IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > »   
Reply to this topicStart new topic
TAudioConverter, Multithreaded Audio Converter and Extractor
henrikk
post May 13 2013, 20:22
Post #376





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505




Much of my music library is AAC, but some is in MP3 format. For certain devices I use I need to be able to transcode my entire library into MP3 format. I can do this by moving all AAC files into TAudioConverter (somewhat tedious), but it would be nice to be able to add my entire library into the converter, have it convert everything *except* the files already in the destination formation. Those I want moved to the destination, not transcoded. Is that possible?

Thanks,
- Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 13 2013, 20:25
Post #377





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505




A feature request: if the file already exists at the destination, skip it. That way we can run TAudioConverter and only transcode the "new" files that have been added to the library.

- Henrik
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 13 2013, 21:04
Post #378





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@henrikk added to-do list.
Go to the top of the page
+Quote Post
NappyHead
post May 14 2013, 20:27
Post #379





Group: Members
Posts: 110
Joined: 10-August 03
Member No.: 8281



I second this one, or even give the option to overwrite.



QUOTE (henrikk @ May 13 2013, 12:25) *
A feature request: if the file already exists at the destination, skip it. That way we can run TAudioConverter and only transcode the "new" files that have been added to the library.

- Henrik

Go to the top of the page
+Quote Post
NappyHead
post May 14 2013, 22:44
Post #380





Group: Members
Posts: 110
Joined: 10-August 03
Member No.: 8281



Replaygain would be nice, but only if it doesn't take away from the already perfect product you have here

NH
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 19 2013, 14:55
Post #381





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.8.5
-Added: Using pipes with encoders that support it
-Added: New skin "DarkMetro"
-Added: Option to skip a file if it's output exists (thx to henrikk)
-Fixed: FFMpeg AAC encoding bitrate was always 128kbps problem (thx to norc426)
-Fixed: It took too long to save logs
-Fixed: A possible error which caused source files to be deleted
-Fixed: Ctrl+A combination caused strange behaviour (thx to o-l-a-v)
-Fixed: Some codec settings obscured other controls
-Removed: SoX
-Removed: Some audio filters
-Updated: OpusEnc to 0.1.6 using libopus 1.1.x [2013-04-23]
-Updated: AltiVec/SSE optimized lame (thx to Brazil2)
-Updated: madExcept to 4.0.7
Go to the top of the page
+Quote Post
maroco
post May 20 2013, 12:16
Post #382





Group: Members
Posts: 2
Joined: 28-July 09
From: Rio de Janeiro
Member No.: 71849



Drag and drop not working on TAC 8.5
After close and re-open the program, it worked fine, sorry.

This post has been edited by maroco: May 20 2013, 12:20
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 20 2013, 15:55
Post #383





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Some users reported that they get "a,bc is not a float" error. I fixed it. If you have that error too, you can try TAudioConverter.exes below:

For installed version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...dioConverter.7z
For portable version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...ter_portable.7z

If you cannot download these files now, please try them later. My upload speed seems to be very low.
Go to the top of the page
+Quote Post
Steve Forte Rio
post May 21 2013, 09:17
Post #384





