IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

31 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
TAudioConverter, Multithreaded Audio Converter and Extractor
ozok
post Feb 14 2013, 00:30
Post #226





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



What sort of error do you get? Please send Encoder1 log. Also a small sample of your file -if you can split it- would be nice.
Go to the top of the page
+Quote Post
Daffy
post Feb 14 2013, 07:26
Post #227





Group: Members
Posts: 189
Joined: 30-September 01
From: North Carolina
Member No.: 114



"TAudioConverter" is showing up again in the Comment tag (on my FLAC to QAAC encodes). Thought it was agreed to leave that out.

BTW, been using/testing this tool and I like it. Thank you.

This post has been edited by Daffy: Feb 14 2013, 07:27
Go to the top of the page
+Quote Post
kokuyo
post Feb 14 2013, 09:40
Post #228





Group: Members
Posts: 13
Joined: 15-December 11
Member No.: 95812



QUOTE (o-l-a-v @ Feb 14 2013, 07:47) *
QUOTE (ozok @ Feb 13 2013, 22:59) *
QUOTE (o-l-a-v @ Feb 13 2013, 23:18) *
Could it be possible to add support for DTS?

Actually TAC supports convertion from DTS for a while now. But FFMpeg can only decode core DTS from DTS-HD files (MA or HR). AFAIK there are no free programs that can decode these files themselves. I honestly do not know much about these files, I don't have much samples.

If you have m2ts files, you can try to open them with TAC.

Edit: Yes these words are in Turkish.

I had MKV with DTS 5.1 inside. Opened, but won't extract or encode to anything :/
Used DTS add for Foobar, that worked flawlessly: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts

A DTS Coherent Acoustics encoder is below.
https://gitorious.org/dtsenc
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 15 2013, 16:45
Post #229





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Daffy, I removed "Unkown"s from tags but I seem to forget it.
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 15 2013, 18:28
Post #230





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (ozok @ Feb 15 2013, 16:45) *
Daffy, I removed "Unkown"s from tags but I seem to forget it.

Make it fill it with "" (Nothing) or something?

if (field is empty)
{field="";}

This post has been edited by o-l-a-v: Feb 15 2013, 18:29
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 17 2013, 18:29
Post #231





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.7.9
-Added: Categories for codecs (lossless, lossy etc) (thx to eahm and o-l-a-v)
-Added: Support for DTS file extension
-Added: Categories for settings
-Fixed: Bitrate for AC3 (FFMpeg) was too low


Daffy, it is not in the change log, but i removed "TAudioConverter" from comments.
Go to the top of the page
+Quote Post
Daffy
post Feb 17 2013, 22:08
Post #232





Group: Members
Posts: 189
Joined: 30-September 01
From: North Carolina
Member No.: 114



QUOTE (ozok @ Feb 17 2013, 13:29) *
Update:
QUOTE
--0.7.9
-Added: Categories for codecs (lossless, lossy etc) (thx to eahm and o-l-a-v)
-Added: Support for DTS file extension
-Added: Categories for settings
-Fixed: Bitrate for AC3 (FFMpeg) was too low


Daffy, it is not in the change log, but i removed "TAudioConverter" from comments.


Thanks. Have you given this any more thought from a few posts back? I agree with javmaclean that the duplication of target folder structures is redundant and/or broken.

QUOTE (javmaclean @ Feb 10 2013, 13:57) *
BTW it would be nice to have just the target folder structure stored and not all the tree above it.
An example:
The source files are in directory "source" under:
C:\myfles\xx\yy\source
The target directory is:
C:\target
Your current behaviour when specifying "Create folder structure in output" is to put the files in:
C:\target\myfles\xx\yy\source
Why not just put them in:
C:\target\source

This would be a lot cleaner.
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 19 2013, 15:58
Post #233





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



Could you add the ability to embed album art if it's located in the same folder as the original file?
I have all my flacs sorted into artists and albums. In every album folder I got the album art stored as "Folder.jpg". Would be cool if it was possible to embed these into the converted files.
Also if original file already has album art embedded, the possibility to copy artwork over to the converted one.
Go to the top of the page
+Quote Post
cyberdux
post Feb 20 2013, 01:56
Post #234





Group: Members
Posts: 65
Joined: 12-February 06
Member No.: 27723



QUOTE (o-l-a-v @ Feb 20 2013, 00:58) *
Could you add the ability to embed album art if it's located in the same folder as the original file?
I have all my flacs sorted into artists and albums. In every album folder I got the album art stored as "Folder.jpg". Would be cool if it was possible to embed these into the converted files.
Also if original file already has album art embedded, the possibility to copy artwork over to the converted one.


