IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_input_tak, TAK decoder
foosion
post May 13 2007, 19:10
Post #76





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_input_tak 0.3.2

Fixed bug with reopening TAK decoder instance after tag update (file position was not reset to start of file).

I've only confirmed that this fixes the problem with tool and evaluation level disappearing from technical information after a tag update, but given the nature of the bug, I expect it was responsible for the rest of the tag updating related problems as well.

Other changes: I made sure to bundle tak_deco_lib.dll 1.0.4 and added a little version information (regarding the TAK library) to the plugin's about message.

This post has been edited by foosion: May 13 2007, 19:13


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
yerma
post May 14 2007, 09:30
Post #77





Group: Members
Posts: 61
Joined: 21-February 07
From: Graz, Austria
Member No.: 40824



my problem with silent tracks: FIXED!

Thanks! laugh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
TBeck
post May 14 2007, 22:04
Post #78


TAK Developer


Group: Developer
Posts: 1098
Joined: 1-April 06
Member No.: 29051



Great! rolleyes.gif

Thanks for your effort!

Thomas
Go to the top of the page
+Quote Post
GeSomeone
post May 15 2007, 17:03
Post #79





Group: Members
Posts: 922
Joined: 22-October 01
From: the Netherlands
Member No.: 335



QUOTE (foosion @ May 13 2007, 19:10) *
foo_input_tak 0.3.2
Fixed bug with reopening TAK decoder instance after tag update (file position was not reset to start of file).

Thanks, for looking into this and fixing. Now I dare to tak and tag again. tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Acropolis
post May 19 2007, 18:07
Post #80





Group: Banned
Posts: 471
Joined: 23-September 04
Member No.: 17243



foosion, can you make the embedded cuesheet still editable after adding it?
if by mistake added a wrong timing cuesheet, will be like hell, unless edit it by a hex editor.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post May 19 2007, 18:40
Post #81





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



Use the "Utils/Edit Cuesheet" command.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
eevan
post May 19 2007, 20:05
Post #82





Group: Members
Posts: 541
Joined: 9-April 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 42357



I've found the problem with the Secret Rabbit Code Resampler v1.03 DSP plugin and tak. When playing tak file (latest decoding library 1.0.4 and input plugin 0.3.2) foobar 0.9.4.3 doesn't crash, but the output is silent and the time cursor is moving faster than usual. Spectral analyser is active as well. I've tried the other resampler plugins and everything worked ok.


--------------------
If age or weaknes doe prohibyte bloudletting you must use boxing
Go to the top of the page
+Quote Post
Acropolis
post May 20 2007, 13:42
Post #83





Group: Banned
Posts: 471
Joined: 23-September 04
Member No.: 17243



QUOTE (foosion @ May 20 2007, 03:40) *
Use the "Utils/Edit Cuesheet" command.

I didn't know that, thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
IrfCore
post Jun 21 2007, 12:04
Post #84





Group: Members
Posts: 49
Joined: 24-May 07
From: Neptune
Member No.: 43742



I noticed a small issue in foobar with TAK Decoder 0.3.2 beta.
In Windows Explorer when you right click on more than 1 file(s) and choose Play in foobar2000 it doesn't work.
But it works when you right click on the folder or just 1 file and choose Play in foobar2000.

Edit:
It isn't a bug.
Something is wrong in my windows installation...
When I reinstall, I will check if it is the same, probably not.

This post has been edited by IrfCore: Jul 1 2007, 03:29
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Oct 4 2007, 15:59
Post #85


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



BTW foosion, slight OT but I was using application verifier today, and it is whinging about something coming from tak_deco_lib.dll on foobar2000 shutdown (reproducible). Something you may wish to look into.

[edit] This is the message:
CODE
=======================================
VERIFIER STOP 0000060A : pid 0x14DC: Incorrect FreeType parameter for VirtualFree operation.

    0000C000 : Incorrect value used by the application.
    00004000 : Expected correct value 1.
    00008000 : Expected correct value 2.
    00000000 : Not used.


=======================================


As you can see on msdn someone has incorrectly combined the two flags.