Group: Members
Posts: 443
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



CODE
[21.05.2013 11:13:40]  Started deleting temp files...
[21.05.2013 11:13:40]  Temp Folder: C:\temp
[21.05.2013 11:13:40] Cannot find to delete: C:\temp\.
[21.05.2013 11:13:40] Cannot find to delete: C:\temp\..
[21.05.2013 11:13:40] Cannot find to delete: C:\temp\foo_temp
[21.05.2013 11:13:40]  Deleted 0 file(s).
[21.05.2013 11:13:40] Finished deleting temp files.
[21.05.2013 11:13:40]
[21.05.2013 11:13:59]  Started deleting temp files...
[21.05.2013 11:13:59]  Temp Folder: C:\temp
[21.05.2013 11:13:59] Cannot find to delete: C:\temp\.
[21.05.2013 11:13:59] Cannot find to delete: C:\temp\..
[21.05.2013 11:13:59] Cannot find to delete: C:\temp\foo_temp
[21.05.2013 11:13:59]  Deleted 0 file(s).
[21.05.2013 11:13:59] Finished deleting temp files.
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:13:59] Number of commands per process are as follows:
[21.05.2013 11:13:59] Encoder1: 1
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:13:59] ----Encoding Summary----
[21.05.2013 11:13:59]         -Number of processes: 4
[21.05.2013 11:13:59]         -Copy tags: True
[21.05.2013 11:13:59]         -Use custom tags: False
[21.05.2013 11:13:59]         -Enable artwork: False
[21.05.2013 11:13:59]         -Copy artwork to output: True
[21.05.2013 11:13:59]         -Copy external artwork: False
[21.05.2013 11:13:59]         -Download lyric: False
[21.05.2013 11:13:59]         -Add encoder suffix: True
[21.05.2013 11:13:59]     +Audio
[21.05.2013 11:13:59]         -Copying audio
[21.05.2013 11:13:59] Temp: C:\temp
[21.05.2013 11:13:59] Output: C:\
[21.05.2013 11:13:59] ----Encoding Summary----
[21.05.2013 11:13:59]
[21.05.2013 11:14:00] Cannot find output file C:\\\8511babbd4.240.m4a


What does it mean?? Can't encode/extract anything...

This post has been edited by Steve Forte Rio: May 21 2013, 09:19
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 21 2013, 10:20
Post #385





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Steve Forte Rio can you post log "Encoder1"? Also info about file causing the problem.

This post has been edited by ozok: May 21 2013, 10:22
Go to the top of the page
+Quote Post
Steve Forte Rio
post May 21 2013, 14:53
Post #386





Group: Members
Posts: 443
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



I've figured out why it happens. There's a problem with handling cyrillic symbols in the input/output path sad.gif(

QUOTE
...

Can't init outfile 'D:\яряър\\source.mp3'
av_interleaved_write_frame(): Invalid argument


This post has been edited by Steve Forte Rio: May 21 2013, 14:55
Go to the top of the page
+Quote Post
NappyHead
post May 21 2013, 20:03
Post #387





Group: Members
Posts: 110
Joined: 10-August 03
Member No.: 8281



Prior to converting, when I look at a file with MP3Tag I see the Album Artist field "ALBUMARTIST" tag. after conversion field gone. Am I missing something or don't have correct settings?

Thanks

NH
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 21 2013, 21:36
Post #388





Group: Members
Posts: 123
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (NappyHead @ May 21 2013, 21:03) *
Prior to converting, when I look at a file with MP3Tag I see the Album Artist field "ALBUMARTIST" tag. after conversion field gone. Am I missing something or don't have correct settings?

Thanks

NH

MediaInfo can't read that tag, nor "total tracks", "disc" or "total discs" either.
Go to the top of the page
+Quote Post
GoGoris
post May 21 2013, 22:36
Post #389





Group: Members
Posts: 2
Joined: 21-May 13
Member No.: 108251



I have another feature request, it would be nice to see Helix included. Recent tests show that it has potential, sometimes it performs even better than LAME.
Go to the top of the page
+Quote Post
Brazil2
post May 22 2013, 09:16
Post #390





Group: Members
Posts: 146
Joined: 9-May 10
Member No.: 80499



QUOTE (ozok @ May 19 2013, 15:55) *
QUOTE
--0.8.5
-Removed: SoX


May I ask why did you remove SoX ? blink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 22 2013, 10:30
Post #391





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Brazil2 I removed it because most of the encoders now use stdin/stdout directly from FFMpeg (FFMpeg>Encoder). I didn't have time to include SoX into that chain (FFMpeg>SoX>Encoder). But I will give it a try when I have time.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 22 2013, 17:08
Post #392





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



One user has reported a bug. If you check "Enable" under "Filters/Effects" window and do not change filters' values from their defaults ("Samplingrate>orginal", "ChangeVolume>Unchecked", etc), encoding fails. You can uncheck "Enable" if you don't use any of the filters. Using at least one filter (apart from channel) prevents that error.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 22 2013, 18:23
Post #393





