IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Quick Tagger
audiolover
post Jan 7 2008, 09:15
Post #51





Group: Members
Posts: 6
Joined: 1-April 07
Member No.: 42091



QUOTE (Frank Bicking @ Oct 22 2007, 09:56) *
A more up-to-date "Fill values from filenames" function has been present in the Properties dialog for about a year.


Thanks for this info Frank -- I had no idea Fb2k had this capability. Impressive!

I guess I'd seen it down there in the right-click menu but it hadn't registered mentally what "Automatically Fill Values" implied.
Go to the top of the page
+Quote Post
m00zikD00d
post Apr 18 2008, 08:05
Post #52





Group: Members
Posts: 12
Joined: 7-April 08
Member No.: 52624



Sorry if I missed this question somewhere else, or am entering this in the incorrect forum....

Does quick tagger support Global Hotkeys? The hotkeys for quick tagging only seem to work when I uncheck the global option. I have other options like next track and volume set as global and they work fine.
Go to the top of the page
+Quote Post
thuan
post Apr 18 2008, 09:22
Post #53





Group: Members
Posts: 964
Joined: 10-June 06
Member No.: 31716



It works fine for me, if I set the action type to "context/now playing".
Go to the top of the page
+Quote Post
m00zikD00d
post Apr 18 2008, 10:07
Post #54





Group: Members
Posts: 12
Joined: 7-April 08
Member No.: 52624



Thank you very much, I feel like an idiot now. I was using action type [context].

thanks again.
Go to the top of the page
+Quote Post
HellMind
post Oct 18 2008, 09:11
Post #55





Group: Members
Posts: 27
Joined: 4-October 08
Member No.: 59321



There is not Preferences / Tools / Tagging / Quick Tagger

Quick Tagger 1.0.1
Foobar2000 V0.9.5.6
Go to the top of the page
+Quote Post
Reflection
post Dec 5 2008, 01:15
Post #56





Group: Members
Posts: 37
Joined: 14-March 05
Member No.: 20637



QUOTE
Quick Tagger is tailor-made to support scenarios where you want to set the a field to one of several values like rating, genre, mood, etc.

Is it possible to use quick tagger for multi value fields such as "style" or "mood"? I can't figure out how to get quick tagger to append another value rather than replace the current single value.
Go to the top of the page
+Quote Post
cicom3nd3z
post Dec 6 2008, 03:20
Post #57





Group: Members
Posts: 9
Joined: 27-October 07
Member No.: 48234



QUOTE (Reflection @ Dec 5 2008, 02:15) *
Is it possible to use quick tagger for multi value fields such as "style" or "mood"?


I don't think so. But you can use Masstagger to do this.
Just make "Add value" scripts for the %mood% & %style% tags, save them and you can access them in the right-click menu.

This post has been edited by cicom3nd3z: Dec 14 2008, 22:45
Go to the top of the page
+Quote Post
Reflection
post Dec 6 2008, 05:20
Post #58





Group: Members
Posts: 37
Joined: 14-March 05
Member No.: 20637



QUOTE (cicom3nd3z @ Dec 5 2008, 18:20) *
QUOTE (Reflection @ Dec 5 2008, 02:15) *

Is it possible to use quick tagger for multi value fields such as "style" or "mood"?


I don't think so. But you can use Masstagger to do this.
Just make "Add value" scripts for the %mood% & %style% tags, save them and you can access them in the right-click menu.

Thanks, I suppose I could do that... but it's a lot of tedious work to set up dozens of individual add value scripts (unless I'm missing an easy way to do it, such as the way you add values in quick tagger).

I also have a small suggestion for quick tagger... it would be nice if you could have a description for each value like the old custom info component.

Ex: instead of "Set <value> to > X" you would have "Set <value> to > X - [description of X]"
Go to the top of the page
+Quote Post
start78
post Jan 3 2009, 10:05
Post #59





Group: Members
Posts: 192
Joined: 3-March 05
Member No.: 20320



I found a strange interference between rating with foo_playcount and foo_quicktag.

