IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages V  « < 16 17 18 19 20 >  
Reply to this topicStart new topic
Navigator-Suite Feedback, questions, bug-reports or just chatting
soaddcit
post May 19 2006, 23:30
Post #426





Group: Members
Posts: 2
Joined: 19-May 06
Member No.: 30952



hey, can someone send me their foobar with the navigator suite in a zip file or something, I just dont know what I'm doing.

my email is soaddiction@gmail.com

i just dont have the time or patience to figure it out so if someone could please send me it, that'd be great.

This post has been edited by soaddcit: May 19 2006, 23:32
Go to the top of the page
+Quote Post
Ran Sagy
post May 20 2006, 13:30
Post #427





Group: Members
Posts: 462
Joined: 30-March 04
From: Israel
Member No.: 13133



Sorry to say this, But you're probably using the wrong audio player in that case.
Applying navigator to an existing foobar install is around 4-5 clicks.
Go to the top of the page
+Quote Post
Brainbug
post May 25 2006, 21:02
Post #428





Group: Members
Posts: 57
Joined: 2-November 05
Member No.: 25521



BIG BIG THANX FOR NAVIGATOR!!!

cool stuff

and btw, maybe some short words about "how to install/apply" on the front page or in the zip-included htm would be handy (or maybe i just have not found them). guess not all new foobar users will know that it´s kinda config to load/import.
just some noob help. smile.gif

again, great work!

This post has been edited by Brainbug: May 25 2006, 21:14
Go to the top of the page
+Quote Post
Granis
post May 27 2006, 17:52
Post #429





Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-May 06
Member No.: 31152



I'm new to this, so a bit help would be nice.

where do I put
CODE
$ifgreater($num(%_filename%,3),100,$puts(tracknum,$right($num(%_filename%,2),2)),)
$get(tracknum)
as told in http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....ndpost&p=304228 ?
Go to the top of the page
+Quote Post
q-stankovic
post May 28 2006, 17:00
Post #430





Group: Members
Posts: 1741
Joined: 28-May 06
From: Düsseldorf
Member No.: 31251



Hello Lyx!

Some weeks ago you wrote following:

QUOTE
New features will appear in Navigator 2.0.0 to be released someday in the future (yes, no ETA at all). Since 2.0.0 will be a complete redesign almost from scratch, feature proposals which asume an 1.4.x style workflow will be useless. Radical and avantgardistic ideas are welcome as long as they are reasonable. However, 2.0.0 is a long way of, so i cannot give any definitive answers to proposals - i will however read every proposal and consider it.


So let me present the most simple form of my idea without having enough knowledge if it is realizable at all:

The display mode in ColumnUi is determined by the name of the playlist name. It would be fantastic if displaymode is determined by sorting!

Here an example: you have a plugin similar like foo_custom_sort or you use "sort by..." in main menu. If you sort your playlist by title you have single mode and if you sort it by album you have album mode. An enhanced model could look like that: If you sort by date, then by album and then by title you have three columns: The first column contains the date and only the first entry of the date is displayed (date mode), the second is album mode and the third one contains the tracks.

I know that changes to ColumnsUi has to be made, but i just wanted to mention this idea.


--------------------
german support forum: www.foobar-users.de / user: qwert73
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Jun 1 2006, 15:34
Post #431





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



There would be no single or albummode anymore. Albums and Singles would automatically be recognized without the need for exotic tags. Thus, the display would automatically adapt to display stuff optimally.

As for sorting and changes to columns ui - i did propose sort-related changes exactly because of the scenario which you describe. It ended up in a flamewar between me and musicmusic, with the result that i'm not interested anymore to contribute to columns UI.

Thus, the future of Navigator 2.0.0 as well is uncertain. If it will happen, then probably for a different UI. Ironically, the change of priorities benefited me: I have been less interested in foobar since quite a while, because other projects of me were more interesting to me. The finishing of Navigator 1.4.x and the drive to create 2.0.0 were more because of altruistic reasons.

- Lyx

This post has been edited by Lyx: Jun 1 2006, 15:39
Go to the top of the page
+Quote Post
Granis
post Jun 3 2006, 11:47
Post #432





Group: Members
Posts: 2
Joined: 25-May 06
Member No.: 31152



Anyone?
Go to the top of the page
+Quote Post
q-stankovic
post Jun 3 2006, 18:34
Post #433





Group: Members
Posts: 1741
Joined: 28-May 06
From: Düsseldorf
Member No.: 31251



Is there a little chance when gras is grown over the thing you may change your decision? crying.gif rolleyes.gif


--------------------
german support forum: www.foobar-users.de / user: qwert73
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Jun 4 2006, 13:54
Post #434





