IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

17 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_skip: skip tracks that match a specified search query, Was: [Request] Inactive Tracks
TheDom
post Jan 3 2005, 12:23
Post #1





Group: Members
Posts: 22
Joined: 16-July 04
Member No.: 15520



Hi!

I would like to see a plugin that skips tracks that are marked via a tag as inactive. I don't like some tracks on albums and so I don't want to hear them (except if I click on them) but I want to keep them on my playlist because of the completeness.

Would be great if anybody could code something like this!
Go to the top of the page
+Quote Post
Silverbolt
post Jan 3 2005, 12:33
Post #2





Group: Members
Posts: 319
Joined: 9-October 03
Member No.: 9218



Sounds like a cool idea.
Go to the top of the page
+Quote Post
Strictly4me
post Jan 3 2005, 13:20
Post #3





Group: Members
Posts: 308
Joined: 17-December 04
From: Vienna, Austria
Member No.: 18729



Very impressive and cool!
I like this idea.

((((( Strictly4me )))))
Go to the top of the page
+Quote Post
Strictly4me
post Jan 3 2005, 18:47
Post #4





Group: Members
Posts: 308
Joined: 17-December 04
From: Vienna, Austria
Member No.: 18729



Another way:
Maybe there is a way only to play tracks with rating and skip all other tracks without rating-tag. Would be nice so!
Not a specially mark via a "tag for inactive" needs!

((((( Strictly4me )))))
Go to the top of the page
+Quote Post
TheDom
post Jan 3 2005, 19:33
Post #5





Group: Members
Posts: 22
Joined: 16-July 04
Member No.: 15520



I don't have and don't like ratings...

This post has been edited by TheDom: Jan 3 2005, 19:37
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Jan 3 2005, 22:41
Post #6





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



Great idea!

It would be especially cool, if one could not just set a "dontplay"-tag to a file, but could also tell the plugin to "play only files with a rating of at least [dropdown-menu] but not higher than [dropdown-menu]."

- Lyx


--------------------
I am arrogant and I can afford it because I deliver.
Go to the top of the page
+Quote Post
mazy
post Jan 3 2005, 23:06
Post #7





Group: Members
Posts: 680
Joined: 11-July 03
From: Brno, Czech Rep.
Member No.: 7705



well i'm all for configurable plugin, that would sit on top of playback flow and simply skip tracks that evaluate given formatting string to 'true' ...

edit: and if you could save some presets and then select them from toolbar, that would be uber cool wink.gif

This post has been edited by mazy: Jan 3 2005, 23:07


--------------------
info about my tag guesser script for foo_lua (preview version available):
http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=16987
Go to the top of the page
+Quote Post
TheDom
post Jan 6 2005, 13:01
Post #8





Group: Members
Posts: 22
Joined: 16-July 04
Member No.: 15520



*bump*
Anyone?
Go to the top of the page
+Quote Post
Der_Iltis
post Jan 6 2005, 16:19
Post #9





Group: Members
Posts: 101
Joined: 9-August 03
Member No.: 8270



Isn't it possible with playlist_gen or Playlist tree?

Another suggestion would be to use Shuffle control (don't know if it is possible to increment the tracknumber in the playlist (just like the tracknumbers in Album shuffle mode) and to use something like +%Active% +$inc(%_Playlist_entry%)
Go to the top of the page
+Quote Post
TheDom
post Jan 6 2005, 17:47
Post #10





Group: Members
Posts: 22
Joined: 16-July 04
Member No.: 15520



QUOTE (Der_Iltis @ Jan 6 2005, 04:19 PM)
Isn't it possible with playlist_gen or Playlist tree?

No because I want that the tracks to show up on the playlist.

This post has been edited by TheDom: Jan 6 2005, 17:48
Go to the top of the page
+Quote Post
kdx
post Jan 9 2005, 22:27
Post #11





Group: Members
Posts: 45
Joined: 11-March 04
Member No.: 12667



Well, I quickly put something together which might at least be a start. smile.gif

If the plugin is enabled, all files with a 'skip'-tag are skipped except it's 'false' or '0'. The only way to play skip-tagged files is either to disable the plugin with 'Skip/deactivate' or to stop playback first and then play it. I made it this way, because I don't know any way to find out, if the user has double-clicked on a track or pressed the 'next'-button.

Get it here, may need the msvcr71.dll

This post has been edited by kdx: Jan 9 2005, 22:29
Go to the top of the page
+Quote Post
mazy
post Jan 10 2005, 01:46
Post #12





Group: Members
Posts: 680
Joined: 11-July 03
From: Brno, Czech Rep.
Member No.: 7705



nice!

but could you please add adjustable formatting string to evaluate for that?


