IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

37 Pages V  « < 31 32 33 34 35 > »   
Reply to this topicStart new topic
[Not My Release] ELPlaylist
Falstaff
post Dec 28 2011, 18:04
Post #801





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



@Ssenna : bugs reporting

Hi,

i found two bugs in ELPlaylist (i think there are present foir a long time ...) but i finally take the time to report them and i hope you'll be alble to fix them smile.gif

Check colored area on the screenshot below, them check details under it



1) mouse clicks are not working in the RED area when scrollbar is set to "Hide" in ELP settings, it's like ELP consider that this area is still the scrollbar one ! so, when i try to double-click on group header, it doesn't expand/collapse the group sad.gif same when i double-click or click on a track row for selecting it or playing it sad.gif

2) next bug is a display bug, a glitch line when scrollbar is set to "Hide" (and elp pseudo transparency turned off) on the bottom area of a playlist, the empty space under the last row, there is a vertical thin line, check the yellow circle on the screenshot.

Thanx by advance for taking this report in consideration, i hope you will fix at least the first bug that interact with the behaviour, the second one is less important!

Regards,

Br3tt

This post has been edited by Falstaff: Dec 28 2011, 18:06


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
MacStew
post Jan 7 2012, 03:56
Post #802





Group: Members
Posts: 69
Joined: 18-November 06
Member No.: 37744



Hi
Is there a command to tell to $findfile() to search to my foobar profil (appdata/roaming/foobar2000)
Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
Falstaff
post Jan 7 2012, 10:23
Post #803





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



QUOTE (MacStew @ Jan 7 2012, 03:56) *
Hi
Is there a command to tell to $findfile() to search to my foobar profil (appdata/roaming/foobar2000)
Thanks


the profile path is available with %ps_user_profile_path%


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Jan 7 2012, 10:58
Post #804





Group: Members
Posts: 4469
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



^ %el_user_profile_path% wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
MacStew
post Jan 7 2012, 13:18
Post #805





Group: Members
Posts: 69
Joined: 18-November 06
Member No.: 37744



Thanks it works
Go to the top of the page
+Quote Post
Falstaff
post Jan 7 2012, 18:55
Post #806





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



QUOTE (marc2003 @ Jan 7 2012, 10:58) *
^ %el_user_profile_path% wink.gif


oops biggrin.gif


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 10 2012, 08:07
Post #807





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



Hello. I'm hoping someone can clarify group collapsing behavior for me.

In a hierarchy of groupings, I would like child groups to be collapseable. At present, I can collapse root groups and I can hide child group headers based on whether the parent is collapsed, but when expanded, all child groups are expanded and display tracks and the child groups are not themselves collapseable. In other words, I want to either never see tracks or to only see them when I double click on the deepest child group. This is a pretty obvious application for elplaylist and screenshots I've seen seem to suggest this is possible. What am I missing?
Go to the top of the page
+Quote Post
Falstaff
post Jan 10 2012, 12:27
Post #808





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



QUOTE (Kwazulu @ Jan 10 2012, 08:07) *
... In other words, I want to either never see tracks or to only see them when I double click on the deepest child group. This is a pretty obvious application for elplaylist and screenshots I've seen seem to suggest this is possible. What am I missing?


afaik it's not possible in ELPlaylist, i'm curious to see the screenshots you're talking about ...


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 10 2012, 14:27
Post #809





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



QUOTE (Falstaff @ Jan 10 2012, 06:27) *
i'm curious to see the screenshots you're talking about ...


There's one example in this thread:

QUOTE (Onkel Andy @ Aug 19 2008, 18:06) *


It appears that it's what's happening in that screenshot, doesn't it? There are artist and album level groupings, but everything is collapsed except a single album level (child) grouping, its siblings snug in their collapsed states. The original post came with code, but I didn't spot anything unusual in it which might account for the behavior so I figured it was done using some combination of settings. Being told that this is impossible is such a shock to my psyche that I need to lie down now. Everything I ever dreamed of, destroyed!

(Unless of course you can recommend another panel which has the power to present a complex library view but allows you to determine its appearance.)
Go to the top of the page
+Quote Post
Falstaff
post Jan 10 2012, 18:52
Post #810





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



ok, i've maybe misunderstood your need, because what i see on this screenshot is possible i think, i'll try to do it and post here the solution asap (not today)

ok, quick tested, it works you would,

example, here, i group artist, album and discs if multi-discs found, and i explain which options to tick in behaviour tab to autocollapse groups :

group format field is : %album artist% ||| $if(%album%,$ifgreater(%totaldiscs%,1,%album% ||| %discnumber%,%album%),%artist%)



and if not enough, check this tutorial i made in 2009 about subgroups in ELPlaylist:
http://br3tt.deviantart.com/gallery/29497792#/d2fnnsm

