IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
dBpoweramp Release 13
spoon
post Jun 2 2008, 10:07
Post #1


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



Major Changes

CD Ripper is enhanced by the addition of 3 new meta data providers (GD3, MusicBrainz & TrackType), GD3 offers album art up to 500x500 pixels. These new providers allowed for the creation of PerfectMeta™. Note-worthy additions:
  • CD Ripper is able to scan / paste / load album art files
  • HTOA ripping (hidden first track ripping),
  • Defective by design Ripping,
  • Added 'Track Technical' column will show if CD is HDCD (install DSP Effects to rip as 24 bit), or has Pre-Emphasis set
  • Wave: Compatible with 'id3 ' chunk ID Tags


PerfectMeta™

PerfectMeta™ uses 4 Internet meta data providers simultaneously, this allows any inevitable errors, such as spelling mistakes to be self corrected. In addition, there are 100's of internal rule sets to ensure that the metadata returned is consistent across discs & providers. Last year Illustrate were proud and confident R12 issued in a new era of secure-rippers (securest of the secure), R13 offers the best metadata solution obtainable today.

Reference R13 also includes: CD Writer and Batch Ripper. CD Writer allows for burning of audio CDs, whilst Batch Ripper is designed for those with large collections to rip (and commercial Ripping houses).

Download:

http://www.dbpoweramp.com/download.htm

Change Log:

http://www.dbpoweramp.com/Version-Changes-DMC.htm


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
kornchild2002
post Jun 2 2008, 19:44
Post #2





Group: Members
Posts: 2072
Joined: 8-April 05
From: Cincinnati, OH
Member No.: 21277



Wow, thanks for the update. Does this version of dBpowerAMP allow us to update the version of Lame being used?
Go to the top of the page
+Quote Post
Cerebus
post Jun 2 2008, 19:51
Post #3





Group: Members
Posts: 158
Joined: 31-October 02
Member No.: 3664



Please PLEASE tell me there's cuesheet support...
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Jun 2 2008, 20:03
Post #4


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



Lame.exe we supply is just a standard one, but there have been reports of Lame 3.98b not working, no investiagtion into why has been done.

------

Work is about to start on Cue Sheets and AccurateRip2.


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Eli
post Jun 2 2008, 21:06
Post #5





Group: Members
Posts: 1056
Joined: 16-October 03
Member No.: 9337



QUOTE (spoon @ Jun 2 2008, 15:03) *
Work is about to start on Cue Sheets and AccurateRip2.


I hope AR2 takes priority over cue sheets personally. Hopefully the AR2 DB will populate quickly with batch rippers using dBpoweramp.


--------------------
http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=21072
Go to the top of the page
+Quote Post
bhoar
post Jun 3 2008, 13:35
Post #6





Group: Members (Donating)
Posts: 612
Joined: 31-May 06
Member No.: 31326



Congrats Spoon, I know it's been tons of hard work.

-brendan


--------------------
Hacking CD Robots & Autoloaders: http://hyperdiscs.pbwiki.com/
Go to the top of the page
+Quote Post
Eli
post Jun 6 2008, 23:33
Post #7





Group: Members
Posts: 1056
Joined: 16-October 03
Member No.: 9337



I have 2 thread over at dbpoweramp regarding the perfect meta. I am trying to get spoon to make some tweaks in it.

PerfectMeta: Meta-Data Formating Suggestions
http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?p=77937
-I think to much weight has been placed on the AMG results and would like some suggestions to help improve the meta-data output


PerfectMeta Gen Discussion:
http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=16750
-requests and discussion for PerfectMeta, such as request for more/other meta providers such as discogs and simultaneus polling of the multiple freeDB entries, not just one random one.


