IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Exact Audio Copy V0.99 prebeta 3, Updated Aug. 18. PB3 out.
Fandango
post Jun 30 2007, 23:14
Post #26





Group: Members
Posts: 1549
Joined: 13-August 03
Member No.: 8353



QUOTE (odyssey @ Jun 30 2007, 22:11) *
When you tick "Eject CD after extraction", and performs a T/C image, it will eject the CD after the test is done, and proceed ripping as if the disc were present.

Confirmed. Wow, that was the fastest extraction I've ever seen... 135x wink.gif all silence.

But it's not what KeyKey experienced although I first thought so it could be the same bug.

The "Eject CD after extraction" bug will give you a "Suspicious position" for the whole range and a bad copy CRC of... silence.
Go to the top of the page
+Quote Post
odyssey
post Jun 30 2007, 23:50
Post #27





Group: Members
Posts: 2296
Joined: 18-May 03
From: Denmark
Member No.: 6695



QUOTE (Fandango @ Jul 1 2007, 00:14) *
The "Eject CD after extraction" bug will give you a "Suspicious position" for the whole range and a bad copy CRC of... silence.

And correct AR results for some strange reason. EAC needs some built in protection that warns the user when the peak is 0


--------------------
Can't wait for a HD-AAC encoder :P
Go to the top of the page
+Quote Post
Keykey
post Jul 1 2007, 00:55
Post #28





Group: Members
Posts: 80
Joined: 20-January 05
Member No.: 19190



QUOTE (odyssey @ Jun 30 2007, 22:11) *
SERIOUS BUG FOUND!

When you tick "Eject CD after extraction", and performs a T/C image, it will eject the CD after the test is done, and proceed ripping as if the disc were present.


blink.gif

Unticked and OK:

CODE
Exact Audio Copy V0.99 prebeta 1 from 25. May 2007

EAC extraction logfile from 1. July 2007, 1:45

Aces High / Pull No Punches

Used drive  : PLEXTOR CD-R   PREMIUM   Adapter: 1  ID: 0

Read mode               : Secure
Utilize accurate stream : Yes
Defeat audio cache      : Yes
Make use of C2 pointers : No

Read offset correction                      : 30
Overread into Lead-In and Lead-Out          : Yes
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks   : No
Used interface                              : Installed external ASPI interface

Used output format              : User Defined Encoder
Selected bitrate                : 32 kBit/s
Quality                         : High
Add ID3 tag                     : No
Command line compressor         : C:\Archivos de programa\Exact Audio Copy\wapet.exe
Additional command line options : %d -t "Artist=%a" -t "Title=%t" -t "Album=%g" -t "Year=%y" -t "Track=%n" -t "Genre=%m" mac.exe %s %d -c3000


TOC of the extracted CD

     Track |   Start  |  Length  | Start sector | End sector
    ---------------------------------------------------------
        1  |  0:00.32 |  4:50.65 |        32    |    21846  
        2  |  4:51.22 |  4:23.30 |     21847    |    41601  
        3  |  9:14.52 |  4:02.73 |     41602    |    59824  
        4  | 13:17.50 |  5:33.57 |     59825    |    84856  
        5  | 18:51.32 |  4:20.08 |     84857    |   104364  
        6  | 23:11.40 |  6:30.17 |    104365    |   133631  
        7  | 29:41.57 |  4:21.18 |    133632    |   153224  
        8  | 34:03.00 |  5:04.35 |    153225    |   176059  
        9  | 39:07.35 |  4:29.65 |    176060    |   196299  
       10  | 43:37.25 |  5:14.45 |    196300    |   219894  


Range status and errors

Selected range

     Filename C:\RIPEOS EAC\Aces High - Pull No Punches.wav

     Peak level 99.2 %
     Range quality 100.0 %
     Test CRC 28697CAA
     Copy CRC 28697CAA
     Copy OK


