IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_skip: skip tracks that match a specified search query, Was: [Request] Inactive Tracks
v.1
post Aug 26 2008, 13:59
Post #101





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (buktore @ Feb 4 2008, 22:38) *
And here the another version for rating that work.
QUOTE
$if($or(%skip%,$greater($mod($cwb_rand(),100),$if(%rating%,$mul(%rating%,20),50))),1,0)

1 star = 20% to pick the track.
If there is SKIP tag present, it will always skip that track.
The bold number is the probability rate in % for track that don't have rating. Change to 0 will make it skip all track that don't have rating.


your script doesn't work. nor do mine, which i made editing yours.

CODE
$ifgreater(
   $mod($cwb_rand(),100),
   $if(%RATING%,
      $ifequal(%RATING%,0,50,
         $ifequal(%RATING%,9,0,
            $mul(%RATING%,20)
         )
      ),
   50),
1,0)

or
CODE
$ifgreater($mod($cwb_rand(),100),$if(%RATING%,$ifequal(%RATING%,0,50,$ifequal(%RATING%,9,0,$mul(%RATING%,20))),50),1,0)


i use rating from 0 to 6, plus a rating of 9 for double tracks or not-song-tracks, wich is related to a special mark. i don't use the %skip% tag. i want tracks rated 0 to be treated as unmarked, and the tracks rated 9 to be skipped.

something doesn't work in this script.. can you spot any error?

EDIT
i think that the result of $mod($cwb_rand(),100), is too low. which is the interval in wich cwb_rand generates the numbers?
EDIT2
it seems that $cwb_rand() and $rand don't work. i've installed cwb_hooks

This post has been edited by v.1: Aug 26 2008, 18:56
Go to the top of the page
+Quote Post
servimo
post Aug 26 2008, 18:46
Post #102





Group: Members
Posts: 146
Joined: 8-April 07
Member No.: 42330



How should be a script for playing not played songs? I have foo_playcounter_custom installed with only database enabled and I want to play the songs not played yet in my playlist, or the ones less played, how should be a script for this?
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Aug 26 2008, 18:52
Post #103





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (servimo @ Aug 26 2008, 18:46) *
How should be a script for playing not played songs? I have foo_playcounter_custom installed with only database enabled and I want to play the songs not played yet in my playlist, or the ones less played, how should be a script for this?


try
$if(%count%,1,0)
or
$if(%count%,$ifgreater(%count%,0,1,0),0)

where count is the name of the variable used by the playcounter. this will make foobar play only songs never played before. while this:

$if(%count%,$ifgreater(%count%,3,1,0),0)
skips all the songs played more than 3 times. you can change this limit as you like

This post has been edited by v.1: Aug 26 2008, 19:12
Go to the top of the page
+Quote Post
servimo
post Aug 26 2008, 19:06
Post #104





Group: Members
Posts: 146
Joined: 8-April 07
Member No.: 42330



Thanks for the quick reply.
I am using this and looks like is working.
QUOTE
if(%play_count%,ifgreater(%play_count%,0,1,0),0)

I have a lot of music in my library, and I am always playing randomly and I see that foobar often repeat some songs, and there is some I never heard.
Many thanks!

This post has been edited by servimo: Aug 26 2008, 19:09
Go to the top of the page
+Quote Post
buktore
post Aug 26 2008, 19:06
Post #105





Group: Members
Posts: 506
Joined: 24-November 06
Member No.: 38011



What foobar version you use?

cwb_hooks doesn't work with current version of foobar. It mean that my code no longer work anymore.

@servimo

You can simplified it to..

$ifgreater(%play_count%,0,1,0)

or if $if(%play_count%,1,0) work, use this.

This post has been edited by buktore: Aug 26 2008, 19:15
Go to the top of the page
+Quote Post
servimo
post Aug 26 2008, 19:12
Post #106





Group: Members
Posts: 146
Joined: 8-April 07
Member No.: 42330



I am using foobar2000 version 0.9.5.5 and for the songs I tried looks like working. It is playing only songs that was played 1 or 0 times. Maybe this could be an illusion... I'll try more times
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Aug 26 2008, 19:18
Post #107





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (buktore @ Aug 26 2008, 19:06) *
What foobar version you use?

cwb_hooks doesn't work with current version of foobar. It mean that my code no longer work anymore.


sad.gif
i'm using 9.5, cwb_hooks figures in my settings menu
is there any alternative to get some random numbers?

thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
buktore
post Aug 26 2008, 19:23
Post #108





Group: Members
Posts: 506
Joined: 24-November 06
Member No.: 38011



No.

Last version of foobar that work with cwb_hooks (and some other components) is 0.9.5.2
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Aug 26 2008, 19:30
Post #109





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (buktore @ Aug 26 2008, 19:23) *
No.

Last version of foobar that work with cwb_hooks (and some other components) is 0.9.5.2


i don't know which version i'm running but cwb_hook seems to work. in the settings panel it says to be 9.5
so i can't understand what's wrong..
Go to the top of the page
+Quote Post
buktore
post Aug 26 2008, 19:37
Post #110





Group: Members
Posts: 506
Joined: 24-November 06
Member No.: 38011



Go to preference >Components and check at "foobar2000 core"

If it is 0.9.5 as you said, check cwb_hooks version, it must be 1.2.6 (last version) or else it won't work.

