IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
A few songs in my library that play silence., Plays fine on Audacity
intusvox
post Mar 30 2013, 05:09
Post #1





Group: Members
Posts: 2
Joined: 30-March 13
Member No.: 107447



Hello,

I have two songs in my library that are silent when I play them, (the playback bar moves, but there is no sound) everything else is fine.

I have successfully played these songs without problems on Audacity.
I have tried both the portable and full installation of Foobar2000.

I'm not sure if this will help in any way, but I noticed these two were the only songs in my library that have <ENCODED> by MediaMonkey 3.2.0 in the PROPERTIES.

Prior to reformatting my computer, these songs worked fine on Foobar2000. Perhaps somethings wrong with the new Foobar2000?

Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
nastea
post Mar 30 2013, 05:24
Post #2





Group: Members
Posts: 43
Joined: 30-July 12
Member No.: 101867



Are these flac files?

If so, decoding them and encode to flac again with proper tag settings might solve the problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
intusvox
post Mar 30 2013, 05:45
Post #3





Group: Members
Posts: 2
Joined: 30-March 13
Member No.: 107447



QUOTE (nastea @ Mar 30 2013, 00:24) *
Are these flac files?

If so, decoding them and encode to flac again with proper tag settings might solve the problem.


Yes these were flac files, sorry for not mentioning earlier.

I've found the problem!

After further tampering with the settings, I found that setting Source mode and Processing to none (in ReplayGain) fixes the problem.
Can someone explain why this is?
Go to the top of the page
+Quote Post
tedsmith
post Mar 30 2013, 11:50
Post #4





Group: Members
Posts: 77
Joined: 29-January 13
Member No.: 106279



QUOTE (intusvox @ Mar 29 2013, 21:45) *
After further tampering with the settings, I found that setting Source mode and Processing to none (in ReplayGain) fixes the problem.
Can someone explain why this is?

Just a guess, but it sounds like the Replay Gain tags are messed up and enabling Replay Gain causes the volume to be very low.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th August 2014 - 10:33