IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

276 Pages V  « < 215 216 217 218 219 > »   
Reply to this topicStart new topic
[seemingly abandonware] Columns UI, alternative user interface
callisto
post Jun 15 2009, 13:27
Post #5401





Group: Members
Posts: 362
Joined: 2-September 06
From: Berlin, Germany
Member No.: 34723



QUOTE
$tab() does now work in group titles

FOR SURE??? Wohooo... have to update and try out right noooow biggrin.gif

edit:
Well it works but that line which seperates the groups disappears. Is it possible to keep it in between?

And with the newest Version I don't see my stars and other special characters anymore!! ★♫▶ are only squares now

This post has been edited by callisto: Jun 15 2009, 13:49


--------------------
fb2k on OSX: flac q8 > rockboxed Sansa e280v1: Vorbis q5.0
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Jun 15 2009, 17:19
Post #5402


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



QUOTE (callisto @ Jun 15 2009, 13:27) *
And with the newest Version I don't see my stars and other special characters anymore!! ★♫▶ are only squares now
What OS... OS X? That might be the problem...


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
callisto
post Jun 15 2009, 17:26
Post #5403





Group: Members
Posts: 362
Joined: 2-September 06
From: Berlin, Germany
Member No.: 34723



Well, why did it work before without a problem? And I still can see the icons in my titleformatting (no $char() string used)


--------------------
fb2k on OSX: flac q8 > rockboxed Sansa e280v1: Vorbis q5.0
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Jun 15 2009, 17:30
Post #5404


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



Ask whoever wrote the emulation/whatever software you are using..?

This post has been edited by musicmusic: Jun 15 2009, 17:33


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
callisto
post Jun 15 2009, 17:37
Post #5405





Group: Members
Posts: 362
Joined: 2-September 06
From: Berlin, Germany
Member No.: 34723



Sry to bother... as I'm using it not on Windows I know that there are other things that might have an impact on this.
But since I didn't change anything besides your plugin and I know that you made some changes to the code regarding special characters I thought it could have something to do with it.
I'll try to fix it another way then...

But what about that seperation line, possible?


--------------------
fb2k on OSX: flac q8 > rockboxed Sansa e280v1: Vorbis q5.0
Go to the top of the page
+Quote Post
MasterT
post Jun 15 2009, 20:09
Post #5406





Group: Members
Posts: 20
Joined: 27-October 07
From: Langenargen
Member No.: 48247



QUOTE (callisto @ Jun 15 2009, 17:37) *
But what about that seperation line, possible?

+1 smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
KeyLogic
post Jun 15 2009, 22:23
Post #5407





Group: Members
Posts: 55
Joined: 22-February 09
Member No.: 67259



Hi all.

I'm new to Columns UI and I'm almost done setting up my configuration for it, I just need some assistance with a few more things.
  1. Where can I find a star ratings system? I see it in a lot of configurations but don't know where to find it.
  2. How do I create tabs for switching between a Media Library, Playlist and whatever other display I want?
  3. Am I able to make use of Global Hotkeys under the UI? If so, how?
  4. What's the script that I need to input so that the grouping will display the disc number (Planetary Pieces: Sonic World Adventure Original Soundtrack -Disc 1-)?


I hope that this is the correct place to ask these questions. Thanks musicmusic for creating such an awesome UI, I'm really liking it. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Jun 15 2009, 23:02
Post #5408


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



QUOTE (Dirhael @ Jun 15 2009, 01:36) *
[...]
Thanks - I'm not sure I want to mess with any convoluted delayed reactions, as it would get quite complicated.

The main delay from generating the playlist is from sorting, if possible changing the script for it in Filter prefs can help. I may be able to use some tricks here to help (e.g. caching and things). I'll have a look if there is anything else I can do to speed things up for such large datasets.

QUOTE (Anas @ Jun 15 2009, 13:02) *
$tab() does now work in group titles. Thank you very much, musicmusic. Alas the horizontal line disappears when $tab() is used. I guess I can't have everything though or is there something you can do?
Yes, I enabled it since it didn't seem to hurt. wink.gif As for the line, maybe, I didn't want to mess around with this for these releases but I may be able to make it work.