AccurateRip summary

Track  1  accurately ripped (confidence 1)  [945F87DF]
Track  2  accurately ripped (confidence 1)  [381493BD]
Track  3  accurately ripped (confidence 1)  [A8E4D508]
Track  4  accurately ripped (confidence 1)  [E1B66268]
Track  5  accurately ripped (confidence 1)  [1A80E060]
Track  6  accurately ripped (confidence 1)  [57F8461C]
Track  7  accurately ripped (confidence 1)  [5A7AEA3A]
Track  8  accurately ripped (confidence 1)  [6F112F39]
Track  9  accurately ripped (confidence 1)  [5BC45176]
Track 10  accurately ripped (confidence 1)  [E4A14345]

No errors occurred

End of status report


What is this "confidence 1 " all about? huh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post Jul 1 2007, 01:12
Post #29





Group: Super Moderator
Posts: 10009
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



QUOTE (Keykey @ Jun 30 2007, 16:55) *
Unticked and OK:

Wow! Nice work guys!!!

beer.gif


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
rudefyet
post Jul 1 2007, 01:15
Post #30





Group: Members
Posts: 229
Joined: 29-December 03
From: Columbus, Ohio
Member No.: 10785



new release just in time for me to start ripping some new cds

yay for Andre!
Go to the top of the page
+Quote Post
Societal Eclipse
post Jul 1 2007, 05:06
Post #31





Group: Members
Posts: 222
Joined: 22-April 03
From: Fairfax, VA, USA
Member No.: 6127



Yay now the automatic log file output now goes by Artist - Albumname instead of just Albumname. Digging through 100 log files and figuring out which album was by which artist was no fun back in the day.


--------------------
"Have you ever been with a woman? It's like death. You moan, you scream and then you start to beg for mercy, for salvation"
Go to the top of the page
+Quote Post
skelly831
post Jul 1 2007, 07:58
Post #32





Group: Members (Donating)
Posts: 782
Joined: 11-April 05
From: México
Member No.: 21361



This is a sweet update, I love the AR and T&C support for images biggrin.gif

EDIT: also, the new log handling is great.

This post has been edited by skelly831: Jul 1 2007, 07:59


--------------------
we was young an' full of beans
Go to the top of the page
+Quote Post
collector
post Jul 1 2007, 13:33
Post #33





Group: Members
Posts: 220
Joined: 2-July 04
Member No.: 15029



Well, it's a pre-beta, not even a beta, let alone a final, so I can't complain. But.. I noticed a few things. I can't load other profiles Not by choosing one in the status bar, nor by loading one by menu or shift-F1.
I get the small error screen, without an error message, but with the exclamation mark

Extraction log file has an bad layout. It shows spaces where they shouldn't be. Misses headers at the toc, misses descriptions. For instance it says :no, and : high. No what, high what ??
It shows the whole toc even when ripping just one track.

The program itself does its ripping fine and the AR support is great. I use win98
Go to the top of the page
+Quote Post
richter
post Jul 1 2007, 14:42
Post #34





Group: Members
Posts: 53
Joined: 30-March 03
Member No.: 5757



Does anyone know if ZIP version will be available as well?
Go to the top of the page
+Quote Post
Raiden
post Jul 1 2007, 15:11
Post #35





Group: Developer
Posts: 224
Joined: 14-September 04
Member No.: 17002



QUOTE (richter @ Jul 1 2007, 15:42) *
Does anyone know if ZIP version will be available as well?


You can use 7-Zip to extract the exe as long as no zip file is released.
Go to the top of the page
+Quote Post
Keykey
post Jul 1 2007, 17:14
Post #36





Group: Members
Posts: 80
Joined: 20-January 05
Member No.: 19190



QUOTE (Raiden @ Jul 1 2007, 16:11) *
QUOTE (richter @ Jul 1 2007, 15:42) *

Does anyone know if ZIP version will be available as well?


You can use 7-Zip to extract the exe as long as no zip file is released.


No, you can't. Tried unpacking with 7-zip and ---> *.exe is not supported.

