IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
How to show realtime VBR of FLAC file
werdwerdus
post Sep 6 2007, 07:56
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 10-October 06
Member No.: 36180



I like how foobar2000 shows the bitrate of VBR mp3s: If the track is playing, it updates the bitrate display each second (or any arbitrary amount of time), if the track is not playing foobar2000 displays the average bitrate of the file.

Is there any way to have foobar2000 display the bitrate of FLAC files in this way? I have never used Winamp but I think I heard that Winamp displays the bitrate in this way, but I want to keep using foobar2000.

I'm using the latest version of foobar2000 if that makes any difference

Feel free to IM me or email me
Go to the top of the page
+Quote Post
cyRq
post Sep 6 2007, 08:54
Post #2





Group: Members
Posts: 26
Joined: 7-January 07
Member No.: 39378



FLAC is not VBR...
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Sep 6 2007, 09:17
Post #3





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4412
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (cyRq @ Sep 6 2007, 09:54) *
FLAC is not VBR...

All lossless compression formats use variable bitrate, but the FLAC decoder in foobar2000 does not support to view the current bitrate.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
cyRq
post Sep 6 2007, 21:21
Post #4





Group: Members
Posts: 26
Joined: 7-January 07
Member No.: 39378



Ooops. Didn't knew that. Ignore me blush.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
zmur
post Sep 6 2007, 23:05
Post #5





Group: Members
Posts: 119
Joined: 2-February 06
Member No.: 27497



QUOTE (foosion @ Sep 6 2007, 09:17) *
QUOTE (cyRq @ Sep 6 2007, 09:54) *
FLAC is not VBR...

All lossless compression formats use variable bitrate, but the FLAC decoder in foobar2000 does not support to view the current bitrate.

I know its not really important. but is it possible to fix it ?
Go to the top of the page
+Quote Post
Squeller
post Sep 9 2007, 16:15
Post #6





Group: Members
Posts: 2351
Joined: 28-August 02
Member No.: 3218



QUOTE (zmur @ Sep 7 2007, 00:05) *
I know its not really important. but is it possible to fix it ?
Use TAK wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
C.R.Helmrich
post Sep 24 2010, 18:37
Post #7





Group: Developer
Posts: 686
Joined: 6-December 08
From: Erlangen Germany
Member No.: 64012



Sorry to bump this thread, but I'd like to pick up werdwerdus' question. Would be nice to see where "all the bits go" in a song.

Can anyone comment on how difficult it would be to implement this in foobar2k?

Thanks,

Chris


--------------------
If I don't reply to your reply, it means I agree with you.
Go to the top of the page
+Quote Post
shakey_snake
post Sep 24 2010, 22:07
Post #8





Group: FB2K Moderator
Posts: 4322
Joined: 1-November 06
From: Cincinnati
Member No.: 37036



As far as I understand, using %bitrate% in the statusbar does exactly this, at the moment.

[edit]It does not.

This post has been edited by shakey_snake: Sep 24 2010, 22:10
Reason for edit: I need to try things before I post.


--------------------
elevatorladylevitateme
Go to the top of the page
+Quote Post
CyberTootie
post Oct 5 2011, 06:15
Post #9





Group: Members
Posts: 44
Joined: 17-July 03
From: Cleveland, Ohio
Member No.: 7836



Major bump! If you wrap a FLAC file into a Matroska container, foobar2000 will dynamically update the bitrate during playback.


--------------------
Project Leader of DDResampled
Go to the top of the page
+Quote Post
Zyndarius
post Apr 20 2013, 21:23
Post #10





Group: Members
Posts: 7
Joined: 4-March 07
From: Chile
Member No.: 41159



Ultra major bump!: But natively is it not possible up to the date to display VBR of FLAC formats?
Go to the top of the page
+Quote Post
EpicForever
post Apr 20 2013, 22:44
Post #11





Group: Members
Posts: 706
Joined: 14-September 11
From: Szczecin, PL
Member No.: 93712



It is possible in Winamp.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 30th July 2014 - 17:37