IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_utils, plugin discussion
foosion
post Feb 3 2004, 13:53
Post #1





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



Utilities (foo_utils)
Provides various general commands.
  • multi-level, per playlist undo and redo
  • copy and paste for playlist items
  • command search
  • extended playlist editing
  • play arbitrary track from context menu
  • send tracks to a playlist chosen from the context menu (no extra dialog involved)

The latest version for foobar2000 0.9x is available from my components page. Versions for foobar2000 0.8.3 and older are no longer available.

This post has been edited by foosion: Nov 5 2006, 20:53


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jun 14 2004, 13:57
Post #2





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_utils 0.3.5
  • fixed metadb_handle leak when no saved playlists exist
foo_utils 0.3.4
  • "Highlight in playlist" now works for multiple items
foo_utils 0.3.3
  • the following contex menu commands are no longer shown on the context menu of the playlist:
    "Edit/Insert into playlist",
    "Edit/Add to playlist",
    "Edit/Send to playlist",
    "Edit/Remove from playlist"


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jun 14 2004, 17:04
Post #3





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_utils 0.3.6
  • fixed crash when closing fb2k after copying files to the clipboard


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jun 15 2004, 11:06
Post #4





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_utils 0.3.7
  • fixed metadb_handle leak when pasting files that were copied to the clipboard by the same fb2k instance


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
bluenet
post Jun 21 2004, 03:32
Post #5





Group: Members
Posts: 86
Joined: 21-October 03
Member No.: 9406



Thanks foosion make this good plugins,this is usefull is music manager.
I try to recomplie it but got a lots of errors.

--------------------Configuration: foo_utils - Win32 Release--------------------
Linking...
searchcmd.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "private: static class service_factory_base * service_factory_base::list" (?list@service_factory_base@@0PAV1@A)
commands.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "private: static class service_factory_base * service_factory_base::list" (?list@service_factory_base@@0PAV1@A)
../Release/foo_utils.dll : fatal error LNK1120: 46 unresolved externals
Error executing link.exe.

foo_utils.dll - 81 error(s), 0 warning(s)
What's wrong? @_@

This post has been edited by bluenet: Jun 22 2004, 03:42
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jun 21 2004, 15:08
Post #6





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (bluenet @ Jun 21 2004, 03:32 AM)
Thanks foosion make this good plugins,this is usefull is music manager.
I try to recomplie it but got a lots of errors.

--------------------Configuration: foo_utils - Win32 Release--------------------
Linking...
searchcmd.obj : error LNK2001: unresolved external symbol "private: static class service_factory_base * service_factory_base::list" (?list@service_factory_base@@0PAV1@A)
...
../Release/foo_utils.dll : fatal error LNK1120: 46 unresolved externals
Error executing link.exe.

foo_utils.dll - 81 error(s), 0 warning(s)
What's wrong? @_@

You have to set up dependencies: In Visual Studio 6, go to 'Project/Dependencies', select foo_utils from the dropdown box and check foobar2000_component_client, foobar2000_sdk, foobar2000_sdk_helpers and foosion_helpers. I hope the version of the foosion_helpers library on my web page will suffice; if not, I will update it when I find the time.

And please remove the huge error log from your post; it is a bit annoying to have to skip over all that.

This post has been edited by foosion: Jun 21 2004, 15:09


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Oct 28 2004, 01:49
Post #7





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_utils 0.4.0
  • added commands to directly send tracks to an existing playlist
Please note that you have to enable those commands first in the preferences ("Components/Playlist tools"). The difference between "enabled (show new)" and "enable (hide new)" is that with the former entries for new playlists will automatically be added to the context menu. The generated command names are rather inconvenient, but that's about the best thing that can be done with the current version of foobar2000. At least the commands will be properly sorted when displayed (unless you rearrange them manually). Note that you can pick one of several formats used to display those commands when viewed in the actual context menu.

Link:
foo_utils-0.4.0.zip


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
spase
post Nov 8 2004, 07:32
Post #8





Group: Members
Posts: 773
Joined: 23-October 01
From: USA
Member No.: 340



it seems like if you move the context menu items around for the adding and sending to playlists, they disappear completely. is there a way to get them back without removing the plugin restaring foobar, closing foobar, reinstalling plugin, and starting foobar one more time?