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.8.6
-Added: "Volume" filter is now percentage based
-Fixed: "x,yy is not a float" error when TAC started
-Fixed: Encoding failed if effects were actived but not changed from defaults (thx to Glenn Gomes)
-Updated: FFmpeg to latest static build from ffmpeg.zeranoe.com/builds/
Go to the top of the page
+Quote Post
Steve Forte Rio
post May 24 2013, 06:18
Post #394





Group: Members
Posts: 443
Joined: 4-October 08
From: Ukraine
Member No.: 59301



When will you introduce support of cyrillic symbols???
Go to the top of the page
+Quote Post
kurtnoise
post May 24 2013, 11:26
Post #395





Group: Members
Posts: 326
Joined: 26-June 02
From: Aix-en-Provence
Member No.: 2400



QUOTE (o-l-a-v @ May 21 2013, 22:36) *
QUOTE (NappyHead @ May 21 2013, 21:03) *
Prior to converting, when I look at a file with MP3Tag I see the Album Artist field "ALBUMARTIST" tag. after conversion field gone. Am I missing something or don't have correct settings?
NH

MediaInfo can't read that tag, nor "total tracks", "disc" or "total discs" either.

could you post a sample with those tags please ?

I'll patch mediainfo to have this...


--------------------
http://www.unite-video.com/phpbb/viewtopic.php?t=5412 :: An overview of all lossless Audio Formats (in french language ;-)
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post May 24 2013, 15:43
Post #396





Group: Members
Posts: 123
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



Ozok: Seems like TAC can't handle norwegian signs "", "" or "" in file names of directory.
Error is "No such file or directory"

This post has been edited by o-l-a-v: May 24 2013, 15:43
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 24 2013, 15:47
Post #397





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@o-l-a-v @Steve Forte Rio I'm trying to find out if this caused by TAC or one of the backends.

Edit: I think ffmpeg fails at that point. I'll try to use an other build.

Edit2: It's more likely that TAC passes commands wrong. Temp. bat file's encoding is ANSI. I'll try to find a solution.

Edit3: It's most definitely caused by latest changes in TAC. Older versions (I tried 0.8.4) without piping works without a problem.

This post has been edited by ozok: May 24 2013, 16:22
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post May 24 2013, 17:22
Post #398





Group: Members
Posts: 303
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



I made a build that uses old temp. wav file logic instead of stdin/stdout. It should work with non-ansi chars. It will need SoX to be placed under tools folder in a folder named sox, just like old releases. That means SoX filters are back. As usual overwrite old exe.

For installer version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...dioConverter.7z
For portable version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...ter_portable.7z
SoX: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171/sox.7z

Please report any bug you may find.

Edit: Exe's above cannot encode to AIFF. I'll fix this.

This post has been edited by ozok: May 24 2013, 17:27
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 25 2013, 17:29
Post #399





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



QUOTE (ozok @ May 24 2013, 11:22) *
I made a build that uses old temp. wav file logic instead of stdin/stdout. It should work with non-ansi chars. It will need SoX to be placed under tools folder in a folder named sox, just like old releases. That means SoX filters are back. As usual overwrite old exe.

For installer version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...dioConverter.7z
For portable version: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171...ter_portable.7z
SoX: https://dl.dropboxusercontent.com/u/9617171/sox.7z

Please report any bug you may find.

Edit: Exe's above cannot encode to AIFF. I'll fix this.


This version fixed the non-ansi characters in file name issue for me. Thank you. I was not able to use 0.8.6 until this was fixed.

Thank, BTW, for adding the "skip file if it already exists" option I requested.

- Henrik

This post has been edited by henrikk: May 25 2013, 18:12
Go to the top of the page
+Quote Post
henrikk
post May 25 2013, 17:56
Post #400





Group: Members
Posts: 19
Joined: 3-April 13
Member No.: 107505



When encoding using lame, I select algorithm quality 2. The log files say you TA calls "lame" with the "-q 2" setting. When I examine the resulting mp3 file using mediainfo it reports "-q 0" as the setting that was used. I am not saying mediainfo is right, but has anyone else noticed this?

- Henrik


Go to the top of the page
+Quote Post

30 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 2nd August 2014 - 10:30