IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

20 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Running Foobar in Linux, Alien Cats crossbreeding with Penguins
Spirit_of_the_oc...
post Jun 2 2007, 14:32
Post #26





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Maybe he talks about O.8 there is in preferences a setting for core.

But this doesn't help if you want to use 0.9.

Its really a pitty sad.gif

I have one question can somebody explain ma (a totel Kunbuntu noob) how to get a higher priority for foobar. I know I must change it with renice I have looked for a good guide but I have no idea. With sudo it doesn't seem to work.

Please send me another helpful link or explain how to do it.

This post has been edited by Spirit_of_the_ocean: Jun 2 2007, 16:20
Go to the top of the page
+Quote Post
Wujek_Bogdan
post Jun 2 2007, 18:09
Post #27





Group: Members
Posts: 13
Joined: 25-April 06
Member No.: 30024



if you want to run application with custom priority type:
CODE
sudo nice -priority /your/application/patch

for example:
CODE
sudo nice --10 wine ~/.foobar2000/foobar2000.exe

you can set priority between -20 and +20. (lower numer means higher priority!!)

if you want to change prioroty type:
CODE
sudo renice -priority PID


you can find apllication pid typing:
CODE
top

in console


,,,but my foobar still does'n work fine with higher priority :/

This post has been edited by Wujek_Bogdan: Jun 2 2007, 18:10
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 3 2007, 20:52
Post #28





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



I use 0.83 for playing it works really good. I think I can't live without Foobar blush.gif

Although I never use 0.8 I am using it when I am on Linux.
Columns ui seems to work but it is hard for me to understand how this old version of columns ui works.
Go to the top of the page
+Quote Post
Wujek_Bogdan
post Jun 4 2007, 08:19
Post #29





Group: Members
Posts: 13
Joined: 25-April 06
Member No.: 30024



take a look HERE
it seems, that it is possible to run foobar under wine working fine.

This post has been edited by Wujek_Bogdan: Jun 4 2007, 08:19
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 4 2007, 18:14
Post #30





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



QUOTE
- playing audio works (but stutters if the system is under heavy load, more so than native players in my experience).



I know this page and I made everything like they described, but I am having still sound problems.

This post has been edited by Spirit_of_the_ocean: Jun 4 2007, 18:17
Go to the top of the page
+Quote Post
Y.Z.
post Jun 10 2007, 13:17
Post #31





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-June 07
Member No.: 44016



It is possible to run foobar2k without sound choppiness, you just need to recompile Wine with special patch. This patch was declined by wine developers since potentially it can let programs to deadlock system. However the risk is minor. I've run foobar2k under "fixed" wine for couple month and it worked fine without single problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
bubbleguuum
post Jun 10 2007, 13:19
Post #32





Group: Developer
Posts: 1112
Joined: 13-November 05
Member No.: 25748



QUOTE (Y.Z. @ Jun 10 2007, 14:17) *
It is possible to run foobar2k without sound choppiness, you just need to recompile Wine with special patch. This patch was declined by wine developers since potentially it can let programs to deadlock system. However the risk is minor. I've run foobar2k under "fixed" wine for couple month and it worked fine without single problem.


Thanks, going to try it!
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 10 2007, 14:10
Post #33





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



QUOTE (bubbleguuum @ Jun 10 2007, 12:19) *
QUOTE (Y.Z. @ Jun 10 2007, 14:17) *

It is possible to run foobar2k without sound choppiness, you just need to recompile Wine with special patch. This patch was declined by wine developers since potentially it can let programs to deadlock system. However the risk is minor. I've run foobar2k under "fixed" wine for couple month and it worked fine without single problem.


Thanks, going to try it!


Can someone upload such a version? I donn't know how to recompile sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Y.Z.
post Jun 10 2007, 15:36
Post #34





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-June 07
Member No.: 44016



QUOTE (Spirit_of_the_ocean @ Jun 10 2007, 15:10) *
Can someone upload such a version? I donn't know how to recompile sad.gif

For different linux distribution binaries wont be the same. I can upload compiled version for Debian Etch though. Though i do not guarantee it will work correctly. Here is little instruction how you can build in your own system.
To build Wine from source u need:
1. Download wine source code (see this page) and unpack it.
2. Get patch (just save this page under Implement_SetThreadPriority.patch to the wine source root folder)
3. Apply patch

CODE
cd /your/wine/root/folder
patch -p1 < Implement_SetThreadPriority.patch

More help on patches here and here
4. Check and install if missed recommended packges. Actually you can skip this step, during compilation u will simply get a error message if some critical package is missing.
5. Build and install patched wine following instructions. Carefully watch for output of ./configure command, there will be mentioned missed modules and various build options.
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 10 2007, 18:10
Post #35





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Thanks a lot smile.gif
I am using feisty fawn so I have to build a patched version for myself.Now I have at least an idea what to do.