See here:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....mp;#entry607508

foo_quicktag seems to write an other %rating% tag than foo_playcount does. At least that would be my explanation for the problem...
Go to the top of the page
+Quote Post
Eliteforce
post Feb 15 2009, 20:55
Post #60





Group: Members
Posts: 73
Joined: 8-August 07
From: Austria
Member No.: 46033



Could you please add the commands:
set <tag> to the next value
set <tag> to the previous value

Example:
Track has a RATING (1;2;3;4;5) of 3.
"set <tag> to the next value" would set the RATING to 4, then to 5 ...
When 5 is reached that command shouldn't do anything.
Go to the top of the page
+Quote Post
ojdo
post Feb 15 2009, 21:11
Post #61





Group: Members
Posts: 894
Joined: 18-June 06
From: Germany
Member No.: 31980



QUOTE (Eliteforce @ Feb 15 2009, 20:55) *
Track has a RATING (1;2;3;4;5) of 3.
"set <tag> to the next value" would set the RATING to 4, then to 5 ...
When 5 is reached that command shouldn't do anything.


The functionality you request can already be accomplished using the masstagger component. Just add two scripts like:

CODE
Increase Rating: Format "RATING" using "$if(%rating%,$min(5,$add(%rating%,1)),3)"
Decrease Rating: Format "RATING" using "$if(%rating%,$max(0,$sub(%rating%,1)),2)"
                                                    Range ^    Default values ^


You then can assign keyboard shortcuts, call them from the context menu and add buttons to the toolbar to call them.


--------------------
http://freemusi.cc/
Go to the top of the page
+Quote Post
haazetzet
post May 26 2009, 22:28
Post #62





Group: Members
Posts: 25
Joined: 8-March 09
Member No.: 67754



hi. i'm using the <BPM> field as a rating field. (don't ask why biggrin.gif)
ok. the problem is that files, where this "rating" isn't yet existing he is not creating this field with quick tagger. you know what i mean?
Go to the top of the page
+Quote Post
raidsan
post May 31 2009, 06:20
Post #63





Group: Members
Posts: 3
Joined: 30-May 09
Member No.: 70253



Is it possible to write a tag use ID3v2.3 UTF-16?
you know, windows media player could write rating data to tag "RATING WMP", but the tag is writing with ID3v2.3 UTF-16 format,
and it can't read in foobar!
If Quick Tagger could read/write tag use ID3v2.3 UTF-16, it could be a nice thing,
just because many people use window mobile phone, and use ActiveSync to sync music files, the rating info is a filter condition.
Go to the top of the page
+Quote Post
darrel
post Mar 2 2010, 20:50
Post #64





Group: Members
Posts: 24
Joined: 7-March 03
Member No.: 5361



Version 1.0.2 doesn't work for me with this error message: "Internal Error - please re-run the foobar2000 installer." Removing the plugin or reverting to 1.0.1 fixed the problem. I have Win7 x64, foobar2000 1.0.
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Mar 3 2010, 21:18
Post #65





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



You have probably accidentally renamed the component file to something else than foo_quicktag.dll.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
darrel
post Mar 7 2010, 19:41
Post #66





Group: Members
Posts: 24
Joined: 7-March 03
Member No.: 5361



QUOTE (Yirkha @ Mar 3 2010, 12:18) *
You have probably accidentally renamed the component file to something else than foo_quicktag.dll.


Exactly. I didn't know this because it used work after renaming. Thanks for letting me know.
Go to the top of the page
+Quote Post
laite
post Jul 7 2010, 18:02
Post #67





Group: Members
Posts: 60
Joined: 24-April 10
Member No.: 80132



Would it be possible that when selecting "Quick Tagger -> Set <rating> to -> More..." the focus would be in text box, not OK-button. Small thing, I know, but pressing Tab two times every time seems kind of pointless, as I just recently started to rate my albums and there's a long way to go... (and no, I can't use separate shortcuts because my rating goes from 10 to 50)
Go to the top of the page
+Quote Post
thorbeck
post Aug 31 2010, 10:09
Post #68





Group: Members
Posts: 12
Joined: 13-June 07
Member No.: 44326



If one is using Masstagger scripts the process would be:
  1. Context
  2. Tagging
  3. Scripts
  4. %SCRIPT%

With Quick Tagger it's:
  1. Context
  2. Tagging
  3. Quick Tagger
  4. Set <%FIELD%> To
  5. %VALUE%

Both solutions can be mapped to shortcuts.