HTH

This post has been edited by Falstaff: Jan 10 2012, 19:09


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 10 2012, 20:17
Post #811





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



Ah, I see. Indeed, this I already could achieve and now I see that it's also what's going on in the screen shot. What I want is to be able to do both that AND to be able to collapse the artist tier, and you are right, it simply doesn't seem possible. sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Falstaff
post Jan 10 2012, 23:39
Post #812





Group: Members
Posts: 2800
Joined: 12-November 06
Member No.: 37463



yep! clicking higher level to expand it will always expand subgroups too depending of it (childs)


--------------------
http://br3tt.online.fr/
Go to the top of the page
+Quote Post
MacStew
post Jan 12 2012, 07:01
Post #813





Group: Members
Posts: 69
Joined: 18-November 06
Member No.: 37744



Hi I have a question
It's possible to see the header with subgroups in focused mode.
Because me I have only the subgroups, not the header, and only 1 subgroup by 1, the 2nd subgroup doesn't appear or appear when it's playing.
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 15 2012, 22:40
Post #814





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



QUOTE (Falstaff @ Dec 28 2011, 12:04) *
2) next bug is a display bug, a glitch line when scrollbar is set to "Hide" (and elp pseudo transparency turned off) on the bottom area of a playlist, the empty space under the last row, there is a vertical thin line, check the yellow circle on the screenshot.


I can confirm a similar visual glitch. The scrollbar doesn't have to be set to "hide" -- it happens just as readily with the scrollbar visible. Transparency fixes it, but of course that slows down ELPlaylist by a great deal. The height of the glitch line, which is two pixels wide, white and flush with the scrollbar (or edge) depends on the height of the window itself. At certain heights (multiples of the line-height, I think) it disappears; it's appears as the eastern edge of the last line IF the last line is shorter than the line height as specified in settings.

Perhaps related: the scrollbar itself is weird, too. Depending on the panel size, the scrollbar's width fluctuates by one (odd looking) vertical pixel line. It's easy to see when resizing the window because it will cause it to rapidly flicker and change width: the glitched scrollbar width is triggered when the panel is an odd number of pixels wide OR high -- it only displays correctly if both height and width are even numbers.
Go to the top of the page
+Quote Post
majzo
post Jan 26 2012, 20:25
Post #815





Group: Members
Posts: 6
Joined: 26-January 12
Member No.: 96722



is it possible to use context submenu to set grouping options?

i have such example:
COMMAND:View/ELPlaylist/Expand all groups
COMMAND:View/ELPlaylist/Collapse all groups

instead of expand/collapse groups i would like to do something like that:
COMMAND(or context or whatever): ... /group by/artist (or album or ...)

Go to the top of the page
+Quote Post
WilB
post Jan 26 2012, 22:57
Post #816





Group: Members
Posts: 309
Joined: 20-July 06
Member No.: 33113



My right click context menu has the group by option. It offers 'group by' for presets defined in the grouping tab (you have to define your own presets). There are other context menu options in the behaviour tab.

HTH

This post has been edited by WilB: Jan 26 2012, 22:59
Go to the top of the page
+Quote Post
majzo
post Jan 26 2012, 23:49
Post #817





Group: Members
Posts: 6
Joined: 26-January 12
Member No.: 96722



sorry, i forgot to mention that i want to make a button with such command (group by something)
Go to the top of the page
+Quote Post
WilB
post Jan 27 2012, 00:18
Post #818





Group: Members
Posts: 309
Joined: 20-July 06
Member No.: 33113



Unfortunately I do not believe that the right click context commands can be used in buttons. If the right click really is not good enough, you may be able to use a panel stack splitter button to switch between different instances of el_playlist that have different group by settings - thus you would need more than one el_playlist in your layout. One other option is that it is possible to associate specific playlists with 'group by' presets if that's of any use to you.

HTH

This post has been edited by WilB: Jan 27 2012, 00:42
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 27 2012, 20:05
Post #819





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



I have encountered what I think is unusual behavior from the Minimum row number of group field.

I wanted to add a single extra row below every top-level group and I figured the simplest way to do this was this:
$ifequal(%el_group_depth%,0,$add(%el_item_count%,1),0)

However, this has no effect. What's interesting is that this following version DOES work for second-level groups:
$ifequal(%el_group_depth%,1,$add(%el_item_count%,1),0)

Putting in a single number for all groups does work for all groups including top-level:
$add(%el_item_count%,1)

Yet putting in any kind of qualifier to target the top level group fails, even when I try to identify it using a method other than %el_group_depth%:
$if($strcmp(%linetype%,AB),$add(%el_item_count%,1),0)

Even if I try to do it in reverse it fails:
$ifgreater(%el_group_depth%,0,0,$add(%el_item_count%,1))

Any idea what I'm missing here? Why can't I add a row to top-level groups without also adding rows to child groups?
Go to the top of the page
+Quote Post
Perocat
post Jan 28 2012, 03:20
Post #820





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



Hi all,

I'd like to add a second column for composers.