--------------------
http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=21072
Go to the top of the page
+Quote Post
ArtMustHurt
post Jun 9 2008, 20:42
Post #8





Group: Members
Posts: 232
Joined: 8-October 04
Member No.: 17570



QUOTE (spoon @ Jun 2 2008, 11:03) *
Work is about to start on Cue Sheets and AccurateRip2.

sounds good smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
LANjackal
post Jun 10 2008, 07:42
Post #9





Group: Members
Posts: 731
Joined: 26-October 05
From: Various networks
Member No.: 25371



Thanks a lot Spoon, been a fan of this for quite a few years now smile.gif


--------------------
EAC>1)fb2k>LAME3.99 -V 0 --vbr-new>WMP12 2)MAC-Extra High
Go to the top of the page
+Quote Post
BM29759
post Jun 18 2008, 20:32
Post #10





Group: Members
Posts: 12
Joined: 28-August 07
Member No.: 46587



Will cue sheets be added at the "Multi Encoder" level? I'd like to rip a FLAC image and AAC tracks. I do this today with EAC and REACT 2 but seems development of REACT 2 is at a standstill. If dBpoweramp can do this I'm sold.

Will there be support for embedded cue sheets?
Go to the top of the page
+Quote Post
krabapple
post Jun 18 2008, 22:29
Post #11





Group: Members
Posts: 2221
Joined: 18-December 03
Member No.: 10538



I assume the HDCD DSP is Christopher Keys' hdcd.exe?
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Jun 19 2008, 12:59
Post #12


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



>Will cue sheets be added at the "Multi Encoder" level?

It is difficult to say at this time.

----------

HDCD is Chris's program (it says so in the DSP effect license agreement).


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
dark4181
post Aug 2 2008, 09:12
Post #13





Group: Members
Posts: 5
Joined: 8-July 08
From: Tennessee
Member No.: 55518



Any chance on an update with the LAME 3.98 final codec?

Or is this something I could swap in myself? (Not very code savvy, copy and paste is my method haha)


--------------------
o.O I am... the threadkiller O.o
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Aug 2 2008, 10:03
Post #14


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



Lame 3.98 is in the R13.1 beta (see the beta section of dbpoweramp's forum).


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Sebastian Mares
post Aug 2 2008, 11:07
Post #15





Group: Members
Posts: 3629
Joined: 14-May 03
From: Bad Herrenalb
Member No.: 6613



Any news about my problem with the Samsung SATA ODD?

This post has been edited by Sebastian Mares: Aug 5 2008, 14:03


--------------------
http://listening-tests.hydrogenaudio.org/sebastian/
Go to the top of the page
+Quote Post
Gordian Knot
post Aug 12 2008, 20:52
Post #16





Group: Members
Posts: 3
Joined: 16-December 05
Member No.: 26452



QUOTE (spoon @ Aug 2 2008, 12:03) *
Lame 3.98 is in the R13.1 beta (see the beta section of dbpoweramp's forum).
Generally speaking, I'm not particularly apprehensive when it comes to beta versions...
Not with dBpoweramp though (one of the few exceptions justifying the rule).
Last time I installed a *not-fully-tested final build*, problems occurred (that Windows Explorer feature when you hover over audio files stopped responding etc)
It wasn't irreversible, but it took me some time to sort things out.

That's why I'm asking for a workaround, say manually extracting the new LAME v3.98 dll in the \dbpoweramp\encoder folder overwriting the old "mp3 (Lame).dll"
Perhaps you could upload it separately in the *Codec Central*...

Thank you.
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Aug 12 2008, 22:01
Post #17


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



R13.1 beta is mainly bug fixes, so is more stable than R13... (see the change log in the beta section).

This post has been edited by spoon: Aug 12 2008, 22:02


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
phaedra
post Aug 13 2008, 01:06
Post #18





Group: Members
Posts: 50
Joined: 24-August 06
Member No.: 34422



Please forgive my ignorance, but with dBpoweramp is it possible to rip to multiple formats at the same time?

I used EAC and REACT2 to rip my collection to both flac and mp3 (individual tracks), but now I have a new computer with no ripping software yet and am thinking about trying dBpoweramp instead since I've heard so many great things about it. biggrin.gif

- p
Go to the top of the page
+Quote Post
bhoar
post Aug 13 2008, 02:08
Post #19





Group: Members (Donating)
Posts: 612
Joined: 31-May 06
Member No.: 31326



QUOTE (phaedra @ Aug 12 2008, 20:06) *
Please forgive my ignorance, but with dBpoweramp is it possible to rip to multiple formats at the same time?