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dirhael
post Jun 16 2009, 00:44
Post #5409





Group: Members
Posts: 26
Joined: 8-November 07
Member No.: 48566



QUOTE (musicmusic @ Jun 16 2009, 00:02) *
QUOTE (Dirhael @ Jun 15 2009, 01:36) *
[...]
Thanks - I'm not sure I want to mess with any convoluted delayed reactions, as it would get quite complicated.

The main delay from generating the playlist is from sorting, if possible changing the script for it in Filter prefs can help. I may be able to use some tricks here to help (e.g. caching and things). I'll have a look if there is anything else I can do to speed things up for such large datasets.


What about simply enclosing the "All" item with parentheses instead? This way, you could safely type "A" and only ever hit "All" if you really wanted it (after all, how many artists have names beginning with a parenthesis?) smile.gif

This post has been edited by Dirhael: Jun 16 2009, 00:45
Go to the top of the page
+Quote Post
durch
post Jun 16 2009, 01:44
Post #5410





Group: Members
Posts: 256
Joined: 14-May 09
Member No.: 69782



QUOTE (KeyLogic @ Jun 15 2009, 23:23) *
  1. Where can I find a star ratings system? I see it in a lot of configurations but don't know where to find it.
  2. How do I create tabs for switching between a Media Library, Playlist and whatever other display I want?
  3. What's the script that I need to input so that the grouping will display the disc number (Planetary Pieces: Sonic World Adventure Original Soundtrack -Disc 1-)?

Star Ratings in CUI Playlist:
File - Preferences - Display - Columns UI - Playlist view - Columns
(Scripts/Display section of a new column)
CODE
$repeat(★,%rating%)

Edit: I should mention that this method writes the ratings to the files. There is an official component that handles ratings and saves them to the database: http://www.foobar2000.org/?page=Download ("Playback Statistics")

Tabs: Use a Tab Stack:
*Right Click*
Insert panel - Splitters - Tab stack

Disc number:
CODE
[ -Disc %discnumber%-]


This post has been edited by durch: Jun 16 2009, 01:50
Go to the top of the page
+Quote Post
durch
post Jun 16 2009, 01:56
Post #5411





Group: Members
Posts: 256
Joined: 14-May 09
Member No.: 69782



QUOTE (Dirhael @ Jun 16 2009, 01:44) *
What about simply enclosing the "All" item with parentheses instead?

Good idea. Talking of parentheses, I'd like to be able to assign to them a different color. I first saw that in the default UI component "Facets". Everything in brackets is gray there. It's a nice feature that helps speeding up the reading process.
Go to the top of the page
+Quote Post
thuan
post Jun 16 2009, 10:44
Post #5412





Group: Members
Posts: 964
Joined: 10-June 06
Member No.: 31716



QUOTE (thuan @ Jun 5 2009, 08:32) *
I'm running CUI 0.3.7.3 and Vista 64 SP2. It seems with new track notification balloon enabled, after getting my monitor locked and turn off by screensaver and power management. Sometimes I can't bring foobar back from the tray with double mouse clicks on the tray icon (likely after new track), had to use the keyboard shortcut. Please look into it.


The same problem occurs with the latest version, 0.3.7.8. This time, I'm pretty sure it happens whether foobar was playing music or not. So I don't think "Show popup notification balloons" has anything to do with it.
Go to the top of the page
+Quote Post
wojtek
post Jun 16 2009, 13:40
Post #5413





Group: Members
Posts: 268
Joined: 21-August 04
Member No.: 16417



Would it be possible to implement option "Don't display albumart when number of items in grup is less than X" (ideally - automatically check that height of all items in group is less than height of albumart and automatically disable it for that group) (:


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
Zarkon
post Jun 16 2009, 14:35
Post #5414





Group: Members
Posts: 200
Joined: 7-November 04
Member No.: 18008



QUOTE (lwiczek @ Jun 16 2009, 05:40) *
Would it be possible to implement option "Don't display albumart when number of items in grup is less than X" (ideally - automatically check that height of all items in group is less than height of albumart and automatically disable it for that group) (:


Already mentioned in this thread.
Go to the top of the page
+Quote Post
vogliadicane
post Jun 16 2009, 20:38
Post #5415





Group: Members
Posts: 301
Joined: 17-February 09
Member No.: 67105



--- sorry if this has been asked before, I didnīt read the 217 pages of this thread ... wink.gif ---

I guess itīs not possible in NG Playlist to have a "footer" for each column to sum up values there like %length% or %size% (as you can do in the playlist switcher).

