IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

70 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
foo_wave_seekbar, pretty accelerated seekbar
wojtek
post Jan 3 2010, 22:30
Post #26





Group: Members
Posts: 267
Joined: 21-August 04
Member No.: 16417



Works beautifully after Direct upgrade.


--------------------
http://foobar2000.pl/ :: unofficial polish forum
Go to the top of the page
+Quote Post
Jack Schmaltz
post Jan 3 2010, 22:39
Post #27





Group: Members
Posts: 216
Joined: 7-November 08
From: H:N:L, UK
Member No.: 61899



dont know if im missing something here but i can not get this to load.
keep getting this:

Failed to load DLL: foo_wave_seekbar.dll
Reason: Wrong version number; this component appears to have been built with a newer version of the foobar2000 SDK, please download latest version of foobar2000 in order to use it.

i have installed the DirectX August 2009 runtime redistributable & already had the Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package installed.
running v0.9.6.9 on Vista Ultimate SP2, any ideas? thanks


--------------------
http://www.discogs.com/user/jackschmaltz
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 3 2010, 22:49
Post #28





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



I would guess that the SDK most probably has 1.0 as a minimum version by default.
Also, it does not require the VC++ redist as it's statically linked against VC10's CRT.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
Jack Schmaltz
post Jan 3 2010, 22:54
Post #29





Group: Members
Posts: 216
Joined: 7-November 08
From: H:N:L, UK
Member No.: 61899



fair enough, at least i know its not me being a numpty then.
so this is only for v1.0 of foobar then? will it be staying like this or will it be made compatible with the current stable version?
thanks for your time biggrin.gif


--------------------
http://www.discogs.com/user/jackschmaltz
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 3 2010, 23:16
Post #30





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



The baseline will most probably be 1.0 as I cannot see any smooth way to support older ones except for modifying the SDK (would probably backfire horribly) or downgrade the SDK (no thanks).


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
ExtremeHunter
post Jan 3 2010, 23:53
Post #31





Group: Members
Posts: 133
Joined: 5-October 08
From: Estonia
Member No.: 59398



Thanks alot for this component!! beer.gif

Works fine on Windows 7 64bit.
Go to the top of the page
+Quote Post
dubpistol
post Jan 3 2010, 23:54
Post #32





Group: Members
Posts: 176
Joined: 15-October 02
From: Camelot
Member No.: 3550



Brilliant component.

Thank you!
Go to the top of the page
+Quote Post
insnowflakes
post Jan 4 2010, 00:25
Post #33





Group: Members
Posts: 5
Joined: 14-May 07
Member No.: 43448



Great mod, thanks a lot.
Go to the top of the page
+Quote Post
mudlord
post Jan 4 2010, 00:32
Post #34





Group: Developer (Donating)
Posts: 805
Joined: 1-December 07
Member No.: 49165



QUOTE (ExtremeHunter @ Jan 3 2010, 17:53) *
Thanks alot for this component!! beer.gif

Works fine on Windows 7 64bit.


Have to echo those sentiments. Works great on 64bit Win7 and with the Direct2D renderer.
Go to the top of the page
+Quote Post
Horst Fux
post Jan 4 2010, 00:54
Post #35





Group: Members
Posts: 56
Joined: 18-March 07
Member No.: 41593



Just awesome, works perfect.

But needs a little bit time to analyse the song, though. It's great anyways.

One request:

In the normal seekbar I can abort the seeking by pressing Esc while holding the bar; would it be possible?

It's not like I need this feature everyday but sometimes.

This post has been edited by Horst Fux: Jan 4 2010, 00:58
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 4 2010, 01:06
Post #36





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



You can abort seeking by moving your cursor far enough away from the bar while dragging, much like scrollbars in Windows in general.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
mudlord
post Jan 4 2010, 02:08
Post #37





Group: Developer (Donating)
Posts: 805
Joined: 1-December 07
Member No.: 49165



QUOTE
But needs a little bit time to analyse the song, though.


Thats expected, as it needs to do a FFT on the stream to get the spectrum readout.
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 4 2010, 02:19
Post #38





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



No FFT needed, as it's min/max/rms amplitude over time. I haven't profiled it, but there's not much to improve; most of the cost is in IO, which I guess could be serialized to get sequential disk reads.
It already runs up to three concurrent worker threads for the scan jobs, so it's already taking advantage of multiple cores if available.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
randal1013
post Jan 4 2010, 02:50
Post #39





Group: Members
Posts: 306
Joined: 1-March 06
Member No.: 28189



crashes my foobar when i try to place the component.

win7 x64, foobar 1.0 beta6



will directx 9.0c co-exist peacefully with directx 11?

This post has been edited by randal1013: Jan 4 2010, 02:55
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 4 2010, 03:00
Post #40





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



Yes, they coexist perfectly fine.
What kind of graphics hardware do you have? The crash is when trying to load the effect. Try 0.1.3.