Greetz.
Go to the top of the page
+Quote Post
Cosmo
post Jul 1 2007, 18:13
Post #37





Group: Members
Posts: 913
Joined: 10-January 05
Member No.: 18979



7-Zip v4.42 is able to open my eac-0.99pb1.exe without a problem
Go to the top of the page
+Quote Post
Keykey
post Jul 1 2007, 18:34
Post #38





Group: Members
Posts: 80
Joined: 20-January 05
Member No.: 19190



QUOTE (Cosmo @ Jul 1 2007, 19:13) *
7-Zip v4.42 is able to open my eac-0.99pb1.exe without a problem


Quite RIGHT.

Version 4.32 (the one I had installed) does not do the trick.
Go to the top of the page
+Quote Post
hanswurst
post Jul 2 2007, 00:46
Post #39





Group: Members
Posts: 5
Joined: 17-June 03
Member No.: 7241



QUOTE (Keykey @ Jun 30 2007, 15:55) *
QUOTE (odyssey @ Jun 30 2007, 22:11) *


CODE
AccurateRip summary

Track  1  accurately ripped (confidence 1)  [945F87DF]
Track  2  accurately ripped (confidence 1)  [381493BD]
Track  3  accurately ripped (confidence 1)  [A8E4D508]
Track  4  accurately ripped (confidence 1)  [E1B66268]
Track  5  accurately ripped (confidence 1)  [1A80E060]
Track  6  accurately ripped (confidence 1)  [57F8461C]
Track  7  accurately ripped (confidence 1)  [5A7AEA3A]
Track  8  accurately ripped (confidence 1)  [6F112F39]
Track  9  accurately ripped (confidence 1)  [5BC45176]
Track 10  accurately ripped (confidence 1)  [E4A14345]

No errors occurred

End of status report


What is this "confidence 1 " all about? huh.gif


It simply means that somebody else has already ripped this album and submitted the AccurateRip results and that this new rip matches those results. The next rip will get confidence 2, if those results avobe haven been submitted to the database
Go to the top of the page
+Quote Post
Fandango
post Jul 2 2007, 02:07
Post #40





Group: Members
Posts: 1549
Joined: 13-August 03
Member No.: 8353



And odyssey, just in case you doubt a confidence of only "1" is enough to proof your rip was correct: it is enough.
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post Jul 2 2007, 07:07
Post #41





Group: Super Moderator
Posts: 10009
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



QUOTE (Fandango @ Jul 1 2007, 18:07) *
And odyssey, just in case you doubt a confidence of only "1" is enough to proof your rip was correct: it is enough.
...so long as you weren't the "1" in which case you cannot rule out the possibility that there may have been consistent errors.


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
odyssey
post Jul 2 2007, 08:45
Post #42





Group: Members
Posts: 2296
Joined: 18-May 03
From: Denmark
Member No.: 6695



QUOTE (Fandango @ Jul 2 2007, 03:07) *
And odyssey, just in case you doubt a confidence of only "1" is enough to proof your rip was correct: it is enough.

I was only refferring to wrong AR results, I'm not ripping tongue.gif


--------------------
Can't wait for a HD-AAC encoder :P
Go to the top of the page
+Quote Post
Keykey
post Jul 2 2007, 08:50
Post #43





Group: Members
Posts: 80
Joined: 20-January 05
Member No.: 19190



QUOTE (greynol @ Jul 2 2007, 08:07) *
QUOTE (Fandango @ Jul 1 2007, 18:07) *
And odyssey, just in case you doubt a confidence of only "1" is enough to proof your rip was correct: it is enough.
...so long as you weren't the "1" in which case you cannot rule out the possibility that there may have been consistent errors.


Good point there.

Thanks everybody for the heads-up. wink.gif

This post has been edited by Keykey: Jul 2 2007, 10:35
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Jul 2 2007, 09:19
Post #44


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2749
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



Can someone do the following test. Submit your accuraterip results to clear any stored.

Then rip 5 common cds as single tracks, then another 5 different cds as image. After this do the submission by email, and give the email a title:

EAC .99 pb1 ar test

Then post here to stop 100's of submissions wink.gif, that way I can check this new version is working correctly.