Donīt you think this would be a nice feature to add to future versions?

This post has been edited by vogliadicane: Jun 16 2009, 20:39
Go to the top of the page
+Quote Post
durch
post Jun 16 2009, 20:42
Post #5416





Group: Members
Posts: 256
Joined: 14-May 09
Member No.: 69782



I think so! Nice idea. I'd also like to see how many items one selected and how many are in the current playlist.
Go to the top of the page
+Quote Post
2E7AH
post Jun 16 2009, 20:47
Post #5417





Group: Validating
Posts: 2424
Joined: 21-May 08
Member No.: 53675



Playlist Dropdown and Playlist switcher already have that ability, why not use them?

This post has been edited by 2E7AH: Jun 16 2009, 20:47
Go to the top of the page
+Quote Post
durch
post Jun 17 2009, 02:03
Post #5418





Group: Members
Posts: 256
Joined: 14-May 09
Member No.: 69782



@musicmusic: Are you ever going to implement a ratings column like in this WMP 12 screenshot where you can hover with the mouse and alter ratings with a single left click? I really prefer Columns UI's NG Playlist over ELPlaylist because of its much better performance, but I miss that feature. It's not too comfy having to enter values from 1 to 5 with keyboard keys for each song.
Go to the top of the page
+Quote Post
nilla
post Jun 17 2009, 05:20
Post #5419





Group: Members
Posts: 42
Joined: 21-October 07
Member No.: 48032



Why not use Quick Tagger in order to rate your songs? Then you can right-click one song or a whole group of songs and set the rating. Maybe it's not quite the answer you're looking for, but it might be quicker than editing the rating with the keyboard.

This post has been edited by nilla: Jun 17 2009, 05:21
Go to the top of the page
+Quote Post
vogliadicane
post Jun 17 2009, 07:38
Post #5420





Group: Members
Posts: 301
Joined: 17-February 09
Member No.: 67105



QUOTE (2E7AH @ Jun 16 2009, 20:47) *
Playlist Dropdown and Playlist switcher already have that ability, why not use them?


yes, thatīs what I do now, but adding %size% AND %length% there produces a very big string and doesnīt look nice, whereas in NG playlist there would be needed one additional line to have it displayed clearly - just an idea...
Go to the top of the page
+Quote Post
Anas
post Jun 17 2009, 09:02
Post #5421





Group: Members
Posts: 466
Joined: 9-May 05
From: Deutschland
Member No.: 21968



Since there is already information about the length of the selected items in the status bar, it might be a good idea to put any additional info concerning amount of selected/total tracks into the status bar as well.
Go to the top of the page
+Quote Post
vogliadicane
post Jun 17 2009, 13:04
Post #5422





Group: Members
Posts: 301
Joined: 17-February 09
Member No.: 67105



QUOTE (Anas @ Jun 17 2009, 09:02) *
Since there is already information about the length of the selected items in the status bar, it might be a good idea to put any additional info concerning amount of selected/total tracks into the status bar as well.


hmm, I donīt use the status bar, because itīs ugly, but of course to display it there makes sense for those who use it.

Just to be shure, my proposal was meant to add it to NG Playlist as an OPTION (like the column headers), so you donīt HAVE to use it there wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Steve Forte Rio
post Jun 17 2009, 15:47
Post #5423





Group: Members
Posts: 474
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



I need DUI's spectrum analyzer panel in CUI layout. How can I insert this panel to the layout?
Go to the top of the page
+Quote Post
Bollerkopp
post Jun 17 2009, 16:20
Post #5424





Group: Members
Posts: 205
Joined: 8-September 07
From: Hamburg, GER
Member No.: 46899



Hi,

Look here: Peakmeter Spectrum (foo uie vis peakmeter spectrum)

Greets
Go to the top of the page
+Quote Post
Steve Forte Rio
post Jun 17 2009, 16:39
Post #5425





Group: Members
Posts: 474
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



I tried this plugin. But I need EXACTLY the same appearence like in DUI plugin.

P.S. Sorry for my English
Go to the top of the page
+Quote Post

276 Pages V  « < 215 216 217 218 219 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 07:58