IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_uie_playlists_dropdown, Playlists Dropdown - Columns UI Extension
mixcherry
post May 16 2006, 23:59
Post #1





Group: Developer
Posts: 255
Joined: 9-July 04
From: Poland / Warsaw
Member No.: 15201



Playlists Dropdown v0.7.6

This plugin displays the playlists in a dropdown list:


Download
Playlists Dropdown

Source code
github.com/karolsarnacki/foo_uie_playlists_dropdown

Some features:
  • Customizable icons.
  • Configurable playlist titles on list.
  • Configurable fonts and colors.
  • Sorting playlists by various criteria.
  • Drag & Drop support.
  • Convenient context-menu.
The list can display various information about playlists (through formatting strings):
  • %title% Name of the playlist.
  • %lock% Present if the playlist is locked (returns name of the lock, for example Autoplaylist or Read-only).
  • %size% Number of items (songs) the playlist contains.
  • %length% Playlist's length (duration), formatted as [WK][D][HH:]MM:SS.
  • %length_hours% Playlist's length (duration), formatted as [HH:]MM:SS.
  • %length_seconds% Playlist's length (duration), in seconds, formatted as an integer.
  • %filesize_natural% Formatted total filesize of the playlist (e.g. 62.1GB or 322KB).
  • %filesize% Total filesize of the playlist in bytes
  • %isplaying% Present if the playlist is currently being played (to be used as a switch for $if()).
  • %isactive% Present if the playlist is active (to be used as a switch for $if()).
  • %list_index% Index of the playlist.
  • %list_total% Total number of playlists.
  • %_list% Special field to separate rendering of control (when it's closed) and the list (to be used as a switch for $if()).
ChangelogTo-do list
  • Customizable overlay icons / Use overlays for locked playlists (?) (0.7.7)
  • Auto-assigning icons to playlists using their name/lock/size etc. (titleformatting?) (0.7.8)
  • In-place rename (0.7.9)
  • Panel version (0.8)
  • Button version (0.8.1)
  • D&D playlists/items inside listbox using LMB
  • Better separators (without empy playlists)
  • Text on separators
  • Use global variables from Columns UI
  • Option to center text
  • FCL import/export (?)
  • Configurable action on playlist delete (go to previously active) (core?)
  • Aggregate functions ($avg('%field%'), $sum(), $min(), $max(), $count()) (?)
  • Playlist filtering (?)
  • Different configurations for different panels (??)
  • Grouping (???)
The Not-to-do list
Please do not discuss / request this:
  • None / Sunken / Grey border
  • Make combo-box editable (e.g. to type and find a playlist)


This post has been edited by mixcherry: Nov 21 2013, 11:39


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post May 17 2006, 00:37
Post #2





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



That's rad.

I don't think i'll use it because i like to be able to see all the play lists at once, but i like what i can see in the picture. The different icons especially are really awesome (even if you can't configure them yet), i wish the regular play-list switcher had that.


Some CC: Just by looking at your screen shot (as in, without actually using it), it looks like you might have an issue with the vertical alignment. Like either the icon or the text isn't centred exactly. :shrug:


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
gfngfgf
post May 17 2006, 00:44
Post #3





Group: Members
Posts: 899
Joined: 2-November 04
Member No.: 17951



I haven't tried it out yet, but this is a really great idea. I look forward to using it a lot smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
mixcherry
post May 17 2006, 00:51
Post #4





Group: Developer
Posts: 255
Joined: 9-July 04
From: Poland / Warsaw
Member No.: 15201



Thank you smile.gif

QUOTE
The different icons especially are really awesome (even if you can't configure them yet)

I took the icons from foosion's Playlist Switcher plugin (on his approval, of course).

QUOTE
Some CC: Just by looking at your screen shot (as in, without actually using it), it looks like you might have an issue with the vertical alignment. Like either the icon or the text isn't centred exactly. :shrug:

Yup, it might look like that, because font is too small (exactly, 1 pixel too small wink.gif). Icons and text are both verically centered.

This post has been edited by mixcherry: May 17 2006, 00:52


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post May 17 2006, 00:54
Post #5





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



I like the idea of this component alot!

However, one thing which i like about playlist-tabs is how you can manipulate playlists via rightclicking, middleclicking, doubleclicking, etc. - I miss that functionality with this component.

- Lyx

edit: the degree of configurability however seems overkill to me

This post has been edited by Lyx: May 17 2006, 00:57
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post May 17 2006, 00:55
Post #6





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



QUOTE (mixcherry @ May 16 2006, 15:51) *
I took the icons from foosion's Playlist Switcher plugin (on his approval, of course).