Yes, that would be lovely!
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 20 2013, 12:32
Post #235





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



I'm rather busy these days but embeding artwork and single output folder creation are my first priorities.
Go to the top of the page
+Quote Post
jkauff
post Feb 20 2013, 21:41
Post #236





Group: Members (Donating)
Posts: 166
Joined: 1-October 01
From: Doylestown, PA
Member No.: 145



QUOTE (ozok @ Feb 20 2013, 06:32) *
I'm rather busy these days but embeding artwork and single output folder creation are my first priorities.

How are the donations coming? Obviously, you've still got your day job. smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 20 2013, 23:26
Post #237





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@jkauff I'm grateful for donations. I'd said that I'd be busy after february and that is the reason updates are not coming as often as before. But most probably I'll release a new version in a few days.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 22 2013, 17:45
Post #238





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.8.0
-Added: Embedding artwork for some encoders (both external and embedded artworks)
-Added: Logs will be kept on the disk instead of memory
-Added: NeroAAC tools now must be placed in program folder
-Added: FFMpeg will be used instead of FAAC (thx to eahm)
-Added: Default encoder is now Lame instead of FAAC (thx to eahm)
-Added: Codecs are now listed with pattern "CodecName (Encoder)" (thx to eahm)
-Added: Option to make TAC create only one parent folder in output (thx to javmaclean and eahm)
-Added: "M4R" extension for AAC encoders (thx to eahm)
-Added: A few minor GUI changes
-Fixed: A few minor GUI problems
-Removed: FAAC
-updated: Alphacontrols to 8.19


This post has been edited by ozok: Feb 22 2013, 17:50
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Feb 22 2013, 18:03
Post #239





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Awesome, great improvements thank you!

This post has been edited by eahm: Feb 22 2013, 18:12
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 22 2013, 18:21
Post #240





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



Sweet update ozok!
What about adding support for mp3packer?
Your GUI for that tool would be sweet.
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 22 2013, 22:32
Post #241





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (o-l-a-v @ Feb 22 2013, 18:21) *
Sweet update ozok!
What about adding support for mp3packer?
Your GUI for that tool would be sweet.

Found some bugs:
- When skinning is disabled: When extracting audio, the encoding variables/controlles is not greyed out like with skinning enabled.
- Could not extract 5.1 DTS from mkv. Later, after demuxing with TSmuxer, TAudio manages to convert it. Tried with different mkv's containing different .dts with different bitstreams. This was supported in previous version.
Encoder 1
CODE

...
ffmpeg version N-49610-gc2dd5a1 Copyright 2000-2013 the FFmpeg developers
built on Feb 5 2013 13:20:59 with gcc 4.7.2 (GCC)
configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads --enable-avisynth
--enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gnutls
--enable-libass --enable-libbluray --enable-libcaca --enable-libfreetype --enable-libgsm
--enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb
--enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsoxr
--enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame
--enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx
--enable-libx264 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-zlib
libavutil 52. 17.101 / 52. 17.101
libavcodec 54. 91.100 / 54. 91.100
libavformat 54. 61.104 / 54. 61.104
libavdevice 54. 3.103 / 54. 3.103
libavfilter 3. 35.101 / 3. 35.101
libswscale 2. 2.100 / 2. 2.100
libswresample 0. 17.102 / 0. 17.102
libpostproc 52. 2.100 / 52. 2.100
....
Stream #0:1(nor): Audio: dts (DTS), 48000 Hz, 5.1(side), fltp, 1536 kb/s (default)
Stream #0:2(eng): Subtitle: subrip
Stream #0:3(nor): Subtitle: dvd_subtitle
Stream #0:4(nor): Subtitle: dvd_subtitle
Stream #0:5(nor): Subtitle: dvd_subtitle
[NULL @ 0441a940] Unable to find a suitable output format


+ Could you add ability for mp4 audio files to get a m4r extension? It's used for apple ringetones.

This post has been edited by o-l-a-v: Feb 22 2013, 23:23
Go to the top of the page
+Quote Post
Daffy
post Feb 23 2013, 08:10
Post #242





Group: Members
Posts: 189
Joined: 30-September 01
From: North Carolina
Member No.: 114



Re: Version 0.8.0 Build 1191

- There's a typo in the "embed artwork to output file" drop down. "Artwork" is spelled "arwork".
- When this embed artwork setting is selected, conversion of FLAC to QAAC fails (i.e. no output files are created).
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Feb 23 2013, 08:33
Post #243





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



QUOTE (o-l-a-v @ Feb 22 2013, 14:32) *
+ Could you add ability for mp4 audio files to get a m4r extension? It's used for apple ringetones.

-Added: "M4R" extension for AAC encoders (thx to eahm) from http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=825110

This post has been edited by eahm: Feb 23 2013, 08:34
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 23 2013, 12:48
Post #244





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (eahm @ Feb 23 2013, 08:33) *
QUOTE (o-l-a-v @ Feb 22 2013, 14:32) *
+ Could you add ability for mp4 audio files to get a m4r extension? It's used for apple ringetones.

