IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
Burrrn 1.13 released, new version of the Audio CD burner
DotNoir
post Jul 9 2005, 12:39
Post #51





Group: Members (Donating)
Posts: 250
Joined: 10-April 03
From: Tampere, Finland
Member No.: 5911



Thanks, so far seems to be working nicely! Embedded cue sheet support is all i need smile.gif


--------------------
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe
Go to the top of the page
+Quote Post
Andavari
post Jul 12 2005, 20:12
Post #52





Group: Members
Posts: 935
Joined: 3-June 02
From: USA
Member No.: 2204



Thank you, It's an awesome program Gambit! It's so easy to use and I don't have to go about fiddling with various settings or double-checking to make sure everything is alright.

One feature request I'd like would be 'Send To Tray' that way when full erasing discs it won't come back into focus when using Show Desktop.


--------------------
Complexity of incoherent design.
Go to the top of the page
+Quote Post
Hanky
post Jul 26 2005, 20:15
Post #53





Group: Members (Donating)
Posts: 531
Joined: 18-November 01
From: The Netherlands
Member No.: 481



One quick question:
Does Burrrn automatically enable BurnProof or other buffer under protection mechanisms that the target drive supports?
I can't find an option related to this issue in the setting menu.

Thanks for all the good work Gambit smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Florian
post Jul 26 2005, 21:27
Post #54


Mp3tag developer


Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 854
Joined: 5-May 03
From: Dresden, Germany
Member No.: 6411



QUOTE (Hanky @ Jul 26 2005, 08:15 PM)
Does Burrrn automatically enable BurnProof

Yes, AFAIK BurnProof is enabled by default.


--------------------
Mp3tag - universal multi-format tag editor
http://www.mp3tag.de/en/
Go to the top of the page
+Quote Post
chis
post Sep 8 2005, 14:57
Post #55





Group: Members
Posts: 22
Joined: 19-January 04
Member No.: 11374



Gambit,

Burrrn still mostly works fine for me - great little app it is. But one thing doesn't work: in 1.13 and 1.14b1, I've tried burning a CUE/MP3 where many tracks are split across one MP3 (tried this with a WAV as well), and Burrrn just stops at the "preparing files" stage.

Any ideas? I don't always burn files this way, but this is the only way of burning a "mixed" disc without gaps. Shame it doesn't seem to work!

This post has been edited by chis: Sep 8 2005, 14:58


--------------------
-Chis
http://www.chis.nildram.co.uk/chis/
Go to the top of the page
+Quote Post
Gambit
post Sep 13 2005, 06:01
Post #56


Burrrn developer


Group: Developer
Posts: 917
Joined: 25-November 01
From: Bratislava, Slovakia
Member No.: 534



QUOTE (chis @ Sep 8 2005, 03:57 PM)
Gambit,

Burrrn still mostly works fine for me - great little app it is.  But one thing doesn't work: in 1.13 and 1.14b1, I've tried burning a CUE/MP3 where many tracks are split across one MP3 (tried this with a WAV as well), and Burrrn just stops at the "preparing files" stage.

Any ideas?  I don't always burn files this way, but this is the only way of burning a "mixed" disc without gaps.  Shame it doesn't seem to work!
*

Works here. Can you post the CUE?


--------------------
Burrrn - http://www.burrrn.net/
MPEG Audio Collection - http://mac.sourceforge.net/
Go to the top of the page
+Quote Post
thinkum dinkum
post Sep 30 2005, 13:30
Post #57





Group: Members
Posts: 51
Joined: 25-March 05
Member No.: 20929



i just tried it, and it works great
have one question thou, i don't want to burn wavs always with 0 gap (with normal albums), and don't see in settings that option, what i'm overlooking?


