IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 4 5 6  
Reply to this topicStart new topic
foo_tradersfriend, Live Show Tagger
jkauff
post Sep 8 2009, 16:03
Post #126





Group: Members (Donating)
Posts: 162
Joined: 1-October 01
From: Doylestown, PA
Member No.: 145



Recently, Live Show Tagger has been exhibiting a strange behavior. It reads the text file just fine (all titles appear), but it tags all songs with the track number and title of the first song.

Any idea why this is happening?
Go to the top of the page
+Quote Post
blonde
post Oct 2 2009, 18:29
Post #127





Group: Members
Posts: 59
Joined: 17-July 07
From: Eastern Canada
Member No.: 45402



^
I get that, too. Not sure why.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jan 7 2010, 09:52
Post #128





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4451
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



Live Show Tagger 0.7

I have updated the component for foobar2000 1.0. This includes updates to the preferences page, the context menu commands and the tagging routines to integrate with newer APIs. If you encounter any problems, please report them here. If they are related to a specific show and that show is available publicly on a site like the Live Music Archive, a link to the show would be most welcome.

Download from my site or the official foobar2000 components site.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
tberman333
post Jan 16 2010, 19:48
Post #129





Group: Members
Posts: 162
Joined: 5-November 04
From: W Hartford, CT - USA
Member No.: 17991



QUOTE (foosion @ Jan 7 2010, 03:52) *
Live Show Tagger 0.7

I have updated the component for foobar2000 1.0. This includes updates to the preferences page, the context menu commands and the tagging routines to integrate with newer APIs. If you encounter any problems, please report them here. If they are related to a specific show and that show is available publicly on a site like the Live Music Archive, a link to the show would be most welcome.

Download from my site or the official foobar2000 components site.


I have waited too long to thank you for this component. There is no way all of my live music could ever have been tagged and organized without it. I just did a quick search and to date it has tagged close to 10,000 tracks for me!

Thanks again!!!!!!

EDIT (a suggestion/request)
Is there any way to add two new tags to the component? I tag all of my live music with a Venue (i.e. 'The Fillmore') and a location ('San Francisco, CA').

Right now I just add in the location (the the Properties dialog after the Live Show Tagger does it's thing, but to be able to do that automatically would save a step in the process (for me at least).

The other tag that is missing is Genre. I know that this is never in the Text files that the component pulls from, but if it could be manually entered into the Live Show Tagger window, it would make one less step of having to go into the tracks properties and add in the Genre later.

Just my suggestions...

Thanks again for the great component!

This post has been edited by tberman333: Jan 16 2010, 19:57


--------------------
GO WHALE!!!

[url="http://www.toddberman.com"]My Website[/url]
Go to the top of the page
+Quote Post
jkauff
post Jan 29 2010, 03:48
Post #130





Group: Members (Donating)
Posts: 162
Joined: 1-October 01
From: Doylestown, PA
Member No.: 145



QUOTE (foosion @ Jan 7 2010, 08:52) *
Live Show Tagger 0.7

I have updated the component for foobar2000 1.0. This includes updates to the preferences page, the context menu commands and the tagging routines to integrate with newer APIs. If you encounter any problems, please report them here. If they are related to a specific show and that show is available publicly on a site like the Live Music Archive, a link to the show would be most welcome.

Download from my site or the official foobar2000 components site.

Thanks so much for this component. I'm wondering, though, what happened to the context menu command to autonumber tracks. As I mentioned earlier, a lot of shows have all the tracks numbered "01". Once I autonumber, LST works fine, but it was nice to have it on the context menu.
Go to the top of the page
+Quote Post
wharfrat73
post Mar 8 2010, 04:39
Post #131





Group: Members
Posts: 9
Joined: 8-January 06
Member No.: 26974



Thanks for this great component.

Although it appears that version 0.7.1 is available, the download still seems to be version 0.7.
Go to the top of the page
+Quote Post
Yirkha
post Mar 8 2010, 13:54
Post #132





Group: FB2K Moderator
Posts: 2359
Joined: 30-November 07
Member No.: 49158



Don't worry, the component only accidentally reports version 0.7 despite it has been updated, IIRC.


--------------------
Full-quoting makes you scroll past the same junk over and over.
Go to the top of the page
+Quote Post
wharfrat73
post Mar 8 2010, 15:02
Post #133





Group: Members
Posts: 9
Joined: 8-January 06
Member No.: 26974



That's good news.

The built in foobar troubleshooter (I think that's what it's called) reports that my recent crashes may be caused by an out of date version of the Trader's Friend component.

Your (Yirkha's) excellent autoupdate component also is requesting that the Trader's Friend be updated. Based on your explanation, that's understandable, though.
Go to the top of the page
+Quote Post
fphredd
post Apr 3 2010, 22:28
Post #134





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-April 10
Member No.: 79562



This thing is AWESOME (just discovered it)!

