IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Toaster For Foobar2000, Based on Toaster for Winamp 0.7
shaneh
post Feb 20 2005, 06:23
Post #1





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



Ive ported most of Toaster for Winamp across to Foobar2000. It was suprisingly easy, the modular design I used from the start paid off I guess.

A couple things might be a little sketchy. Remember you need id3lib.dll if you want id3v2 cover images to work.

Also remember you should remove foo_msn if you are using the msn title updates in this plugin, otherwise disable them in Toaster.

Attached Image


Please see http://www.myplugins.info for downloads and info.

Discussion here: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=31695

This post has been edited by shaneh: Mar 1 2005, 13:36


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post Feb 20 2005, 06:42
Post #2





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



cant wait to try out... been looking forward to something like this

also where can i get the id3v2 dll file from??

ill try google in a sec..
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post Feb 20 2005, 06:57
Post #3





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



QUOTE (4nt1 @ Feb 20 2005, 03:42 PM)
cant wait to try out...  been looking forward to something like this

also where can i get the id3v2 dll file from??

ill try google in a sec..
*



hmm having some small troubles getting it to display with album art, im guessing im just doing something wrong but i am using the albumart panel which is working with my art so i guess its something to do with my config?

any more info you can give mt on working it properly... perhapsd a config explanation
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 07:00
Post #4





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



It uses folder.jpg or whatever other file you specify in the "Covers" section of the configuration.

For id3v2 images, you need to have id3lib.dll somewhere where Toaster can use it, (you will get an error if you try show them without it).

You must also enable id3v2 images in the "Covers" section of the configuration.

Also, it currently only displays info for currently playing tracks, ie it wont pop-up if there is no song playing.

See: http://forums.winamp.com/showthread.php?s=&threadid=207630
And: http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=138586

For more info. Note thats its quite configurable, and doesnt have to look like that screen shot. ie:
Attached Image


This post has been edited by shaneh: Feb 20 2005, 07:29


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post Feb 20 2005, 07:32
Post #5





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



QUOTE (4nt1 @ Feb 20 2005, 03:57 PM)
QUOTE (4nt1 @ Feb 20 2005, 03:42 PM)
cant wait to try out...  been looking forward to something like this

also where can i get the id3v2 dll file from??

ill try google in a sec..
*



hmm having some small troubles getting it to display with album art, im guessing im just doing something wrong but i am using the albumart panel which is working with my art so i guess its something to do with my config?

any more info you can give mt on working it properly... perhapsd a config explanation
*



ok i have the dll

i can get the box to pop up etc.. but no images or text for that matter, i have played arounf with font colours, bg front etc... still no luck/...


edit:

okies i currently have an album playing eg blah and inside the folder the pic is blah.jpg and the string i am using to get the cover is

$replace(%_path%,%_filename_ext%,)folder.jpg

i am wanting to know what i am doing wrong cause if i rename the pic to folder.jpg then its fine... and i dont want to have to go through every folder and rename the jpg's to folder.jpg specially for the ones where i have the cover and the back...

maybe something can be added to handle more complex strings for guessing covers?

look at how the albumart source handles it to see what i mean...

hope this helps, im just trying to make the plugin even better because i am sure its my fault but just in case we can get it pimpn smile.gif

This post has been edited by 4nt1: Feb 20 2005, 08:10
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 07:37
Post #6





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



hmm, not sure. I am simply using

metadb_handle *track = play_control::get()->get_now_playing();

to get the track for the title formatting and path retrieval etc. Or just using the handle passed in the play_callback on new track callback (as seen in the source to foo_msn). Does anyone know why this might not work for some people? I saw someone else had a similar problem with the foo_msn plugin.

If you delete Toaster.ini in the foobar directory (or profile directory) it should revert to some working defaults.