One question what about 3. I don't know what you want to tell us with

cd /your/wine/root/folder
patch -p1 < Implement_SetThreadPriority.patch

Please explain what you want to tell us.
Go to the top of the page
+Quote Post
Rasi
post Jun 10 2007, 19:54
Post #36





Group: Members
Posts: 158
Joined: 24-August 02
Member No.: 3182



cd /your/wine/root/folder
patch -p1 < Implement_SetThreadPriority.patch


1st line should be obvious.. you just have to change the directory to your previosly unpacked wine folder.
The Patch should be downloaded to that folder, lets presume you saved it as wine.patch


then the 2nd line would be patch -p1 < wine.patch


hope this clears things up..

This post has been edited by Rasi: Jun 10 2007, 19:55
Go to the top of the page
+Quote Post
Y.Z.
post Jun 10 2007, 20:42
Post #37





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-June 07
Member No.: 44016



QUOTE (Rasi @ Jun 10 2007, 20:54) *
cd /your/wine/root/folder
patch -p1 < Implement_SetThreadPriority.patch


1st line should be obvious.. you just have to change the directory to your previosly unpacked wine folder.
The Patch should be downloaded to that folder, lets presume you saved it as wine.patch


then the 2nd line would be patch -p1 < wine.patch


hope this clears things up..


Yep, open your terminal and change directory to wine source root and apply parch.

You can also try deb file i just created. No guarantee it will work correctly though! Download link (~30mb)
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 11 2007, 18:32
Post #38





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Can I use this with feisty fawn?
Go to the top of the page
+Quote Post
Y.Z.
post Jun 12 2007, 11:20
Post #39





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-June 07
Member No.: 44016



QUOTE (Spirit_of_the_ocean @ Jun 11 2007, 19:32) *
Can I use this with feisty fawn?


well, this package was built on Debian Etch, but since Ubuntu is Debian based chances that it will work are high. I used debian packages on ubuntu and vice-versa before. Still no guranteee though.
Go to the top of the page
+Quote Post
vbbjq
post Jun 14 2007, 04:54
Post #40





Group: Members
Posts: 2
Joined: 21-June 06
Member No.: 32067



With wine 0.9.38
h -p1 < Implement_SetThreadPriority.patch

patching file configure.ac
Hunk #1 succeeded at 222 (offset -11 lines).
Hunk #2 FAILED at 1183.
1 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file configure.ac.rej
patching file server/main.c
Hunk #2 succeeded at 117 (offset 2 lines).
patching file server/thread.c
Hunk #2 succeeded at 386 (offset 70 lines).
Hunk #3 succeeded at 1007 (offset 85 lines).

Is that right?

I have tried using oss driver,jack output and wineasio in other music player ,it works well........
but foobar2000 can't add asio output.............
Go to the top of the page
+Quote Post
Wujek_Bogdan
post Jun 14 2007, 13:38
Post #41





Group: Members
Posts: 13
Joined: 25-April 06
Member No.: 30024



why do you want to use ASIO? it doesn't make ANY diferent...
use oss or alsa

This post has been edited by Wujek_Bogdan: Jun 14 2007, 13:39
Go to the top of the page
+Quote Post
vbbjq
post Jun 14 2007, 13:44
Post #42





Group: Members
Posts: 2
Joined: 21-June 06
Member No.: 32067



asio can realtime output..............if you using some audio editing programme...........
Go to the top of the page
+Quote Post
Wujek_Bogdan
post Jun 14 2007, 17:48
Post #43





Group: Members
Posts: 13
Joined: 25-April 06
Member No.: 30024



yes, but ASIO is essential for recording (MIDI for example), but in foobar it is not needed!
take a look > http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_stream_input_output
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 16 2007, 20:40
Post #44





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



ups problem solved....