Oh? I didn't know he'd made such a plug-in, and i can't seem to find it on his page. Could you link me?

edit: Never mind, i found it. Playlist Manager. :p


QUOTE (mixcherry @ May 16 2006, 15:51) *
Yup, it might look like that, because font is too small (exactly, 1 pixel too small ;)). Icons and text are both verically centered.

I see. MY BAD THEN AIGHT

This post has been edited by lav-chan: May 17 2006, 00:57


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
mixcherry
post May 17 2006, 01:08
Post #7





Group: Developer
Posts: 255
Joined: 9-July 04
From: Poland / Warsaw
Member No.: 15201



QUOTE (Lyx @ May 17 2006, 01:54) *
I like the idea of this component alot!
Thanks smile.gif

QUOTE (Lyx @ May 17 2006, 01:54) *
However, one thing which i like about playlist-tabs is how you can manipulate playlists via rightclicking, middleclicking, doubleclicking, etc. - I miss that functionality with this component.
Yes, I miss that too tongue.gif I'll try to add these functions as soon as possible.


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post May 17 2006, 04:50
Post #8





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



very cool plugin

can't wait until the to do list is done smile.gif

also coult it be possible to use global variables from a columns ui config?
have yet to try this out, just wondering if anything needs to be done to allow this

This post has been edited by 4nt1: May 17 2006, 05:53
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post May 17 2006, 04:52
Post #9





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



I'm pretty sure everything you just said was addressed in the list at the end of the first post.


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
Crissaegrim
post May 17 2006, 08:16
Post #10





Group: Members
Posts: 164
Joined: 8-July 05
Member No.: 23198



Very cool plugin, man. Kudos.
Go to the top of the page
+Quote Post
mil3s
post May 17 2006, 09:27
Post #11





Group: Members
Posts: 400
Joined: 22-February 06
Member No.: 27971



Wow. Awesome. Gonna try it now. I never thought anyone would make this when I asked for it a month or so back. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
roentgen
post May 17 2006, 12:23
Post #12





Group: Members
Posts: 271
Joined: 19-February 06
Member No.: 27893



nice... whenever I hear about a new plugin I feel such a thrill tongue.gif
and this one I really like...
I'm wonedring... is there some custom sorting available? 'cause I want the drop-down menu to be sorted by name of playlist not by their order on playlist tabs
Go to the top of the page
+Quote Post
mazy
post May 17 2006, 14:02
Post #13





Group: Members
Posts: 680
Joined: 11-July 03
From: Brno, Czech Rep.
Member No.: 7705



oi, mixcherry, thanks a lot! i was hoping for just a simple dropdown box ... and you came out of the blue with something much more than that! smile.gif


--------------------
info about my tag guesser script for foo_lua (preview version available):
http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=16987
Go to the top of the page
+Quote Post
mazy
post May 17 2006, 17:10
Post #14





Group: Members
Posts: 680
Joined: 11-July 03
From: Brno, Czech Rep.
Member No.: 7705



my screenshot:



click for whole pic, 171kb


--------------------
info about my tag guesser script for foo_lua (preview version available):
http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=16987
Go to the top of the page
+Quote Post
prawns
post May 17 2006, 17:55
Post #15





Group: Members
Posts: 152
Joined: 1-June 04
Member No.: 14470



QUOTE (mazy @ May 17 2006, 17:10) *
my screenshot:
[...]
Like your style cool.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post May 17 2006, 18:55
Post #16





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



ok one small thing
how do you guys get that playback queue?
I have never seen it before is it a seperate component or am i just missing something very obvious

*****
ok had a play around
found that if i make a playlist
then go Playback - Playback Queue Viewer, I can select a playlist for this to be used for.

Now I just need to work out how to queue files in to the pl smile.gif

*****
there we have it right click on the files you want added then add to playback queue et voila smile.gif
nice figuring things out for yourself smile.gif
*****
ok it seems there is a limit to the playback queue of 64 tracks is this correct?

This post has been edited by 4nt1: May 17 2006, 19:05
Go to the top of the page
+Quote Post
Klato
post May 17 2006, 19:02
Post #17





Group: Members
Posts: 64
Joined: 6-September 04
Member No.: 16803



Where do you get the Playback Queue Viewer? It's not listed in my Playback menu.