--------------------
a frag a day keeps the doctor away
Go to the top of the page
+Quote Post
Gambit
post Sep 30 2005, 16:26
Post #58


Burrrn developer


Group: Developer
Posts: 917
Joined: 25-November 01
From: Bratislava, Slovakia
Member No.: 534



QUOTE (thinkum dinkum @ Sep 30 2005, 02:30 PM)
i just tried it, and it works great
have one question thou, i don't want to burn wavs always with 0 gap (with normal albums), and don't see in settings that option, what i'm overlooking?
*

Nothing, it's not there.


--------------------
Burrrn - http://www.burrrn.net/
MPEG Audio Collection - http://mac.sourceforge.net/
Go to the top of the page
+Quote Post
thinkum dinkum
post Oct 1 2005, 11:45
Post #59





Group: Members
Posts: 51
Joined: 25-March 05
Member No.: 20929



ah, i see now it's not really necessary to add that 2 sec gap in the first place(dunno why nero is doing that thou)


thx for answer anyway smile.gif


--------------------
a frag a day keeps the doctor away
Go to the top of the page
+Quote Post
Never_Again
post Oct 4 2005, 06:38
Post #60





Group: Members (Donating)
Posts: 698
Joined: 31-March 04
From: NYC
Member No.: 13152



I think it is useful to have the option to add the 2sec gap between tracks.

There are some CDs that are mastered in annoying fashion of having one track run into next without any relation between the two. I am not talking about nonstop mixes/live or conceptual albums/classical suites, of course.

It is good to have a pause between unrelated tracks, and a PITA to have to add them manually with a WAV editor. So I think the option should be there, just not default (unlike in Nero).
Go to the top of the page
+Quote Post
chis
post Oct 4 2005, 13:51
Post #61





Group: Members
Posts: 22
Joined: 19-January 04
Member No.: 11374



Sorry Gambit, I forgot all about this topic... here's that CUE:

CODE
PERFORMER "British Murder Boys"
TITLE "Live at Supersonic Festival 2004"
FILE "British Murder Boys - Live at Supersonic Festival 2004.MP3" MP3
 TRACK 01 AUDIO
   TITLE "Supersonic Festival 2004 Intro"
   INDEX 01 00:00:00
 TRACK 02 AUDIO
   TITLE "Let's Say He's A Killer"
   INDEX 00 01:03:34
   INDEX 01 01:03:38
 TRACK 03 AUDIO
   TITLE "You Know I Love You"
   INDEX 00 04:48:06
   INDEX 01 04:48:10
 TRACK 04 AUDIO
   TITLE "Clean Air"
   INDEX 00 10:40:51
   INDEX 01 10:40:55
 TRACK 05 AUDIO
   TITLE "I Understand"
   INDEX 00 13:52:10
   INDEX 01 13:52:14
 TRACK 06 AUDIO
   TITLE "Father Loves Us"
   INDEX 00 20:30:28
   INDEX 01 20:30:32
 TRACK 07 AUDIO
   TITLE "Splinter"
   INDEX 00 26:58:07
   INDEX 01 26:58:11
 TRACK 08 AUDIO
   TITLE "Learn Your Lesson"
   INDEX 00 29:50:01
   INDEX 01 29:50:05
 TRACK 09 AUDIO
   TITLE "Don't Give Way To Fear"
   INDEX 00 32:40:68
   INDEX 01 32:40:71
 TRACK 10 AUDIO
   TITLE "Fist"
   INDEX 00 37:28:43
   INDEX 01 37:28:47
 TRACK 11 AUDIO
   TITLE "Apology"
   INDEX 00 43:13:00
   INDEX 01 43:13:04


--------------------
-Chis
http://www.chis.nildram.co.uk/chis/
Go to the top of the page
+Quote Post
Gambit
post Oct 19 2005, 22:47
Post #62


Burrrn developer


Group: Developer
Posts: 917
Joined: 25-November 01
From: Bratislava, Slovakia
Member No.: 534



chis, I have fixed that bug. You can get beta 2 here:
http://www.burrrn.net/download/burrrn_package.exe


--------------------
Burrrn - http://www.burrrn.net/
MPEG Audio Collection - http://mac.sourceforge.net/
Go to the top of the page
+Quote Post
Tsphere
post Nov 12 2005, 10:39
Post #63





Group: Members
Posts: 5
Joined: 22-August 05
Member No.: 24058



Firstly, I just want to say how great you're program is.
I've been searching for a long time for a high quality music burning app which supports all the codecs, and yours is really the best.