This post has been edited by buktore: Aug 26 2008, 19:40
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Aug 26 2008, 19:39
Post #111





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (buktore @ Aug 26 2008, 19:37) *
Go to preference >Components and check at "foobar2000 core"


0.9.5

EDIT: in fact i had an older version of cwb_hooks. updating solved my problem.
thank you very much
your script works fine biggrin.gif

This post has been edited by v.1: Aug 26 2008, 19:45
Go to the top of the page
+Quote Post
servimo
post Sep 6 2008, 18:59
Post #112





Group: Members
Posts: 146
Joined: 8-April 07
Member No.: 42330



One thing I notice in this component is that it doesn't keep the last option you choose between sessions on foobar2000-0.9.5.5, it always back to the first option. When I begin foobar again I have to choose the option I want in the menu again. Maybe it should have a way of store the last configuration.

This post has been edited by servimo: Sep 6 2008, 19:01
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Sep 23 2008, 11:33
Post #113





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



QUOTE (servimo @ Sep 6 2008, 18:59) *
One thing I notice in this component is that it doesn't keep the last option you choose between sessions on foobar2000-0.9.5.5, it always back to the first option. When I begin foobar again I have to choose the option I want in the menu again. Maybe it should have a way of store the last configuration.


that's a issue i experienced too.
Go to the top of the page
+Quote Post
v.1
post Sep 25 2008, 18:00
Post #114





Group: Members
Posts: 34
Joined: 29-September 07
Member No.: 47449



is there any chance that this plug in shall be updated to support rand() function? this to avoid to use of (the beloved) cwb_hooks
Go to the top of the page
+Quote Post
Sounds Blast
post Oct 20 2008, 22:03
Post #115





Group: Members
Posts: 311
Joined: 30-May 08
Member No.: 53920



If anyone could update this foo_skip for the latest foobar2000 9.6....., or maybe someone has a version that works with this?
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Oct 29 2008, 02:34
Post #116





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



QUOTE (Squeller @ Apr 27 2005, 09:06) *
I use foo_dsp_continuator. At the end of a track and if the next track in playlist is a skipped track, foobar plays about 1/2 sec. of the skipped track and then goes on with the next, unskipped track.

What about this?
I have the same problem even without continuator.
Go to the top of the page
+Quote Post
Schuft
post Jan 5 2009, 19:37
Post #117





Group: Members
Posts: 30
Joined: 4-December 08
Member No.: 63835



Hey 2E7AH,

maybe you got fading activated?

Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Jan 5 2009, 20:40
Post #118





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



I don't know how specifically does this work, but if it works as I think it does, it issues a "Next" command when a notification about track change comes and the new one should be skipped. Unfortunately, that notification is fired when the next track really starts playing, therefore some of its samples are already on their way to speakers.
I don't think it can work reliably better unless done in a completely different way, maybe only with additional support in fb2k core.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
Thundik81
post Jan 5 2009, 20:55
Post #119





Group: Members
Posts: 43
Joined: 14-April 03
Member No.: 5971



QUOTE (Sounds Blast @ Oct 20 2008, 13:03) *
If anyone could update this foo_skip for the latest foobar2000 9.6....., or maybe someone has a version that works with this?


by Case :
http://www.saunalahti.fi/~cse/foobar2000/foo_skip.zip
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Jan 5 2009, 21:52
Post #120





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



QUOTE (Schuft @ Jan 5 2009, 19:37) *
maybe you got fading activated?

hey Schuft, thanks for replying

the post is somewhat old, but not the point
you're right about fading, and only fade out has the effect on this plugin, but unfortunately it doesn't do the trick as Yirkha explained
Go to the top of the page
+Quote Post
s33m33
post Jan 19 2009, 08:25
Post #121





Group: Members
Posts: 246
Joined: 4-January 07
Member No.: 39305



Thanks for foo_skip update.

For those who might need it. Will play track only if both, Playcount and Rating are missing:
$if(%rating%,1,$if(%play_count%,1,0))

Lost some of my playback statistics while organizing files but Rating tag still exists. Above script plays music which I haven't heard before.
Go to the top of the page
+Quote Post
odyssey
post Mar 7 2009, 00:45
Post #122





Group: Members
Posts: 2296
Joined: 18-May 03
From: Denmark
Member No.: 6695



QUOTE (Yirkha @ Jan 5 2009, 20:40) *
I don't know how specifically does this work, but if it works as I think it does, it issues a "Next" command when a notification about track change comes and the new one should be skipped. Unfortunately, that notification is fired when the next track really starts playing, therefore some of its samples are already on their way to speakers.
I don't think it can work reliably better unless done in a completely different way, maybe only with additional support in fb2k core.

What if it was developed as a DSP that checks the tag and then clear all audio? I guess that would work and work more reliable than this method. But I'm not aware how well it would work with crossfaders?


--------------------
Can't wait for a HD-AAC encoder :P
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Mar 7 2009, 12:04
Post #123





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



Might work well on DSP level, placing it as the first in the chain. It is possible to get exact track change point, but it forces flush of all DSPs before the current one.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
SoulMan
post Mar 12 2009, 08:56
Post #124





Group: Members
Posts: 103
Joined: 13-February 05
Member No.: 19824



Hello,

There is a pluggin dooing this job for FB 9.6.3 ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Mar 12 2009, 10:25
Post #125





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



Hello,

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=607923


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post

15 Pages V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th July 2014 - 14:52