Yup, there's a multi-encoder codec, third from the bottom here:

http://dbpoweramp.com/codec-central-utility.htm

-brendan


--------------------
Hacking CD Robots & Autoloaders: http://hyperdiscs.pbwiki.com/
Go to the top of the page
+Quote Post
phaedra
post Aug 13 2008, 17:13
Post #20





Group: Members
Posts: 50
Joined: 24-August 06
Member No.: 34422



QUOTE (bhoar @ Aug 12 2008, 17:08) *
QUOTE (phaedra @ Aug 12 2008, 20:06) *

Please forgive my ignorance, but with dBpoweramp is it possible to rip to multiple formats at the same time?


Yup, there's a multi-encoder codec, third from the bottom here:

http://dbpoweramp.com/codec-central-utility.htm

-brendan

Thanks brendan. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Apr 1 2009, 00:06
Post #21


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



dBpoweramp Music Converter Release 13.2

R13.2 adds FLAC as standard, a new 3.98.2 version of Lame and GD3 Symphony which includes extra classical ID Tag fields (such as orchestra, period, etc).

Changes:

FLAC codec included as standard, is default codec for CD Ripper
FLAC codec - internal update to allow 'Front Cover Art' as default

DSP Effects updated to R4

CD Ripper: MetaDataGD3 Symphony - extended classical fields
CD Ripper: naming sections max length increased from 1000 to 10000 chars
CD Ripper: metadata review - red miss-matches shown in bold (for color blind)

mp3 Lame updated to 3.98.2
mp3 Lame added 'Forced Stereo' option on advanced

GetPopupInfo enhanced so can no longer 100% CPU if audio file is corrupted

dBpoweramp Configuration Program Versions redesigned (dAP + Sveta removed, Asset Added)

Bug Fixes

Batch Converter if Listed files, sorted on a column and excluded certain items, when click Ok the wrong items would be excluded
mp3 ID Tag writing, if unicode selected would crash if setting a 'www' element
CD Ripper has code to stop 2 filenames being the same (from the same disc), this would not work if the names were case-independant, where as Windows is not...
Music Converter, when dropping files, was checking allowed extensions on encoder extensions, not decoder

Download:

http://dbpoweramp.com/download.htm

Registered Users Download:

http://www.dbpoweramp.com/registration/


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Akkurat
post Apr 24 2009, 14:09
Post #22


REACT Mod developer


Group: Developer
Posts: 929
Joined: 14-November 07
From: Finland
Member No.: 48750



Hi spoon, I just installed 13.2 over previous version and the installer automatically restarted Windows?! May I ask what the bleep? I've installed hundreds and hundreds of different software and never ever has any program restarted windows without asking it first. I lost unsaved work in text editor & in graphics editor (this was a major drag, lots of hard work went to pixel heaven).. fortunately everything else was saved or was able to recover (e.g Opera). If this automatic restart is really a "feature" in dBpoweramp installer, please consider changing it.
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Apr 24 2009, 21:04
Post #23


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2745
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



Did you not see the end message about installation completing, with the [x] Restart Computer option checked?


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
garym
post Apr 24 2009, 21:18
Post #24





Group: Members
Posts: 512
Joined: 16-September 06
From: United States
Member No.: 35261



QUOTE (spoon @ Apr 24 2009, 14:04) *
Did you not see the end message about installation completing, with the [x] Restart Computer option checked?


I can also say I was surprised by the rebooting on my XP machine and don't recall seeing any message regarding restarting the computer. If it was there, it certainly wasn't the typical popup that waited for you to say yes or no.....
Go to the top of the page
+Quote Post
pdq
post Apr 24 2009, 21:22
Post #25





Group: Members
Posts: 3391
Joined: 1-September 05
From: SE Pennsylvania
Member No.: 24233



QUOTE (spoon @ Apr 24 2009, 16:04) *
Did you not see the end message about installation completing, with the [x] Restart Computer option checked?

Perhaps it would be better if it defaulted to unchecked?
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd August 2014 - 21:30