IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

16 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
foobar2000 DeskBand Controls, Windows deskband (taskbar toolbar) for controlling foobar2000
eldarien
post Feb 11 2010, 10:55
Post #26





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



QUOTE (TomBarlow @ Feb 11 2010, 10:47) *
I have found that explorer crashes if you change the .ini file then remove the toolbar from the taskbar. You have to remove it first then change the .ini. This is on XP.

This is odd, because it reads ini on startup...
QUOTE (TomBarlow @ Feb 11 2010, 10:47) *
Another thing is, it doesn't seem to load the .ini file from foobar's configuration folder, it has to be %appdata%/foobar2000/configuration, whereas my config is stored in Program Files/foobar2000/configuration. (I'm not on portable mode.)

I know smile.gif Storing ini in app folder is not a good thing in Win7. I am going to make separate folder for it in %appdata%, as it is ini only for deskband dll, not foobar plugin dll.
QUOTE (TomBarlow @ Feb 11 2010, 10:47) *
Something I would really like is a stop after current indicator, would that be possible?

I don't understand. Can you explain what is it?

QUOTE (cerAmik)
Note: your readme doesn't say that regsvr32 need a command prompt runned as administrator

It does, actually.

QUOTE ('Keesface')
but would it be possible to put this in an installer instead of having to do it manually

Yes, there will be an installer in next versions.
Go to the top of the page
+Quote Post
TomBarlow
post Feb 11 2010, 16:45
Post #27





Group: Members
Posts: 585
Joined: 30-July 07
Member No.: 45750



QUOTE (eldarien @ Feb 11 2010, 09:55) *
This is odd, because it reads ini on startup...

I thought it was odd too, but it seems to have stopped, probably because I restarted in the mean time.

QUOTE (eldarien @ Feb 11 2010, 09:55) *
I don't understand. Can you explain what is it?

Basically just another button that turns on/off stop after current (for me stop after current is just as important as play/pause and stop), except it has some indication of whether SAC is on or off (same as the play/pause button indicates whether foobar is playing). This thread is kind of related: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=77230

It would be great if you could consider it! smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
DonnieBrasco
post Feb 12 2010, 09:16
Post #28





Group: Members
Posts: 6
Joined: 3-February 10
Member No.: 77815



It does not work...
I put the ini file in the C:\Winprog\Foobar2000\Configuration folder (portable mode) and this is my custom ini file:

Options
;Windows 7, small icons, aero skin
MinWidth=350

TextShow=0
TextTop=7
TextLeft=172
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=7
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=0
SeekbarTop=7
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=100

But the configurations are not loaded, I have always the seekbar and the text.
I deleted the unwanted lines from deskband.ini, is it correct?
Why configurations are not loaded?

This post has been edited by DonnieBrasco: Feb 12 2010, 09:16
Go to the top of the page
+Quote Post
eldarien
post Feb 12 2010, 11:00
Post #29





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



QUOTE (DonnieBrasco @ Feb 12 2010, 10:16) *
It does not work...
I put the ini file in the C:\Winprog\Foobar2000\Configuration folder (portable mode) and this is my custom ini file:

But the configurations are not loaded, I have always the seekbar and the text.
I deleted the unwanted lines from deskband.ini, is it correct?
Why configurations are not loaded?

It is loaded only from %appdata%/foobar2000/configuration
If this folder does not exists (because of portable mode), create it and it will work.
On win 7 it's here: c:\Users\%UserName%\AppData\Roaming\foobar2000\configuration\

You can run this command in command line to see exact location: echo %appdata%

This post has been edited by eldarien: Feb 12 2010, 11:02
Go to the top of the page
+Quote Post
DonnieBrasco
post Feb 12 2010, 11:17
Post #30





Group: Members
Posts: 6
Joined: 3-February 10
Member No.: 77815



Already done, but it does not work...
I created the folder c:\Users\%UserName%\AppData\Roaming\foobar2000\configuration\ and putted the ini file in it, but it looks always full-configurated.
Before the changes I closed Foobar and the Foobar DeskBand Controls and than I restart, but with no changes.
Am I still doing something wrong?
This is my ini file:

CODE

[Options-]
;Windows 7, big icons, aero or aero basic skin
MinWidth=300

TextShow=1
TextTop=2
TextLeft=2
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=17
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=1
SeekbarTop=17
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=230

Options-
;Windows 7, small icons, aero skin
MinWidth=350

TextShow=0
TextTop=7
TextLeft=172
TextShowStatus=0
TextShowTitle=0
TextShowTime=0

