IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Why do my playlists (which play OK) not appear in the album list?, [TOS #6: was “Album list”, “.pls .fpl”]
fschris
post Aug 30 2012, 20:47
Post #1





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-June 12
Member No.: 100376



Can someone explain this problem to me.

On my server I created a folder called 'XYZ' in that folder I deposited a '.pls' file. It is from SomaFM.

Now I can go to my server and double click and it plays in foobar.

How come that Folder/file will not show up in the album list in foobar?

I even triled to make a FPL ... Foobar play list and added that file and it will also play from the server but does not show up in the Foobar Album list... ???

Scratching head,,,, blink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Aug 30 2012, 20:59
Post #2





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



Album list derives its contents from media library not from playlists, you might need to configure your media library to add that particular folder.
Go to the top of the page
+Quote Post
fschris
post Aug 30 2012, 21:11
Post #3





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-June 12
Member No.: 100376



QUOTE (prateek88 @ Aug 30 2012, 15:59) *
Album list derives its contents from media library not from playlists, you might need to configure your media library to add that particular folder.



okay let me try that

This post has been edited by fschris: Aug 30 2012, 21:12
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Aug 30 2012, 21:13
Post #4





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



yes, keyboard shortcut ctrl+p brings up the preferences then go to media library and add.
Go to the top of the page
+Quote Post
fschris
post Aug 30 2012, 21:14
Post #5





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-June 12
Member No.: 100376



I added to the library but still does not show up.... is it because it is not a MP3 or flac file etc in the folder that it is not showing up?

here is a snap shot



This post has been edited by db1989: Aug 30 2012, 22:42
Reason for edit: deleting unnecessary quote of post #3 / merging unnecessary double-post; please edit instead
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Aug 30 2012, 21:20
Post #6





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



Sorry, playlists can't be shown in album list. For that you need to use playlist manager.

Edit:
QUOTE (prateek88 @ Aug 30 2012, 21:59) *
Album list derives its contents from media library not from playlists, you might need to configure your media library to add that particular folder.


I meant to configure your library to add supported tracks files not adding playlists smile.gif

This post has been edited by prateek88: Aug 30 2012, 21:24
Go to the top of the page
+Quote Post
fschris
post Aug 30 2012, 21:44
Post #7





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-June 12
Member No.: 100376



how do you add supported tracks?



maybe let me explain what I am trying to do...

If you find an internet radio station like on SomaFM .. you can play the .pls in foobar.

However in my configuration, I use Foobar to play music using my HTPC hooked up to my receiver, Then I use an app on my windows phone to control foobar. so I can play all the music on my server, I thought I could dump this file into my music folder and play it as well.

So do you see what I am doing here?!

This post has been edited by db1989: Aug 30 2012, 22:43
Reason for edit: merging unnecessary double-post; please edit instead
Go to the top of the page
+Quote Post
prateek88
post Aug 30 2012, 22:04
Post #8





Group: Members
Posts: 101
Joined: 21-January 12
Member No.: 96605



Just goto file/load playlist and load the playlists then you would be able to control all your playlists inside foobar.
Go to the top of the page
+Quote Post
fschris
post Aug 31 2012, 03:49
Post #9





Group: Members
Posts: 21
Joined: 3-June 12
Member No.: 100376



YA!!!!!!!! that works, on my phone I go to the play list tab and its in there.. and it plays from the app.


FOOBAR AWESOME!

Thanks prateek88
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 08:06