IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
TAudioConverter, Multithreaded Audio Converter and Extractor
Rollin
post Dec 19 2012, 17:27
Post #51





Group: Members
Posts: 195
Joined: 5-March 08
Member No.: 51815



New exe correctly extracts PCM from VOB, but extracting of ac3 from vob is incorrect now (not playable file).
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 19 2012, 18:44
Post #52





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (Rollin @ Dec 19 2012, 18:27) *
New exe correctly extracts PCM from VOB, but extracting of ac3 from vob is incorrect now (not playable file).


You can download it again, I updated it.

https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter.7z
Go to the top of the page
+Quote Post
Rollin
post Dec 19 2012, 19:19
Post #53





Group: Members
Posts: 195
Joined: 5-March 08
Member No.: 51815



Thanks! Now audio from all VOBs is extracting correctly smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 21 2012, 01:13
Post #54





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.6.1
-Added: Support for 3gp files (thx to Rollin)
-Fixed: "m4a" will be used instead of "aac" when extracting streams (thx to Rollin)
-Fixed: Copied streams will be extracted to their own folders
-Fixed: Created temp. wav files will be always little-endian (thx to Rollin)
Go to the top of the page
+Quote Post
botface
post Dec 21 2012, 14:18
Post #55





Group: Members
Posts: 357
Joined: 14-January 08
Member No.: 50483



My Android voice recorder app produces .3ga files. I managed to convert a test file by changing the suffix to .3gp before running TAudioConverter. Not surprisingly the log file showed that it was looking for video content but it worked anyway. While It's not much trouble to rename first would you consider adding .3ga support?

Thanks

PS - nice piece of software by the way

This post has been edited by botface: Dec 21 2012, 14:19
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 21 2012, 15:00
Post #56





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@botface

Thanks for your comment. I also added support for 3ga files.

Go to the top of the page
+Quote Post
botface
post Dec 21 2012, 20:14
Post #57





Group: Members
Posts: 357
Joined: 14-January 08
Member No.: 50483



QUOTE (ozok @ Dec 21 2012, 14:00) *
@botface

Thanks for your comment. I also added support for 3ga files.

Many thanks. Where can I get the latest version? Sourceforge is still carrying the same one I already installed.

Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 21 2012, 20:37
Post #58





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Latest version is 0.6.1. 3ga will come with next release.
Go to the top of the page
+Quote Post
Rollin
post Dec 21 2012, 20:56
Post #59





Group: Members
Posts: 195
Joined: 5-March 08
Member No.: 51815



Extracting from 3gp works, but I cannot add 3gp using drag-and-drop, only File->Add files works.
Also extracted audio from 3gp in amr format is packed into 3gp again, why not amr itself?
And FLAC stream extracted from *.mkv file is packed into *.mkv...
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 21 2012, 21:09
Post #60





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (Rollin @ Dec 21 2012, 21:56) *
Extracting from 3gp works, but I cannot add 3gp using drag-and-drop, only File->Add files works.
Also extracted audio from 3gp in amr format is packed into 3gp again, why not amr itself?
And FLAC stream extracted from *.mkv file is packed into *.mkv...


3gp adding problem will be fixed with the next release.

Is there a "Empty audio codec name" warning in the log? Also small samples would be welcome.
Go to the top of the page
+Quote Post
Stop the Noise
post Dec 25 2012, 22:15
Post #61





Group: Members
Posts: 11
Joined: 25-December 12
From: Canada
Member No.: 105390



Hi Ozok,


Thanks for this great app. This is the best program I've used for Apple quicktime vbr AAC encoding.

I have 1 question and 1 comment. For QAAC encoding, is 'Encoding Quality' 0 or 2 better? sometimes encoders have a backward counting scale for better quality, like Lame MP3.

My comment concerns the flac metadata not completely being transfered to the new AAC files, the 'date' is not displaced, all the rest of the tagging data transfers correctly.

Thanks again.

