CODE
$if2($replace(%lyrics%,'

',$crlf() $crlf()), No Lyrics Found)


This post has been edited by Íhr: Mar 6 2012, 00:02
Go to the top of the page
+Quote Post
wuff
post Mar 9 2012, 20:40
Post #139





Group: Members
Posts: 4
Joined: 5-August 09
Member No.: 72048



thanks I just noticed this as well with 1.1b1 on foobar 1.1.11. Did foo_textdisplay update automatically ?! I just noticed it and annoyed the hell out of me as it worked before. I only consciously installed 1.0rc3 and it worked in that version (unless foobar introduced a change which caused this issue?!)

Here's my updated lyrics display code I've been using for a couple of years now updated with the spacing solution if anyone's interested:
CODE
[%artist% - ][%title%]$crlf()
[%album%[ '('%date%')'][ - '['%tracknumber%[/%totaltracks%]']']$crlf()]
[-----------------------------------------------------$crlf()
$if(%lyrics%,$replace(%lyrics%,'

',$crlf() $crlf()),$if(%unsynced lyrics%,$replace(%unsynced lyrics%,'

',$crlf() $crlf()),'no Lyrics available'))$crlf()]


This post has been edited by wuff: Mar 9 2012, 20:49
Go to the top of the page
+Quote Post
Corey
post Apr 22 2012, 16:45
Post #140





Group: Members
Posts: 23
Joined: 13-June 10
Member No.: 81464



How do I add this? I don't have option to add this panel.
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Apr 22 2012, 17:12
Post #141





Group: Members
Posts: 2352
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



It installs the same as any panel. Where exactly are you having trouble?

EDIT: As you used the word panel, are you using CUI interface. If so, this thread / component is an element for the default user interface.

This post has been edited by tpijag: Apr 22 2012, 17:19
Go to the top of the page
+Quote Post
audiofox
post Jun 4 2012, 08:05
Post #142





Group: Members
Posts: 18
Joined: 4-June 12
Member No.: 100401



I am having an odd issue - even with 'Prefer playing track' unseleted, it's showing the current playing track. It wasn't doing this for two days previous. I've tried to delete the panel, make a new tab, etc. It just keeps doing it. I use it as an info browser so it's sad.gif if I can't get it fixed. The only thing I did was install the simplaylist component.
Go to the top of the page
+Quote Post
White_Shadow
post Jun 4 2012, 08:54
Post #143





Group: Members
Posts: 97
Joined: 3-May 11
Member No.: 90287



Which track have you selected? Do you ever have a keyboard focus on the item, you want to be displayed by this component? If you don't, foo_textdisplay will always display the tags of the currently played item. With my installation (f2k with textdisplay and simplaylist) it works fine and as expected.
Go to the top of the page
+Quote Post
audiofox
post Jun 6 2012, 00:38
Post #144





Group: Members
Posts: 18
Joined: 4-June 12
Member No.: 100401



QUOTE (White_Shadow @ Jun 4 2012, 08:54) *
Which track have you selected? Do you ever have a keyboard focus on the item, you want to be displayed by this component? If you don't, foo_textdisplay will always display the tags of the currently played item. With my installation (f2k with textdisplay and simplaylist) it works fine and as expected.



It was working as expected for a few days - then yesterday it just quit working like that. I checked and unchecked and checked again the 'prefer selected track'. I would be playing one song, and go browse through my songs and clicking (once) on them (not playing them) would show the file properties of the song I focused on in the list. Now suddenly it won't work. I reinstalled foobar2000 and made a new panel even. I guess I should try to uninstall Simplaylist, but I don't think that did it since I see a lot of people have it and the textdisplay component. I just wanted to see if someone else had the same issue and I wasn't aware of it before messing around with removing components. Hopefully it will keep my configuration settings for Simplaylist if I remove it and reinstall it to test...right now the textdisplay panel shows, if I right click on it, Prefer playing track is unselected. So it should be showing anything I select in the browser (songs I'm not playing but am looking at).

Hmm...removing simplaylist didn't do it, I'm at a loss. I guess I can just try to reinstall everything again and report back.

Edit: Tried that, the only difference now is, it still shows the playing track, but won't show any track length info for it. Here is my display....maybe this has something to do with it?

CODE
>>Artist: %artist%<<$crlf()
>Title: %title%<$crlf()
>>>Album: %album%<<<$crlf()
>>Rating: %stars%<<$crlf()
>Year: %date%<$crlf()

$crlf()
>$if2(%playback_time%,--:--) / $if2(%length%,--:--) $if2($ifequal(%playback_time_remaining%,0,'('%playback_time%')','('%playback_time_remaining%')'),'('--:--')')<$crlf()
$crlf()
<<Played: %play_count% times>>$crlf()
<<Track: %tracknumber%>>$crlf()
<<Bitrate: %bitrate% kbps>>$crlf()
<<Channels: %channels%>>$crlf()
<<Filesize: %filesize_natural%>>$crlf()
<<Sample Rate: %samplerate% Hz>>$crlf()
<<Codec: %codec%>>$crlf()
$crlf()

<<<Filename: %filename_ext%>>>$crlf()
<<<Directory: %directoryname%>>>$crlf()
<<<Path: %path%>>>$crlf()


This post has been edited by audiofox: Jun 6 2012, 00:41
Go to the top of the page
+Quote Post
White_Shadow
post Jun 6 2012, 07:49
Post #145





Group: Members
Posts: 97
Joined: 3-May 11
Member No.: 90287



I think, you meant "%rating_stars%", or?