--------------------
http://www.last.fm/user/spase

-spase-
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Nov 8 2004, 10:35
Post #9





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (spase @ Nov 8 2004, 08:32 AM)
it seems like if you move the context menu items around for the adding and sending to playlists, they disappear completely.  is there a way to get them back without removing the plugin restaring foobar, closing foobar, reinstalling plugin, and starting foobar one more time?
*
Could you please tell me, what exactly causes these entries to vanish, as I have not been able to reproduce it so far. Anyway, moving these commands might not be a good idea, unless the number of playlists stays the same. The current foobar2000 API does not allow to insert a dynamically generated submenu in an elegant way.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
spase
post Nov 10 2004, 19:53
Post #10





Group: Members
Posts: 773
Joined: 23-October 01
From: USA
Member No.: 340



QUOTE (foosion @ Nov 8 2004, 04:35 AM)
QUOTE (spase @ Nov 8 2004, 08:32 AM)
it seems like if you move the context menu items around for the adding and sending to playlists, they disappear completely.  is there a way to get them back without removing the plugin restaring foobar, closing foobar, reinstalling plugin, and starting foobar one more time?
*
Could you please tell me, what exactly causes these entries to vanish, as I have not been able to reproduce it so far. Anyway, moving these commands might not be a good idea, unless the number of playlists stays the same. The current foobar2000 API does not allow to insert a dynamically generated submenu in an elegant way.
*

i am not 100% sure, but now i dont get the commands at all, unless i manually add them to the context menu, which is kinda useless to go through all that trouble each time a new playlist is added

This post has been edited by spase: Nov 10 2004, 19:54


--------------------
http://www.last.fm/user/spase

-spase-
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Nov 10 2004, 20:45
Post #11





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (spase @ Nov 10 2004, 08:53 PM)
i am not 100% sure, but now i dont get the commands at all, unless i manually add them to the context menu, which is kinda useless to go through all that trouble each time a new playlist is added
*

Do you use "enabled (hide new)" or "enabled (show new)"?


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
kjoonlee
post Nov 6 2005, 08:32
Post #12





Group: Members
Posts: 2526
Joined: 25-July 02
From: South Korea
Member No.: 2782



In foo_utils for foobar2000 0.9, could you add a keyboard shortcut for selecting all text in the the focused input pane, please?

Ctrl-A would be nice.

Thank you very much.

PS. I tested with foo_utils 0.5 beta 4.

This post has been edited by kjoonlee: Nov 6 2005, 08:33


--------------------
http://blacksun.ivyro.net/vorbis/vorbisfaq.htm
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Nov 21 2005, 15:27
Post #13





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



foo_utils 0.5
  • ported to 0.9 beta

foo_utils 0.5.2

Some cosmetic fixes to "Edit/Add to playlist" and its friends "Edit/Send to playlist" and "Edit/Insert into playlist". Like "Edit/Highligh in playlist", they no longer show on the active playlist.

Additionally, you can now make playlists read-only ("Playlist/Read-only" in the main menu). This only works for playlists that are not already used by another "playlist lock". The currently existing playlist locks are autoplaylist (from foo_autoplaylist) and the playback queue viewer (from foo_pqview), and now the read-only lock (from foo_utils).

The preferences page has been split into "Playlist tools" and "Text tools". The plan is to eventually move the text tools into a separate component that supports multiple presets.

foo_utils 0.5x is available as part my components package for 0.9 and can be downloaded from my beta components page.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
gfngfgf
post Nov 22 2005, 03:13
Post #14





Group: Members
Posts: 899
Joined: 2-November 04
Member No.: 17951



Big thanks for the read-only option. That'll come in very handy.
Go to the top of the page
+Quote Post
kjoonlee
post Nov 22 2005, 10:36
Post #15





Group: Members
Posts: 2526
Joined: 25-July 02
From: South Korea
Member No.: 2782



QUOTE (kjoonlee @ Nov 6 2005, 04:32 PM)
In foo_utils for foobar2000 0.9, could you add a keyboard shortcut for selecting all text in the the focused input pane, please?

Ctrl-A would be nice.

Thank you very much.