I also want to join in and say I too miss the 2 sec gap, and I think an "insert pre-gap" option is a must, even if not as a default.
I burn many mixed cds for the car, and the songs rarely fit gapless.

Anyway,
keep up the good work.

Tspehre
Go to the top of the page
+Quote Post
mastroalex
post Oct 23 2007, 01:25
Post #64





Group: Members
Posts: 1
Joined: 23-October 07
Member No.: 48103



I have a problem with Burrn, I get this message in disk info:

ERROR: Cannot open SCSI device 'ASPILOCK:0,0,0':
Transport name: ASPI
Transport descr.: Generic transport independent SCSI
Transp. layer ind.: ASPI:
Target specifier: bus,target,lun
Target example: ASPI:1,2,0
SCSI Bus scanning: supported
Open via UNIX device: not supported
Transport name: SPTI
Transport descr.: Generic SCSI for Windows NT/2000/XP
Transp. layer ind.: SPTI:
Target specifier: bus,target,lun
Target example: SPTI:1,2,0
SCSI Bus scanning: supported

or with SPTI on:

?: Invalid argument. : scsi sendcmd: fatal error
CDB: 12 00 00 00 2C 00
cmd finished after 0.000s timeout 20s
ERROR: Inquiry command failed on 'SPTILOCK:0,0,0'.
?: Invalid argument. : scsi sendcmd: fatal error
CDB: 00 00 00 00 00 00
cmd finished after 0.000s timeout 20s
ERROR: Cannot setup device SPTILOCK:0,0,0.

This is due to my Promise MBUltra133 PDC20276 built in IDE controller, when IDE HDs and DVD-Roms are connected to it, they are seen as SCSI, no way to change this.
If I connect the DVD-ROM to a simple IDE, it burns sloooooooow and gives me write errors.
Anyway, NERO and Imgburn work on my system.
Windows XP sp2, DVD-rom LG H55N fw 1.03 (newest), uninstalled and reinstalled lates aspi drivers.

This post has been edited by mastroalex: Oct 23 2007, 02:00
Go to the top of the page
+Quote Post
Bourne
post Oct 23 2007, 02:18
Post #65





Group: Banned
Posts: 735
Joined: 19-March 06
Member No.: 28599



If Burrrn has:

1) Burning FLAC/MP3 on-the-fly...
2) Ability to insert/remove 2 second gaps inbetween the tracks
3) Verifying after burn.

Then I will drop Nero in the trash. ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
Canar
post Oct 23 2007, 02:58
Post #66





Group: Super Moderator
Posts: 3361
Joined: 26-July 02
From: princegeorge.ca
Member No.: 2796



Given that Burrrn uses CDRDAO to burn, 1 and 3 are not possible, and I don't think 2 is either, but I might be wrong.

That is, they're not possible without altering CDRDAO. What's more, I think Burrrn is no longer under active development, but I'd have to ask Matus to be sure.


--------------------
You cannot ABX the rustling of jimmies.
No mouse? No problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
ArtMustHurt
post Oct 29 2007, 22:16
Post #67





Group: Members
Posts: 232
Joined: 8-October 04
Member No.: 17570



QUOTE (Bourne @ Oct 22 2007, 17:18) *
If Burrrn has:

1) Burning FLAC/MP3 on-the-fly...
2) Ability to insert/remove 2 second gaps inbetween the tracks
3) Verifying after burn.

