IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

20 Pages V  « < 18 19 20  
Reply to this topicStart new topic
Running Foobar in Linux, Alien Cats crossbreeding with Penguins
tarik2cyprian
post Feb 23 2014, 01:41
Post #476





Group: Members
Posts: 5
Joined: 6-July 13
Member No.: 108999



When I use VU meter plugin for foobar2000 under wine 1.7.4 using Ubuntu/Linux, the VU meter skins does not show up and get a dark/black space in the UI Column.

Is there a way to fix this issue when running foobar2000 in under wine in Ubuntu Linux?

Photo is attached below



This post has been edited by tarik2cyprian: Feb 23 2014, 01:54
Go to the top of the page
+Quote Post
arnstein
post Apr 9 2014, 22:18
Post #477





Group: Members
Posts: 45
Joined: 2-September 06
Member No.: 34725



QUOTE (southisup @ Nov 14 2012, 07:09) *
It doesn't seem to have come up before so this is presumably blindingly obvious to everyone except me, but in case there's someone else out there unlucky enough not to know more than I do, here's how to add a directory on a NAS / Samba / SMB / Network share, as foobar2000's media library:

Open up Wine configuration
Switch to the Drives tab
Press Add...
Choose a letter you like the look of, & press OK
Enter the path:
CODE
/home/<yourusername>/.gvfs
& press OK

Now in foobar2000 media library config you can browse to your networks shares at that drive letter under My Computer.

Almost certainly this is neither the only nor the best way.

I am having trouble getting this to work. If I use a linux based music app to browse to the proper network folder I show the following path: run/user/1000/gvsf/smb-share:server=owner-pc,share=music/Mp3

What should I put as the path in my Wine configuration for the new drive I want to use for Foobar? the simple path in the orig post gets Error! as does the one just above. Thanks if you can help. No ubuntu app I've tried matches foobar -- either they don't have the music library sorting capabilities I rely on or they choke on my 58K song library.
Go to the top of the page
+Quote Post
southisup
post Apr 13 2014, 11:55
Post #478





Group: Members
Posts: 251
Joined: 28-October 05
Member No.: 25414



QUOTE (arnstein @ Apr 10 2014, 07:18) *
If I use a linux based music app to browse to the proper network folder I show the following path: run/user/1000/gvsf/smb-share:server=owner-pc,share=music/Mp3
...
What should I put as the path in my Wine configuration for the new drive I want to use for Foobar?

Put this in your Wine config drive path:
CODE
/run/user/1000/gvsf/

Then in foobar2000 library config you'll be able to browse the rest of the way to music/Mp3

Note this and the previous post follow on from:
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....howtopic=105250
Go to the top of the page
+Quote Post
Fifoxtasy
post Apr 19 2014, 12:53
Post #479





Group: Members
Posts: 205
Joined: 14-June 05
Member No.: 22717



My foobar crashes under wine every time I try to play back an mp3 or ogg. mpc and flac work fine. editing the tags of the mp3 files works fine as well. Just crashes as soon as I start playback.
It happens in Safe mode as well.
I'm using Wine 1.4.1 and foobar2000 1.3.2.

Does anybody else experience this? Do you know a solution?
Go to the top of the page
+Quote Post
Hakubo
post Jul 12 2014, 07:31
Post #480





Group: Members
Posts: 260
Joined: 20-April 06
Member No.: 29815



QUOTE (Hakubo @ Jul 24 2013, 07:59) *
Any suggestions to get my album covers to show in NG Playlist?

The relevant value in the Artwork configuration tab is just: front.*, and all covers are inside the music folders, usually named front.jpg. They display fine in the Artwork view panel.

To follow up on this:

I've since switched to the Default UI, and encountered the same problem with SimPlaylist. The only thing that helped, surprisingly, is switching gdiplus in winecfg "DLL Overrides" from "native" to "builtin".
This way, covers are finally displayed in the playlist, except for the PNG ones.

Wine version: 1.6.2.
Go to the top of the page
+Quote Post
southisup
post Jul 12 2014, 08:46
Post #481





Group: Members
Posts: 251
Joined: 28-October 05
Member No.: 25414



QUOTE (Hakubo @ Jul 12 2014, 16:31) *
covers are finally displayed in the playlist, except for the PNG ones.

Wine version: 1.6.2.

WINE used to (may still) be unable to display CMYK JPEGs. You could try checking the colour space of the PNGs
Go to the top of the page
+Quote Post
Hakubo
post Jul 12 2014, 15:26
Post #482





Group: Members
Posts: 260
Joined: 20-April 06
Member No.: 29815



QUOTE (southisup @ Jul 12 2014, 10:46) *
WINE used to (may still) be unable to display CMYK JPEGs. You could try checking the colour space of the PNGs

Opened one of them in ImageMagick, says it's sRGB.

