IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Perform lossless join of 2 aac files
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 12:15
Post #1





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



Hello

Does anyone know how to join 2 aac files without reducing the quality?

Ax
Go to the top of the page
+Quote Post
Garf
post Aug 29 2005, 12:25
Post #2


Server Admin


Group: Admin
Posts: 4886
Joined: 24-September 01
Member No.: 13



Not tested, but:

convert to RAW, add to each other, reconvert to whatever format of your liking
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 12:39
Post #3





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



I was hoping that I would not have to re-convert. The 2 files are already aac (lossy), to re-converting them will only reduce the quality further.

I would like to join the 2 files (losslessly), without reducing the quality

Or have I misunderstood you?

Ax
Go to the top of the page
+Quote Post
Garf
post Aug 29 2005, 13:04
Post #4


Server Admin


Group: Admin
Posts: 4886
Joined: 24-September 01
Member No.: 13



You misunderstood. I meant convert to RAW AAC (headerless).
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 13:11
Post #5





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



ok i have the raw aac files. how do I join them now?
Go to the top of the page
+Quote Post
Gabriel
post Aug 29 2005, 13:28
Post #6


LAME developer


Group: Developer
Posts: 2950
Joined: 1-October 01
From: Nanterre, France
Member No.: 138



copy A + B /B
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 15:23
Post #7





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



thanks, but which program do i use to "copy A + B /B" ?
Go to the top of the page
+Quote Post
breez
post Aug 29 2005, 15:33
Post #8





Group: Members
Posts: 121
Joined: 23-June 04
Member No.: 14862



If using Windows, just go to command prompt and perform "copy a + b /b" where a is the first file and b the second.
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 15:44
Post #9





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



I typed that in and got the following error

C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop>copy 1.aac + 2.aac /2.aac
The syntax of the command is incorrect.

i have both 1.aac and 2.aac on my desktop and am logged in as administrator!
Go to the top of the page
+Quote Post
Latexxx
post Aug 29 2005, 15:54
Post #10


A/V Moderator


Group: Members
Posts: 858
Joined: 12-May 03
From: Finland
Member No.: 6557



copy 1.aac + 2.aac /b
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexanderTG
post Aug 29 2005, 15:58
Post #11





Group: Members
Posts: 216
Joined: 26-March 05
Member No.: 20965



thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
cacko
post Apr 27 2006, 22:05
Post #12





Group: Members
Posts: 18
Joined: 8-May 03
Member No.: 6469



hey guys, can you tell me how to convert to RAW ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st October 2014 - 20:32