ButtonsShow=1
ButtonsTop=7
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=0
SeekbarTop=7
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=50

[Options-]
;Windows 7, small icons, classic skin / Windows XP, classic skin
MinWidth=350

TextShow=1
TextTop=2
TextLeft=172
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=2
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=1
SeekbarTop=2
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=100

[Options-]
;Windows 7, big icons, aero skin, horizontal taskbar
MinWidth=70

TextShow=1
TextTop=35
TextLeft=5
TextShowStatus=0
TextShowTitle=0
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=2
ButtonsLeft=2

SeekbarShow=1
SeekbarTop=17
SeekbarLeft=0
SeekbarWidth=70


This post has been edited by Yirkha: Feb 15 2010, 14:47
Reason for edit: Added codebox.
Go to the top of the page
+Quote Post
Andreasvb
post Feb 12 2010, 11:20
Post #31





Group: Members
Posts: 1338
Joined: 6-March 04
From: Sweden
Member No.: 12509



It should be loaded from the foobar2000's configuration folder, if it's in portable mode then it should not use %appdata% at all.
There's a reason why it's called portable.

And thank you for thinking of us x64 users, hope you'll compile it soon. smile.gif


--------------------
Windows 8.1u1 Pro x64 Media Center // foobar2000 1.3.3
Go to the top of the page
+Quote Post
TomBarlow
post Feb 12 2010, 11:26
Post #32





Group: Members
Posts: 585
Joined: 30-July 07
Member No.: 45750



It should be [Options] instead of [Options-] or Options-

Also it kind of makes sense to not include it in portable mode because you need to register that .dll.
Go to the top of the page
+Quote Post
DonnieBrasco
post Feb 12 2010, 11:57
Post #33





Group: Members
Posts: 6
Joined: 3-February 10
Member No.: 77815



Thanks, but [Options], [Options-] or Options- is the same, it does not work.
Can you post your ini file?

LAST EDIT, ok now it works fine, sorry for spamming!

This post has been edited by DonnieBrasco: Feb 12 2010, 12:02
Go to the top of the page
+Quote Post
Pickaxe
post Feb 13 2010, 16:49
Post #34





Group: Members
Posts: 41
Joined: 9-January 10
Member No.: 76876



Okay this new update is much better. I am enjoying it a lot - no more hotkeys, alt+tabbing etc. to control the music.

Functionality is fine at the moment, other than that bug that causes Explorer to crash when removing the toolbar from the taskbar (I even got it once by removing the toolbar without changing the ini) so I'd say if you were to make another version I'd love to see even more customization:

- Removing specific playback buttons and changing their relative location to each other (so for example a user could have REW, Play/Pause, FF at that order and without the Stop button.), possibly adding more buttons (random? not that I have a use for these, just tossing ideas around)
- Custom images for playback buttons, seekbar. Custom font for the song text.
- Option to align song text to the right instead of left, that way long song titles continue to the left instead of right (I doubt this is possible though, due to the way toolbars are implemented in Windows).
- Custom formatting of TextShowTitle (%Artist%, %Album% et cetera, also gets rid of the need for switches like TextShowTime)

btw, some extreme nitpicking: the fourth option in the ini should should be 'vertical'.

Errm, I apologize for triple posting (I really hate forums that disable editing after a certain time period!) but just had another idea - making the song title a seperate toolbar. That way it doesn't cut off to the right on Small Icons taskbars. (I would appreciate if someone can merge my posts.)

This post has been edited by Yirkha: Feb 15 2010, 14:48
Reason for edit: Merged 3 posts.
Go to the top of the page
+Quote Post
abernauer
post Feb 17 2010, 06:47
Post #35





Group: Members
Posts: 20
Joined: 14-February 10
Member No.: 78152



Looking forward to using this - it looks great.

I am having a problem with the installation though. When I run regsvr32 /u Foobar2000DeskbandControls.dll from the command prompt as administrator, I get an error message that says:

The module Foobar2000DeskbandControls.dll was loaded but the call to DllUnregisterServer failed with error code 0x80040201

I couldn't find much information about this error online. Any help would be much appreciated!

Thanks in advance!