PS. I tested with foo_utils 0.5 beta 4.
*

I'm not sure since when, but I've noticed cycling through the panes with Tab or Shift-Tab does what I need, more or less. smile.gif


--------------------
http://blacksun.ivyro.net/vorbis/vorbisfaq.htm
Go to the top of the page
+Quote Post
jaka
post Dec 26 2005, 03:08
Post #16





Group: Members
Posts: 1
Joined: 26-December 05
Member No.: 26643



Another shortcuts are nice for the playlist such Ctrl+C, Ctrl+X, Ctrl+V. I find it difficult to move the mouse to the submenu everytime I want to copy and paste when we can define shortcuts for them.
Go to the top of the page
+Quote Post
nirly
post Jan 3 2006, 18:31
Post #17





Group: Members
Posts: 8
Joined: 2-January 06
Member No.: 26810



how exactly do i get use the multiple level undo?

i have the option selected in the preferences but pressing control-z still has the same effect.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jan 3 2006, 18:52
Post #18





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



Components cannot replace or modify existing menu commands, they can only add new ones. You have to change your menu and keyboard shortcut configuration to take advantage of the undo and redo commands provided by foo_utils.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
lupin
post Feb 3 2006, 07:23
Post #19





Group: Members
Posts: 8
Joined: 31-January 06
From: Middle of P.R.China
Member No.: 27438



There is a chinese version of foo_utils which contains some new disk-functions listed below: delete, recycle (just like foo_massdelete) and send to ....(not playlist but somewhere in the disk).
Is this version ever released or someone else adds these functions by himself?

Sorry for my poor English.
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Feb 3 2006, 10:09
Post #20





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4432
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



I neither made a chinese version nor did I add these functions in the official version.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
Rapido
post Feb 11 2006, 19:51
Post #21





Group: Members
Posts: 5
Joined: 4-January 02
From: France
Member No.: 913



Firstly, many thanks for your plug-ins whitch are very useful for my everyday use of foobar.
I think I found a bug while using foo_utils and various other add-ons (such as database search or Album list): if while listening to a track, I do a search on any criteria, trying to play the new found track by right-clicking on it, then selecting play doesn't play the selected track but start over the one currently playing. This error did not seem to exist with the previous version (0.5.2)
Hope that will help smile.gif
Thanks again. smile.gif

specs: foobar 0.9 Beta 13 with foo_utils 0.5.3
Go to the top of the page
+Quote Post
evo3
post May 9 2006, 04:13
Post #22





Group: Members
Posts: 47
Joined: 24-February 06
Member No.: 28017



thanks for keeping up on these plugins, they have helped me along the way.

One thing i would like to request for the pqview.dll is if you can implement an easier way to remove the songs from the enqueued playlist.

Thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
Bachi-Bouzouk
post May 11 2006, 19:06
Post #23





Group: Members
Posts: 591
Joined: 3-May 05
From: Dijon, France
Member No.: 21852



I would love to see presets for the text tools part.

As I currently use this plugin for two different purposes:
  • list all my files in a specific playlist with various information (Like this )
  • list all albums in a specific playlist with other information (Like that)
And if I need it in the mode not already entered, I must past a code stored elsewhere which is not very useful.

Not very annoying as I do not use it intensively but it would be nice. (and I saw that you intended to do something like that)

by the way the first post is not updated wink.gif


--------------------
Foobar 0.9.X manual - http://eolindel.free.fr/foobar0.9/
Go to the top of the page
+Quote Post
DoXer
post May 25 2006, 15:43
Post #24





Group: Members
Posts: 39
Joined: 25-September 05
Member No.: 24706



I want to use the lock-feature of foo_utils, but I didn't found it. I'm using foo_utils 0.5.8 with foobar2000 0.9.1.

Any hints?

Screenshot:
http://img208.imageshack.us/my.php?image=foobarutils2vo.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
Bachi-Bouzouk
post May 25 2006, 16:00
Post #25





Group: Members
Posts: 591
Joined: 3-May 05
From: Dijon, France
Member No.: 21852



personally, I go to EDIT-> Read only but from the usual menu (File, Edit etc...)


--------------------
Foobar 0.9.X manual - http://eolindel.free.fr/foobar0.9/
Go to the top of the page
+Quote Post

6 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2014 - 01:51