This post has been edited by Klato: May 17 2006, 19:13
Go to the top of the page
+Quote Post
Anas
post May 17 2006, 19:24
Post #18





Group: Members
Posts: 466
Joined: 9-May 05
From: Deutschland
Member No.: 21968



You can get foo_pqview by foosion here: http://foosion.foobar2000.org/0.9/
It requires foo_common also available at this page.
Go to the top of the page
+Quote Post
Klato
post May 17 2006, 19:58
Post #19





Group: Members
Posts: 64
Joined: 6-September 04
Member No.: 16803



cool thanks Anas

This post has been edited by Klato: May 17 2006, 19:58
Go to the top of the page
+Quote Post
Sphix
post May 18 2006, 00:33
Post #20





Group: Members
Posts: 218
Joined: 26-March 06
From: Brazil
Member No.: 28866



That's nice biggrin.gif


--------------------
-foobar2000 + Burrrn + EAC
-HD 80Gb using High QualityVBR MP3s
Go to the top of the page
+Quote Post
mixcherry
post May 18 2006, 03:15
Post #21





Group: Developer
Posts: 255
Joined: 9-July 04
From: Poland / Warsaw
Member No.: 15201



QUOTE (4nt1 @ May 17 2006, 05:50) *
very cool plugin
QUOTE (Crissaegrim @ May 17 2006, 09:16) *
Very cool plugin, man. Kudos.
Thank you! smile.gif

QUOTE (4nt1 @ May 17 2006, 05:50) *
also coult it be possible to use global variables from a columns ui config?
I'll add this to my to-do list... (it isn't possible right now, but maybe it's as simple as adding 2 lines of code wink.gif we'll see)

QUOTE (mil3s @ May 17 2006, 10:27) *
Wow. Awesome. Gonna try it now. I never thought anyone would make this when I asked for it a month or so back. smile.gif
I never thought it could take me a (whole) month or so to make this plugin wink.gif

QUOTE (roentgen @ May 17 2006, 13:23) *
I'm wonedring... is there some custom sorting available? 'cause I want the drop-down menu to be sorted by name of playlist not by their order on playlist tabs
Thanks for that very interesting idea! I'm working on it now - I've implemented sorting the list by custom 'field' (for example %title% or %playlist_lock%), so you can expect this option in the very next version smile.gif I only have to tidy my code a little bit...

QUOTE (mazy @ May 17 2006, 15:02) *
oi, mixcherry, thanks a lot! i was hoping for just a simple dropdown box ... and you came out of the blue with something much more than that! smile.gif
Thanks! This is not my last word!! wink.gif

QUOTE (mazy @ May 17 2006, 18:10) *
my screenshot:



click for whole pic, 171kb
That rocks!! I didn't know you could do such things with my plugin! biggrin.gif


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
neooffs
post May 18 2006, 04:40
Post #22





Group: Members
Posts: 30
Joined: 12-April 04
Member No.: 13442



very nice plugin...

what about automatic sorting alphabetically?

TY! ;D
Go to the top of the page
+Quote Post
deagle32
post May 18 2006, 12:03
Post #23





Group: Members
Posts: 7
Joined: 18-May 06
Member No.: 30907



Hi there,

how do you activate it? I am keen to use this plugin but I can't see how to turn on the dropdown list. I have the plugins from the stable package off foosion's site and am using Columns ui on foobar 0.91.

Thanks smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
mixcherry
post May 18 2006, 12:43
Post #24





Group: Developer
Posts: 255
Joined: 9-July 04
From: Poland / Warsaw
Member No.: 15201



QUOTE ("neooffs")
what about automatic sorting alphabetically?
As I already menioned in my previous post, I've already implemented sorting functionality. Just wait for new version to be released (in a day or two) smile.gif

QUOTE ("deagle32")
how do you activate it? I am keen to use this plugin but I can't see how to turn on the dropdown list. I have the plugins from the stable package off foosion's site and am using Columns ui on foobar 0.91.

All you need is the latest Columns UI plugin (remember to activate it here: Preferences -> Display -> User interface module /reset/). Then, you can simply add my component to your toolbar (right-mouse-button on toolbar and Toolbars -> Playlists Dropdown) or add it as a panel - using Columns' Layout page (Preferences -> Display -> Columns UI -> Layout).


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
Squeller
post May 18 2006, 12:52
Post #25





Group: Members
Posts: 2351
Joined: 28-August 02
Member No.: 3218



<snipped, has been answered before>

BTW I recommend a reset button to return to the default settings and code.

This post has been edited by Squeller: May 18 2006, 12:54
Go to the top of the page
+Quote Post

14 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 19:55