Go to the top of the page
+Quote Post
eldarien
post Feb 17 2010, 07:45
Post #36





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



QUOTE (abernauer @ Feb 17 2010, 07:47) *
When I run regsvr32 /u Foobar2000DeskbandControls.dll from the command prompt as administrator, I get an error message that says:

The module Foobar2000DeskbandControls.dll was loaded but the call to DllUnregisterServer failed with error code 0x80040201

"/u" option is for UNinstalling. To install, run regsvr32 Foobar2000DeskbandControls.dll
(without "/u").
Go to the top of the page
+Quote Post
Fractal_Mortalit...
post Feb 17 2010, 19:01
Post #37





Group: Members
Posts: 374
Joined: 20-June 05
Member No.: 22863



Anyway to currently remap the controls? I prefer the "back" and "forward/random" commands as opposed to "previous" and "next" (makes going through large playlists with a random order nice!).

If not, this would definitely be a request.

Cool plugin though... It's nice to have sizeable buttons in a the tray now happy.gif


--------------------
http://www.last.fm/user/magnumforce2006
Go to the top of the page
+Quote Post
Keesface
post Feb 18 2010, 01:06
Post #38





Group: Members
Posts: 96
Joined: 23-November 09
From: The Netherlands
Member No.: 75220



I can't get my settings changed at all... i use a very small taskbar Here's my ini file:

CODE
[Options-]
;Windows 7, big icons, aero or aero basic skin
MinWidth=300

TextShow=1
TextTop=2
TextLeft=2
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=17
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=1
SeekbarTop=17
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=230

[Options]
;Windows 7, small icons, aero skin
MinWidth=350

TextShow=1
TextTop=7
TextLeft=172
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=7
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=1
SeekbarTop=7
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=100

[Options-]
;Windows 7, small icons, classic skin / Windows XP, classic skin
MinWidth=350

TextShow=1
TextTop=2
TextLeft=172
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=2
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=1
SeekbarTop=2
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=100

[Options-]
;Windows 7, big icons, aero skin, horizontal taskbar
MinWidth=70

TextShow=1
TextTop=35
TextLeft=5
TextShowStatus=0
TextShowTitle=0
TextShowTime=1

ButtonsShow=1
ButtonsTop=2
ButtonsLeft=2

SeekbarShow=1
SeekbarTop=17
SeekbarLeft=0
SeekbarWidth=70


Oh and mine crashes too when i change the ini before removing it.
Go to the top of the page
+Quote Post
eldarien
post Feb 18 2010, 07:42
Post #39





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



QUOTE (Keesface @ Feb 18 2010, 02:06) *
I can't get my settings changed at all...

At what path is your ini file located? What windows version do you have?
You are trying to change settings under "[Options]" section, not "[Options-]", right?
You can remove all "[Options-]" sections and their settings for clarity.

This post has been edited by eldarien: Feb 18 2010, 07:42
Go to the top of the page
+Quote Post
abernauer
post Feb 18 2010, 07:52
Post #40





Group: Members
Posts: 20
Joined: 14-February 10
Member No.: 78152



QUOTE (eldarien @ Feb 16 2010, 22:45) *
QUOTE (abernauer @ Feb 17 2010, 07:47) *
When I run regsvr32 /u Foobar2000DeskbandControls.dll from the command prompt as administrator, I get an error message that says:

The module Foobar2000DeskbandControls.dll was loaded but the call to DllUnregisterServer failed with error code 0x80040201

"/u" option is for UNinstalling. To install, run regsvr32 Foobar2000DeskbandControls.dll
(without "/u").


Thanks eldarian. My bad - I can't believe I was reading that wrong. You can probably tell I am new to this whole thing. smile.gif

Installed fine now and looks fantastic. Looking forward to future updates. Thanks again!
Go to the top of the page
+Quote Post
Keesface
post Feb 18 2010, 13:02
Post #41





Group: Members
Posts: 96
Joined: 23-November 09
From: The Netherlands
Member No.: 75220



QUOTE (eldarien @ Feb 18 2010, 07:42) *
QUOTE (Keesface @ Feb 18 2010, 02:06) *
I can't get my settings changed at all...

At what path is your ini file located? What windows version do you have?
You are trying to change settings under "[Options]" section, not "[Options-]", right?
You can remove all "[Options-]" sections and their settings for clarity.

Yes I am. The thing is, the settings don't even seem to change when I select a whole different [options] section. I have tried removing all other sections as well but didn't work. I'm on windows vista x86. The ini is located in foobar/configuration (all my settings are located in the application install folder).
Go to the top of the page
+Quote Post
eldarien
post Feb 18 2010, 15:26
Post #42





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



QUOTE (Keesface @ Feb 18 2010, 14:02) *
The ini is located in foobar/configuration (all my settings are located in the application install folder).