Call stack (with app verifier running):
CODE
    vfbasics.dll!AVrfpVirtualFree(void * lpAddress=0x05270000, unsigned long dwSize=0x00000000, unsigned long dwFreeType=0x0000c000)  Line 1484 + 0xf bytes    C
    tak_deco_lib.dll!05bba472()     
    tak_deco_lib.dll!05ba3353()     
    tak_deco_lib.dll!05bba7f7()     
    tak_deco_lib.dll!05ba3d64()     
    tak_deco_lib.dll!05ba4076()     
    tak_deco_lib.dll!05ba6401()     
    tak_deco_lib.dll!05bc5c18()     
    verifier.dll!71ac5999()     
    vrfcore.dll!VfCoreStandardDllEntryPointRoutine(void * DllHandle=0x05ba0000, unsigned long Reason=0x00000000, _CONTEXT * Context=0x00000001)  Line 557 + 0xc bytes    C++
    vfbasics.dll!AVrfpStandardDllEntryPointRoutine(void * DllHandle=0x05ba0000, unsigned long Reason=0x00000000, _CONTEXT * Context=0x00000001)  Line 705 + 0x14 bytes    C
    ntdll.dll!773ea604()     
    ntdll.dll!773ba303()     
    verifier.dll!71ac73b2()     
    ntdll.dll!773ba2e2()     
    ntdll.dll!773ba38e()     
    kernel32.dll!772dd873()     
    vfbasics.dll!AVrfpExitProcess(unsigned int uExitCode=0x0012ff04)  Line 205    C
    kernel32.dll!772dd85e()     
    foobar2000.exe!0049711c()     
    foobar2000.exe!00497336()     
    foobar2000.exe!0049735b()     
    foobar2000.exe!00496813()     
    kernel32.dll!772e3833()     
    ntdll.dll!773ba9bd()


Bye

This post has been edited by musicmusic: Oct 4 2007, 16:04


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Oct 4 2007, 17:37
Post #86





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (musicmusic @ Oct 4 2007, 16:59) *
BTW foosion, slight OT but I was using application verifier today, and it is whinging about something coming from tak_deco_lib.dll on foobar2000 shutdown (reproducible). Something you may wish to look into.

I moved the post; it is slightly less OT here. wink.gif Anyway, this seems to be an issue with tak_deco_lib.dll itself which is provided by TBeck. I don't now whether this might be coming from the Delphi runtime, or if he has his own memory management functions. I'll send him a link to your post so he can check.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Oct 4 2007, 17:48
Post #87


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



QUOTE (foosion @ Oct 4 2007, 17:37) *
I moved the post; it is slightly less OT here. wink.gif
Thanks, I was too lazy to find a better place tongue.gif
QUOTE (foosion @ Oct 4 2007, 17:37) *
I don't now whether this might be coming from the Delphi runtime
I hope not sick.gif

I didn't do anything else with the TAK component (like decode files..) so I don't know if it triggers elsewhere.


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Oct 4 2007, 18:18
Post #88





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



I've tested takc.exe with the application verifier, and I get exactly the same message. The plot thickens.

Edit: takc.exe was run without arguments.

This post has been edited by foosion: Oct 4 2007, 18:21


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
TBeck
post Oct 4 2007, 19:03
Post #89


TAK Developer


Group: Developer
Posts: 1098
Joined: 1-April 06
Member No.: 29051



QUOTE (musicmusic @ Oct 4 2007, 15:59) *
BTW foosion, slight OT but I was using application verifier today, and it is whinging about something coming from tak_deco_lib.dll on foobar2000 shutdown (reproducible). Something you may wish to look into.

[edit] This is the message:
CODE
=======================================
VERIFIER STOP 0000060A : pid 0x14DC: Incorrect FreeType parameter for VirtualFree operation.

    0000C000 : Incorrect value used by the application.
    00004000 : Expected correct value 1.
    00008000 : Expected correct value 2.
    00000000 : Not used.


=======================================


As you can see on msdn someone has incorrectly combined the two flags.
...

Thank you!

QUOTE (foosion @ Oct 4 2007, 17:37) *
...
I moved the post; it is slightly less OT here. wink.gif Anyway, this seems to be an issue with tak_deco_lib.dll itself which is provided by TBeck. I don't now whether this might be coming from the Delphi runtime, or if he has his own memory management functions. I'll send him a link to your post so he can check.

And thanks to you too!

No, it wasn't Delphi. For some strange reason i have combined the flags MEM_DECOMMIT and MEM_RELEASE . I will correct this in TAK 1.0.2.

Again: Thank you very much!

Thomas
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Oct 4 2007, 22:45
Post #90


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



QUOTE (TBeck @ Oct 4 2007, 19:03) *
Thank you!
No problem wink.gif I only found it by chance..