I did everything as described but I am not able to run wine. Thats a pitty crying.gif
Your patch didn't seem to work on feisty

This post has been edited by Spirit_of_the_ocean: Jun 17 2007, 14:55
Go to the top of the page
+Quote Post
MC Escher
post Jun 20 2007, 09:08
Post #45





Group: Members
Posts: 151
Joined: 12-May 04
Member No.: 14050



Good news everyone!
The latest version of Wine (0.9.39) seems to have fixed the stuttering for me (I still have to test it some more). The changelog for the release does mention some fixes to audio handling, so maybe the patch mentioned here finally got in?
See here for instructions on getting a repository working for the latest version for Debian and Debian-based distros, so you'll always get the latest version.
Go to the top of the page
+Quote Post
nbv4
post Jun 23 2007, 04:08
Post #46





Group: Members
Posts: 186
Joined: 27-June 03
Member No.: 7420



QUOTE (MC Escher @ Jun 20 2007, 00:08) *
Good news everyone!
The latest version of Wine (0.9.39) seems to have fixed the stuttering for me (I still have to test it some more). The changelog for the release does mention some fixes to audio handling, so maybe the patch mentioned here finally got in?
See here for instructions on getting a repository working for the latest version for Debian and Debian-based distros, so you'll always get the latest version.

the stuttering is less, but it's still there for me. Using 0.9.39

huge improvement though...

Also, I've been having the problem where, if I try to minimize the window, the window just freezes up. The borders remain, but the rest goes transparent, and then the whole thing becomes unresponsive. uTorrent acted the same way. Last year when I tried linux, I remember all wine apps doing the same thing. Is there a fix for this?

edit:

QUOTE (bubbleguuum @ May 19 2007, 10:30) *
Mandatory screenshot:



How do you have your sources set up in album art panel? All my covers are found at "/home/nbv4/covers/%artist% - %album%.jpg", but that string doesn't work.

This post has been edited by nbv4: Jun 23 2007, 06:59
Go to the top of the page
+Quote Post
bubbleguuum
post Jun 23 2007, 08:39
Post #47





Group: Developer
Posts: 1112
Joined: 13-November 05
Member No.: 25748



QUOTE (nbv4 @ Jun 23 2007, 05:08) *
How do you have your sources set up in album art panel? All my covers are found at "/home/nbv4/covers/%artist% - %album%.jpg", but that string doesn't work.


You cannot use the unix path in a windows app.
I think the unix root filesystem is mapped to Z: by wine (you can check it displaying the file selector in foobar). Then you'use something like

z:\home\nbv4\covers\%artist% - %album%.jpg

QUOTE (nbv4 @ Jun 23 2007, 05:08) *
Also, I've been having the problem where, if I try to minimize the window, the window just freezes up. The borders remain, but the rest goes transparent, and then the whole thing becomes unresponsive. uTorrent acted the same way. Last year when I tried linux, I remember all wine apps doing the same thing. Is there a fix for this?


It doesn't do that for me. To minimize it you may want to click on the icon in the systray instead, works perfectly here.

This post has been edited by bubbleguuum: Jun 23 2007, 08:32
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 23 2007, 10:07
Post #48





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092





Is this Foobar 0.8 or 0.9 ?
I want to have Album art panel for 0.8 if it exists?

Can someone help me?

@Wine 0.39 that is quite good. I think sooner or later these problems will be fixed. The question is when.
Go to the top of the page
+Quote Post
bubbleguuum
post Jun 24 2007, 13:23
Post #49





Group: Developer
Posts: 1112
Joined: 13-November 05
Member No.: 25748



QUOTE (Spirit_of_the_ocean @ Jun 23 2007, 11:07) *
Is this Foobar 0.8 or 0.9 ?


It's the latest 0.9

QUOTE
I want to have Album art panel for 0.8 if it exists?


no idea

QUOTE
@Wine 0.39 that is quite good. I think sooner or later these problems will be fixed. The question is when.


Suer, the ameliorations in 0.39 comes from the Google Summer of code work being done on sound in wine.

This post has been edited by bubbleguuum: Jun 24 2007, 13:24
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Jun 25 2007, 14:41
Post #50





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Under 0.9.39 and Foobar 0.9 I found some strange behaviours of the sound sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

20 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st September 2014 - 02:08