IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

LAME high bitrate files in l3codeca.ax
menno
post Jan 4 2006, 15:46
Post #1


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



Hi,

I found a problem with LAME high bitrate CBR files (256 kbps and 320 kbps only it seems) when playing them back using l3codecx.ax. It happens only when the decoder decodes a frame of silence (where LAME produces some version messages and 0x55 fillup bytes to keep up to a constant bitrate). After that the decoder will not produce sound anymore, but only silence. It also happens when such a silence frame occurs somewhere in the middle of a file.

EDIT: It's not a problem with the ACM filter it's a problem with the DirectShow filter for MP3 decoding that comes with Windows. The version info says: MPEG Layer 3 Audio Decoder version 1.5 (build 50). This filter is called l3codecx.ax, not l3codeca.acm smile.gif

Is this a known problem? Any easy solutions for it? FhG encoded high bitrate CBR files don't have this problem (it fills up with 0xFF and no version messages).

Menno

This post has been edited by menno: Jan 4 2006, 16:21
Go to the top of the page
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
menno
post Jan 5 2006, 10:25
Post #2


Nero MPEG4 developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 1218
Joined: 11-October 01
From: LA
Member No.: 267



OK, thanks. Would be great to let us know what the workaround would be, so that we can somehow build a detector that would detect frames that can not be decoded.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th September 2014 - 00:05