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



In this universe, nothing is impossible........ it just becomes more and more unprobable :-P
Go to the top of the page
+Quote Post
Enigma776
post Jul 8 2006, 00:48
Post #435





Group: Members
Posts: 144
Joined: 29-August 05
Member No.: 24190



the bonus stuff mentioned in your readme file in the zip where do i put it ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Scidd0w
post Aug 16 2006, 09:41
Post #436





Group: Members
Posts: 161
Joined: 22-December 02
Member No.: 4204



Since that the official play statistics component written by Peter is updated with 1st played tag. (And he allready added statistics to tags writting earlier)
Will you now update the navigator suite to use the official one too?? I would rather use the official component but i believe its not working yet with navigator.
Or am I wrong?
Go to the top of the page
+Quote Post
PiezoTransducer
post Aug 16 2006, 11:02
Post #437





Group: Members
Posts: 67
Joined: 28-September 05
Member No.: 24754



QUOTE (Scidd0w @ Aug 16 2006, 03:41) *
Since that the official play statistics component written by Peter is updated with 1st played tag. (And he allready added statistics to tags writting earlier)
Will you now update the navigator suite to use the official one too?? I would rather use the official component but i believe its not working yet with navigator.
Or am I wrong?


it's REALLY easy to change it yourself. look for play_counter and replace it with play_count

there are some other things too but you should be fine with high school level programming knowledge.
Go to the top of the page
+Quote Post
Scidd0w
post Aug 16 2006, 11:30
Post #438





Group: Members
Posts: 161
Joined: 22-December 02
Member No.: 4204



Ok thanks I will try.
I was asking bc I cant test right now as im at work and I remembered a discussion in this thread that it did not quite work before.
I also thought the first played and last played tags had a different timestamp format. But it seems like its easier afterall... smile.gif

This post has been edited by Scidd0w: Aug 16 2006, 13:31
Go to the top of the page
+Quote Post
Scidd0w
post Aug 23 2006, 10:04
Post #439





Group: Members
Posts: 161
Joined: 22-December 02
Member No.: 4204



I'm now using the official playback statistics component, version 1.3.1.
The playcounter works nice but the daily plays and last played columns fail to work due to the new timestamp format this component uses.

Below are the tags I have on my files now. The first three are from the official component. The last two are from the unofficial one that I kept. (Only the tags not the component iteself!)

<FIRST_PLAYED_TIMESTAMP> : 128007951550781250
<LAST_PLAYED_TIMESTAMP> : 128007951550781250
<PLAY_COUNT> : 3
<FIRST_PLAYED> : 2006-06-26 18:57:15
<LAST_PLAYED> : 2006-07-24 14:27:17

Can someone help me with the code to convert the first played timestamp (128007951550781250) to the first played date format (2006-06-26 18:57:15) the navigator-suite uses?


<EDIT>
Hmm.. I have found out that if I delete the fist_played and last_played tags from my files, foobar is able to retrieve the right date format by just using %first_played% and %last_played% in your script.

But I would still like to have my last played and fist played dates to be converted to the new timestamp format!
Does anyone know how to do this?
</EDIT>

This post has been edited by Scidd0w: Aug 24 2006, 11:11
Go to the top of the page
+Quote Post
Scidd0w
post Sep 2 2006, 11:00
Post #440





Group: Members
Posts: 161
Joined: 22-December 02
Member No.: 4204



Is there any way to get this to work with the official playcount plugin?
I tried everything but i still cant get the last played tab working! The last played time is ok but it keeps saying -today- for al my files.

Somebody wants to help me on this?
I would like to use the official one bc its written by peter and just behaves better on my machine.
Go to the top of the page
+Quote Post
pIv
post Sep 2 2006, 12:44
Post #441





Group: Members
Posts: 288
Joined: 9-July 03
Member No.: 7668



QUOTE (Scidd0w @ Aug 23 2006, 01:04) *
I'm now using the official playback statistics component, version 1.3.1.
The playcounter works nice but the daily plays and last played columns fail to work due to the new timestamp format this component uses.

Below are the tags I have on my files now. The first three are from the official component. The last two are from the unofficial one that I kept. (Only the tags not the component iteself!)

<FIRST_PLAYED_TIMESTAMP> : 128007951550781250
<LAST_PLAYED_TIMESTAMP> : 128007951550781250
<PLAY_COUNT> : 3
<FIRST_PLAYED> : 2006-06-26 18:57:15
<LAST_PLAYED> : 2006-07-24 14:27:17

Can someone help me with the code to convert the first played timestamp (128007951550781250) to the first played date format (2006-06-26 18:57:15) the navigator-suite uses?


