IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Force "Normally start"
D3smo
post Oct 19 2010, 14:53
Post #1





Group: Members
Posts: 7
Joined: 26-March 07
From: Paris FRANCE
Member No.: 41890



Hi,

Sometimes my foobar (wich start at PC starts), shows a windows that said "Foobar did not terminate normally, do you want start in safe mode or normal mode".
When i choose normal mode, it's always work fine, so i want to force foobar to start in normall mode all time, maybe using argument in launching parameters, but i don't know how to do any help ?
My main issu is not having this window on startup and just foobar starting in normal mode.
Thanks for help
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Oct 19 2010, 15:11
Post #2





Group: Members
Posts: 2356
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



I am not sure that is possible. Someone else may have more knowledge.

That said, it is my experience that Foobar never gets in this state on it's own. It is most likely caused by a component that hangs a touch when windows goes through it's shut down routine. I continue to use such a component so I will occasionally get this same situation. One way to avoid the problem is to close out foobar before shutting down Windows. Not a full solution for you...but I thought I would mention it as it does seem to eliminate the startup error dialog.

terry

This post has been edited by tpijag: Oct 19 2010, 15:12
Go to the top of the page
+Quote Post
Robertina
post Oct 20 2010, 04:12
Post #3





Group: Banned
Posts: 1310
Joined: 4-January 09
Member No.: 65169



If foobar2000 is unable to delete the file "running" (no extension) during its exit process it thinks that it has been abnormally ended if it discovers that file when it is launched the next time and it will present to you the error message you cited.

It is possible theoretically to delete that file e.g. on each Windows (re)start but this would impede the intended purpose of that file.


--------------------
This is HA. Not the Jerry Springer Show.
Go to the top of the page
+Quote Post
shakey_snake
post Oct 20 2010, 04:58
Post #4





Group: FB2K Moderator
Posts: 4322
Joined: 1-November 06
From: Cincinnati
Member No.: 37036



Perhaps you should follow the instructions of this forum's Sticky thread to see if you have any problematic components.


--------------------
elevatorladylevitateme
Go to the top of the page
+Quote Post
D3smo
post Oct 20 2010, 13:00
Post #5





Group: Members
Posts: 7
Joined: 26-March 07
From: Paris FRANCE
Member No.: 41890



QUOTE (shakey_snake @ Oct 20 2010, 05:58) *
Perhaps you should follow the instructions of this forum's Sticky thread to see if you have any problematic components.


Could you give me the link
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Oct 20 2010, 13:21
Post #6





Group: Members
Posts: 2356
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Threads that are persistent [sticky or pinned] are always at the beginning of a forum.

Pretty standard across all forum software. Just scroll up and click the forum title.

terry
Go to the top of the page
+Quote Post
D3smo
post Oct 21 2010, 14:43
Post #7





Group: Members
Posts: 7
Joined: 26-March 07
From: Paris FRANCE
Member No.: 41890





Here is the list of my components, is there one with known trouble when crashes ?
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Oct 21 2010, 14:51
Post #8





Group: Members
Posts: 2356
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Help>Online Troubleshooter

Go to the top of the page
+Quote Post
D3smo
post Oct 8 2012, 12:49
Post #9





Group: Members
Posts: 7
Joined: 26-March 07
From: Paris FRANCE
Member No.: 41890



Two year after submitting the issue i finally find a way to solve it

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....showtopic=84950
Go to the top of the page
+Quote Post
tpijag
post Oct 8 2012, 14:00
Post #10





Group: Members
Posts: 2356
Joined: 19-May 08
Member No.: 53637



Do you have a point or are just letting everyone know about the value of search? wink.gif This 'fix' came within a couple of weeks, not 2 years.

This post has been edited by tpijag: Oct 8 2012, 14:01
Go to the top of the page
+Quote Post
NEMO7538
post Oct 8 2012, 16:18
Post #11





Group: Developer
Posts: 820
Joined: 28-November 03
Member No.: 10088



QUOTE (D3smo @ Oct 21 2010, 15:43) *
Here is the list of my components, is there one with known trouble when crashes ?

foo_uie_quicksearch is outdated (two years old), use foo_quicksearch instead.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th December 2014 - 17:55