IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Adobe Audition 2.0 + Nero 7 + Nero mp4 codec
smsmasters
post May 21 2006, 14:48
Post #1





Group: Members
Posts: 40
Joined: 21-September 05
Member No.: 24614



This combo doesn't work for me. Do I need to install nero 6 for the nero mp4 filter to work with audition 2.0?
Go to the top of the page
+Quote Post
Garf
post May 21 2006, 14:53
Post #2


Server Admin


Group: Admin
Posts: 4885
Joined: 24-September 01
Member No.: 13



I don't think the Nero DirectShow filters are usable outside Nero itself.

If you want to open .mp4 files in Audition, there are plugins based on FAAD2 available.
Go to the top of the page
+Quote Post
smsmasters
post May 21 2006, 15:05
Post #3





Group: Members
Posts: 40
Joined: 21-September 05
Member No.: 24614



Basically, I want to be able to import and export .mp4 files in audition. Can you please tell me which plugin filter will work with audition 2.0?
Go to the top of the page
+Quote Post
smsmasters
post Aug 4 2006, 12:23
Post #4





Group: Members
Posts: 40
Joined: 21-September 05
Member No.: 24614



Anyone managed to get this working? Is there a nero aac plugin for adobe audition 2 with nero 7 installed?
Go to the top of the page
+Quote Post
yulyo!
post Aug 4 2006, 21:47
Post #5





Group: Members
Posts: 165
Joined: 19-September 05
Member No.: 24567



hy smsmasters.
i have searched for this. but it seems that the only solution is FAAD2.
but you won't be able to export from Audition in .mp4 (Nero codec) sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Skymmer
post Aug 23 2006, 12:32
Post #6





Group: Members
Posts: 114
Joined: 11-June 03
Member No.: 7132



I have Adobe Audition v2.0 (build 5306.2), Ahead Nero - Burning Rom v7.0.5.4 and filter from http://www.saunalahti.fi/cse/files/cool_neromp4.zip
Everything works for me including decoding. Check if you made everything correctly. For example putted filter into the same folder as Audition.exe.
Also my personal thank to man behind this filter.


--------------------
Gabber, Jazz and IDM
Go to the top of the page
+Quote Post
smsmasters
post Aug 23 2006, 12:47
Post #7





Group: Members
Posts: 40
Joined: 21-September 05
Member No.: 24614



QUOTE (Skymmer @ Aug 23 2006, 12:32) *
I have Adobe Audition v2.0 (build 5306.2), Ahead Nero - Burning Rom v7.0.5.4 and filter from http://www.saunalahti.fi/cse/files/cool_neromp4.zip
Everything works for me including decoding. Check if you made everything correctly. For example putted filter into the same folder as Audition.exe.
Also my personal thank to man behind this filter.


Yes, I have copied the filter into the same folder Audition.exe. I have Ahead Nero - Burning Rom v7.2.0.3
and Adobe Audition v2.0 (build 5306.2) too. I still keep getting an error. Are you sure you don't have Nero 6 installed too?


EDIT: I found a working solution!

Download http://www.saunalahti.fi/cse/files/cool_neromp4.zip

Extract to where Audition.exe is.

Download a Nero 6 Installer File. Extract it and copy aac.dll to where Audition.exe is.

It works! biggrin.gif

This post has been edited by smsmasters: Aug 23 2006, 12:47
Go to the top of the page
+Quote Post
Skymmer
post Aug 23 2006, 20:23
Post #8





Group: Members
Posts: 114
Joined: 11-June 03
Member No.: 7132



Hmmm... What are you doing? If you want to use Nero's encoding routine in Audition then you don't need to install some 7th and some 6th generation at the same time. Also you don't need to put DLLs from Nero into Audition's folder. The filter above just takes the placement of the needed Nero's dlls from registry and calls them from that place. Nothing more. Well, if your mishmash works for you - good, but I have suspicion that something is wrong in your scheme. Try to encode some WAV file with latest Nero installed on your machine and then encode the same file with Audition. Decode resulting files with some decoder and compare the audio data from both decoded files to see if they're identical.


--------------------
Gabber, Jazz and IDM
Go to the top of the page
+Quote Post
smsmasters
post Nov 28 2006, 00:11
Post #9





Group: Members
Posts: 40
Joined: 21-September 05
Member No.: 24614



QUOTE (Skymmer @ Aug 23 2006, 20:23) *
Hmmm... What are you doing? If you want to use Nero's encoding routine in Audition then you don't need to install some 7th and some 6th generation at the same time. Also you don't need to put DLLs from Nero into Audition's folder. The filter above just takes the placement of the needed Nero's dlls from registry and calls them from that place. Nothing more. Well, if your mishmash works for you - good, but I have suspicion that something is wrong in your scheme. Try to encode some WAV file with latest Nero installed on your machine and then encode the same file with Audition. Decode resulting files with some decoder and compare the audio data from both decoded files to see if they're identical.



Errmmm...well...I found that if you don't have nero installed, you need to place the nero dlls into adobe audtion's folder. Where else will the filter call for the nero mp4 dlls if you don't even have nero installed? rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd September 2014 - 15:01