It would be nice if Quick Tagger could be placed in the context menu hierarchy set by the user.
A dropdown toolbar would be great too.


--------------------
</thorbeck>
Go to the top of the page
+Quote Post
ventolinmono
post Mar 27 2012, 23:22
Post #69





Group: Members
Posts: 2
Joined: 27-March 12
Member No.: 98120



Hello

I have Quick Tagger installed.
My ratings don't show in the playlist.
I have: "%rating%".
It shows the rating from Playback Statistics component.
But this does not stick to the file metadata.
I followed the instructions from here:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=59187

How can i fix this?
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Mar 28 2012, 00:43
Post #70





Group: Members
Posts: 2353
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Link is nearly 5 years old. This from the foo_playcount docs might help.
QUOTE
Please note that this component takes over %rating%, showing rating according to its own database. If you store rating in tags, use $meta(rating) to access it. This behavior has changed in version 3.0, previous versions would fall back to tag contents when rating information was not present in the database.
Go to the top of the page
+Quote Post
ventolinmono
post Mar 28 2012, 01:06
Post #71





Group: Members
Posts: 2
Joined: 27-March 12
Member No.: 98120



QUOTE (tpijag @ Mar 27 2012, 17:43) *
Link is nearly 5 years old. This from the foo_playcount docs might help.
QUOTE
Please note that this component takes over %rating%, showing rating according to its own database. If you store rating in tags, use $meta(rating) to access it. This behavior has changed in version 3.0, previous versions would fall back to tag contents when rating information was not present in the database.


That solves it. Thank you tpijag!
Go to the top of the page
+Quote Post
Anakunda
post Jun 26 2012, 14:51
Post #72





Group: Members
Posts: 479
Joined: 24-November 08
Member No.: 63072



HI! Here's a suggestion for foo_quicktagger:

Would it be possible to add generic value item to all defined fields for assigning the value of clipboard?
Go to the top of the page
+Quote Post
sharpedge
post Sep 5 2012, 10:49
Post #73





Group: Members
Posts: 32
Joined: 23-February 09
Member No.: 67311



Hi there,

I use Quicktagger as a rating tool (from 1-5 stars). It is nearly perfect for that purpose.
I have only one problem: The confirmation dialog. I use the shortcuts to rate the tracks that are being played in the background while I work on something else and hate to be interrupted by the dialog. Also, I am in the process of setting up a remote control for foobar via a tablet and wish to implement the quicktag-rating system there, too. Now if I rate a tracvk playing in my iving room while I am in my office, I'd have to go there and confirm the dialog.

Is there any chance to implement an option to be ticked inside the preferences setup, so that certain scenarios where quick tagger is used don't require the dialog to be confirmed (ie a 'silent mode')?

Great many thanks for the plugin in the first place.
Foobar is great. And this component is just one more (but a very important) reason to love this system.

Best
Go to the top of the page
+Quote Post
Daeron
post Sep 5 2012, 10:54
Post #74





Group: Members
Posts: 435
Joined: 9-October 08
Member No.: 59818



Set 'Require confirmation before processing more than X tracks' higher.
Go to the top of the page
+Quote Post
sevenarts
post Sep 5 2012, 12:22
Post #75





Group: Members
Posts: 16
Joined: 5-September 12
Member No.: 102912



Is there a way to batch-change multiple tag fields at once through Quick Tagger? Or through some other function in Foobar? I often apply a standard set of tags to nearly all incoming files - including blanking out or deleting fields I don't use and don't want - and would love to be able to have one click or keyboard shortcut that applies all these tags at once.
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th November 2014 - 12:20