<EDIT>
Hmm.. I have found out that if I delete the fist_played and last_played tags from my files, foobar is able to retrieve the right date format by just using %first_played% and %last_played% in your script.

But I would still like to have my last played and fist played dates to be converted to the new timestamp format!
Does anyone know how to do this?
</EDIT>



I create next script to decode LAST_PLAYED_TIMESTAMP to LAST_PLAYED

CODE

$if(%last_played_timestamp%,$puts(second_day,$div($mod($add(%last_played_timestamp%,144000000000),864000000000),10000000))
$puts(days_after,$div($sub(%last_played_timestamp%,127805184000000000),864000000000))
$ifgreater($get(days_after),242,$puts(month_after,09)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),242)),$ifgreater($get(days_after),211,$puts(month_after,08)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),211)),$ifgreater($get(days_after),180,$puts(month_after,07)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),180)),)))2006-$get(month_after)-$num($get(days_of_month),2) $put(hh,$num($div($get(second_day),3600),2)):$put(mm,$num($div($mod($get(second_day),3600),60),2)):$num($mod($get(second_day),60),2),%last_played%)


Create new column and paste this code in it.

Moderation: Changed CODE to CODEBOX in order to preserve forum layout.

This post has been edited by Frank Bicking: Feb 8 2007, 14:21
Go to the top of the page
+Quote Post
Scidd0w
post Sep 2 2006, 20:02
Post #442





Group: Members
Posts: 161
Joined: 22-December 02
Member No.: 4204



QUOTE (pIv @ Sep 2 2006, 03:44) *
I create next script to decode LAST_PLAYED_TIMESTAMP to LAST_PLAYED

CODE

$if(%last_played_timestamp%,$puts(second_day,$div($mod($add(%last_played_timestamp%,144000000000),864000000000),10000000))
$puts(days_after,$div($sub(%last_played_timestamp%,127805184000000000),864000000000))
$ifgreater($get(days_after),242,$puts(month_after,09)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),242)),$ifgreater($get(days_after),211,$puts(month_after,08)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),211)),$ifgreater($get(days_after),180,$puts(month_after,07)$puts(days_of_month,$sub($get(days_after),180)),)))2006-$get(month_after)-$num($get(days_of_month),2) $put(hh,$num($div($get(second_day),3600),2)):$put(mm,$num($div($mod($get(second_day),3600),60),2)):$num($mod($get(second_day),60),2),%last_played%)

Create new column and paste this code in it.


Thank you very much!
But I found out that you can still use %last_played% and %first_played% with the official playcount plygin. Although they are not file tags.
I will try the above out right away and if this works i'm happy with this solution too smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
pIv
post Sep 3 2006, 05:45
Post #443





Group: Members
Posts: 288
Joined: 9-July 03
Member No.: 7668



In a long time I use unofficial foo_play_count plugin, but two month ago I change it to official version as unofficial don' work witn foobar and I don't want lose my statistic.

I return to unofficial version again when it is will updated.
Second reason of return is that last official version of play_count create FIRST_PLAYED_TIMESTAMP in any case (if first_played already exist).
Go to the top of the page
+Quote Post
kockroach
post Sep 9 2006, 17:34
Post #444





Group: Members
Posts: 473
Joined: 4-April 05
From: Chicago, IL
Member No.: 21193



Hello all,

First off, I love Navigator, thanks for your work Lyx! biggrin.gif The aim of my post is to correct some of the code, which has been broken recently. I hope you don't mind.

With the release of fb2k 0.9.4 beta 1, there are a couple of Technical Information tags that have been changed. As such, some of the features of Navigator do not work exactly the same. Specifically this relates to the code in the 4th line of the "Album - Mode" column, and the Technical Info presented in the Status bar. I have made changes to the code to correct this Here it is:

CODE

// set quality-info (bitrate, etc.)
$puts(quality,

$puts(ratio,
$if($or($strstr(%__encoding%,Lossy),$stricmp(%__codec%,DualStream)),,
$muldiv(%bitrate%,1000,
$div($mul(%samplerate%,%__bitspersample%,%__channels%),100)
)))
$ifgreater($get(ratio),0,$ifequal($get(ratio),100,,$get(ratio)'%' comp.)
,[%bitrate% Kbps ])

[$info(channels) channels]

$if($strcmp(%__codec%,MP3),' '$if(%__codec_profile%,$left(%__codec_profile%,3),CBR)
[' / '$upper($abbr(%__mp3_stereo_mode%))])
)

$puts(quality2,$replace($get(quality),[$info(bitrate_dynamic)],[$info(bitrate)]))


This code needs to be copied over the appropriate section in the Globals tab in the Playlist view section of Columns UI, and the Status Bar tab in the Title Formatting section (except for the last line of code--only for the Globals).

