IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
foo_browser, Playlist Tree break off
lav-chan
post Mar 27 2006, 01:56
Post #76





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



It's kind of an ugly (and probably slow) way to do it, but you could try this maybe:

$if($stricmp('The ',$substr($meta(artist,1),1,4)),$substr($meta(artist,1),5,$len($meta(artist,1))),$meta(artist,1))
[, $if($stricmp('The ',$substr($meta(artist,2),1,4)),$substr($meta(artist,2),5,$len($meta(artist,2))),$meta(artist,2))]
[, $if($stricmp('The ',$substr($meta(artist,3),1,4)),$substr($meta(artist,3),5,$len($meta(artist,3))),$meta(artist,3))]
[, $if($stricmp('The ',$substr($meta(artist,4),1,4)),$substr($meta(artist,4),5,$len($meta(artist,4))),$meta(artist,4))]
[, $if($stricmp('The ',$substr($meta(artist,5),1,4)),$substr($meta(artist,5),5,$len($meta(artist,5))),$meta(artist,5))]

(and so on depending on how many different artist fields you think you might have in a given file)

This post has been edited by lav-chan: Mar 27 2006, 01:57


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
MJT
post Mar 27 2006, 03:25
Post #77





Group: Members
Posts: 125
Joined: 13-July 03
Member No.: 7751



Hey cwbowron, thanks for this plugin. It keeps getting better and better. Just a couple observations:

In the newest version (1.0beta5), the files sent to the '*Browser*' playlist seem to be in random order.

I know you're trying to avoid feature bloat, and this is pretty minor, but do you think the playlist name will be configurable in the future?
Go to the top of the page
+Quote Post
Skates
post Mar 27 2006, 03:55
Post #78





Group: Members
Posts: 177
Joined: 13-December 02
From: USA
Member No.: 4068



QUOTE (MJT @ Mar 26 2006, 08:25 PM)
In the newest version (1.0beta5), the files sent to the '*Browser*' playlist seem to be in random order.
*

I am having the same problem in regards the playlist being in random order...

This post has been edited by Skates: Mar 27 2006, 03:56
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post Mar 27 2006, 03:58
Post #79





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



QUOTE (mimeryme @ Mar 26 2006, 04:49 PM)
First of all, Chris, thank you for this plugin.  I love it!

Is it currently possible to use both "tag" and "%tag%" in the formatting?  I like how "tag" lists all the artists I have in each multiple artist track, but I'd also like to sort it so that artists that have a "The " prefix can be shown in alphabetical order without taking the prefix into account.

I've tried using the following:
CODE
$if($stricmp('The ',$substr(%artist%,1,4)),$substr(%artist%,5,$len(%artist%)),%artist%)
, but couldn't use "artist" with it.
*

Actually, disregard my last post, i think i know a better way. The best way, probably. Try this:

$meta_sep(artist,', ')

So if you have ARTIST=Bob and ARTIST=Joe and ARTIST=Steve, it'll show up like:

Bob, Joe, Steve

I guess you can just use that in place of %artist%, i assume it sorts in alphabetical order? :shrug:



Also, agreed on sorting, that needs to be fixed please/thanks. :p

This post has been edited by lav-chan: Mar 27 2006, 03:59


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
mimeryme
post Mar 27 2006, 05:26
Post #80





Group: Members
Posts: 57
Joined: 24-February 03
Member No.: 5156



Thanks for the suggestions lav-chan, but neither seemed to work. The first suggestion is what I was looking for, but using the $meta(artist,0) in place of %artist% actually produced only [All] and <MISSING> and nothing else in the Artist browser.

I tried $meta(artist) alone as well and that produced the same result, so it seems that the $meta function does not work for the browser formatting.
Go to the top of the page
+Quote Post
metal_termite
post Mar 27 2006, 06:23
Post #81





Group: Members
Posts: 538
Joined: 10-July 04
Member No.: 15248



cwbowron,

I'm not clear on the distinction between adding to the playlist and adding to playback queue. If they are the same, read on, otherwise neglect the rest of my post.