Couple of questions:

'Revert' is always grayed out, should it work?

Can I upload the track names without altering any of the other information (I have band names and 'Album' names set up already as I want that will not match the info in the txt files)?

Can I not have the disc # show in track # (currently it shows 1/01 for disc one, track one - would like just 01)?

Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Apr 5 2010, 15:32
Post #135





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4451
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
'Revert' is always grayed out, should it work?
The revert function was never implemented.

QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
Can I upload the track names without altering any of the other information (I have band names and 'Album' names set up already as I want that will not match the info in the txt files)?
The component always sets all fields. If you want to preserve some of the old values, you have to use a work-around. Open a properties window in foobar2000 for the album before applying the new values in foobar2000. Then open another properties window. You can then use copy&paste to transfer the values you want to keep.

QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
Can I not have the disc # show in track # (currently it shows 1/01 for disc one, track one - would like just 01)?
Show where - in the playlist view?


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
fphredd
post Apr 5 2010, 21:54
Post #136





Group: Members
Posts: 4
Joined: 3-April 10
Member No.: 79562



QUOTE (foosion @ Apr 5 2010, 09:32) *
QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
'Revert' is always grayed out, should it work?
The revert function was never implemented.

QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
Can I upload the track names without altering any of the other information (I have band names and 'Album' names set up already as I want that will not match the info in the txt files)?
The component always sets all fields. If you want to preserve some of the old values, you have to use a work-around. Open a properties window in foobar2000 for the album before applying the new values in foobar2000. Then open another properties window. You can then use copy&paste to transfer the values you want to keep.

QUOTE (fphredd @ Apr 3 2010, 22:28) *
Can I not have the disc # show in track # (currently it shows 1/01 for disc one, track one - would like just 01)?
Show where - in the playlist view?


I'll figure out the workarounds, thanks!

As far as the last question (for now...), when I bring up the Live show tagger window, if the text file shows 'Disc 1' <songlist> then 'Disc 2' <songlist> the Live show tagger shows # 1/01 (for disc 1/song 01), but it doesn't seem to show that way in the tags, so I'm good...

The only problem with this is now I want to update all those show tags...this could be a while biggrin.gif

Go to the top of the page
+Quote Post
gottogo99
post May 17 2010, 22:04
Post #137





Group: Members
Posts: 109
Joined: 13-April 07
Member No.: 42452



I recently updated to the new 0.7.1. The problem reported in postings #126 and 127 remains: Live Show Tagger appears to process the correct information but it retags all songs the same as the first one. I might was well do everything manually instead. Any ideas?

Using Windows 7, 32 bit.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post May 17 2010, 22:28
Post #138





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4451
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



The new 0.7.1 is the same as the old 0.7.1, except that it has the correct version number in it.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
Spoonie_B
post Jun 21 2010, 04:30
Post #139





Group: Members
Posts: 23
Joined: 19-June 10
From: Portland, OR
Member No.: 81626



QUOTE (gottogo99 @ May 17 2010, 22:04) *
I recently updated to the new 0.7.1. The problem reported in postings #126 and 127 remains: Live Show Tagger appears to process the correct information but it retags all songs the same as the first one. I might was well do everything manually instead. Any ideas?

Using Windows 7, 32 bit.


I'm getting this problem too, using Vista Business SP1.
Go to the top of the page
+Quote Post
ed_
post Aug 26 2010, 18:40
Post #140





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-August 10
Member No.: 83388



I've just discovered this wonderful little addon for foobar.

Unfortunately, I too find that all tracks are tagged as the first track :-(

XP Pro/SP2 / foobar2000 1.1 / Live Show Tagger 0.7.1 / Masstagger 1.8.4
Go to the top of the page
+Quote Post
ed_
post Sep 18 2010, 19:59
Post #141





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-August 10
Member No.: 83388



QUOTE (ed_ @ Aug 26 2010, 18:40) *
I've just discovered this wonderful little addon for foobar.

Unfortunately, I too find that all tracks are tagged as the first track :-(

XP Pro/SP2 / foobar2000 1.1 / Live Show Tagger 0.7.1 / Masstagger 1.8.4


It works!

I selected one track rather than all of them -- the first track -- and it was tagged correctly.

I then selected the second track and expected it to also be tagged as track #1, but it wasn't it was tagged properly.

I selected track #3 and #4 together, and they were tagged properly too.

I then selected all the remaining tracks, and they were all tagged correctly!

Whoopee! smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
kstuart
post Jul 26 2011, 04:22
Post #142





Group: Members
Posts: 46
Joined: 4-April 11
Member No.: 89557



I tried this component and it worked very well on a set of FLAC files.

Then just now I tried it on .SHN files and it reports "access denied" and list the filenames of the .SHN files, when I try to write the information that the component correctly found in the .txt file.

Frankly, foobar2000 seems to have none of the "don't write tags" options or any other of the preferences described earlier in the thread - I read the whole thread before posting this message.