-Added: "M4R" extension for AAC encoders (thx to eahm) from http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....st&p=825110

Oops. Sorry, was up too late last evening.
Great Ozok!
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 23 2013, 14:57
Post #245





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



@Daffy
-Thanks, corrected the typo.
-Also fixed that one.

@o-l-a-v, can you send me the mediainfo output of that mkv(dts) file?

Edit: Here is a link to new TAudioConverter.exe if you want a quick solution. Replace it with your own TAudioConverter.exe. Note that this is for installed version not portable.

Here is portable if you guys want to try it. https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter_portable.7z

This post has been edited by ozok: Feb 23 2013, 15:34
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 23 2013, 19:21
Post #246





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (ozok @ Feb 23 2013, 14:57) *
@Daffy
-Thanks, corrected the typo.
-Also fixed that one.

@o-l-a-v, can you send me the mediainfo output of that mkv(dts) file?

Edit: Here is a link to new TAudioConverter.exe if you want a quick solution. Replace it with your own TAudioConverter.exe. Note that this is for installed version not portable.

Here is portable if you guys want to try it. https://dl.dropbox.com/u/9617171/TAudioConverter_portable.7z


It happens to every dts from mkv. I'll send you a 30s sample on PM
+ "Encoding mode" is still not greyed out when extracting audio and skinning is disabled.
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 23 2013, 20:53
Post #247





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



I'm looking into the sample you sent o-l-a-v.

Controls are disabled if you select "Extract Audio". http://i.imgur.com/Qw0hZxq.png Or do you mean something else?

Edit: @o-l-a-v, I fixed the problem. You can download TAudioConverter.exe from the links in the previous post.

This post has been edited by ozok: Feb 23 2013, 20:58
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Feb 23 2013, 21:17
Post #248





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



QUOTE (ozok @ Feb 23 2013, 20:53) *
I'm looking into the sample you sent o-l-a-v.

Controls are disabled if you select "Extract Audio". http://i.imgur.com/Qw0hZxq.png Or do you mean something else?

Edit: @o-l-a-v, I fixed the problem. You can download TAudioConverter.exe from the links in the previous post.

The gui-thing is just a small little thing, nothing major.
But you can see on the picture that where it says "CBR" and "2" is not grayed out like the rest.
Hm, maybe, when i think about it. Can't everything that has do do with encoding just be removed when "extraction audio" is choosen? No meaning in showing those when extracting audio anyways
http://i193.photobucket.com/albums/z96/_Ol...ait/Extract.png

One more thing that could be usefull: Trimming when converting a file. When creating ringtones for example, when converting it could be an option to set start and end time on the final file.

I'll test the fix later, great work!

This post has been edited by db1989: Feb 24 2013, 00:21
Reason for edit: accidental “minor” → “major” by request
Go to the top of the page
+Quote Post
ozok
post Feb 25 2013, 00:25
Post #249





Group: Members
Posts: 309
Joined: 9-December 12
From: Eskişehir
Member No.: 105075



Update:
QUOTE
--0.8.1
-Added: Clearing a log will remove it from disk
-Added: Commands for each encoder will be added to that encoder's log
-Fixed: DTS streams couldn't be extracted (thx to o-l-a-v)
-Fixed: Output folders with invalid chars couldn't be created (thx to Brazil2)
-Fixed: Wrong artwork command was passed to QAAC (thx to Daffy)
-Fixed: A few minor GUI problems
-Updated: MediaInfo to 0.7.62


Edit: I uploaded portable version in both rar 7z formats.

This post has been edited by ozok: Feb 25 2013, 00:27
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Feb 25 2013, 01:15
Post #250





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Thanks for the update.

Let's switch from PM to here, I want to see what other people think about what I suggest.

1) Codecs sort alphabetically.

2) "REFALAC (ALAC)" should be "ALAC (refalac)".

3) You should say that to use QAAC libraries from iTunes/iTunes64/QuickTime must be copied in the same qaac.exe folder. Easily usable as portable with "makeportable" from https://sites.google.com/site/qaacpage/cabinet.

4) Same as 3) for fhgaacenc.

5) "Lame" is "LAME".

6) I am going to push this again: AAC (qaac) TVBR as default encoder. I strongly believe MP3 is old and should die, changing the default won't change much but people will start to understand they should use something newer like AAC since everyone is switching the default codec on every encoding software.

7) And I am going to push this one again as well: take off .7z and .rar and switch completely to .zip. Every OS supports it by default.

This post has been edited by eahm: Feb 25 2013, 01:16
Go to the top of the page
+Quote Post

31 Pages V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th December 2014 - 03:54