As it is now left or right clicking on a field in the browser panels changes the content of the playlist. This renders the right click context option add to playback queue obsolete, since the playlist is overwritten with that right click selection anyway. Does that make sense?
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post Mar 27 2006, 06:24
Post #82





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



QUOTE (mimeryme @ Mar 26 2006, 08:26 PM)
Thanks for the suggestions lav-chan, but neither seemed to work.  The first suggestion is what I was looking for, but using the $meta(artist,0) in place of %artist% actually produced only [All] and <MISSING> and nothing else in the Artist browser.

I tried $meta(artist) alone as well and that produced the same result, so it seems that the $meta function does not work for the browser formatting.
*

Oh... huh. You're right, $meta doesn't work there. I have a bunch of $if and $stricmp thingies in my formatting and they all work fine, it's just $meta and $meta_sep that aren't working.

Bug?

This post has been edited by lav-chan: Mar 27 2006, 06:25


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
Nova5000
post Mar 27 2006, 14:04
Post #83





Group: Members
Posts: 74
Joined: 20-May 05
Member No.: 22163



When I have the panels in focus, my global hotkeys doesn't work. I have to put something else in focus first. Quite annoying.

Also, there's a small black border around the panels when I set the background to the dark colour
Go to the top of the page
+Quote Post
cwbowron
post Mar 27 2006, 14:21
Post #84





Group: Members
Posts: 863
Joined: 15-November 04
From: East Lansing,MI
Member No.: 18153



QUOTE (lav-chan @ Mar 27 2006, 12:24 AM)
Bug?
*


Yes, that's a problem due to the way I was detecting whether to use the TAGZ formatting or use the multiple tag method... my original method was to test whether there was a "%" in the string... if you were just using $meta() commands there would be no %... I will be switching so that the test is whether there is a % or a $ in the string.


--------------------
There used to be a link to my website here.
Go to the top of the page
+Quote Post
wortels
post Mar 27 2006, 14:52
Post #85





Group: Banned
Posts: 170
Joined: 8-July 04
Member No.: 15154



QUOTE (aliumalik @ Mar 27 2006, 05:28 AM)
in the most recent version whenever i start foobar horizontal scroll bars are shown in browser panels but they aren't actually needed...changing the width only slightly causes them to disappear but on a restart they are back again
*
Go to the top of the page
+Quote Post
julien_32
post Mar 27 2006, 14:59
Post #86





Group: Members
Posts: 46
Joined: 30-June 03
Member No.: 7486



and why not a separate component, like AlbumList.
Go to the top of the page
+Quote Post
fabiospark
post Mar 27 2006, 20:18
Post #87





Group: Members
Posts: 472
Joined: 16-February 05
Member No.: 19881



Did anybody know that, being the Win Listview function, you can select as in the right end pane of Win explorer? Even directly with the mouse drawing a rectangle if you start outside a text...
Go to the top of the page
+Quote Post
Xerion
post Mar 27 2006, 20:32
Post #88





Group: Members
Posts: 66
Joined: 17-November 04
Member No.: 18177



Well this plugin seems promising, although it's rather slow as of yet. Also foobar was using up 250 MB of memory while i used it biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
cwbowron
post Mar 27 2006, 20:33
Post #89





Group: Members
Posts: 863
Joined: 15-November 04
From: East Lansing,MI
Member No.: 18153



released 1.0beta6

QUOTE
    *  sort before sending to *Browser* playlist
    * strings with $ or % in them treated as TAGZ formats, others treated as multi-tags
    * Key processing in panels
    * Do not automatically activate *Browser* playlist


--------------------
There used to be a link to my website here.
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post Mar 27 2006, 20:47
Post #90





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



The sorting is better, but i think it still needs work. Could you make it use the default sorting string (the one in the 'General' preferences)? That would be amazing.


mimeryme's problem seems to be solved, in any case. $if($stricmp('The ',$substr($meta_sep(artist,', '),1,4)),$substr($meta_sep(artist,', '),5,$len($meta_sep(artist,', '))),$meta_sep(artist,', ')) works the way i think he wants it to.