Enjoy.
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Sep 9 2006, 19:07
Post #445





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



Before i dropped navigator, i was working on nav2.0 - it was abandonned in an unfinished yet very late state - so, it's aprox 70% finished. Album-mode however will NOT work, unless your files have a total tracks tag.

The reason for this is that i worked on nav2 with the intention of making use of contentgroups in ui columns (when they would be implemented). To start working on it before that feature was actually implemented in ui columns, i created two wrapper-vars in the globals which would act as an abstractionlayer between nav-contentgroup vars and actual application-features. Thus, currently the FCS internally already works with contentgroups, but via the abstraction-layer, it is fed with tracknumer and total tracks instead of contentgroup-total and contentgroup-index.

It also makes use of a new colorscheme approach (semantics-driven colorschemes instead of widget-driven colorschemes).

If someone is interested in continueing the work on it, then i can post the code. I will however provide zero support for it - so it would be "take it or leave it".

- Lyx


--------------------
I am arrogant and I can afford it because I deliver.
Go to the top of the page
+Quote Post
amors
post Sep 10 2006, 17:24
Post #446





Group: Members
Posts: 24
Joined: 22-February 06
Member No.: 27967



QUOTE (Lyx @ Sep 9 2006, 21:07) *
Before i dropped navigator, i was working on nav2.0 - it was abandonned in an unfinished yet very late state - so, it's aprox 70% finished. Album-mode however will NOT work, unless your files have a total tracks tag.

The reason for this is that i worked on nav2 with the intention of making use of contentgroups in ui columns (when they would be implemented). To start working on it before that feature was actually implemented in ui columns, i created two wrapper-vars in the globals which would act as an abstractionlayer between nav-contentgroup vars and actual application-features. Thus, currently the FCS internally already works with contentgroups, but via the abstraction-layer, it is fed with tracknumer and total tracks instead of contentgroup-total and contentgroup-index.

It also makes use of a new colorscheme approach (semantics-driven colorschemes instead of widget-driven colorschemes).

If someone is interested in continueing the work on it, then i can post the code. I will however provide zero support for it - so it would be "take it or leave it".

- Lyx


Please, post your code!
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Sep 12 2006, 22:53
Post #447





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



The following code is unfinished and unsupported - take it or leave it:
Attached File  Navigator_2.0.0alpha1.zip ( 5.13K ) Number of downloads: 496


--------------------
I am arrogant and I can afford it because I deliver.
Go to the top of the page
+Quote Post
kockroach
post Sep 13 2006, 13:28
Post #448





Group: Members
Posts: 473
Joined: 4-April 05
From: Chicago, IL
Member No.: 21193



Thanks Lyx! Even though it is "unfinished", it looks pretty good so far. Thanks again for posting your FCS cool.gif

This post has been edited by kockroach: Sep 13 2006, 13:29
Go to the top of the page
+Quote Post
kejkz
post Oct 18 2006, 14:12
Post #449





Group: Members
Posts: 10
Joined: 9-September 06
Member No.: 34992



Great code! Thanks for sharing it
Go to the top of the page
+Quote Post
Slotos
post Oct 31 2006, 15:26
Post #450





Group: Members
Posts: 272
Joined: 26-November 04
From: Kiev
Member No.: 18348



QUOTE (kockroach @ Sep 9 2006, 19:34) *
I have made changes to the code to correct this

I've changed it another way. Maybe it will be usefull too.
CODE

// set quality-info (bitrate, etc.)
$puts(cp,[%__codec_profile%])
$puts(quality,$if($get(cp),
$if($strcmp(%codec%,MP3),[%bitrate%kbit]' '$get(cp)
[' / '$upper($abbr(%__mp3_stereo_mode%))],$get(cp))
,
$puts(ratio,
$if($or($strstr(%__compression%,Lossy),$stricmp(%codec%,DualStream)),,
$muldiv($info(bitrate),1000,
$div($mul(%samplerate%,$info(bitspersample),$channels()),100)
)))
$ifgreater($get(ratio),0,$ifequal($get(ratio),100,,$get(ratio)'%' compr.)
,[%bitrate%kbit])

[$info(mod_channels)ch]
))
$puts(quality2,$replace($get(quality),[$info(bitrate_dynamic)],[$info(bitrate)]))

Also I recommend to change width of "quality" column to 95.

PS: I hope I haven't mistaken anywhere. I've done it on the fly, my foobar and music are far from here smile.gif

This post has been edited by Slotos: Oct 31 2006, 15:31


--------------------
Sharing delusions since 1991.
Go to the top of the page
+Quote Post

20 Pages V  « < 16 17 18 19 20 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 04:03