IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Instant "Playback stopped."
edvinoske
post Apr 25 2014, 15:22
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-April 14
Member No.: 115768



I wanted to try foobar2k for some time now, I downloaded it yesterday and when I try to play a song it instantly "Starting playback..." And then "Playback

dxdiag:

https://www.dropbox.com/sm/create/Public/DxDiag.txt
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Apr 25 2014, 19:25
Post #2





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



Rather than a generic dump from DxDiag, which is likely to be only tangentially relevant at best – and apparently would require me to create an account on another website, which myself and a lot of other people will not be very willing to do… why not actually tell us specifically how your installation of fb2k is set up? what hardware you have? which output method you are trying to use? what type(s) of file(s) you are trying to play? any actual info whatsoever?

From the pinned rules of this subforum:
QUOTE *
5. Post other helpful information. [In this case, read any information.]
That means usually at least your versions of foobar2000 and Windows, a list of all your components […] contents of the foobar2000 console (can be shown from main menu > View > Console) and any other relevant information, like:
  • which music file types were being used for decoding/tagging problems,
  • which output method you have set in the Preferences and the identity of your hardware for problems with sound/playback,
  • describe your user interface layout for UI problems,
  • etc.


This post has been edited by db1989: Apr 25 2014, 19:26
Go to the top of the page
+Quote Post
edvinoske
post Apr 25 2014, 20:47
Post #3





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-April 14
Member No.: 115768



I`m using asus a53sv laptop with windows 8.1 64 bit, foobar2000 1.3.2.

As for output device i tried selecting both primary audio driver and Speakers (High Definition Audio Device)

.flac .mp3 none of them work, console doesn`t say anything.



This post has been edited by edvinoske: Apr 25 2014, 20:49
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Apr 25 2014, 21:39
Post #4





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



Thanks. That was exactly what we needed!

Now, how exactly are you trying to play files? from the File menu? dragging and dropping them in? or something else?

I ask because I notice that your playlist in the screenshot is empty, which might be very relevant. If you’ve been highlighting tracks in the Media Library and then pressing play above the playlist, expecting that to play them, it will not do anything. This is by design: you must send tracks to a playlist before they can be played. We’ve had people confused by this non-problem before.
Go to the top of the page
+Quote Post
edvinoske
post Apr 26 2014, 10:04
Post #5





Group: Members
Posts: 3
Joined: 25-April 14
Member No.: 115768



I feel stupid now, that was It! It`s a little bit confusing.
Thank you smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Apr 26 2014, 13:07
Post #6





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



True, it’s not the most obvious thing, although it does make sense in retrospect with the name playlist tongue.gif You’re welcome!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th July 2014 - 12:34