Then I will drop Nero in the trash. ;-)

1 & 3 i dont care about lol...but yeah #2 would be nice smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
dannymichel
post Jun 7 2009, 22:54
Post #68





Group: Members
Posts: 159
Joined: 19-January 08
Member No.: 50606



QUOTE (Digga @ Jun 29 2005, 00:23) *
<if needed: step by step tutorial how to burrn a CD and how to set up Burrrn, explaining all the options.>

hi.
where is that step by step tutorial on how to use burrrn to rip from complaint and non compliant cue sheets?
Go to the top of the page
+Quote Post
gharris999
post Aug 20 2009, 00:19
Post #69





Group: Members
Posts: 99
Joined: 13-January 04
Member No.: 11204



QUOTE (dannymichel @ Jun 7 2009, 14:54) *
QUOTE (Digga @ Jun 29 2005, 00:23) *
<if needed: step by step tutorial how to burrn a CD and how to set up Burrrn, explaining all the options.>

hi.
where is that step by step tutorial on how to use burrrn to rip from complaint and non compliant cue sheets?

Burrrn works perfectly for me with both compliant & non-compliant cuesheets, either stand-alone or embedded in flac files. Just drag and drop the flac or the cuesheet file onto the Burrrrn window and press the "Burrrrrn" button. That's it for the tutorial. Really. It's as simple as that.

The only issues that I've found with Burrrrn are:

1). It doesn't correctly decode UTF8 encoded stand-alone cuesheets, so I think it's probably best to turn CDTEXT off if your cuesheets are UTF8.

2). It doesn't correctly deal with files that are dragged 'n dropped from a UNC path. If your source files are on another computer or NAS, you'll need to map the network path to a drive letter. Once you do that, drag 'n drop works just fine.

This post has been edited by gharris999: Aug 20 2009, 00:20
Go to the top of the page
+Quote Post
lamper2
post Feb 7 2010, 20:14
Post #70





Group: Members
Posts: 3
Joined: 7-February 10
Member No.: 77967



hi all-just downloaded burrn cause i need to burn flac to cd-my first try resulted in a series of error messages-something about track length unable to be determined-any thoughts? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Bryanhoop
post Feb 7 2010, 23:19
Post #71





Group: Members
Posts: 98
Joined: 13-March 05
Member No.: 20577



QUOTE (lamper2 @ Feb 7 2010, 11:14) *
hi all-just downloaded burrn cause i need to burn flac to cd-my first try resulted in a series of error messages-something about track length unable to be determined-any thoughts? rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif


You are probably trying to decode FLAC 2.0 files with the 1.0 decoder that ships with burrrn. Swap it out with the new one.
Go to the top of the page
+Quote Post
lamper2
post Feb 9 2010, 05:39
Post #72





Group: Members
Posts: 3
Joined: 7-February 10
Member No.: 77967



Thanks! will try that
Go to the top of the page
+Quote Post
lamper2
post Feb 9 2010, 05:54
Post #73





Group: Members
Posts: 3
Joined: 7-February 10
Member No.: 77967



one more question please-what folder should i put this in-aol?,startup? does it matter? thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
Arythmael
post Oct 23 2010, 08:58
Post #74





Group: Members
Posts: 1
Joined: 23-October 10
Member No.: 84842



Burrrn does absolutely nothing. Windows XP or Windows Vista, I drag and drop a WAV file that Pro Tools has bounced as a 16-bit 44.1kHz Stereo Interleaved WAV file and Burrrn just sits there and does nothing whatsoever.

Same thing if I click the Add button and choose the file. File is on the same disk as the program, I am administrator, this is the latest version 1.14 (as of this writing).

It's junk.

I've installed CDBurnerXP and Droppix (on the XP machine) and they both add and burn these files without a problem.

Maybe you folks have an earlier version, before it was completely broken beyond any semblance of usability.
Go to the top of the page
+Quote Post
DARcode
post Oct 23 2010, 12:23
Post #75





Group: Members (Donating)
Posts: 681
Joined: 10-January 05
From: Italy
Member No.: 18968



Working fine here on XP Pro SP3 and 7 Enterprise, don't slander such a nice app and learn how to update the decoders.


--------------------
WavPack 4.70.0 -b384hx6cmv/qaac 2.41 -V 100
Go to the top of the page
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st September 2014 - 10:08