IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Hydrogenaudio Forum Rules

- No Warez. This includes warez links, cracks and/or requests for help in getting illegal software or copyrighted music tracks!
- No Spamming or Trolling on the boards, this includes useless posts, trying to only increase post count or trying to deliberately create a flame war.
- No Hateful or Disrespectful posts. This includes: bashing, name-calling or insults directed at a board member.
- Click here for complete Hydrogenaudio Terms of Service

OggdropXPd 1.8.7 hard resets my PC, Persistent bug, really annoying
Taika-Kim
post Dec 27 2005, 12:53
Post #1





Group: Members
Posts: 6
Joined: 27-December 05
Member No.: 26672



Hi, I've had this problem with the past few versions of Oggdrop.

Whenever encoding on high quality settings (I use 6-8 or so, I know this is overkill but these are supposed to be archive quality tracks for me...), my computer hard resets every now and then. The last time I encoded something like 16 tracks, my machine crashed three or four times!

In fact I don't know if the bitrate has an effect on this behavior, I haven't made any comparison tests, I only know that I used to encode in a much lower quality and had no problems, but then again, that was some much older version a few years ago.

My computer is an Athlon XP18000, VIA KT-333 chipset, Soltek SL75-DRV5 motherboard, I'm running on all the latest drivers etc. I have 512mb memory on 2 DDR chips, can't recall the details. Windows XP Pro SP2 with all the latest updates.

And what's more important, no other software has ever shown this problem, so it can't be overheating or something like that?

This post has been edited by Taika-Kim: Jan 4 2006, 17:33
Go to the top of the page
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th December 2014 - 03:45