I am using foo_input_shorten for the SHN files.

How do I get it to write the .TAG file instead of trying to write into the .SHN files (I agree with the earlier statement that it is better to write an external tag file, so MD5s still match, etc.).

Thanks !

This post has been edited by kstuart: Jul 26 2011, 04:23
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jul 26 2011, 08:11
Post #143





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4451
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



Is the directory with your Shorten files writeable? That's were foo_input_shorten will create the .tag files.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
kstuart
post Jul 26 2011, 20:23
Post #144





Group: Members
Posts: 46
Joined: 4-April 11
Member No.: 89557



QUOTE (foosion @ Jul 26 2011, 00:11) *
Is the directory with your Shorten files writeable? That's were foo_input_shorten will create the .tag files.

Thanks ! That was the problem. The directory was copied from a DVD-R I had stored it on, so the directory was read-only by default.

However, the same directory did see the same problem as some reported above, specifically that all tracks after Track 01 are marked "01/01" in the left pane, and then are tagged with the same metadata as Track 01. This is repeated for CD2, i.e. all tracks on CD2 get the metadata for CD2 Track 01.

If I manually remove the metadata for a track, and do it individually, it still shows "1/01" in the left pane and gets Track 01 metadata. BUT, if I manually enter the correct track number, i.e. "03" and then do live show tagger for that track only, then the left pane will show "1/03" and then will get the correct metadata from the txt file.

My two previous successful uses were both without "disk number", so maybe that has something to do with it. In other words, it seems to work if the left pane is "01" "02" etc. but not if it is "1/01".

BTW, the filename format for the one with this problem is:

[artist initials][date in numeric format]CD1TRK01.shn

PS Thanks for writing this component !
Go to the top of the page
+Quote Post
wharfrat73
post Jul 29 2011, 16:13
Post #145





Group: Members
Posts: 9
Joined: 8-January 06
Member No.: 26974



It sure would be great if there was a way of writing external .tag files for .flac files. For me, maintaining .md5 integrity is more important that tagging. Some trading communities require that the .md5 matches regardless of the .ffp.
Go to the top of the page
+Quote Post
Chainyk
post Dec 3 2011, 21:39
Post #146





Group: Members
Posts: 15
Joined: 7-February 09
Member No.: 66699



deleted


This post has been edited by Chainyk: Dec 3 2011, 21:46
Go to the top of the page
+Quote Post
sabrehagen
post Jul 24 2013, 03:53
Post #147





Group: Members
Posts: 70
Joined: 26-March 13
Member No.: 107396



Hi,

I have a text file which is as follows. When I open your tagging interface, all files are listed. Then I load the file in, and the fields on the right fill with the correct information, but the tracks on the left disappear. Why would this be? The files are of the filename format dtb2003-12-31d1t01.flac.

QUOTE
The Derek Trucks Band
12-31-03
The Visulite Theater, Charlotte, NC


Disc 1
1. New Year's Soul Stew
2. Everything is Everything
3. Sahib Teri Basi>Nusrat Jam
4. Time Will Heal
5. Willisee-> Angola
6. For My Brother
7. Vol. Slavery

Disc 2
Second Set:
1. Countdown
2. Preachin' Blues
3. Hey Driver, What City?
4. Isis
5. I Wish I Knew
6. Leavin' Trunk
7. Feel So Bad
8. Freddie's Dead
9. You Don't Love Me>Soul Serenade>
10. Rastaman Chant>
11. Joyful Noise
12. 7/4 (Lonely Avenger)
13. Gonna Move*


Any suggestions? Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jul 28 2013, 16:20
Post #148





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4451
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



You can place the text file in the same directory as the audio files in which case it should be detected automatically by the Live Show Tagger. If you load the text file manually you need to right click the tracks in the Live Show Tagger window and use the "Assign text file" submenu. Note that you an select all tracks to re-assign them together.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
sabrehagen
post Jul 29 2013, 05:43
Post #149





Group: Members
Posts: 70
Joined: 26-March 13
Member No.: 107396



QUOTE (foosion @ Jul 29 2013, 01:20) *
You can place the text file in the same directory as the audio files in which case it should be detected automatically by the Live Show Tagger. If you load the text file manually you need to right click the tracks in the Live Show Tagger window and use the "Assign text file" submenu. Note that you an select all tracks to re-assign them together.

That would do it! I had no idea about the right click menu. Thank you so much!
Go to the top of the page
+Quote Post
sabrehagen
post Jul 29 2013, 06:14
Post #150





Group: Members
Posts: 70
Joined: 26-March 13
Member No.: 107396



Also, I just found the functionality where you tie in the extra info at the end of the file included via symbols on each track into the comments section of the file. Extremely impressive functionality, and great design and thinking! A truly stellar plugin! Thank you so much for this invaluable tool!
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Pages V  « < 4 5 6
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2014 - 17:31