This post has been edited by Stop the Noise: Dec 25 2012, 22:16
Go to the top of the page
+Quote Post
Meeko
post Dec 26 2012, 04:17
Post #62





Group: Members
Posts: 82
Joined: 24-December 09
From: New York
Member No.: 76308



QUOTE (Stop the Noise @ Dec 25 2012, 22:15) *
I have 1 question and 1 comment. For QAAC encoding, is 'Encoding Quality' 0 or 2 better? sometimes encoders have a backward counting scale for better quality, like Lame MP3.


2 is the best. smile.gif


--------------------
foobar2000, FLAC, and qAAC -V68
It just works people!
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 26 2012, 13:43
Post #63





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (Stop the Noise @ Dec 25 2012, 23:15) *
Hi Ozok,


Thanks for this great app. This is the best program I've used for Apple quicktime vbr AAC encoding.

I have 1 question and 1 comment. For QAAC encoding, is 'Encoding Quality' 0 or 2 better? sometimes encoders have a backward counting scale for better quality, like Lame MP3.

My comment concerns the flac metadata not completely being transfered to the new AAC files, the 'date' is not displaced, all the rest of the tagging data transfers correctly.

Thanks again.


As meeko said 2 is best.

Date tag is passed as "year". I do not know, is date the right one instead of year?

PS. Some encoders accept it as "year" instead of "date", there is not much i can do about that.

This post has been edited by ozok: Dec 26 2012, 13:48
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 26 2012, 14:42
Post #64





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update 0.6.2:
QUOTE
--0.6.2
-Added: Support for Monkey's Audio and TTA codecs
-Added: Support for 3ga files (thx to botface)
-Added: More tag fields for Opus
-Added: Option to reset number of process to ideal value
-Fixed: Wma and 3gp files could not be drag&dropped
-Fixed: Problems while extracting FLAC and AMR streams from videos (thx to Rollin)
-Fixed: MPC quality value was not saved
-Fixed: "Year" tag converted to "Date" for FLAC files
-Fixed: Wrong "Year" tag was passed to Lame.exe
-Updated: AlphaControls to 8.13
-Updated: QAAC to 2.10
Go to the top of the page
+Quote Post
Stop the Noise
post Dec 26 2012, 17:23
Post #65





Group: Members
Posts: 11
Joined: 25-December 12
From: Canada
Member No.: 105390



Hi Ozok,


Just tried the latest version and the 'date' still doesn't transfer from the flac file to the new .m4a file. When I read the log, the 'date' does show in the metadata.

I don't understand how all the metadata transfer happens 'under the hood'.

Has anyone else experienced the same issue when encoding tagged flac files to Apple Quicktime AAC (TVBR:100, Encoding quality:2)?

As you said Ozok "PS. Some encoders accept it as "year" instead of "date", there is not much i can do about that." Maybe I should bring this up with the QAAC developer?

TAudioConverter is the best app I've used for QT AAC encoding, so thanks for that Ozok biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 26 2012, 17:51
Post #66





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Stop the Noise, no it is TAC's fault date is not passed. It wil be fixed with next version.

Edit: Replace your TAudioConverter.exe with that one https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter.7z. It is the same as 0.6.2 but with "date" tag is passed to QAAC.

This post has been edited by ozok: Dec 26 2012, 17:55
Go to the top of the page
+Quote Post
Stop the Noise
post Dec 26 2012, 18:13
Post #67





Group: Members
Posts: 11
Joined: 25-December 12
From: Canada
Member No.: 105390



QUOTE (ozok @ Dec 26 2012, 11:51) *
@Stop the Noise, no it is TAC's fault date is not passed. It wil be fixed with next version.

Edit: Replace your TAudioConverter.exe with that one https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter.7z. It is the same as 0.6.2 but with "date" tag is passed to QAAC.



Awesome!

The program is now PERFECT !!
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Dec 26 2012, 22:06
Post #68





Group: Members
Posts: 133
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



Sweet program!
How about adding "MP3 repacker"?
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=32379
Go to the top of the page
+Quote Post
ThinkX
post Dec 26 2012, 22:48
Post #69





Group: Members
Posts: 1
Joined: 21-February 12
From: Iceland
Member No.: 97307



Like this app. Thanks for that!