This post has been edited by Zao: Jan 4 2010, 03:17


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
NullString
post Jan 4 2010, 03:35
Post #41





Group: Members
Posts: 137
Joined: 23-May 06
From: Chile!
Member No.: 31067



works like a charm wink.gif gj

This post has been edited by NullString: Jan 4 2010, 03:38
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 4 2010, 03:42
Post #42





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



QUOTE (NullString @ Jan 4 2010, 03:35) *
how does the db cope with moving of files, or tag modifications?
the scanning of tracks is fast and all that, but takes its time when considering lots of albums.

As mentioned in the first post, it doesn't track moved or renamed files. It associates the scanned data with the location (path + subsong) of the track.
Removing dead items and rescanning tends to be feasible, but I realize that things like moving your whole music library to a different drive or portable installs could be painful.
It is possible to change the locations in the storage database, but currently one has to resort to the standalone sqlite3 client as the component does not expose any such functionality yet.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
NullString
post Jan 4 2010, 04:50
Post #43





Group: Members
Posts: 137
Joined: 23-May 06
From: Chile!
Member No.: 31067



QUOTE (Zao @ Jan 3 2010, 23:42) *
QUOTE (NullString @ Jan 4 2010, 03:35) *
how does the db cope with moving of files, or tag modifications?
the scanning of tracks is fast and all that, but takes its time when considering lots of albums.

It is possible to change the locations in the storage database, but currently one has to resort to the standalone sqlite3 client as the component does not expose any such functionality yet.

thanks, sounds interesting, maybe to make some reports with the data in the db, I'll give it a look
Go to the top of the page
+Quote Post
Snowknight26
post Jan 4 2010, 05:18
Post #44





Group: Members
Posts: 49
Joined: 21-November 09
Member No.: 75135



If only you could replace the toolbar's seekbar with this one..
Go to the top of the page
+Quote Post
midkay
post Jan 4 2010, 05:27
Post #45





Group: Members
Posts: 15
Joined: 11-September 09
Member No.: 73083



this is awesome, thanks for the great work!
Go to the top of the page
+Quote Post
mudlord
post Jan 4 2010, 07:36
Post #46





Group: Developer (Donating)
Posts: 805
Joined: 1-December 07
Member No.: 49165



QUOTE (Zao @ Jan 3 2010, 20:19) *
No FFT needed, as it's min/max/rms amplitude over time. I haven't profiled it, but there's not much to improve; most of the cost is in IO, which I guess could be serialized to get sequential disk reads.
It already runs up to three concurrent worker threads for the scan jobs, so it's already taking advantage of multiple cores if available.


Thanks for the correction.
Go to the top of the page
+Quote Post
(Sly)
post Jan 4 2010, 08:28
Post #47





Group: Members
Posts: 36
Joined: 15-April 06
Member No.: 29585



Works fine with Windows XP SP3, DirectX 9.0c latest and crappy Intel Mobile 965.

Nice component !!

I have 3 requests:

1. What about decentralized wavecache.db, as is thumbs.db for picture thumbnails. Every folder has it's own Database. Or even to write to ID3 tag in something like WAVEFORM.

2. A scanning engine like replaygain or foo_bpm.

3. For Default UI make it available as toolbar element, too.

This post has been edited by (Sly): Jan 4 2010, 08:33


--------------------
LAME 3.99.5 -V0
Go to the top of the page
+Quote Post
Zao
post Jan 4 2010, 08:46
Post #48





Group: Members (Donating)
Posts: 899
Joined: 25-September 03
From: Umeň, Sweden
Member No.: 9001



1. Per-folder databases could technically be possible, but they would interfere with things like the renamer deleting/moving old folder contents. As for storing them in tags, it too is technically possible.
2. Elaborate. Are you referring to some kind of progress bar? That is planned eventually.
3. There exists no SDK interface to make non-button toolbar elements.


--------------------
Zao shang yong zao nong zao rang zao ren zao.
To, early in the morning, use a chisel to build a bathtub makes impatient people hot-tempered.
Go to the top of the page
+Quote Post
dubpistol
post Jan 4 2010, 09:35
Post #49





Group: Members
Posts: 176
Joined: 15-October 02
From: Camelot
Member No.: 3550



QUOTE (skelly831 @ Jan 3 2010, 22:14) *
I just want to ask for a tooltip that shows the bars' time when I drag it, like the standard seekbar

I follow up this question.
Go to the top of the page
+Quote Post
(Sly)
post Jan 4 2010, 10:23
Post #50





Group: Members
Posts: 36
Joined: 15-April 06
Member No.: 29585



2. Yes. And a scan results window showing if some files failed to scan for example.

For big files like comedy shows (60min+) it should display intermediate results of the on-the-fly scanning. like Virtual DJ does.


--------------------
LAME 3.99.5 -V0
Go to the top of the page
+Quote Post

70 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th July 2014 - 06:55