My Wine definitely has a problem displaying it, though: double-clicking on it in Wine Explorer yields a blank window in Wine Internet Explorer.
Go to the top of the page
+Quote Post
Hakubo
post Jul 23 2014, 17:05
Post #483





Group: Members
Posts: 260
Joined: 20-April 06
Member No.: 29815



QUOTE (Hakubo @ Jul 12 2014, 09:31) *
This way, covers are finally displayed in the playlist, except for the PNG ones.

Aaand, they all seem to work in Wine 1.7.22.
Go to the top of the page
+Quote Post
Fifoxtasy
post Jul 24 2014, 22:44
Post #484





Group: Members
Posts: 205
Joined: 14-June 05
Member No.: 22717



QUOTE (Fifoxtasy @ Apr 19 2014, 12:53) *
My foobar crashes under wine every time I try to play back an mp3 or ogg. mpc and flac work fine. editing the tags of the mp3 files works fine as well. Just crashes as soon as I start playback.
It happens in Safe mode as well.
I'm using Wine 1.4.1 and foobar2000 1.3.2.

Does anybody else experience this? Do you know a solution?


In case anybody is experiencing the same: deleting the whole wine folder, reconfiguring wine and reinstalling foobar fixed it
Go to the top of the page
+Quote Post
SandsOfArrakis
post Aug 2 2014, 09:18
Post #485





Group: Members
Posts: 2
Joined: 2-August 14
From: The Netherlands
Member No.: 116850



Running Foobar2000 1.3.3 (and before that it's beta's) in Wine 1.6.2 with Mint 17 Qiana 64 bits, Cinnamon Edition.

Only things I have found so far is that:

A. Volume slider doesn't work, but i can manage that with the systems volume controls.
B. Occasionally the play, stop etc. buttons magically disappear, mousing over them making them reappear.
C. When opening the explorer window to add a folder, or change covert art. A weird filename is listed. This happened in the beta versions, seems to be fixed in the final smile.gif

On the other hand. The rest works fine. Tagging is lightning fast, plays all my music without problems and (even with Wine included) uses far less RAM than the Linux players I've tried.


Go to the top of the page
+Quote Post
Woggsy
post Aug 10 2014, 21:24
Post #486





Group: Members
Posts: 2
Joined: 20-April 14
Member No.: 115614



I haven't been able to find any player like foobar + facets, so I was pretty relieved when I could run this is WINE; didn't have much luck before.

Everything pretty much just works now. Only problems are that album art is aliased, less fonts than on native windows, and it's only using the windows 2000 theme. Integrated my previous global hotkeys into KDE's shell, so that works. Also doesn't play nice with Icon-Only Task Manager since it's run through WINE.

Other than that, it's all good. Feels really cool.
Go to the top of the page
+Quote Post
romor
post Nov 8 2014, 23:35
Post #487





Group: Members
Posts: 682
Joined: 16-January 09
Member No.: 65630



Scenario: dual boot Windows and Linux with regular foobar install on both Windows and Linux(Wine). Using Playback statistics while sharing same library (paths shouldn't mind), and making symlink from Windows "%appdata%/foobar2000/index-data/C653739F-14B3-4EF2-819B-A3E2883230AE" to same path under Wine. Result:

1. initially foobar under Wine shows playback statistics the same as on Window, but after playing tracks in both players, both seem to log statistics independently. I thought that the file in index-data folder should be the one with playback statistics data, but it seems this is more complex

2. playing tracks in foobar under Wine shows in properties that playback statistics fields are properly populated, but using search i.e. "Library > Playback statistics > Show recently played" does not list updated tracks. It seems that some caching is involved for storing playback statistics. File in index-data folder (which is symlinked) is updated on foobar exit (judging from write timestamp)

Any thoughts about these problems?

This post has been edited by romor: Nov 8 2014, 23:44


--------------------
scripts: http://goo.gl/M1qVLQ
Go to the top of the page
+Quote Post
kode54
post Nov 9 2014, 09:24
Post #488





Group: Admin
Posts: 4664
Joined: 15-December 02
Member No.: 4082



Making a symlink to the same configuration directory is more likely to work. Or to the same index-data directory, at least. You can mimic the same media drives using winecfg mount points.
Go to the top of the page
+Quote Post
romor
post Nov 16 2014, 05:52
Post #489





Group: Members
Posts: 682
Joined: 16-January 09
Member No.: 65630



Linking index-data directory indeed worked. Interesting.

Thanks


--------------------
scripts: http://goo.gl/M1qVLQ
Go to the top of the page
+Quote Post

20 Pages V  « < 18 19 20
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th November 2014 - 23:00