IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Ripping to AIFF
skibum1
post Sep 6 2013, 17:39
Post #1





Group: Members
Posts: 9
Joined: 12-May 10
Member No.: 80591



Hi,

Is there any way to add a AIFF encoder to EAC or CUEripper?

I want to be able to rip directly to AIFF.

Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post Sep 6 2013, 17:55
Post #2





Group: Super Moderator
Posts: 10009
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



Did you not read the previously most recent post in this forum before you posted this?

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showforum=20

This post has been edited by greynol: Sep 6 2013, 17:55


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
skibum1
post Sep 6 2013, 20:46
Post #3





Group: Members
Posts: 9
Joined: 12-May 10
Member No.: 80591



QUOTE (greynol @ Sep 6 2013, 18:55) *
Did you not read the previously most recent post in this forum before you posted this?

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showforum=20


Yes I did. Sorry a real newbie. I have no idea what you guys are talking about... Can you please explain in simpler terms?
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post Sep 6 2013, 21:04
Post #4





Group: Super Moderator
Posts: 10009
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...ression_Options

http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....howtopic=102545

Why do you want to rip to .aif and not Apple Lossless?


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
skibum1
post Sep 6 2013, 23:55
Post #5





Group: Members
Posts: 9
Joined: 12-May 10
Member No.: 80591



QUOTE (greynol @ Sep 6 2013, 22:04) *


The link to EAC just shows me that AIFF is not possible. Am I missing soimething?

The link to the recent post I do not understand as I said in my last post. It appears I need to look into what "SOX" is, which I will do.

If I told you why I wanted AIFF instead of Apple Lossless I feel there is a good chance we would end up getting into a discussion on why you think I am wrong, so I would rather not answer that question. smile.gif

If you can offer me any guidance on how to get AIFF directly from EAC or CUErip that would be very much appreciated!

This post has been edited by skibum1: Sep 6 2013, 23:56
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Sep 6 2013, 23:58
Post #6





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



No, EAC cannot directly output AIFF, hence the need for a subsequent converter such as SoX.

But watch out. SoX, just like Apple Lossless, totally ruins the sound quality of any audio it processes, even when the resulting file decodes to exactly the same bits as the input. rolleyes.gif

This post has been edited by db1989: Sep 6 2013, 23:59
Go to the top of the page
+Quote Post
saratoga
post Sep 7 2013, 00:05
Post #7





Group: Members
Posts: 5002
Joined: 2-September 02
Member No.: 3264



QUOTE (skibum1 @ Sep 6 2013, 18:55) *
If I told you why I wanted AIFF instead of Apple Lossless I feel there is a good chance we would end up getting into a discussion on why you think I am wrong, so I would rather not answer that question. smile.gif


This does make it sound like you're about to do something you probably should not be doing. Unless you have a very specific reason, AIFF is generally a rather poor choice.
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Sep 7 2013, 00:10
Post #8





Group: Members
Posts: 4474
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



foobar2000 can rip straight to aiff if you really must.
Go to the top of the page
+Quote Post
skibum1
post Sep 7 2013, 09:07
Post #9





Group: Members
Posts: 9
Joined: 12-May 10
Member No.: 80591



QUOTE (db1989 @ Sep 6 2013, 23:58) *
No, EAC cannot directly output AIFF, hence the need for a subsequent converter such as SoX.

But watch out. SoX, just like Apple Lossless, totally ruins the sound quality of any audio it processes, even when the resulting file decodes to exactly the same bits as the input. rolleyes.gif


Thanks for that! That is exactly what I want to know.

So what I am hearing here there is no way to get CUErip or EAC to output AIFF directly.

I have been using dBpoweramp, and love it. But I cannot fully automate it for ripping. Due to some legal requirements you have to manually click on the rip button. For the project I am working on I want the highest quality AIFF rip and be fully automatic. Push CD in and it gets spit out and you get AIFF files.

Any ideas?

This post has been edited by skibum1: Sep 7 2013, 09:14
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Sep 7 2013, 09:23
Post #10





Group: Members
Posts: 1093
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



QUOTE (db1989 @ Sep 6 2013, 15:58) *
But watch out. SoX, just like Apple Lossless, totally ruins the sound quality of any audio it processes, even when the resulting file decodes to exactly the same bits as the input. rolleyes.gif

What? I've just converted ~31000 FLAC to ALAC. Can you please explain?

This post has been edited by eahm: Sep 7 2013, 09:38


--------------------
/1CcSkg3
Go to the top of the page
+Quote Post
spoon
post Sep 7 2013, 09:24
Post #11


dBpowerAMP developer


Group: Developer (Donating)
Posts: 2749
Joined: 24-March 02
Member No.: 1615



For automated ripping you can use the Batch Ripper (the command line --autorip sets straight to ripping).


--------------------
Spoon http://www.dbpoweramp.com
Go to the top of the page
+Quote Post
skibum1
post Sep 7 2013, 11:10
Post #12





Group: Members
Posts: 9
Joined: 12-May 10
Member No.: 80591



QUOTE (spoon @ Sep 7 2013, 09:24) *
For automated ripping you can use the Batch Ripper (the command line --autorip sets straight to ripping).


Really? Great! Problem solved. smile.gif I have not used the Batch Ripper before - I will start playing aorund with it.

Thanks Spoon!
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Sep 7 2013, 11:45
Post #13





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



QUOTE (eahm @ Sep 7 2013, 09:23) *
What? I've just converted ~31000 FLAC to ALAC. Can you please explain?
Seriously? Wow. I was being sarcastic. I thought that would be obvious from the wording, never mind the emoticon.
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Sep 7 2013, 17:26
Post #14





Group: Members
Posts: 1093
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



QUOTE (db1989 @ Sep 7 2013, 03:45) *
Seriously? Wow. I was being sarcastic. I thought that would be obvious from the wording, never mind the emoticon.

I seriously almost died. Maybe because English is my third language? smile.gif

This post has been edited by eahm: Sep 7 2013, 17:27


--------------------
/1CcSkg3
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Sep 7 2013, 17:32
Post #15





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



Yeah, of course, thatís fair enough, and Iíd be happy if I could speak even a second language that well. smile.gif Please accept my apologies for the physiological trauma. wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Sep 7 2013, 20:36
Post #16





Group: Members
Posts: 1093
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



Ahah yes of course smile.gif I saw many times that ALAC was bugged and even Peter made a patch for the code. I thought it was all fixed and decided to convert all my files and wait for an imminent 128GB iOS device but then I saw that comment and everything went black!


--------------------
/1CcSkg3
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st October 2014 - 23:49