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
Squeller
post Nov 5 2007, 09:35
Post #91





Group: Members
Posts: 2351
Joined: 28-August 02
Member No.: 3218



Hi foosion, AFAIR you wanted to do some decoding performance tunings; any news on the issue?
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Nov 5 2007, 12:01
Post #92





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



No, my only idea was to always decode one frame at a time. However, that already happens when dynamic bitrate reporting is disabled, and it does not seem to affect the overall decoding speed.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Nov 9 2007, 01:01
Post #93





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_input_tak 0.3.4

Recompiled with latest TAK SDK. Added recognition of "insane" profile introduced in TAK 1.0.2; profiles of unrecognized (i.e. future) TAK versions are displayed numerically. Bundled tak_deco_lib.dll 1.0.5. Added options in Advanced preferences to restrict CPU optimizations tak_deco_lib may use.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
Spirit_of_the_oc...
post Nov 9 2007, 01:22
Post #94





Group: Members
Posts: 583
Joined: 12-September 06
Member No.: 35092



Thanks a lot biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Audio_Adepta
post Jan 16 2008, 16:48
Post #95





Group: Members
Posts: 1
Joined: 29-September 06
Member No.: 35754



Im not sure if this is a problem specifically with the foobar tak plugin, or with all input plugins that use embedded cue sheets; but I have noticed that when loading a cue sheet directly into foobar with the line
"REM DISC 2"
it will respect this command when displaying the information in foobar - whereas if I copy this cue sheet and embed it in the same file, it looses this line in the cue sheet but retains it separately as a tag. I know that this is nitpicking at the features but I just dont understand why it cant retain this information in the embedded cue sheet when it retains things like catalog numbers and such.
Go to the top of the page
+Quote Post
eevan
post Jan 16 2008, 16:58
Post #96





Group: Members
Posts: 541
Joined: 9-April 07
From: Belgrade, Serbia
Member No.: 42357



It retains only standard fields.
This is a user comment which maps to DISC tag, so that's the way it is handled.
Take a look at cuesheet specs


--------------------
If age or weaknes doe prohibyte bloudletting you must use boxing
Go to the top of the page
+Quote Post
alvaro84
post Mar 5 2008, 15:04
Post #97





Group: Members
Posts: 128
Joined: 9-August 06
Member No.: 33830



Hm, I just tried to search for this thing in this topic, but without success blush.gif

So, I embedded a cover jpeg inside a .tak file today, and according to mp3tag it's there, though my foobar doesn't show it (now I'm using 0.9.5.1 default UI and it works properly with album art embedded into mp3 and flac files). My question is that where is the problem? In mp3tag, in foo_input_tak, or in the tak format specs? If it's foo_input_tak, is there a version under development which will show the embedded art?

A second question: according to the discussions with TBeck it seems that something in foobar significantly decreases tak decoding speed, in stand-alone decoders it's almost on-par with flac. Not that it's a deadly problem, tak is plenty fast already, but I'm curious if it's some foobar architectural limitation, or some interfacing problem between foobar and the external tak decoding library? huh.gif

Sorry if anything... no offense meant, of course, foo_input_tak is a very useful component that works well anyway smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Mar 5 2008, 16:56
Post #98





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (alvaro84 @ Mar 5 2008, 15:04) *
So, I embedded a cover jpeg inside a .tak file today, and according to mp3tag it's there, though my foobar doesn't show it (now I'm using 0.9.5.1 default UI and it works properly with album art embedded into mp3 and flac files). My question is that where is the problem? In mp3tag, in foo_input_tak, or in the tak format specs? If it's foo_input_tak, is there a version under development which will show the embedded art?

The current version of foo_input_tak predates 0.9.5 and does not contain functionality to access embedded cover art.

QUOTE (alvaro84 @ Mar 5 2008, 15:04) *
A second question: according to the discussions with TBeck it seems that something in foobar significantly decreases tak decoding speed, in stand-alone decoders it's almost on-par with flac. Not that it's a deadly problem, tak is plenty fast already, but I'm curious if it's some foobar architectural limitation, or some interfacing problem between foobar and the external tak decoding library? huh.gif

I don't know what is causing the decreased decoding performance. Considering that the plugin works and that performance isn't abysmal, I however have very little motivation to investigate this further. I can provide the source code, if someone else wants to.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
alvaro84
post Mar 5 2008, 18:16
Post #99





Group: Members
Posts: 128
Joined: 9-August 06
Member No.: 33830



Thanks for the answers - the performance isn't 'abysmal', TAK still looks the second fastest lossless codec and its speed is on par with mp3 so I don't think it could cause any problem on virtually any config that can run foobar itself.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Mar 9 2008, 17:32
Post #100





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4474
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_input_tak 0.4

Adds the ability to read embedded album art. Requires foobar2000 0.9.5.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post

10 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th November 2014 - 11:32