--------------------
info about my tag guesser script for foo_lua (preview version available):
http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=16987
Go to the top of the page
+Quote Post
kdx
post Jan 10 2005, 16:02
Post #13





Group: Members
Posts: 45
Joined: 11-March 04
Member No.: 12667



okay, done smile.gif

The formatting string now must evaluate to 'true' or '1' to skip. Default is '$if2(%skip%,0)'

new version here
Go to the top of the page
+Quote Post
anza
post Jan 10 2005, 17:11
Post #14





Group: Members
Posts: 1317
Joined: 4-January 03
From: Finland
Member No.: 4418



Cool, now we'll only have to wait for Peter to implemet the "store these tags in the database instead of writing them to the files" option :B
Go to the top of the page
+Quote Post
TheDom
post Jan 10 2005, 17:16
Post #15





Group: Members
Posts: 22
Joined: 16-July 04
Member No.: 15520



Works great. Thank you!!!
Go to the top of the page
+Quote Post
mazy
post Jan 10 2005, 19:10
Post #16





Group: Members
Posts: 680
Joined: 11-July 03
From: Brno, Czech Rep.
Member No.: 7705



thanks a lot! smile.gif


--------------------
info about my tag guesser script for foo_lua (preview version available):
http://www.hydrogenaudio.org/index.php?showtopic=16987
Go to the top of the page
+Quote Post
lightbulb
post Jan 10 2005, 21:06
Post #17





Group: Members
Posts: 114
Joined: 24-November 03
Member No.: 10014



EDIT - never mind.

This post has been edited by lightbulb: Jan 10 2005, 21:06
Go to the top of the page
+Quote Post
Fishy Joe
post Jan 11 2005, 03:17
Post #18





Group: Members
Posts: 41
Joined: 21-July 04
Member No.: 15642



QUOTE (anza @ Jan 11 2005, 03:11 AM)
Cool, now we'll only have to wait for Peter to implemet the "store these tags in the database instead of writing them to the files" option :B
*



Would it be possible to implement a "DB Only Mask" like the play count plugin? Any file masks listed there will have the playcount saved in the foobar database rather than in the tag of the file.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zurman
post Jan 11 2005, 19:22
Post #19





Group: Members
Posts: 238
Joined: 22-February 04
Member No.: 12193



Amazing plugin. I would just suggest a few things :
The ability to have more than one format string, and choose the one that I want to use. For example some times I may want to skip the tracks marked "skip", and other times I want to play only rated tracks, etc...
It would be really nice if we could choose this quickly from the interface

keep up the good work biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Zurman
post Jan 11 2005, 19:34
Post #20





Group: Members
Posts: 238
Joined: 22-February 04
Member No.: 12193



Just another thing : make the plugin always play the track whan double-clicked
Go to the top of the page
+Quote Post
Lyx
post Jan 11 2005, 20:19
Post #21





Group: Members
Posts: 3353
Joined: 6-July 03
From: Sachsen (DE)
Member No.: 7609



Cool, thanks :)

- Lyx

edit: eek, go away smiley!

This post has been edited by Lyx: Jan 11 2005, 20:20


--------------------
I am arrogant and I can afford it because I deliver.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zurman
post Jan 11 2005, 20:22
Post #22





Group: Members
Posts: 238
Joined: 22-February 04
Member No.: 12193



Sorry to have another request unsure.gif

When the plugin skips a track, it plays automatically the following, but it should (I think) play the following or a random one, according to the playing mode.

Anyway thanks for the plugin cool.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
kdx
post Jan 13 2005, 02:30
Post #23





Group: Members
Posts: 45
Joined: 11-March 04
Member No.: 12667



QUOTE
Amazing plugin. I would just suggest a few things :
The ability to have more than one format string, and choose the one that I want to use. For example some times I may want to skip the tracks marked "skip", and other times I want to play only rated tracks, etc...
It would be really nice if we could choose this quickly from the interface

okay, is in wink.gif
..not choosable from interface but you can always make a keyboard-shortcut, if you want to change it that quickly tongue.gif

QUOTE
When the plugin skips a track, it plays automatically the following, but it should (I think) play the following or a random one, according to the playing mode.

hmk, fixed .. but why aren't you using the shuffle plugin ? wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Zurman
post Jan 13 2005, 12:47
Post #24





Group: Members
Posts: 238
Joined: 22-February 04
Member No.: 12193



Thanks for updating cool.gif

This post has been edited by Zurman: Jan 13 2005, 12:49
Go to the top of the page
+Quote Post
andreas
post Jan 15 2005, 11:13
Post #25





Group: Members
Posts: 27
Joined: 18-June 04
Member No.: 14748



Hi,

I'm not quite sure, if I absolutely understood the function of the menu entries.
If I manually add a SKIP tag to my files everything works perfectly. And 'Activate' and 'Deactivate' also seem to work as i expect, but I would have loved some sort of signal, if skip-mode is activated (perhaps a checkmark in front of 'Activate' or 'Deactivate'). At the moment I seem to have to remember or try.

Then I thought, 'toggle' would toggle the SKIP tag in files, but it also seems to activate or deactivate the skip mode. I'm missing a way to add the skip tags. Currently im using the Quick-Tag plugin for this, but I would have liked this feature in the Skip submenu and I can't get the Quick-Tag functions in the main menu.
Also I can't realize a "Toggle" function with quicktag.

Another thing: I've changed my playlist (based on plisk's column_ui playlist) to sort of grey out the entries, which will be skipped. I could try to post my changes, if somebody is interested in this.

In foo_trackinfo I use the following to show the skipped info:
CODE
$if($strcmp(%skip%,1),,0080ff)$caps2(%artist%)$if($strcmp(%skip%,1), '['skipped']',)


Many thanks for this plugin,
Andreas
Go to the top of the page
+Quote Post

17 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th December 2014 - 02:36