Now I have:
Column 1 on with text: $if(%length%,$if(%band%,$if($stricmp(%band%,%artist%),,[$upper(%artist%) $char(9679) ]),[$upper(%track artist%) $char(9679) ]),[$upper(%artist%) $char(9679) ])%title%[ '('%subtitle%')']

and the second column would be for composers.

This is my problem:
1) The column should be ON only if the genre is classical so I wrote under the line COLUMN.TWO.ON:
$if(%genre%=classical,1,0) but isn't working
2) The WIDTH of the column should be at least 158px otherwise the WIDTH of the composer name.
For example: if the composer is Franz Liszt the column should be the width of the name, if the compoers are Johann Sebastian Bach, Charles Gounod the column should be 158px.

Is that possible? unsure.gif
Can you help me?

Thank you!
Go to the top of the page
+Quote Post
Kwazulu
post Jan 28 2012, 05:32
Post #821





Group: Members
Posts: 18
Joined: 11-December 11
Member No.: 95744



QUOTE (Perocat @ Jan 27 2012, 21:20) *
Can you help me?



Hello Perocat. To compare the value of a field to a string, you generally use $strcmp(). There are no single-character operators like - + or = in title formatting script.

$if($strcmp(%genre%,'classical'),1,0)

Without knowing more about what you mean by columns (are you sure you're using EL Playlist?), I can't offer any definitive advice on the second point. But I can alert you to the existence of $max(), which returns the largest value of those listed. For example, $max(158,200) would return 200, but $max(158,60) would return 158. It is likely that your solution will have to make use of this function.
Go to the top of the page
+Quote Post
Perocat
post Jan 28 2012, 15:35
Post #822





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



QUOTE (Kwazulu @ Jan 28 2012, 05:32) *
QUOTE (Perocat @ Jan 27 2012, 21:20) *
Can you help me?


are you sure you're using EL Playlist?


Hello Kwazulu,

thank you very much for your reply smile.gif
I post you a print screen of the window so you can understand better what I mean. The command: $if($strcmp(%genre%,'classical'),1,0) is doing what I want, if the genre is classical the composers column is visible, otherwise no!



On the line: COLUMN.TWO.WIDTH I can choose the width of the column. The width should be at least 158px but if the composer name is shorter than 158px than should be the lenght of the composer name!

I hope that with these info you can help!

Thank you very much!

This post has been edited by Perocat: Jan 28 2012, 15:37
Go to the top of the page
+Quote Post
WilB
post Jan 28 2012, 20:55
Post #823





Group: Members
Posts: 309
Joined: 20-July 06
Member No.: 33113



It looks like you need to get the textwidth of the composer with one of the following methods, depending on how you are drawing the text (see foo_uie_elplaylist.txt that comes with the foo_uie_elplaylist download for more info):

$gettextwidth(text)
$gettextwidth(text, FONTNAME, SIZE, OPTIONS)
$measurestring2(text,x,y,W,H,OPTIONS)

Then something like the following should work, if I correctly understand what you are trying to achieve.

$puts(composer_w,$gettextwidth(%composer%))
$ifgreater($get(composer_w),158,158,$get(composer_w))

This post has been edited by WilB: Jan 28 2012, 21:07
Go to the top of the page
+Quote Post
Perocat
post Jan 28 2012, 22:50
Post #824





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



QUOTE (WilB @ Jan 28 2012, 20:55) *
$puts(composer_w,$gettextwidth(%composer%))
$ifgreater($get(composer_w),158,158,$get(composer_w))


Perfect it's just what I want! Thank you very much!
Go to the top of the page
+Quote Post
Perocat
post Jan 29 2012, 02:07
Post #825





Group: Members
Posts: 11
Joined: 22-September 11
Member No.: 93883



QUOTE
Perfect it's just what I want! Thank you very much!


Just another problem...

Now I have: $ifgreater($gettextwidth(%composer%),170,170,gettextwidth(%composer%)).

With these setting the column has not a regualr size on each album, but modify on the composer lenght.

Now I would like to have a fixed column width every album, so the largest composer name should define the column width

For ex.: if I have in the same album: Wolfgang Amadeus Mozart, Franz List and Antonio Vivaldi; Mozart who has the longest name should define the column width

Is that possible?

Thank you!
Go to the top of the page
+Quote Post

37 Pages V  « < 31 32 33 34 35 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th September 2014 - 21:18