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
smz
post Jul 2 2007, 13:17
Post #45





Group: Members
Posts: 601
Joined: 15-February 04
From: Venezia, Italia
Member No.: 12025



I installed 0.99pb1 in a different directory along with 0.95b4 but I have a problem:

With all my drives (different kind of Plextors) the "Use AccurateRip with this drive" option is shaded and cannot be activated. I'm using Native Win32 Interface. I googled and searched the forum for this problem but I wasn't able to find anything. Anybody has an hint?

To whom said that profiles cannot be loaded: this is the way it is supposed to be with this new version, because the profiles format has changed. There is an explanation about this and a workaround explained in the "What's new" section of EAC site (http://www.exactaudiocopy.org/en/index.php...-new/whats-new/).

Cheers.


Sergio


--------------------
Sergio
Revox B150 + (JBL 4301B | Sennheiser HD430)
Go to the top of the page
+Quote Post
j8ee
post Jul 2 2007, 14:42
Post #46





Group: Members
Posts: 119
Joined: 31-January 02
From: Sweden, Gothenburg
Member No.: 1212



Is the AccurateRip.dll file in the EAC folder?
Go to the top of the page
+Quote Post
hyphen
post Jul 2 2007, 15:27
Post #47





Group: Members
Posts: 6
Joined: 4-March 07
Member No.: 41164



QUOTE (collector @ Jul 1 2007, 06:33) *
I can't load other profiles Not by choosing one in the status bar, nor by loading one by menu or shift-F1.
I get the small error screen, without an error message, but with the exclamation mark


Apparently your old profiles are no longer compatible with this latest release.
Go to the top of the page
+Quote Post
bilbo
post Jul 2 2007, 15:51
Post #48





Group: Members
Posts: 190
Joined: 16-April 07
Member No.: 42593



QUOTE (smz @ Jul 2 2007, 08:17) *
I installed 0.99pb1 in a different directory along with 0.95b4 but I have a problem:

With all my drives (different kind of Plextors) the "Use AccurateRip with this drive" option is shaded and cannot be activated. I'm using Native Win32 Interface. I googled and searched the forum for this problem but I wasn't able to find anything. Anybody has an hint?

To whom said that profiles cannot be loaded: this is the way it is supposed to be with this new version, because the profiles format has changed. There is an explanation about this and a workaround explained in the "What's new" section of EAC site (http://www.exactaudiocopy.org/en/index.php...-new/whats-new/).

Cheers.


Sergio


I duplicated the 0.95b4 to a new directory named EAC95b4. Then I installed in my original EAC directory. That way i kept my existing data.


--------------------
Glass half full!
Go to the top of the page
+Quote Post
collector
post Jul 3 2007, 16:37
Post #49





Group: Members
Posts: 220
Joined: 2-July 04
Member No.: 15029



QUOTE (hyphen @ Jul 2 2007, 06:27) *
Apparently your old profiles are no longer compatible with this latest

biggrin.gif Nice answer. (not)
I solved the problem. I went back to .95b4
Never change a winning team for a pre beta and expect it to work flawlessly, I know.
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post Jul 3 2007, 17:09
Post #50





Group: Super Moderator
Posts: 10009
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



QUOTE (collector @ Jul 3 2007, 08:37) *
QUOTE (hyphen @ Jul 2 2007, 06:27) *
Apparently your old profiles are no longer compatible with this latest

biggrin.gif Nice answer. (not)

But it was the correct answer. laugh.gif
QUOTE
Please remark that now the drive options are not stored by adapter and ID anymore, but by the drives name. So, if you own two identical drives, changing one drives options will directly change the other drives option. To realise this, all old profiles can not be loaded anymore. If you need your old profiles, it would be best to install the new version side by side with the old version. Then load a profile with the old version and close the program. Open the new version and save the appropriate options (e.g. compression options). Sorry for the inconvenience!

QUOTE (collector @ Jul 3 2007, 08:37) *
Never change a winning team for a pre beta and expect it to work flawlessly, I know.
I still use 0.95pb5. tongue.gif

This post has been edited by greynol: Jul 3 2007, 17:12


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th September 2014 - 23:45