This post has been edited by shaneh: Feb 20 2005, 07:39


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
4nt1
post Feb 20 2005, 08:00
Post #7





Group: Members
Posts: 494
Joined: 3-January 05
Member No.: 18811



QUOTE (shaneh @ Feb 20 2005, 04:37 PM)
hmm, not sure. I am simply using

metadb_handle *track = play_control::get()->get_now_playing();

to get the track for the title formatting and path retrieval etc. Or just using the handle passed in the play_callback on new track callback (as seen in the source to foo_msn). Does anyone know why this might not work for some people? I saw someone else had a similar problem with the foo_msn plugin.

If you delete Toaster.ini in the foobar directory (or profile directory) it should revert to some working defaults.
*



ok now narrowed it down to the naming of the files of album covers, i need to simply work out a better script to choose file names,i can grab one from coverart plugin.

i worked out the glitches i had..
problem is foreground and background dont make logical sense, i was setting bg as the bg, fg as another layer on top of the bg, then changing the shadow colour thinking it was font colour, so i was making the text invisible cause of colours choices, i now have it working the way i want... more or less...

cant wait to play some more smile.gif

any new options coming in new versions?
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 08:08
Post #8





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



0.1 *is* the new version. It is based on the winamp 0.7 plugin. If you want new features, start using Toaster for Winamp 0.1 and work your way up tongue.gif

If anything comes to this plugin soon, it will be the missing features from the winamp plugin, such as the search and jump hot keys, rating notification etc.

Plus I want to get the playlist position tag working properly, but am not sure how to do it, other than just passing the current position as an "extra" format tag.

This post has been edited by shaneh: Feb 20 2005, 08:10


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
Hidea
post Feb 20 2005, 08:58
Post #9





Group: Members
Posts: 29
Joined: 19-August 03
Member No.: 8428



will this have a support for MSGPlus! Plugins too?

like http://sourceforge.net/projects/mpwinamp/ for instence.
Go to the top of the page
+Quote Post
JEN
post Feb 20 2005, 09:41
Post #10





Group: Banned
Posts: 1131
Joined: 19-September 02
Member No.: 3407



this is cool

where can we get skins for it?

thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
outie
post Feb 20 2005, 10:05
Post #11





Group: Members
Posts: 4
Joined: 10-January 05
Member No.: 18978



Hi, can you please add support for unicode characters? I tried this plugin the tag info became some weird characters, some ???, and some squares.

I hope this is not foobar (the program itself) problem. I have heard that foobar does not output unicode titles.

Thanks!
Attached thumbnail(s)
Attached Image
 
Go to the top of the page
+Quote Post
JEN
post Feb 20 2005, 10:19
Post #12





Group: Banned
Posts: 1131
Joined: 19-September 02
Member No.: 3407



I have ratings for my tracks. how do i display them in this plugin?

thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 11:01
Post #13





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



@JEN, outie: Do you have that support in the systray balloon tip? If not, then Toaster will also not have the support. It uses the same method for obtaining meta data.

EDIT: I have slightly fixed the way meta data retrieval works so you can use things like time elapsed etc. But it doesnt fix the unicode support.

@Hidea: This is a plugin for foobar2000 and winamp, not msgplus.

@JEN: skins are nothing more than images in toaster, unless you want to use winamp style skins. Grab any gen.bmp from a classic skin and name it "toast.bmp" and put it in your foobar directory. Turn on "winamp skin" and "borders".

Download Toaster 0.6 for winamp to see more info on the plugin

This post has been edited by shaneh: Feb 20 2005, 11:25


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
badrad
post Feb 20 2005, 12:27
Post #14





Group: Members
Posts: 50
Joined: 12-November 04
Member No.: 18084



Nice to see you developing for foobar Shaneh!

Anyway, I have a bizarre problem. I installed toaster and the required dll. I can see that its loaded in foobar, as I can see it was loaded in Component Libraries. It also appears in the middle of my screen on track change.

However, there is no preferences in my Foobar for toaster. And, I cannot find this toaster.ini file in either my foobar directory or prefrerences folder.

Any idea? Id love to use this.
Go to the top of the page
+Quote Post
JEN
post Feb 20 2005, 12:48
Post #15





Group: Banned
Posts: 1131
Joined: 19-September 02
Member No.: 3407





I can get the rating to display using the %rating% tag, but it displays a number, anyone know how to display the circles which can be seen in the foobar2000 playlist?

Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 13:07
Post #16





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



You won't be able to display those dynamic circle things which let you click on them to rate unfortuantly.

You can probably display a static *** etc though. I am not sure how to do it in foobar2000, possibly using the $progress keyword.

For winamp, I supply a %ratingstar% tag, but obviously this wont be the same under fb2k

@badseed: You should see the Toaster menu item under components. If not, you have a bit of an issue. Its strange that the foo_msn plugin didnt work for you either. Note that this plugin requires windows 2000 or XP. Plus it requires msvcr71.dll and gdiplus.dll.

@outie: If you can find the basic code to pull the unicde tags out of a track using a plugin, I will put it in. At the moment I have only seen ansi methods of getting meta data.

This post has been edited by shaneh: Feb 20 2005, 13:09


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
JEN
post Feb 20 2005, 13:18
Post #17





Group: Banned
Posts: 1131
Joined: 19-September 02
Member No.: 3407



Yes I am after basic static circles or stars

Thanks anyway smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
dano
post Feb 20 2005, 13:25
Post #18





Group: Members (Donating)
Posts: 395
Joined: 2-March 04
Member No.: 12414



JEN: you can enter some thing like $if(%rating%,$repeat(*,%rating%)) to see stars.

shaneh: wow very nice plugin!
Go to the top of the page
+Quote Post
JEN
post Feb 20 2005, 13:44
Post #19





Group: Banned
Posts: 1131
Joined: 19-September 02
Member No.: 3407



dano - thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
shaneh
post Feb 20 2005, 14:29
Post #20





Group: Members
Posts: 93
Joined: 11-November 04
Member No.: 18068



I will hopefully update this plugin to be more in fb2k style, with colour text and complicated formatting strings etc. But not for a while.

Attached is the readme for 0.7 for the Winamp plugin.
Attached File(s)
Attached File  gen_toaster.htm ( 33.26K ) Number of downloads: 3301
 


--------------------
[url=http://www.myplugins.info/]Music Plugins[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
MrEnergizer
post Feb 20 2005, 15:27
Post #21





Group: Members
Posts: 164
Joined: 1-January 05
Member No.: 18757



Thanx Shaneh nice work biggrin.gif
Might be nice if you could change the font colour of each line seperately rolleyes.gif smile.gif

Oh Iv just seen your last post.....you've already got it covered .
Thx again

This post has been edited by MrEnergizer: Feb 20 2005, 15:28
Go to the top of the page
+Quote Post
m-z
post Feb 20 2005, 16:03
Post #22





Group: Members
Posts: 48
Joined: 16-January 05
From: Argentina
Member No.: 19093



Wow, this thing is amazing. smile.gif

Thank you shaneh.
Go to the top of the page
+Quote Post
eliazu
post Feb 20 2005, 16:11
Post #23





Group: Members
Posts: 184
Joined: 10-July 04
Member No.: 15291



hi!
big problem with hebrew.
its not possible to see hebrew no matter which font i choose.
i see weird words and the cover picture is not displayed either.
there's no problem with songs in english.
Go to the top of the page
+Quote Post
alphaex32
post Feb 20 2005, 18:33
Post #24





Group: Members
Posts: 327
Joined: 28-July 04
Member No.: 15832



have any of you gotten id3 tag cover art to show up? I tagged all of my files with covers using musicmatch, but none of its showing up in toaster. Itunes and musicmatch are both able to read it fine.

And yes, I have the dll installed and the option checked in toaster.
Go to the top of the page
+Quote Post
kl33per
post Feb 20 2005, 18:47
Post #25


A/V Moderator


Group: Members
Posts: 841
Joined: 9-June 03
From: Brisbane, AUS
Member No.: 7078



I also have the same problem as badrad. I cannot see the Toaster config under the components menu. The only thing I can think of is some kind of conflict with another plugin. Like badrad, it loads fine and displays on track change. I don't have the extra dll installed as I don't need id3v2 support.


--------------------
www.sessions.com.au - Sessions Entertainment
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st October 2014 - 00:04