And i see what aliumalik is talking about. Horizontal scroll bars do appear sometimes when they're not needed, and then they go away if you resize the panel. :shrug:


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
Xerion
post Mar 27 2006, 20:49
Post #91





Group: Members
Posts: 66
Joined: 17-November 04
Member No.: 18177



Nice update, however:

Initial state where it sends everything to play list is still not sorted right

Also clicking an album in album panel, then clicking [All] in album panel does not sort right but sorts all tracknumbers 01's and 02's and so together in groups. Switching to another artist and then click the artist itself again does put the tracks in the right order (as in grouped per album) though.
Go to the top of the page
+Quote Post
The Link
post Mar 27 2006, 20:50
Post #92





Group: Members
Posts: 665
Joined: 27-November 02
Member No.: 3911



I just gave it a try and found following issues:

1) The browse playlist isn't sorted here and I cannot find any option for how it should be sorted (I would propose to use the "Sort incoming files by" string from the preferences (general)).

2) A button/context menu option for repopulating the panels since when a tag has changed they don't seem to adapt (you have to restart foobar2000 atm).
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post Mar 27 2006, 21:06
Post #93





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



The Link, the Library > Reset Browsers menu command seems to repopulate the list (although it takes a bit for it to refresh and doesn't give you any notice that it's actually doing anything).


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
cwbowron
post Mar 27 2006, 21:07
Post #94





Group: Members
Posts: 863
Joined: 15-November 04
From: East Lansing,MI
Member No.: 18153



QUOTE (The Link @ Mar 27 2006, 02:50 PM)
2) A button/context menu option for repopulating the panels since when a tag has changed they don't seem to adapt (you have to restart foobar2000 atm).
*


Main Menu: Library->Reset Browsers


--------------------
There used to be a link to my website here.
Go to the top of the page
+Quote Post
The Link
post Mar 27 2006, 21:14
Post #95





Group: Members
Posts: 665
Joined: 27-November 02
Member No.: 3911



QUOTE (cwbowron @ Mar 27 2006, 09:07 PM)
Main Menu: Library->Reset Browsers
*

Yes, that works. Albumlist uses the expression "refresh" for this, perhaps this would make it more clear (at least for me). Thanks anyway.
Go to the top of the page
+Quote Post
alphaex32
post Mar 27 2006, 23:25
Post #96





Group: Members
Posts: 327
Joined: 28-July 04
Member No.: 15832



QUOTE (cwbowron @ Mar 27 2006, 02:33 PM)
released 1.0beta6

QUOTE
    *  sort before sending to *Browser* playlist
    * strings with $ or % in them treated as TAGZ formats, others treated as multi-tags
    * Key processing in panels
    * Do not automatically activate *Browser* playlist

*



I sort of liked the way the Browser playlist was automatically activated. Could you add that back as an option? Also, could we have the option of changing the playlist name?

I'm not sure how the sorting is supposed to be working right now. For me, it sorts by album whenever I make a selection but doesnt seem to take track numbers into account. Can we customize this?
Go to the top of the page
+Quote Post
FuzzyFonzy
post Mar 28 2006, 07:22
Post #97





Group: Members
Posts: 16
Joined: 2-March 06
Member No.: 28195



I found using the following for a panel is awsome. I call it Decade. :-) Much more usefull than title. Works wonders on filtering out that "classic" rock.

$cut(%date%,3)0
Go to the top of the page
+Quote Post
lav-chan
post Mar 28 2006, 07:27
Post #98





Group: Members
Posts: 358
Joined: 6-March 04
From: Iowa
Member No.: 12503



I was thinking about doing that a few weeks ago, but then i remembered that i have a whole bunch of re-releases and movie soundtracks and greatest-hits albums, so it'd be kinda pointless that way. Almost need a dedicated 'decade' tag. :/


--------------------
~
Go to the top of the page
+Quote Post
FuzzyFonzy
post Mar 28 2006, 07:29
Post #99





Group: Members
Posts: 16
Joined: 2-March 06
Member No.: 28195



Although it only seems to limit the selection down in one way. Playlist is as expected. However, artists and album panels don't "narrow" though they do work in the opposite direction. Any ideas?
Thanks for the component BTW.
Go to the top of the page
+Quote Post
FuzzyFonzy
post Mar 28 2006, 07:33
Post #100





Group: Members
Posts: 16
Joined: 2-March 06
Member No.: 28195



lol ya those albums throw things off. which is why there is supposed to be a tag for album release and a seperate tag for song release..... atleast in the id3 spec. (or something to that affect) No apps I know of take advantage of it though. Which is why I "fixed" all my years to the song release. then include the album release in the comments. Way over kill I know but I really do listen by decade alot.
Go to the top of the page
+Quote Post

32 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2014 - 07:12