Well, this is your error. Move ini to %appdata%/foobar2000/configuration (if this folder doesn't exists -- create it), and it will work.
Go to the top of the page
+Quote Post
Keesface
post Feb 18 2010, 15:48
Post #43





Group: Members
Posts: 96
Joined: 23-November 09
From: The Netherlands
Member No.: 75220



QUOTE (eldarien @ Feb 18 2010, 15:26) *
QUOTE (Keesface @ Feb 18 2010, 14:02) *
The ini is located in foobar/configuration (all my settings are located in the application install folder).

Well, this is your error. Move ini to %appdata%/foobar2000/configuration (if this folder doesn't exists -- create it), and it will work.

It does work now, but i think it's kind of weird it works this way. The folder did not exist because in foobar preferences i set it to application install folder, so all the config files should be located there (all the other files are).

Thanks anyway, but I think it should be in the same location as all the other config files.
Go to the top of the page
+Quote Post
DonnieBrasco
post Feb 24 2010, 16:29
Post #44





Group: Members
Posts: 6
Joined: 3-February 10
Member No.: 77815



What do you think about a different color for the active button?
For example all the buttons grey and when I press play the button become white...
In this case the status messages are not necessary.
It is only one of my ideas.
Donnie.

This post has been edited by DonnieBrasco: Feb 24 2010, 16:30
Go to the top of the page
+Quote Post
Audionut
post Mar 7 2010, 04:15
Post #45





Group: Members
Posts: 14
Joined: 24-July 04
Member No.: 15724



Any eta and a 64bit compatible version?
Go to the top of the page
+Quote Post
servimo
post Mar 7 2010, 19:38
Post #46





Group: Members
Posts: 146
Joined: 8-April 07
Member No.: 42330



This is my Deskband.ini file, it is on "%appdata%/foobar2000/configuration", using Windows XP. I don't want to show the buttons and the seekbar, but is not working. What could be wrong? I disabled the taskbar control, closed foobar2000, then open foobar2000 and enable again the deskbar, but still keeps showing the buttons and the seekbar.

CODE
[Options-]
Windows 7, small icons, classic skin / Windows XP, classic skin
MinWidth=350

TextShow=1
TextTop=2
TextLeft=172
TextShowStatus=1
TextShowTitle=1
TextShowTime=1

ButtonsShow=0
ButtonsTop=2
ButtonsLeft=0

SeekbarShow=0
SeekbarTop=2
SeekbarLeft=70
SeekbarWidth=100

Another thing: where to edit the text to show? The colors and the font?
The size of the Deskband? I think is too big.

* Ok, I did something wrong: what I have to remove is the "-" from [Options-], not the ";" from the next line, but now explorer crash and I have to exit it and when I try to enable the deskbar explorer crash again and again.
** I restart the computer and everything is working fine now, no more crashes, I can disable, edit the ini file, and enable it again.

This post has been edited by servimo: Mar 7 2010, 20:14
Go to the top of the page
+Quote Post
adam777
post Mar 9 2010, 13:42
Post #47





Group: Members
Posts: 57
Joined: 28-September 05
Member No.: 24773



QUOTE (Audionut @ Mar 6 2010, 22:15) *
Any eta and a 64bit compatible version?


I second this question, it's probably the main reason I check the forum this days rolleyes.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
goldenfingaz
post Mar 9 2010, 21:35
Post #48





Group: Members
Posts: 19
Joined: 8-September 06
Member No.: 34952



QUOTE (adam777 @ Mar 9 2010, 07:42) *
QUOTE (Audionut @ Mar 6 2010, 22:15) *
Any eta and a 64bit compatible version?


I second this question, it's probably the main reason I check the forum this days rolleyes.gif

Me too, that would be great, i was looking for something like this. cool.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
shevchenic
post Mar 10 2010, 19:19
Post #49





Group: Members
Posts: 15
Joined: 10-December 04
Member No.: 18603



Seems a very nice component~ But i am running on 64 bit Windows 7.

when we can have 64 bit version? lalala.gif I cannot wait anymore~~~


--------------------
[COLOR=orange].:: Evchenic.S+udio ::.
Go to the top of the page
+Quote Post
eldarien
post Mar 10 2010, 21:40
Post #50





Group: Developer
Posts: 102
Joined: 27-January 10
From: Ukraine
Member No.: 77603



Hey guys! Here is x64 version (link is the same as before). Sorry that it take so long.. Really had no free time last month. But now it seems that my rush is over and I will be able to work on this plugin. So, stay tuned smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

16 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd October 2014 - 16:40