Have two kinda different questions. What does the "algorithm quality" option mean, while LAME MP3 encoding?
The second one is, did you plan to release an mac version of this awesome tool? Don't want to use an virtual machine all the time.

ThinkX
Go to the top of the page
+Quote Post
Stop the Noise
post Dec 26 2012, 23:04
Post #70





Group: Members
Posts: 11
Joined: 25-December 12
From: Canada
Member No.: 105390



QUOTE (ThinkX @ Dec 26 2012, 16:48) *
Have two kinda different questions. What does the "algorithm quality" option mean, while LAME MP3 encoding?

ThinkX


vbr is generally recommend, the "algorithm quality" refers to the average bitrate, see this page;

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...ate.29_settings

v0 is the highest quality for vbr and as the numbers increase v1, v2 ... v9 the quality decreases but so do the file sizes
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 26 2012, 23:13
Post #71





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (o-l-a-v @ Dec 26 2012, 23:06) *
Sweet program!
How about adding "MP3 repacker"?
http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=32379

Hmm looks very interesting. I do not use mp3 (lame) much lately. Have you been using it? Do you have command line suggestions?

QUOTE (ThinkX @ Dec 26 2012, 23:48) *
Like this app. Thanks for that!

Have two kinda different questions. What does the "algorithm quality" option mean, while LAME MP3 encoding?
The second one is, did you plan to release an mac version of this awesome tool? Don't want to use an virtual machine all the time.

ThinkX


1) From lame help:
QUOTE
Bitrate is of course the main influence on quality. The higher the
bitrate, the higher the quality. But for a given bitrate,
we have a choice of algorithms to determine the best
scalefactors and huffman encoding (noise shaping).


I think leaving it at 0 (which is the best) is a good idea. I doubt that speed gain will be too high if you disable it (setting it to 9, which is the worst).

2) I think as of XE2 Delphi applications can be compiled for Mac OS. Though I've never compiled one. But TAC uses many components (like JVCL) and they rely on Windows API afaik. So, I do not think it is possible. I did not try TAC, but i could run TX264 with WINE under Linux Mint. TAC is based on TX264.

Edit: Sorry, default value for algorithm quality setting for Lame is 5, not 0.

This post has been edited by ozok: Dec 26 2012, 23:16
Go to the top of the page
+Quote Post
goa pride
post Dec 30 2012, 15:25
Post #72





Group: Members
Posts: 61
Joined: 13-January 12
Member No.: 96416



drag & drop is not working on my Windows 7 64 bit.

This post has been edited by Frank Bicking: Dec 31 2012, 06:59
Reason for edit: Removed unrelated advertisement.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Dec 30 2012, 21:16
Post #73





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



QUOTE (goa pride @ Dec 30 2012, 16:25) *
drag & drop is not working on my Windows 7 64 bit.


Can you drag&drop single files? Or are you trying dragging a folder?

This post has been edited by Frank Bicking: Dec 31 2012, 06:59
Reason for edit: Same as above.
Go to the top of the page
+Quote Post
botface
post Dec 31 2012, 17:29
Post #74





Group: Members
Posts: 357
Joined: 14-January 08
Member No.: 50483



I'm running 0.6.2 b459 and would like to report some problems :

  • It overwrites the Comment Tag with "Encoded with TAudioConverter" I can see why you might want to do that but I use the Comment Tag and would rather it stayed unchanged. Could it be made an option?
  • I converted some .ogg files using QAAC. The Year tag is not being carried across to the .m4a file
  • I converted the same .ogg files using FHG. No tags at all are being carried across to the .m4a file
Go to the top of the page
+Quote Post
cyberdux
post Jan 1 2013, 00:38
Post #75





Group: Members
Posts: 65
Joined: 12-February 06
Member No.: 27723



Hi ozok,

Thank you so much for this program which is an absolute Godsend for me as I have not had the time to learn "command line" and now I won't have to. Brilliant!
Go to the top of the page
+Quote Post

31 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st October 2014 - 23:56