IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Nero AAC & EAC Why Isn't This Working?
CheechOZ
post Jun 11 2007, 13:29
Post #1





Group: Members
Posts: 17
Joined: 7-May 07
Member No.: 43270



I've just decided to rip my small CD collection (200 CD's) into AAC files, and I want to use EAC, as that is the only ripper that I ever used (and want to use). I followed the guide in the Nero AAC Recommended Settings post, I think to a "T", but after the ripping process, nothing happens, and the encoding process just fails!! Some notes as to how I set it up might shed some light as to why it doesn't work: I use the file extension as m4a, then I copy and paste the command line that is in the post, of course, changing the path used for the encoder, and my preference for quality value. I use EAC 0.9 b4, as that is the version I use for Uber standard ripping. Can someone please help me to get this to work correctly? Thanks in advance!
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
CheechOZ
post Jun 11 2007, 15:04
Post #2





Group: Members
Posts: 17
Joined: 7-May 07
Member No.: 43270



I checked to make sure the path was copied perfectly with all the correct spaces, but still the cmd window just flashes and doesn't encode! sad.gif I am using Vista, I hope that has nothing to do with it sad.gif

This is my command line:
/c C:\Program Files\NeroDigitalAudio\neroAacEnc.exe -q 0.65 -if %s -of %d && C:\path\to\Neroaactag.exe %d -meta:artist="%a" -meta:album="%g" -meta:track="%n" -meta:title="%t" -meta:genre="%m" -meta:year="%y"

This post has been edited by CheechOZ: Jun 11 2007, 15:05
Go to the top of the page
+Quote Post
HeXeR
post Jun 11 2007, 15:22
Post #3





Group: Members
Posts: 43
Joined: 19-September 06
Member No.: 35372



QUOTE (CheechOZ @ Jun 11 2007, 16:04) *
This is my command line:
/c C:\Program Files\NeroDigitalAudio\neroAacEnc.exe -q 0.65 -if %s -of %d && C:\path\to\Neroaactag.exe %d -meta:artist="%a" -meta:album="%g" -meta:track="%n" -meta:title="%t" -meta:genre="%m" -meta:year="%y"


Funny thing laugh.gif ^^

It should mean:

/c "C:\Program Files\NeroDigitalAudio\neroAacEnc.exe" -q 0.65 -if %s -of %d && "C:\path\to\Neroaactag.exe" %d -meta:artist="%a" -meta:album="%g" -meta:track="%n" -meta:title="%t" -meta:genre="%m" -meta:year="%y"

At "C:\path\to\Neroaactag.exe" you must insert the path to the Neroaactag.exe. And don't forget to set the " ! wink.gif

Cheers
Go to the top of the page
+Quote Post
CheechOZ
post Jun 11 2007, 15:51
Post #4





Group: Members
Posts: 17
Joined: 7-May 07
Member No.: 43270



QUOTE (HeXeR @ Jun 11 2007, 10:22) *
QUOTE (CheechOZ @ Jun 11 2007, 16:04) *

This is my command line:
/c C:\Program Files\NeroDigitalAudio\neroAacEnc.exe -q 0.65 -if %s -of %d && C:\path\to\Neroaactag.exe %d -meta:artist="%a" -meta:album="%g" -meta:track="%n" -meta:title="%t" -meta:genre="%m" -meta:year="%y"


Funny thing laugh.gif ^^

It should mean:

/c "C:\Program Files\NeroDigitalAudio\neroAacEnc.exe" -q 0.65 -if %s -of %d && "C:\path\to\Neroaactag.exe" %d -meta:artist="%a" -meta:album="%g" -meta:track="%n" -meta:title="%t" -meta:genre="%m" -meta:year="%y"

At "C:\path\to\Neroaactag.exe" you must insert the path to the Neroaactag.exe. And don't forget to set the " ! wink.gif

Cheers



My hopes were very high, and I kicked myself in the "A", but I did exactly like you said, and still it doesn't work! I made sure the path to the encoder and the tagger were set up just right, and even added the ", but sorry it's still not working for me!
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic
- CheechOZ   Nero AAC & EAC Why Isn't This Working?   Jun 11 2007, 13:29
- - HeXeR   If your path to the nero encoder has spaces, you h...   Jun 11 2007, 14:14
- - CheechOZ   I checked to make sure the path was copied perfect...   Jun 11 2007, 15:04
|- - HeXeR   QUOTE (CheechOZ @ Jun 11 2007, 16:04) Thi...   Jun 11 2007, 15:22
|- - CheechOZ   QUOTE (HeXeR @ Jun 11 2007, 10:22) QUOTE ...   Jun 11 2007, 15:51
- - Shocking   I also spent a few hours trying to get Nero AAC wo...   Jun 11 2007, 16:03
|- - telekomsrbija   QUOTE (Shocking @ Jun 11 2007, 16:03) I a...   Jun 10 2010, 23:38
- - CheechOZ   Thanks for helping me out, but I just can't ge...   Jun 11 2007, 16:23
- - HeXeR   Shocking's way of putting the tagger is right....   Jun 11 2007, 16:34
|- - Shocking   QUOTE (HeXeR @ Jun 11 2007, 16:34) Shocki...   Jun 11 2007, 21:39
- - CheechOZ   Thanks again HeXer, but I copied it exactly as you...   Jun 11 2007, 16:58
- - muaddib   Maybe you should use: "C:\Program Files...   Jun 11 2007, 17:04
- - CheechOZ   Can someone else please try and give me the correc...   Jun 11 2007, 17:24
- - Alex B   Personally I would just rip in the single wave fil...   Jun 11 2007, 17:42
- - HeXeR   QUOTE (CheechOZ @ Jun 11 2007, 17:58) And...   Jun 11 2007, 18:17
- - greynol   From http://www.ss64.com/nt/cmd.html CODEThe foll...   Jun 11 2007, 18:36
- - Synthetic Soul   I must admit the above flumoxes me! Easiest...   Jun 11 2007, 19:21
|- - CheechOZ   QUOTE (Synthetic Soul @ Jun 11 2007, 14:2...   Jun 11 2007, 21:24
- - greynol   I just add a pair of sacrificial quotes around the...   Jun 11 2007, 19:24
- - Alex B   The OP (CheechOZ) asked the following by PM. I dec...   Jun 13 2007, 09:35
- - scrolling   QUOTE (Synthetic Soul @ Jun 11 2007, 12:2...   Oct 22 2007, 03:53
- - hlloyge   To add a question to a question: is it possible to...   Jul 19 2010, 22:00
- - greynol   http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st...   Jul 19 2010, 22:09
- - hlloyge   OK, I will play a bit with that, thank you, greyno...   Jul 20 2010, 13:00
- - marco.stanzani   I am getting crazy to use the Nero AAC encoder wit...   Jan 31 2012, 17:09
|- - marco.stanzani   ok i got the solution %s must be replaced by %sour...   Jan 31 2012, 17:30
- - db1989   And the rest. http://wiki.hydrogenaudio.org/index...   Jan 31 2012, 22:35
- - tev777   I really do not understand why you guys do this to...   Jan 31 2012, 23:43
- - db1989   But that is not the problem. The placeholders were...   Feb 1 2012, 20:42
- - soundping   This worked for me. CODE/c C:\"Progr...   Feb 3 2012, 04:10
- - tev777   @db1989 I understand that was not the problem in ...   Feb 3 2012, 15:59
- - Dixieland57   Hi please help me, nothing work for me, I'm go...   May 6 2014, 23:32


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2014 - 05:31