With my installation, it works fine. I've tested it. Even the %playback_time% and %playback_time_remaining%-Fields work fine. Except one problem: Exchange
CODE
... $if2($ifequal(%playback_time_remaining%,0, ...

with
CODE
... $if2($ifequal(%playback_time_remaining_seconds%,0,' ...

to prevent f2k to convert to integer numbers.

This post has been edited by White_Shadow: Jun 6 2012, 07:52
Go to the top of the page
+Quote Post
audiofox
post Jun 6 2012, 10:25
Post #146





Group: Members
Posts: 18
Joined: 4-June 12
Member No.: 100401



QUOTE (White_Shadow @ Jun 6 2012, 07:49) *
I think, you meant "%rating_stars%", or?

With my installation, it works fine. I've tested it. Even the %playback_time% and %playback_time_remaining%-Fields work fine. Except one problem: Exchange
CODE
... $if2($ifequal(%playback_time_remaining%,0, ...

with
CODE
... $if2($ifequal(%playback_time_remaining_seconds%,0,' ...

to prevent f2k to convert to integer numbers.


Oh - the stars, I just made a custom %stars% tag in my files and copied my ratings into that.

It *was* working fine for me for three days the way it should but now... sad.gif I'm sure it's something I did wrong. Also - I should have been more clear.

I have two panels. The one I described - was copied from the 'now playing' one I made using the textdisplay, so it had the code for the running time and all. Which yes, works fine, when "prefer playing song" is checked. smile.gif
The copied panel I described above, is the one I am using for the 'now selected' when I am browsing the library. When I uncheck "prefer playing song", the panel *used* to update with whatever song I was looking at in the library, but stopped working. The only thing that does change, is that it shows dashes for the playback time codes, which is fine, as if it was working, I would just delete that part. It's just really odd that it stopped working randomly and still only shows me the playing song instead of whatever I have highlighted.

Thanks so much for your help.

Today when I got home it worked again briefly before stopping. It updated for each song I highlighted as it should when I selected them (but didn't play them) for about 3 times, then it just showed the playing song again. I've tried restarting foobar and the problem stays, tried reloading themes, nothing. It worked for a long time (3 days) when I first installed foobar and it was one of the first things I installed. I have the following going and have a portable install:

CODE
foo_abx.dll
foo_albumlist.dll
foo_bitcompare.dll
foo_cdda.dll
foo_converter.dll
foo_DeleteCurrent.dll
foo_dsp_std.dll
foo_facets.dll
foo_fileops.dll
foo_freedb2.dll
foo_input_std.dll
foo_jesus.dll
foo_lock.dll
foo_logitech_lcd.dll
foo_playcount.dll
foo_playlist_attributes.dll
foo_rgscan.dll
foo_tagbox.dll
foo_textdisplay.dll
foo_ui_std.dll
foo_uie_lyrics3.dll
foo_unpack.dll
foo_verifier.dll




This post has been edited by audiofox: Jun 6 2012, 10:27
Go to the top of the page
+Quote Post
audiofox
post Jun 6 2012, 20:27
Post #147





Group: Members
Posts: 18
Joined: 4-June 12
Member No.: 100401



I see why it worked. It shows the selected songs I click on until I play one, at start up. Then it stops and is stuck on them despite having "prefer playing track" being unselected. I would have edited my above post but I think too much time elapsed.
Go to the top of the page
+Quote Post
audiofox
post Jun 9 2012, 00:47
Post #148





Group: Members
Posts: 18
Joined: 4-June 12
Member No.: 100401



Well, I did give up on it working, but have one more question: is there any way to script it so if I have a certain value for a tag, it shows more fields?

I want to have it show my custom tags of Compilation Date for example, if the custom tag Type is Compilation. I tried messing around with the lyrics code and am looking through threads.
Go to the top of the page
+Quote Post
shafff
post Dec 21 2012, 14:03
Post #149





Group: Members
Posts: 36
Joined: 27-May 03
From: Kiev, Ukraine
Member No.: 6844



it seems that with newer versions of foobar the plugin reduces multiple newline characters into one. makes lyrics much worse looking (without verse separation)
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Dec 21 2012, 15:35
Post #150





Group: Members
Posts: 4580
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



see post #132
Go to the top of the page
+Quote Post

7 Pages V  « < 4 5 6 7 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2014 - 09:56